24.5.2024 | Svátek má Jana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Don Chuan 25.3.2008 13:00

Argument sedí a není od věci.

I stát je privátní území nebo podle mě by jím mělo být.

zdeněk 25.3.2008 11:47

radar nechrání naše území

po desáté, po sté opakuji, radar nebude chránit naše území, ale území VB a USA....

Je to partrné mimojiné z toho že rakety budou ničeny ve střední části letu, kdyby měli chránit i naše území, museli by být schopny je zasahovat i v koncové části balistické křivky.

Poláci jako kompenzaci požadují komplety které jsou schopné ničit rakety i v konečné fázi dráhy(PATRIOT,THAAD)... Američané chtějí ušetřit a tak tyto komplety nebudou součástí základny(je vidět že na NAŠÍ ochraně jim nezáleží)

www racek 25.3.2008 11:59

Re: radar nechrání naše území

to máte marný. vše co je z amériky je skvělé. argumenty fyzikální a technické proti přesvědčení nezmohou nic.;-(

PetrH 25.3.2008 12:11

Re: radar nechrání naše území

A proč to tolikrát opakujete, když i jednou je to kravina?8-o

zdeněk 25.3.2008 12:13

Re: Re: radar nechrání naše území

prosím vyvraťe, ale ne nějakými citáty nějakých potentátů, ale technickým rozborem či důkazem že použité rakety jsou takového sestřelu schopny.

Jura Jurax 25.3.2008 12:42

Re: Re: Re: radar nechrání naše území

radar nechrání naše území - prosím dokažte, ale ne nějakými citáty nějakých potentátů, ale technickým rozborem či důkazem, že použité rakety nejsou takového sestřelu schopny.

Don Chuan 25.3.2008 13:08

Jestli jste takový rozbor nezaznamenal, tak proč se vůbec pouštíte do diskuze?

Chcete ohromit svou technickou neznalostí?

Jura Jurax 25.3.2008 13:14

Re: Jestli jste takový rozbor nezaznamenal, tak proč se vůbec pouštíte do diskuze?

Ani ne, ale když mne tady ohromují svou technickou znalostí ... :-D

Gonzales 25.3.2008 13:16

Re: Re: Re: radar nechrání naše území

Dobře tedy trochu perel sv..., když nechcete hledat na netu a na mapě od syna ze základky. Vycházejme tedy z uznávané maximální výšky letu střely ca 1200km nad zemí, po třetině své dráhy by tam střela mohla být. Pro zjednodušení počítejme s kulatou Zemí (pokud použijem WGS geoid, výška bude o něco větší). Čistě trigonometricky nám to tedy dává úhel 66,5° (trojúhelník o jedné odvěsně 785km - bod kdy radarový paprsek (odklon +0,85°) protíná bal.křivku a druhé 1200km).

Trasa Teheran - Praha

http://gc.kls2.com/cgi-bin/gc?PATH=OIIE-LKPR%0D%0A&RANGE=&PATH-COLOR=red&PATH-UNITS=km&PATH-MINIMUM=&SPEED-GROUND=&SPEED-UNITS=kts&RANGE-STYLE=best&RANGE-COLOR=navy&MAP-STYLE=

Výpočet bodu zachycení a vztahu času a dráhy: Z předchozího víme, že bod na křivce bude v úhlu 66,5 směrem k ohnisku a 23,5° ke kolmici ze středu zeměkoule. Dráha střely od startu je(cos Beta * s1) 0,91 * 785 = 714 km,ale její pohyb po ní je nerovnoměrný. Známe bod ve vzdálenosti 475 km a to při 120sec.letu Od tohoto bodu rychlost už nenarůstá. 714 – 475 = 239 km střela letí dalších 239 km až do bodu, kde jí "vidí" radar, tzn. musíme přidat 31sec, tj.ca 151sec. od startu. Čas zachycení radarem =151sec. Tím, že podobný čas zabere i z druhé strany start antiraket + ještě čas na potřebné vyhodnocení (já dávám na tuto prodlevu 5 sekund) je výsledek 156sec. což se rovná dráze útočící hlavic 1199km. Na celkové trase 3380km jsme hodnotou 1914 km za polovinou a tím pádem již 36s. za apogeem a hlavicím zbývá na průchod atmosférou 123sec. Do jejich kolize s EKV je čas menší a to 41s., což je na křivce vzdálenost 315km.Ke střetu dojde nad územím Rumunska. Území nechráněné ABM bude ležet hluboko před ČR a Polskem. Dokonce si dovolím tvrdit, že když ne celé, tak velká část Slovenska bude také chráněna tímto systémem.

zdeněk 25.3.2008 13:30

děkuji za alespoň nějakou rozumnou reakci

přepočítám si to.

Schmouddle 25.3.2008 13:37

Re: Re: Re: Re: radar nechrání naše území

Tak jak odpůrci? Sice chápu ze na večerní škole marxismu-leninismu ani při pravidelné návštěvě mešity vás tohle nikdo neučil, ale přesto, najde se mezi vámi někdo kdo je schopen tenhle výpočet (exaktní & triviální) nahradit jiným neméně exaktním výpočtem, který by dokázal že se přispěvatel Gonzales mýlí a že jste to vy, kdo má pravdu?

Ohrané Pocity  (tm), tedy bláboly typu prznění českých panen U.S. vojáky, ztrátu suverenity, zhoršení vztahu s Ruskem atp. neberu, chci ověřitelná data.

KUHUJI 25.3.2008 13:52

Re: Re: Re: Re: radar nechrání naše území

vy jste matematický poklad,škoda že o vás v USA nic neví

R. 25.3.2008 15:03

Re: Re: Re: Re: radar nechrání naše území

Obavam se, ze Vas predpoklad o vyhodnoceni za 5 sekund neplati. Kdesi (prominou, link nemam) jsem cetl o sledovani a vyhodnocovani po dobu zhruba 2 minut....teprve pak by startoval interceptor. Opravte me, pokud se mylim.

Gonzales 25.3.2008 15:35

Re: Re: Re: Re: Re: radar nechrání naše území

Ale to je stále o jednom a tom samém. Satelity v IR pásmu zaznamenají odpal a jiné satelitní prostředky začnou počítat z pohybu tepelné stopy motorů raket průběžný kurz. Na základně antiraket je už tou dobou poplach. Do 110 sec. je definitivně jasno v otázce zakřivení bal. křivky. V té době už je také jasné jestli nosič směruje na Evropu nebo k pólu směr Amerika, či jinam. Mezitím již satelitní údaje dostane náš radar tak aby nasměroval a "připravil paprsek". Také v tu dobu došlo k aktivaci antiraket a ty jsou připraveny k odpálení. A teď já neříkám nic jiného, než že system IFICS (stejný jako v Aegisu) v době Tr dopočítá a (jednoduše řečeno) jakoby prodlužuje křivku balistické dráhy a tak odhaduje směr od momentu oddělení hlavic. Když k tomu dojde, doplňuje a koordinuje data pro target modelling EKV. A to je těch 5 sekund. Antiraketa nemůže v předstihu pod termosférou "čekat" až se nosič hlavic objeví a pak korigovat svoji dráhu. Na straně spotřeby paliva (nebo generování plynu) pro zásadnější korekci dráhy na ascendentní fázi by se počítalo toto na desítky tun a tak je to nemožné.

V době kdy Ikonos rozezná pro komerční účel točící se větrák klimatizace na střeše, nebude asi problém pro vojenský sektor rozeznat místo odpalu a předpokládaný cíl do dvou minut od odpalu.

mel 25.3.2008 15:11

Re: levičácké blitky

Takové budoucnosti se říká cesta do pekel. Jen duševní akrobat  může mluvit o zařízení, které destabilizuje strategickou rovnováhu a zvyšuje riziko války , jako o investici do budoucnosti.

Navíc když ani nechápe, že proti raketám na Evropu je tento systém absolutně neúčinný. konečně, není pro ni ani určen.

R. 25.3.2008 17:04

Re: Re: levičácké blitky

Porusovani vojenske rovnovahy mezi Ruskem a USA (ktere, mimochodem, se radaru v Cesku vubec netyka) nebude nejvetsim rizikem. Podivejte, Rusove si budou snazit ochocit Evropu jinak, jemneji...suroviny za loajalitu apod. jestli mate tisic hlavic, nebo dva tisice, ku.va neni to jedno?

Riziko bude na Strednim vychode - kdy se dostane k moci jeste vetsi magor, nez Ahmadinezad a zuzitkuje "mirovy" jaderny a raketovy program? A pokud chce nekdo nasypat svoje prachy do toho, ze sebe i mne ochrani pred timto rizikem, je vitan.

zdeněk 25.3.2008 11:15

skupina Nezákladnám

diskredituje odpor proti základně. Začala si z toho dělat soukromou prezentaci názorů proti kapitalismu, militarismu tad.. viz jejich poslední demonstrace. Stejně jako účast mladých komunistů a podobných seskupení.

Myslím že NAVZDORY tomu by lidé měli být proti radaru. Existuje mnoho racionálních důvodů které nemají s radikálním levičáctvím nic společného...

Spíše by měla znít otázka za koho bojují příznivci radaru. Bojují za jiné, nebojují za náš stát. Bojují za to abychom hrdinně padli za velkého bratra. Bůh žehnej americe!

Merlin 25.3.2008 11:43

Re: skupina Nezákladnám

Ráda bych slyšela alespoň jeden racionální argument proti základnám. Zatím jsou to pouze nesmyslné žvásty. Nejpitomější argument je ve vašem článku - "příznivci radaru bojují za to, abychom hrdinně padli za velkého bratra". To jste vymyslel hlavou? Jsem zásadně pro radar, a volám "Bůh žehnej Americe",

zdeněk 25.3.2008 11:49

zde argumenty: radar a protiraketový systém v polsku nechrání naše území

po desáté, po sté opakuji, radar nebude chránit naše území, ale území VB a USA....

Je to partrné mimojiné z toho že rakety budou ničeny ve střední části letu, kdyby měli chránit i naše území, museli by být schopny je zasahovat i v koncové části balistické křivky.

Poláci jako kompenzaci požadují komplety které jsou schopné ničit rakety i v konečné fázi dráhy(PATRIOT,THAAD)... Američané chtějí ušetřit a tak tyto komplety nebudou součástí základny(je vidět že na NAŠÍ ochraně jim nezáleží)

BuBu 25.3.2008 12:09

Re: Člověče - co Vy zde na NP děláte . . .

. . . Vy, s takovým obrovským přehledem . . . s takovými oslnivými vědomostmi ! Vás je tu škoda - mezi námi, zde diskutujícími blby a diletanty ! Proti Vám . . . může jít celé NATO do (Y) - takoví jsou to nevdělanci a kreténi !

Moje babička by Vám ale řekla : "Nebýt Vás . . . a malých brambor - tak prasata musejí žrát velké" ;-D;-D;-D

zdeněk 25.3.2008 12:12

Re: Re: Člověče - co Vy zde na NP děláte . . .

na rozdíl od vás bubu jsem se vojenskými raketami a jejich teorií zaobíral. Mohl bych hodit i odkazy na ATM kde tvrdí totéž, mám se namáhat nebo stejně názor nezměníte?

Tomáš Fuk 25.3.2008 13:03

Re: Re: Re: Člověče - co Vy zde na NP děláte . . .

Zdenku, to máte marné... proti ideologické tuposti Bubuů, Huhuů a podobných individuí žádné technické argumenty neplatí... Oni tomu stejně nerozumí a tak si vystačí s rudou knížkou (pardon, dnes vlastně modrou) ;-)

3směsi 25.3.2008 12:36

Re: zde argumenty: radar a protiraketový systém v polsku nechrání naše území

Já si přeji chránit území VB a USA!! Chci radar !!

Tomáš Fuk 25.3.2008 13:18

Re: Re: zde argumenty: radar a protiraketový systém v polsku nechrání naše území

Tak si ho postavte! Tam ;-D

zdeněk 25.3.2008 11:58

dále není vyřešena bezpečnost radaru

Zpráva hlavního hygienika že radar je bezpečný byla původně tak špatná že obsahovala špatné jednotky. Více viz posudek profesora Raidy z VUT.

Protiargumenty ať již od prof. Raidy či bývalého učitele na vojenské univerzitě v Brně, pana Milan Hlobila nebera vláda v potaz. Jedná čistě o jednostrannou demagogii.

zdeněk 25.3.2008 12:02

Re: Re: skupina Nezákladnám

Konečně poslední argument. Pan Kvaňa původně tvrdil (a pan topolánek v USA opět) že radar je zaměřen proti státům jako Irán, KLDR a podobně. Jak to potom porovnat s vyjádřením pana ministra školství Lišky, či ministra zahraničí pana Karla Schwarzenberga který přiznal že radar je namířen proti rusku. Vláda přímo lže a je to vidět z jejích různých vyjádření. Nebo je druhá možnost, vláda neví proti komu radar je.

A plně věří USA a kříčí "bůh žehnej americe". Na zájmy této země ohled nebere.

Jura Jurax 25.3.2008 12:26

Re: Re: Re: skupina Nezákladnám

Hm - a nejsou v tomto punktu zájmy této země shodné se zájmy americkými? Nebo je zájmem této země vyhovět zájmům Ruska?

zdeněk 25.3.2008 12:37

Re: Re: Re: Re: skupina Nezákladnám

můžou i nemusí. Zájmem USA klidně může být zde mít základnu která je ochrání a která bude v zápětí zničena jaderným či biologickým  úderem. A to by v zájmu této země nebylo.

MLOK1 25.3.2008 12:30

Re: Re: Re: skupina Nezákladnám

To bude rachot, až ten "proti Rusku namířený" radar vystřelí;-D;-D;-D.

       A že jste Zdeněku držel hústa, když v Brdech byly ruské balistické rakety s nukleárními hlavicemi??? To jste byl předpo*raný strachy až za ušima - což? Asi to podle Vás byly mírové rakety - takové atomové holubičky míru!

zdeněk 25.3.2008 12:34

vyjádřit jsem se nemohl

Radar nestřílí, radar proti rusku by zřejmě prováděl špionáž nebo by sloužil z navádění antiraket.

K ruským raketám v Brdech jsem se nevyjadřoval, protože jsem byl na houbách .:-P Podle mě zde nemusíme mít žádné rakety ani radary - ať již ruské nebo z USA.