18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Cruton 10.5.2007 22:58

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Stačí používat selský rozum. Žádná jaderná velmoc nemá neomezený počet raket. Ve svých válečných plánech tak s těmito raketami nebude plýtvat na bezvýznamné cíle. V ČR není v současné době nic, co by nějaké jaderné velmoci stálo za pozornost.

ignorant 10.5.2007 23:56

jo, rakety budou litat pres nas

a my se budem ucit lemtat vodku a trsat kazacok.

Cruton 11.5.2007 6:50

Re: jo, rakety budou litat pres nas

Děláte čest svému nicku - blahopřeji.

Sid 10.5.2007 23:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Pane Crutone, podivejte se na mapu Evropy!

Vsiml jste si, ze CR neni ostrov uprostred Pacifiku, ale zemi, sevrenou mezi mnoha ostatnimi staty? Pokud budou cilem Sovetskych raket nasi sousedi, myslite, ze si toho nevsimneme?

Kdo je tedy "potencialnim" cilem Ruskych raket, pane Crutone Sapiens?

Cruton 11.5.2007 7:06

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

1) Vidím, že jste se již docela "rozvášnil". Žádné SOVĚTSKÉ rakety totiž už více než 15 let neexistují.

2) Rakety jsou určeny k likvidaci významných prvků protivníka - jak z hlediska vojenského (velké základny, letiště, přístavy, prvky velitelských a řídících systémů, raketová sila apod.), tak i politického (zpravidla velká administrativní centra) a taktéž ekonomického (vojensky významné továrny, skladíště apod.). Na tyto cíle jsou namířeny rakety Ruska, USA, Číny i kohokoliv jiného, kdo jakékoliv rakety vlastní.

Brundibár 11.5.2007 4:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

To je pravda. Ale Iránu bude srdečně jedno, které město "nevěřících psů" zasáhnou - Londýn, Paříž, Berlín, Vídeň, Prahu... A systém plánovaný v Polsku/ČR je z vojenského hlediska zaměřen právě proti takovým ojedinělým raketám.

Cruton 11.5.2007 7:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Irán nemá ani rakety s příslušným doletem, ani nemá jaderné hlavice a ani nemá motiv ostřelovat Evropu.

To, že jsme ohroženi Íránem jsou "informace" pocházející od exekutivy USA. Od té samé exekutivy, která nám v roce 2003 tvrdila, že nás ohrožuje Irák. Bushova administrativa nám tehdy barvitě popisovala a podávala "důkazy" o tom, že Irák vlastní zbraně hromadného ničení a že podporuje teroristickou Al-Káidu. Po okupaci Iráku se nakonec ukázalo, že tyto "informace" a "důkazy" byly vylhané. Proč jim tedy znovu věříte?

Brundibár 11.5.2007 13:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Irán pilně testuje rakety s doletem do Evropy a pilně si vybírá právě ty jaderné technologie, které mohou sloužit k výrobě jaderných zbraní. Čtu si projevy iránského prezidenta - a proto chci mít v Brdech radar.

Informace pocházejí z webů, které jsou pod přímou kontrolou Islámské republiky, nikoliv tedy od exekutivy USA.

Cruton 11.5.2007 15:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Můžete mi dát odkazy na ty weby? Rád bych se osobně přesvědčil, že íránský prezident na nich vyhrožuje evropským státům raketovým útokem.

Brundibár 11.5.2007 17:12

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Začněte třeba tady: www.president.ir

Cruton 11.5.2007 18:08

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Uveďte KONKRÉTNÍ články, kde se mohu dočíst o íránské hrozbě. To co uvádíte je o tom s kým a kde se íránský prezident setkal.

Brindibár 12.5.2007 11:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Ten web obsahuje i všechny jeho projevy a články. Chápu, že se vám nechce je všechny číst, bohužel, v tomto případě to je nutné. A mít u toho v ruce Korán (resp. jeho překlad do češtiny/angličtiny), protože pan president velmi často Korán ve svých projevech cituje a je nutné si uvědomit, v jakých souvislestech je daný verš v Koránu použit. Nelze prostě vytrhávat věty a jednotlivé projevy z kontextu.

Možná vám pomohou i záznamy z jednání OSN, ale nejsem si jist, jestli to je pro vás dostatečně nezáviský zdroj - OSN sídlí v New Yorku v budově, kterou organizaci věnoval americký podnikatel Rockefeller.

Cruton 12.5.2007 12:34

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Opakovaně jste v diskusi předkládal tvrzení, které nyní nejste schopen doložit. Na základě toho konstatuji, že jste prázdný žvanil.

Brundibár 12.5.2007 13:02

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Je čistě vaše rozhodnutí, že se nechcete touto problematikou zabývat. Pokud byste někdy své stanovisko chtěl změnit, budete vědět, kde začít.

Nemohu za to, že si odmítáte informace čerpat přímo od pramene. Chápu to - nehodí se vám do krámu.

Hezký den,

Brundibár

Cruton 12.5.2007 15:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Tady nešlo o to zda chci studovat íránské weby - tady šlo o to, že Vy jste měl něco doložit a nakonec jste to nedoložil. Zatlačil jsem Vás do rohu, kde se nakonec ukázalo, že jste jen prázdný žvanil, který si nyní z nouze hraje na ctnostného "ynteligenta".

Brundibár 12.5.2007 17:59

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Chtěl jste odkaz na web - dostal jste ho. Další diskusi bychom si mohli odpustit, kdybyste si ho prošel, třeba s Googlem v ruce. Korán vám pomůže v tom, jaké výrazy máte hledat. Víc pro vás opravdu udělat nemohu, dál už musíte opravdu sám (pokud se chcete dozvědět informace přímo od pramene).

wombat 12.5.2007 8:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Tady jiz neni o cem diskutovat. Pan Cruton se priznal. Pouziva selsky rozum. A proti tomu neni zbran!

Cruton 12.5.2007 15:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Selský rozum a nezmanipulovatelní občané - to je pro Vás černá noční můra, což?

Brundibár 11.5.2007 4:38

Re: Pro večerní čtenáře

Ad. 1: Nevšiml jsem si, že by USA ovládaly sdělovací prostředky vlád KLDR a Iránu. I tyto vlády mají své propagační weby v angličtině a poskytují dostatek informací, aby soudný člověk byl rád, že USA zde ten radar chtějí umístit.

K bodu 2 jen tolik, že taková preventivní akce (jako třeba 35.000 vojáků v Seoulu) je podstatně levnější, než následně tlačit armádu KLDR za DMZ.

Cruton 11.5.2007 7:20

Re: Re: Pro večerní čtenáře

1) V 1. bodě píši, že USA již jednou ohledně hrozeb lhaly. Nechápu jak s tím podle Vašeho názoru souvisí propagační weby Íránu a KLDR.

2) Irák byl pod vylhanými záminkami napaden také "preventivně". Pokud se Vám to líbí, tak mě ne. Dovedu si totiž představit, že by někdo v budoucnosti mohl taktiku preventivnáho úderu pod vylhanou záminkou použít také proti nám.

Brundibár 11.5.2007 13:16

Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Ad 1. Píšete, že informace pocházejí od exekutivy USA. Není to pravda, jsou i na propagačních webech Iránu a KLDR. Lze s úspěchem pochybovat, že by Teherán a Pchjongjang své informace přejímaly od exekutivy USA.

Ad 2. Nikoliv, v Iráku to byl až následný zásah. V Soulu jsou američtí vojáci od r. 1953, tj. od podepsání příměří - preventivně tam zůstali. Ale jestli ten rozdíl nevidíte, tak vám bohužel nepomohu.

Cruton 11.5.2007 16:20

Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Ad 1) Už jsem to napsal výše. Uveďte nám odkazy na oficiální íránské weby, ze kterých je zřejmé, že Írán chystá raketový útok jadernými zbraněmi na Evropu. Rád se poučím.

Ad 2) O Iráku sprostě lžete. V Iráku se nekonal žádný "následný zásah". Každý se může přesvědčit, že oficiální důvod pro agresi USA bylo tvrzení, že Irák vlastní ZHN a že těmito zbraněmi akutně ohrožuje USA i celé světové společenství. Závěr oficiálního vyšetřování zní, že výše uvedená zdůvodnění americké agrese se nezakládala na pravdě. Méně diplomaticky řečeno - USA lhaly.

Brundibár 11.5.2007 17:21

Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Ad 1. viz výše

Ad 2. ano, nepomůžu. Rozdíl mezi preventivní vojenskou přítomností (tj., aby k něčemu nedošlo, viz 35.000 vojáků v Soulu) a následným zásahem (tedy násilným obsazením nějakého území) prostě nevidíte. Beru na vědomí.

Cruton 11.5.2007 19:12

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Taktéž beru na vědomí. Beru na vědomí to, že schvalujete preventivní agresi USA na Irák, která vedla ke statisícovým ztrátám na životech, násilí a k rozvratu celého státu. Doufám, že se již těšíte až se někdy podobné prevence dostane i nám.

Brindibár 12.5.2007 11:24

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Kristova noho, to jste vydedukoval kde?

Cruton 12.5.2007 15:43

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

Přece schvalujete doktrínu preventivních úderů USA? Irák byl první zemí, na kterou byla tato doktrína aplikována. Tak čemu se divíte?

Brundibár 12.5.2007 18:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro večerní čtenáře

A to jste vzal kde, co schvaluji? Tato vaše dedukce si myslím zaslouží poněkud hlubší zdůvodnění, než jaké jsem dosud nalezl. Předem děkuji.

Tedy, jestli někdo sem nepřispívá pod mým nickem, ale to lze snadno odhalit podle IP adresy.

So 10.5.2007 19:21

Jen tak

I Putin se smeje vymyslenine, ze ten radar ma chranit proti teroristum, jelikoz ty pouzivaji jine taktiky. Putin se obava, ze zapadaci se snazi dobyt Ruska, tak jak se snazili uz mockrat v historiji. Zatim je obklicen americkyma zakladnama v byvalych komunistickych zemich. Americani nedodrzovali smlouvu s Ruskem o vyzbrojivani. Byli to zidovsti bankeri co financovali prvni i druhou svetovou valku. Zionisti dovolili pronasledovani zidu, jelikoz potrebovali zamenku k utvoreni Izraele. Zapadaci jako P. Bush take podporovali Hitlera. Po skonceni valecneho muceni obcanu, Rosevelt, Churchill, dali krutemu zidovskemu Stalinovi celou vychodni Evropu. Bylo to ujednano v Jalske dohode. Americani se nestarali o utrpeni obcanu a ani by je nenapadlo ukazat zastoupeni, kdyz se narody zacaly bourit. Nejenze zionisti zacali valky, ale i dnes se dostali na nejvyssi pozice a valceni pokracuje pro jejich nadvladu.V Talmundu je uci, ze zidi jsou nadrazeni a ostatni je jen dobytkem a tak se s nima ma zachazet. Lidi by si meli precist jejich bibli a podivat se kdo vlastne vladari nasim svetem. Mnoho zidu se pretvarovalo, ze jsou katoliky. Americka vlada je slozena z izraelskych obcanu, bolsevicka vlada byla zalozena zidovskyma bankerama a 80% byli zase zidi. Takova je nase situace na svete. Lidi kteri dali otazky ohledne Holokaustu, sedi v zalari, bez jakehokoliv soudu. Kolik zidu sedi v ceske vlade? Zionisti si preji vladnout svetem a zaridit Novy Svetovy Rad, a nasadit  jednu vladu z Jeruzalemu. Bush je jejich panakem. Vladnici se nevoli, jsou nasazeni. Co Cesko udela, az Putin zavre kohoutek na plyn a olej? Nikdo se za Cesko zase nepostavi, budou to zase jen ti co budou se starat jen o sve zajmy a ne ceske.

So 10.5.2007 19:33

Re: Jen tak

Oprava - 80% ministru v ruske, bolsevicke vlade byli zase zidi. Stalin si zacal vladarit bez ohledu na zionisticky bankeri, kteri se chteli dostat do Ruska. Proto vytahli polovicniho zida Hitlera vypracovali ho v Londyne  financovali a zacali v Nemecku propagaci proti komunismu. Nyni se dela propagace proti arabskym teroristum. Afganistan ani Irak nemaji neic spolecneho s 911. Ale zase maji v tom ruce zionisti. Americka vlada, anglicka, saudysa zionisti. Otazky ohledne 911 nejsou americkou vladou vitane.

mondeo 10.5.2007 19:52

Re: Re: Jen tak

Docela dobrý ,,politický školení národa",ale radarem se nebojuje,tím se pouze provádí detekce ,ale jinak nic ve zlým ;-D.