8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
BaJo 11.5.2007 14:05

Re: Re: Re: Nejvýstižnější sdělení našim pacifistům ,naivistům a antiradaristům

Snad ještě poznámku v argumentu "bylo to politické rozhodnutí čsl. vlády, že jsme se nebránili...". To jako chcete tvrdit, že radary jsou proti "politickým podobným rozhodnutím" zcela imunní a že se to už absolutně nemůže opakovat?

Na celé věci je nejsmutnější to, že tyto radary jsou určeny pouze pro předsunutou signalizaci možných útoků na USA. S obranou České republiky nemají přímo naprosto nic společného. Vzhledem k současným vztahům by ale jistě bylo možné, abychom část našeho území těm amíkům (tč. našim spojencům) poskytli a to za přesně definovaných podmínek a se všemi riziky a důsledky z toho plynoucími. To bych třeba ještě bral. Uráží mně ale masírování mozků a bláboly, že radary jsou tu pro naši ochranu. Houby s octem.

A ten vtip (když se nad ním trochu zamyslíte) tak tak vtipný taky až tak není. Trochu připomíná počínání skautíka, který se zavázal, že každý den vykoná jeden dobrý skutek a tak převede náhodně vybranou kolemjdoucí babičku přes křižovatku, ať ta baba chce nebo nechce. Hlavně, že vykonal "dobrý skutek".

Brundibár 11.5.2007 16:29

Re: Re: Re: Re: Nejvýstižnější sdělení našim pacifistům ,naivistům a antiradaristům

Důležité je, KOMU ten radar (ale obecně vojenské zařízení) patří. Pokud tady bude, je rozhodnutí české vlády druhotné - ten útočník si prostě rozmyslí, jestli opravdu zaútočí. Jinak řečeno, i z čistě vojenského hlediska velmi slabé zařízení dokáže zabránit válce, pokud za tím zařízením stojí někdo, koho se ten útočník bojí. Což myslím ten radar v Brdech splnuje velmi dobře.

A ten vtip neberu jako vtip, ale jako sarkastický popis reality z května 1945.

wombat 12.5.2007 8:01

Re: Re: Re: Nejvýstižnější sdělení našim pacifistům ,naivistům a antiradaristům

Brundibarku jses hoden obdivu. Musis mit hodne trpelivosti a casu, ze se poustis do polemiky se zabednenci na tomto foru. Prosim pokracuj!

Brindibár 12.5.2007 10:31

Re: Re: Re: Re: Nejvýstižnější sdělení našim pacifistům ,naivistům a antiradaristům

Beru to jako odreagování od pracovního vypětí a argumentační cvičení.

Cruton 12.5.2007 10:52

Re: Re: Re: Re: Re: Nejvýstižnější sdělení našim pacifistům ,naivistům a antiradaristům

Čekám, kdy konečně uvedete odkazy na íránské weby, na nichž podle Vás íránský prezident vyhrožuje Evropě raketovým útokem. Nebo jste to psal jen v opilecké euforii?

Brindibár 12.5.2007 12:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejvýstižnější sdělení našim pacifistům ,naivistům a antiradaristům

Adresu (www.president.ir) máte od včerejška, dnes jsem ještě doporučil základní literaturu (Korán), aby vám při studiu projevů a úvah neunikly žádné podstatné souvislosti - stačí se jen začíst. Že to není práce na hodinku, ano, není. Nemá smysl zde uvádět nějaké jiné odkazy, jelikož ty mohou vyjádření a projevy presidenta špatně interpretovat.

Cruton 12.5.2007 15:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejvýstižnější sdělení našim pacifistům ,naivistům a antiradaristům

Své tvrzení, že na íránských oficiálních webech se lze dočíst o tom, že se Írán chystá ohrozit Evropu tedy nejste schopen doložit. Místo toho, aby jste uvedl konkrétní citace z konkrétních stránek, tak se dětinsky vymlouváte na to, že je zapotřebí přečíst stovky článků a k tomu ještě nastudovat Korán.

Musím konstatovat, že jste dětinský lhář a prázdný žvanil.

Brundibár 12.5.2007 17:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejvýstižnější sdělení našim pacifistům ,naivistům a antiradaristům

Máte dvě možnosti - bud si informace získáte sám a od pramene (adresy máte) a nebo budete věřit interpretaci někoho jiného. Neznám jiný web, o kterém bych si byl jistý, že slova iránského presidenta nezkresluje. Nedělám si záložky nebo archiv, co, kdo a kdy řekl. Pokud v ČT proběhne zpráva z oblasti, která mě zajímá, tak si prostě tu zprávu ověřím u pramene. O zahraniční dění se zajímám soukromě, URL nearchivuji a vyhledávat souvislosti 2 roky zpátky a dělat z toho zde pro vás rešerši - to tedy opravdu nehodlám. Vy víte, co chcete najít, víte kde a Google (či jiný vyhledávač) předpokládám používat umíte. Korán je (bohužel) nutné minimum (už jen proto, že se bavíme o výrocích presidenta islámské republiky), ostatně, vyplatí se jej přečíst i z jiných důvodů (Palestina, Saudská Arábie, ale také Francie a Španělsko). Pokud chcete ten problém opravdu pochopit, tak vám nic jiného nezbude - silné řeči nepomáhají.

Na konkrétní citace (včetně vysvětlení souvislostí s Koránem) rozhodně nestačí těch 2000 znaků, které zde jsou na komentář vyhrazeny.

Cruton 12.5.2007 21:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejvýstižnější sdělení našim pacifistům ,naivistům a antiradaristům

1) Vy jste tvrdil, že na stránkách íránského prezidenta jsou uvedeny informace o tom, že Írán se chystá provést na Evropu raketový útok s použitím jaderných zbraní. Nemělo by tedy pro Vás být nic jednoduššího, než uvést odkazy na jeden, či několik článků, kde jsou tyto informace uvedeny. Žádné takové odkazy jste neuvedl, takže Vámi uváděné informace se na oněch stránkách prostě nevyskytují. Prostě jste kecal.

2) Chápu, že někdy člověk v zápalu diskuse něco řekne nesprávně nebo ve špatné souvislosti. Korektní diskutér svou chybu uzná, méně korektní diskutér přestane komunikovat a nekorektní diskutér mlží. S takovou drzou reakcí na usvědčení z chyby, kterou jste použil Vy, se však setkávám poprvé. Místo toho, aby jste svoji chybu uznal, tak mne nutíte abych prostudoval stovky stánek a hledal to, co Vy nedokážete najít a označit. Abyste si zajistil, že budu mít práci na rok dopředu, tak to ještě jistíte požadavkem, abych přitom průběžně studoval Korán.

Brundibáre, Vy nejste ochoten uznat svoji chybu a raději uděláte všechno proto, aby jste udělal blbce ze svého okolí. Vycházíte přitom zřejmě z přísloví, že "drzé čelo je lepší, než-li poplužní dvůr". Myslím, že se Vám to dnes nevyplatilo - sám jste se zařadil do kategorie DRZÝ LHÁŘ.

Brundibár 13.5.2007 4:49

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejvýstižnější sdělení našim pacifistům ,naivistům a antiradaristům

Tvrdíte, že informace o ohrožení ze strany Iránu a KLDR pocházejí od americké exekutivy (10.5., 19:43). Já své informace čerpám odjinud, dodal jsem vám jeden ze zdrojů i s postupem, jak se k informacím dostat. Už poněkolikáté mi do klávesnice dáváte věci, které jsem nenapsal a pak z nich děláte chybné závěry. Budiž, je to váš způsob diskuse, beru to na vědomí.

Problém je v tom, že bez přečtení Koránu stránkám a výrokům presidenta Iránské islámské republiky prostě neporozumíte. Navíc si opravdu nevedu archív všech jeho výroků, pro můj osobní názor mi stačí, když si ověřuji jeho aktuální výroky přímo u zdroje. Ostatně, jeho reakce na karikatury v dánském tisku je myslím více než výmluvná. Že bez zjištění souvislostí mnohé problémy nepochopíte, na to snad také časem přijdete sám.

Přečíst Korán není práce na rok - není to zase tak tlustá kniha, jak se tady traduje, pro pochopení souvislostí ale nezbytná (podobně, jako pro pochopení dokumentů Vatikánu je nutné znát Bibli). "Předžvýkané" informace, které by Korán do výroků iránského presidenta promítly, odmítáte, Google při prohledávání daného webu také. Pokud jste přesvědčen, že je to je drzá reakce z mé strany...

Měl jsem vás za člověka, který se chce o problémech a souvislostech něco dozvědět, jak je vidět, mýlil jsem se.

Cruton 13.5.2007 11:19

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejvýstižnější sdělení našim pacifistům ,naivistům a antiradaristům

Své tvrzení nejste schopen doložit a po oponentovi žádáte, aby si důkaz o pravdivosti Vašeho tvrzení nalezl sám. K takovémuto postupu se uchylují drzí lháři, které oponent "zatlačil do rohu". Z tohoto důvodu s Vámi končím - "diskuse" se lhářem je jen ztráta času.

Brundibár 13.5.2007 12:48

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nejvýstižnější sdělení našim pacifistům ,naivistům a antiradaristům

Je jen na vás, jestli se chcete všemi souvislostmi zabývat, nebo ne. Hezký den, Brundibár

BaJo 12.5.2007 17:13

Brundýk=simulant

Pane Cruton, evidentně jste Brundýkovi naletěl! S takovou mírou drzosti a debility se žádný člověk prostě nemůže narodit. Ta vysoká debilita je tudíž pouze předstíraná s úmyslem vás vytočit. Doporučuji proto vzpomenout na pana Wericha ("Válku s blbcem nelze vyhrát") a dále na ty jeho předstíraně(!) debilní kydy ("přečti si Korán a budeš pro 100 radarů" - chacha-chachacha !!!) vůbec nereagovat ...

Cruton 12.5.2007 17:59

Re: Brundýk=simulant

Děkuji za podporu. Jen jsem chtěl, aby se Brindibár před ostatními čtenáři "odkopal". Myslím si, že většině čtenářů je teď už zřejmé, že diskutér Brindibár je jen mnohomluvný žvanil.

Brundibár 12.5.2007 18:18

Re: Brundýk=simulant

To jsem rád, že máte ve věcech oba jasno. Ještě, že mě nemůžete upálit...

BaJo 12.5.2007 18:39

Re: Re: Brundýk=simulant

Můžeme, proč by ne? Ale v Koránu na str. 1869, poslední odstavec vpravo dole je arabsky tučným písmem napsáno, že blbečky je není vhodné upalovat (prý je potom z toho velký smrad). Ještě, že jste nám tu literaturu doporučil, jinak nevím, nevím ...

BaJo 12.5.2007 18:42

je není ?

nejde o překlep, je to pouze pokus o přesný překlad a moje arabština zatím není tak excelentní jako ta vaše ...

Brundibár 12.5.2007 19:11

Re: je není ?

Jen pro příště - je zvykem uvádět citáty z Koránu číslem Súry + verše (podobně, jako se uvádějí citace z Bible). Také byste si mohl vzít vydání, které není tištěné písmem pro slabozraké - jinak si těch 1869 stran neumím vysvětlit. Jinak český překlad Koránu najdete na www.palmknihy.cz nebo www.islamweb.cz, nemusíte se znovu lopotit s překladem. Ale jinak držím palce, originál je originál:-) Ale zase mě nepřecenujte, i když poslední dobou slyším kolem sebe arabštinu denně, mnoho jsem z ní zatím nepochytil.

A pokud vše studujete stejně "intenzivně", tak jste odborník na slovo vzatý.

mik 14.5.2007 20:55

Re: Re: Nejvýstižnější sdělení našim pacifistům ,naivistům a antiradaristům

Hloupejsi demagogii jsem uz dlouho necetl. Ne, radar nezabrani magorovi unest letadlo a napalit jim do nejakeho baraku, nezabrani jinemu magorovi s plinkou na kulich se odprasknout ve skolnim autobuse plnym decek, nezabrani dalsimu magorovi odprasknout se v aute uprostred davu. Je schopen ale pomoct zabranit nekolika raketam s jadernou hlavici dopadnout na cil. Usetri se tim statisice zivotu. Jiste, ne obcanu arabskych nebo komunistickych statu, ale na ty nikdo ani bezduvodne nemini strilet. O Evrope nebo USA se to rict neda, magoru, kteri by to radi udelali, kdyby meli moznost, je az prilis mnoho.

A. 10.5.2007 23:44

Jen mi není tak úplně jasné,

k čemu tady ten radar bude, když americký kongres škrtl penízky na raketovou základnu v Polsku a mj.  tento výdaj podmínil souhlasem Ruska. Nebo levice neví co dělá pravice?

ignorant 10.5.2007 23:57

zkus si precist a hlavne pochopit clanek

jakchceš 10.5.2007 23:27

RADAR

Chci říci jen jedno: Pan Petr Robejšek, vážení, není žádnej blb!

Brmboš 11.5.2007 15:04

Re: RADAR

To neznamená, že co řekne musíme brát jako fakt. On i neblb může žvanit a když mu někdo zaplatí pak je mu to jedno.

Brundibár 12.5.2007 13:09

Re: Re: RADAR

Věřím, že jste se nad rozhovorem s panem Robejškem zamyslel a udělal si SVŮJ pohled na věc (jaký, to je čistě vaše věc).

Jinak v mých očích, když někdo za peníze žvaní, aniž by o správnosti slov nebyl přesvědčen, je mých očích blb (bez ohledu na IQ, vzdělání, apod.)

Hrouda 10.5.2007 22:32

Je

zajímavé, jak ti, kteří mají plná ústa samostatnosti, odpovědnosti, nezávistlosti a cílevědomosti cíleně samostatně, odpovědně a rukou společnou lezou amíkům do ...

Cruton 10.5.2007 22:37

Re: Je

Taktéž jsem si povšiml.

ps 10.5.2007 22:50

Re: Je

V rusku nemají toaletní papír takže ta americká (Y) je lepší.

Sid 10.5.2007 23:54

Re: Je

To lezeni do (Y) pozoruji u Vas - lezete do (Y) Rusakum!

 Americani s nami o instalaci radaru jednaji jako s partnerem - Rusko nam vyhrozuje raketami, kdyz se pro radar rozhodneme

Americani s nami vedou rozhovory - Rusaci nas obsadili a okupovali.

To opravdu neni totez!

Cruton 11.5.2007 6:14

Re: Re: Je

Nedělejte z USA svatoušky - ty se s nikým nepižlají. Pokud svého cíle nemohou dosáhnout diplomaticky nebo výhrůžkami, tak se nerozpakují použít agresi - viz nedávný příklad Iráku.

Brundibár 11.5.2007 12:46

Re: Re: Re: Je

Asi jste to nemyslel tak, že když ten radar nebudeme "chtít dobrovolně", tak nám ho sem USA dovezou na tancích. Jen to tak vyznělo...