2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
janek 29.3.2008 17:55

obranyschopnost

kdybych chtěl budovat obranyschponost ČR, postupoval bych takto:

- dobudoval bych dálnici Hradec-Mohelnice, aby jedna překážka na D1 neparalyzovala dopravu v celé ČR

- neprodával bych letištní terminál Praha společnosti, o jejímž majiteli není nic známo

- neprodával bych distribuční společnosti elektřiny, vody  a plynu tak, že je dnes může ovládnout kdokoliv

kdybych chtěl budovat rychlou karieru, prosazoval bych radar.

pepa22 29.3.2008 14:32

Re: další PR článek proradarové propagandy

Ateď 3 otázky pro JK:

1) Když nemáte rád komunisty a jistě i rusáky, nevadí vám že by jezdili na inspekce k bratrům američanům na kontrolu radaru na české území?

2) Není divné že proti některým muslimům američani staví radar a jiným zlým dovolí vyrábět heroin a pomocí dalších ho dovolí pašovat do evropy? Proč nás chtějí chránit před muslimskou hrozbou Iránu ale jinou muslimskou hrozbu Kosovo podporují?

3) nebude vám vadit když se stavím u vás doma a nainstaluju zařízení o kterém nebudete nic vědět, ale bude stačit mé ujištení že vás bude chránit? Samozřejmě všehno zacáluju ;-)

pepa22 29.3.2008 14:31

další PR článek proradarové propagandy

Lhaní vládnoucích představitelů nezabírá, stejně jako "umělecká tvorba" tak se přistoupí na poslední stádium - očerňování odpůrců. Je vidět že antipatie ke komunistům jsou dosud živé stejně jako proti muslimům. Osobně komunisty a muslimy nemusím, ale nebudu pro radar jen abych ukázal, že jsem proti nim, jako někteří mentálně zaostalejší diskutéři zde.

Odpovím na 3 otázky JK:

1) A proč by měl být jen proto že ho někdo zaplatit chce? Ono asi stačí, že zaplatili politikům a médiím za propagandu. Ten radar není žádná slušná nabídka, pojďme, postavíme štít spolu. Je to ve stylu: my si tady postavíme co budeme chtít, vy nám do toho nebudete kecat, ani nás kontrolovat, spolupracovat s váma nebudem a když uznáme za vhodné pozvem si na "naše" zařízení klidne zahraniční delegaci bez vašeho vědomí a souhlasu.

2) Kdyby to byl CZ radar byt s US technologii, nikdo by nemohl nic namítat. Češi narozdíl od US nenapadají na základě vykonstruovaných lží jiné země. Těžko by mohli něco namítat i kdyby to byl společný NATO podnik. A kdyby došlo k použití jaderných zbraní ze strany Ruska, radar nám stejně nepomůže, právě naopak.

3) Když si někdo ve svém domě nainstaluje alarm tak je to jeho věc. Když si soused nainstaluje alarm a fízlovací zařízení v mém domě tak mi to vadí a hodně.

Alpimera 29.3.2008 8:37

Dost souhlasím

V diskusi se neustále ohání antiradarovci že pan Wágner neuvedl zdroje. Prosím je tedy aby si přečetli posledni odstavec článku. Kde na to berou peníze? Nikdy to nikdo neřekl a už jenom ty letáky stojí dost peněz. Já osobně jsem pro radar, ale hlavně pro raketovou základnu. Podívejte se na Polsko, které je příznivec USA a jak se má dobře a s Ruskem ano islámisty nemá problem.

Před druhou světovou válkou jsme měli jaké spojence? Francie, Rumunsko...hm..k čemu to bylo a kdo nás vysekal z průšvihu? USA je odpověď a ti byli u Plzně dříve než CCCP. USA je jedna z nejbezpečnějších zemí na světě a taky tomu tak bude. Pokud nebude Evropa do 100 let mluvit arabsky tak to bude zázrak. Dejte sem základnu a koho naštvete? Islámisty - možná, Rusko - možná, socany a levičáky v zemi - paráda věc.

Pokud jde o možné teroristické odvety..mno..zmínil jse Polsko které je spojenec USA a podpora Izraele..dá mi někdo příklad jediného teroristického útoku v Polsku? Alespoň malinkého?

Jak řeklk můj kamarád: "Nedávejte sem radary ani rakety..Já tu chci základnu letadel B2!">-

VvV 29.3.2008 8:21

Re: Re: Anti radaristé v čele s Tamášem

Jen aby někdo "nepožehnal" tobě, modré prolhane prase.

viper 28.3.2008 19:18

Re: Ami go home, 3/4 českého národa vás v ČR nechce

nejsi historik, ale hysterik. Jestli se nějaký debílek rozhodne, co nám začne lítat nad hlavami, tak je to JEHO rozhodnutí. Naše rozhodnutí je, zda se bránit, či nikoliv. A já se chci bránit!:-P:-P:-P

Roy Boehm 28.3.2008 15:46

Re: Re: Ještě jedno upozornění pro příznivce radaru

Inu, blbovi těžko argumentovat, ale přesto se pokusím. Víte, kterého státu je Čečna součástí? Jinými slovy, do Čečny se Rusové nemusí táhnout přes půl světa, protože je v Rusku. A Ukrajinu, ať už s ní mají spory nebo ne, zatím nebombardují.

Sikorski 28.3.2008 14:56

Re: Ami go home, 3/4 českého národa vás v ČR nechce

Laskavě se nenazývej historikem. Žádným nejsi.

Abonent 28.3.2008 14:21

Žádné ruské jaderné zbraně. Sovětské !

Ruské jaderné zbraně na území naší vlasti zřejmě nebyly.

Ruská federace vznikla na konci roku 1991.

Střední skupina Sovětských vojsk (1968 - 1990) samozrějmě měla ve své výzbroji taktické jaderné zbraně.

Račte si vyhledat příslušné informace sám.

Ale ne na komunistických stránkách.

Abonent 28.3.2008 14:14

Svědomí komunisty

Svědomí trokaveckého starosty ?

Do svědomí komunisty nebo nacisty je vidět velmi dobře.

Je to vědomí souladu či nesouladu jeho činů s požadavky Strany.

Svědomí s.Neorala je čisté.

Stranické úkoly plní svědomitě a iniciativně. A v kolektivu je oblíben.

Štváč 28.3.2008 11:29

Je to všechno

práce a finance komunistů. Ať jsou ze zákona zakázáni a nedostanou za volby od státu ani korunu. Takhle mají ročně přísun ve stovkách miliónů.

n/a 28.3.2008 7:32

pekne

je pekne, ze se tu stale dodrzuji stare dobre bolsevicke tradice aktivisticke novinariny. Takovi lide jsou vzdy oporou rezimu a maji se dobre, at uz za hitlera, husaka nebo havla.

Historik 28.3.2008 2:06

Ami go home, 3/4 českého národa vás v ČR nechce

"Naši" vládní představitelé ODS, Strana zelených a KDU-ČSL zatahují ČR do USA politiky, která se nás netýká. "Naši" vládní představitelé ODS, Strana zelených a KDU-ČSL nám chystají "ochranu" americkým protektorem. Sotva jsme se nadýchli čerstvého vzduchu, už byla nalezena hnědá ř i ť, do které má Česká republika opět zalézt. V ČT v debatě 24.3.2008 se ozval s požadavky na USA vojenskou přítomnost v ČR i bývalý prezident Václav Havel, kterého nikdo naštěstí nebere vážně. Havel zase rozdával z cizího. Havel blábolil z čl. 3 NATO smlouvy, že státy se podílejí na obraně kolektivně, ale vzápětí vedl bláboly, že USA a ČR se nemusejí NATO na nic ptát a mohou si dělat, co chtějí, tedy žádná kolektivnost?

Až budou v ČR opatření proti Ruské federaci ukončena, USA si v ČR začnou dělat, co uznají za vhodné. Jestli si někdo myslí, že jim do toho budeme moci mluvit, tak je podle mě na omylu. Nanejvýš USA přisunou do ČR další svoje jednotky a budou tady ve "spojenecké zemi" "hájit svoje zájmy". Jako jiné země se pak už nikdy USA nezbavíme. Myslel jsem si, že když nás USA požádaly, tak přijmou bez výhrad podmínky České republiky. Nebo to nebudou hosté? Proč je s nimi vyjednávání "tvrdé"? Cizí vojska, kterým se v ČR říkalo okupanti tu už jednou byla. Zatím je to jen a jen diktát USA proti ČR, když není možno se s USA na ničem rozumně dohodnout. Každá normální země by se s USA už přestala bavit, v tomto případě zastupuje ČR vláda ODS, Strany zelených a KDU-ČSL. V odkazech se můžete podívat na pár drobností, co nám může začít létat nad hlavami. Doporučuji sledovat do konce, je to velice poučné.

http://www.youtube.com/watch?v=e4XzipgqfbY&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=f7ChAzr7iFE&feature=related

a něco humoru http://www.youtube.com/watch?v=_uN-5lPqySM&NR=1

Yurri 28.3.2008 0:48

Re: Re: Re: Re: Otazka vsem zurivym odpurcum

1. Protože je tu dobrej flek  2. Protože jsme spojenci.  Což se tobě jakožto soudruhovi asi těžko chápe..

pje 27.3.2008 23:36

Re: Re: Re: Re: Re: Naprostý souhlas.

Vy jste mi ale kujón. Tak on nám Írán vyrostl do podoby zbrojícího technologicky vyspělého a totalitně a propagandisticky vedeného státu, jímž bylo onehdá Hitlerovo Německo. Je vidět, že s oblibou sčítáte krokodýly s erteplemi a dělíte nulou. Ne? To ale nejste moc konzistentní a věrohodný...

w 27.3.2008 23:35

Re: pan Wagner je lhář

máte pravdu, autor článku zdroje neuvádí, ale ani vy ne...

pje 27.3.2008 23:31

Abonete, víte co je to argument?

To není klacek, kterým budete mlátit po názoru každého, kdo uvažuje jinak. To, že vás informace o podstatě a detailech problematiky míjejí nebo že vás sice nemíjejí, ale za pravdu vás nikdo neplatí, je symptomatické. Zkuste si trochu zagooglit, hodně číst a srovnávat - v agličtině, francouzštině, ruštině i v meziřádštině, pokud toho jste schopen. Třeba se pak sám nafackujete...

kirast 27.3.2008 23:30

Re: Několik málo důvodů proti...

Prosím pěkně. Rozveďte trochu ten váš bod Ad3 a dejte sem link na "experty" vyvracející "údajnou bezpečnost radaru daného typu". Nedaří se mi takové nalézt právě to bych si rád přečetl v originále.

Grovik 27.3.2008 23:27

Re: Re: Re: Otazka vsem zurivym odpurcum

Ale proc by mel stat v CR?

Je to americky system, pro obranu USA nikoho jineho, takze at si ho postavi k sobe a nestrkaji ho na nas dvorek.

pje 27.3.2008 23:23

Re: Re: Pane Wagnere,

ad 1.: Když nemáte nepřátele, tak si je vymyslíte? Zatím vidím pouze šíření demokracie pomocí raketových útoků na pracně vypocené teroristy ze strany těch, kteří tak stojí o radar. ad 2.: Taky se divíte, že poté, co jukáte sousedovi do okna po jeho převlékající se ženě, vám příjde soused rozbít držku? ad 3.: A účelem pánského přirození není reprodukce. ad 4.: Můžete zveřejnit link na hodnověrnou studii potvrzující nezávaznost ještě neexestujícího radaru (ten na Mashallech dostane u nás nový soft a pro zasvěcené i nový hardware)? Tu zaplacenou a neprofesionální nemám na mysli.

ad 5.: A proto se od počátku Američané bavili s NATO a ne s námi, že? Nebo to bylo jinak? Jaká splátka dluhu? Patton, jehož beraní nátura málem proti vůli mocidržců osvobodila i Prahu, již jaksi nežije! ad 6.: Voliči již byli podvedeni v okamžiku, kdy nejprve lhali Amíci, pak Klvaňa, po něm nekompetentní Luděk Pekárek. Důvěru v oficiální US postoje pak zvyšují expertní stanoviska o zinscenovaném 11. září 2001 a o neokonzervativní hře o svět. Děkuji, nechci. 7. Mýlíte se, vy jako připosraný z chmurných zítřků věrně vykreslených tou hollywoodskou taškařicí patříte mezi aktivní, leč nepřevládající patolízaly věřící, že nás usměvavá velmoc jistojistě ochrání před vším zlým. Běžte si výhodně půjčit k Providentům, vyjde vás to na stejno.

pje 27.3.2008 22:49

Re: Re: Re: Bojují za tuto zem, za její samostatnost a svrchovanost ty americký kolaborante.

Tohle ti pitomci nepochopí, oni vidí buď modře nebo rudě, selektivní barvoslepost... Jak může někdo odmítat radar, nebýt komouš, být demokrat a pozitivní patriot? Neřešitelný rébus pro zmanipulované stádo sebevědomých ignorantů...

pje 27.3.2008 22:46

Re: Re: Re: Chjo, jak to dopadne

Vy jste kvalifikovaný sociolog, yurri? Ne? Ale řečí máte... Byl jste v Íránu? Byl jste v současném Rusku? Ne? Ale řečí máte... Byl jste v NY? Ano? Dobrý film, že? Člověče vy jste schopen táhnout vozík ke srázu jen proto, že vám před nos někdo strčí fotku jakéhosi Usámy nebo prohlášení o teroristech prezidenta Bushe! Nebuďte tak důvěřivý, mohl by si s vámi někdo vytřít...talíř od hořčice...

pje 27.3.2008 22:31

Re: Pryč s radarem, televizí a internetem

Abonente, nechcete se vystěhovat do USA, kde je svobodněji, bohatěji, mírověji a je tam méně minaretů (jen o chloupek více synagog),a pak vstoupit do US Army a jít šířit svobodu a demokracii tam, kam zavelí váš velitel? Copak vás drží? Snad obava, že to tvrdé prosazování je very american?

pje 27.3.2008 22:11

Několik málo důvodů proti...

Ad 1: Vy si myslíte, že hezká řeč a možnost volby je známkou nezištnosti? Asi nic nevíte o metodách politiky neokonzervativního hávu v USA a ve světě. Svatá prostoto!

Ad 2: To lze ovšem říci nejen naopak, ale dosadit prakticky libovolný pár přibližně vyrované vojenské a politické síly.

Ad 3: Jste tak naivní (příměr s neprůstřelnou vestou to naznačuje) nebo jen hloupý papoušek propagandistů? Pokud odhlédneme od expertních stanovisek vyvracejících údajnou bezpečnost radaru daného typu, jste ochoten si na prsa připnout zařízení, kterým sice vidíte za hory, ale tím zpoza hor vidí i vás a proto vás chtějí oslepit?

Ad 4: Spojenecké závazky nehovoří o účasti na mocenských manévrech v zájmu zcela jiné skupiny než té, pod jejíž vlajkou se vám chce plnit závazky pomoci.

Ad 5: Přidejte ještě informované demokraty, patrioty, radarové specialisty a všechny myslící svobodné občany, kteří si nenechají věšet bulíky na nos nikým a za nic! já můžu mnohé Rusy stejně jako mnohé Američany, Evropany, Asiaty či Marťany - pokud mi nelžou a nepokoušejí se se mnou hrát betla.

pje 27.3.2008 21:42

pan Wagner je lhář

Prvním argumentem je neschopnost tvrdé názory doplnit autentickými zdroji. Druhým argumentem je doložitelná skutečnost, že iniciativa ne základnám není tvořena Májíčkem, ale velmi pestrou směsicí lidí, kterým současná politika USA velmi připomíná bývalou politiku SSSR v moderním hávu (sofistikovaná politická psychologie na podstatě mocenských tanečků nic nemění). Třetím argumentem je doložitelné financování proradaristů nikoli z ČR. Čtvrtým argumentem je doložitelná účelová přítomnost hololebců, kteří se na jiných demostracích proti radaru jaksi neúčastnili. Posledním argumentem je svědomí trokaveckého starosty, do něhož žádný pisálek nevidí. Pane Wagnere, pokud máte dojmy, tak si je laskavě zkonzultujte s autentickými zdroji informací, než je zveřejníte a tím se ztrapníte. Jde o příliš vážnou věc než abyste tady mohl plácat nesmysly.

pje 27.3.2008 21:29

Re: Re: Kdo platí masivní vymývání mozků pro radar?

Argumenty chybí, takže stačí autoritativní tvrzení, že pane demagogu?

Cato 27.3.2008 17:51

Re: Re: Re: Kdo platí masivní vymývání mozků pro radar?

líbí se mi, že požíváte tak přesvědčivé argumenty, u vás obou to vymývání očividně zabralo.

Cato 27.3.2008 17:48

Re: Několik málo důvodů pro...

jak bylo v Pacifiku?

Pro radar 27.3.2008 17:20

Několik málo důvodů pro...

1. Je to poprvé, co se nás spojenec slušně ptá, zda smí použít naše území. A není to formální, smíme klidně říct ne. Takového spojence bychom si měli po našich historických zkušenostech zvlášť vážit a vyhovět mu.

2. Rusové ještě nikdy nenapadli stát, na jehož území byla americká vojenská základna. Já už tu Rusy nechci.

3. Radar nikomu neublíží. Na nikoho neútočí. Systém je 100% obranný - něco jako neprůstřelná vesta. Komu vadí neprůstřelná vesta?

4. Spojenecké závazky, které jsme převzali, znamenají nejen spoléhání na pomoc druhých, ale i aktivní pomoc druhým.

5. Komunisti a islamisté jsou proti.  (pro mě osobně zvlášť dobrý důvod).:-P

Petr 27.3.2008 15:55

Re: Je to pravda pravdoucí, nebo jen kecáte?

Na území ČSSR byly rakety SS-20, schopné nést jaderné hlavice. Zda na ně sověti přivezli i ostré hlavice, se přesně neví, ale tvrdilo se, že se tak stalo v roce 1981-82, v době tzv. Polské krize.