29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
cb 5.4.2008 8:37

Evropa

si nezaslouzi nic jineho, nez byt pohlcena araby.

hrabě krzan 5.4.2008 10:18

Re: Evropa

ne že bych z toho měl bůhví jakou radost,ale asi máte pravdu.Zatím se o to nejvíc a trvale snaží žabožrouti kteří bohužel vládnou EU.Myslím,že na to dojedou jako první. Holt se jim ta jejich líná nátura zle vymstí!

Sugpa@seznam.cz 5.4.2008 7:43

Pochybnost radaru a pochybné jednání zúčastněných stran

Radar.Na pozadí této záležitosti se projevili různé skutečné politické vztahy v jasnějším světle a vystoupily tak z obvyklé neurčité a opatrné diplomatické mlhy.Ukazuje se, že reprezentace obou států ve skutečnosti nemají příliš velký zájem objastnit pozadí svých opravdových zájmů české veřejnosti, a zájem o její mínění se přibližuje ignoraci. Od začátku této kauzy je s ní spojovaná pochybnost o jejím smyslu a účelu, proklamované argumenty pro radar a výchozí podmínky se mění velkou rychlostí až nezbytně nutně vyvstává znepokojivá otázka:Co vlastně všechno stojí za tím radarem?

Z úvahy vojenského hlediska jednoduše jeden postarší radar a několik antiraket nemůže pokrýt tak veliké území evropského prostoru a už vůbec ne zajistit jeho obranu několika málo raketami,o jejímž procentu účinnosti pochybují veřejně i vlastní vojenští experti USA a které nanto nebudou schopny zastavit .To celé potvrzuje nezájem evropské části NATO zapojit se vůbec do této záležitosti, ačkoliv šlo-li by o budování obrany Evropy tak by to přece bylo jednou z mnoha prirorit a NATO by stálo v čele nadšených propagátorů a realizátorů.Není tomu tak a jeho nedávné vyjádření po dlouhé době je vágní a zdrženlivé a vypovidá spíš o zdvořilém nezájmu a snahou nenarušovat záměry jednoho z jeho vedoucích členů.Výklad vlády tohoto prohlášení jako zapojení radaru a raket do struktur NATO hraničí se lží a osobně se nestačím divit postupující ztrátě soudnosti některých politiků.Tedy shrnuto:nejedná se v žádném případě o obranu Evropy a už vůbec ne o obranný celistvý systém.

K čemu má tedy sloužit takováto kombinace když ne k obraně Evropy?Zdá se,že odpověď je prostější než by se mohlo zdát, jde o vlastní paralelně budovanou obranu USA, nezávislou na stukturách NATO, pokračování trendu jeho zahraničně-vojenské politiky ve světě.Radar bude jejím dalším rozšířením a rakety by mohli být určeny spíš k jeho obraně.(Vida po posledním prohlášením už ani nejsou potřebné, že by radar byl jen pro jednorázové použití?)

Sugpa@seznam.cz 5.4.2008 7:46

Re: Pochybnost radaru a pochybné jednání zúčastněných stran

Vážím si lidí, kteří chtějí dokázat svou ochotu bránit svobodu vlastní i cizí jasným a aktivním zapojením se do obrany, jenže obávám se, bohužel, že to není tento zrovna případ.Nejedná se zde zde ani o ochranu svobody ani o rozšiřování obrany, ale o prozaicky rozšiřování vojenského vlivu a proto je tento druh prokazování sounáležitosti krátkozraký a neuvážený a ...nebezpečný.

To je zájem USA, jaký má však zájem vláda ČR?Zrušení vízové povinnosti do USA nemělo ani zdaleka očekávaný dopad na zlepšení obecné skepse a patrně to byl jen jeden z populistických pokusů získat větší podporu.Urputnost a bezohlednost prosazování tohoto záměru dává tušit že motivace bude jistě nemalá, proč vlastně nemáme žádný čas tu věc řádně prozkoumat a MUSÍ! to být uzavřeno co nejdřív, tento tlak je vskutku podezřelý.Volební období vlády pana Bushe končí a termím horečného uzavření a dokončení smlouvy s tím patrně úzce souvisí, jaké další nepsané dohody a smlouvy byly ještě uzavřeny, které nejsou určeny pro veřejnost, ale zjevně určují rychlost a intenzitu jednání?Neskrývaná přítomnost mnoha zástupců zbrojních korporací, společností s s obrovskými obraty i zisky, na jednáních a jejich velký lobbystický zájem o konkrétní ministry a představitele naše vlády vede k velmi temným obavám a doměnkám, ačkoliv v naší politice by to zcela jistě nebylo nic neobvyklého a v souladu s "morálkou" politických představitlů dnešních dnů. Bohužel.

Po roce 1968 a i předchozích jsme jako národ velmi citliví na různé vojenské tahy a manipulace, ale vláda nám nedává dokonce ani možnost korektního zvážení , ani žádný čas, natož možnost vlastního rozhodnutí, osobně to chápu jako další znamení úpadku demokracie v naší zemi.A staré známé:"O nás bez nás".

Kolik je příliš ....?

Mrazivý dech 5.4.2008 8:32

Re: Re: Pochybnost radaru a pochybné jednání zúčastněných stran

abychto shrnul, kila toho vašeho shitu, tak Vám vadí, že radar je za 1) americký 2) americký a za 3) americký:-D

www racek 5.4.2008 7:25

hmm, bohužel, je

to naprosto přesné. nějakej argument by nebyl? třeba věcnej, ne? nebyl? ale.... :-D

ucitelas 5.4.2008 7:50

Re: hmm, bohužel, je

Zaorálkovy bláboly nelze argumentovat>-

Mrazivý dech 5.4.2008 8:48

Re: Re: hmm, bohužel, je

to je jako diskutovat s chovancem ústavu pro mentálně zaostalé:-P:-D

Ivan Nový 5.4.2008 9:04

racku,

co tedy proti Rusku máme dělat, my jako ČR, protože na EU spoléhat nemůžeme.

Honza 5.4.2008 7:18

Psychopat

Při hodnocení vychází Zaorálek z přísloví "podle sebe soudím Tebe". Když Zaorálek (Paroubek, Rath, .. každý si dosadí, co chce), prohlásí, že zítra něco uděláme, tak to znamená, že zítra budeme hledat argumenty proti a pozítří uděláme pravý opak. Takoví lidé jsou zásadně proti všemu, co nevymysleli oni sami.Jsou to lidé vpodstatě duševně nemocní, protože jejich hlavní životní náplní je získat moc a když ji mají tak veškerou energii věnují na její udržení. Hrozné je jenom to, že značná část občanstva jim jejich kecy (jinak se to ani nedá nazvat), konzumuje. Když si vzpomenu na včerejší vystoupení Haška v televizních zprávách, tak si připadám jako ve zlém snu. Pohled upřený do dálav a z úst se řinou věty, které s položenou otázkou namají nic splolečného. Diagnóza je jednoduchá - psychopat. Zaorálek je úplně stejný typ.

Putim 5.4.2008 7:29

Re: Psychopat

Při pohledu na Haška vidím Švejka jako vyšitého:-DJaká to podoba jak ve vizáži tak v mluvě!

Mrazivý dech 5.4.2008 8:48

Re: Re: Psychopat

kéžř by byl "superarbitrován pro bl*bost":-D;-D

jirka.s. 5.4.2008 10:21

Re: Re: Psychopat

No, mám takové nejasné obavy, že za předpokladu nynější existence Josefa Švejka, byste se mu měl co nejrychleji omluvit! ;-D

Putim 5.4.2008 7:17

Zamrdálku!

Tak ty nedáš pokoj?! Co jsi zač už přece všichni vědí! Tak o co ti jde?

čtenář 5.4.2008 6:50

Zaorálkoviny.

Vyhýbáme se mluvit o sporu, který existuje mezi NATO a Evropskou unií. Ani po tomhle summitu nebudeme mít vůbec jasno v tom, kde jsou hlavní hrozby a jak jim budeme společně čelit.Ani po tomhle summitu nebudeme mít vůbec jasno v tom, kde jsou hlavní hrozby a jak jim budeme společně čelit."  -  Tak se nevyhýbejte, nebo to řeknou Spojené státy samy. Správně by to mělo být napsáno takhle  Vyhýbáme se mluvit o sporu, který existuje mezi USA a Evropskou unií. A to je právě ten důvod, proč Amerika brala, bere a bude brát za partnera Rusko. ;-D ;-)

billis 5.4.2008 6:18

soudruhu shitový ministře Vychutnejte si, prosím, ještě tuto větu (z vlastniho textu)

"To bychom ale museli opravdu vědět, že ochrana proti dalekonosným balistickým střelám je skutečně to, co nám hrozí tak naléhavě, že jsme připraveni do toho investovat potřebných 30 mld. euro. Tolik by bylo totiž potřeba, kdybychom chtěli Evropu proti podobné hrozbě chránit !"

- takže chránit se proti hrozbě ochrany ... ahá,... a neujel nám tady náhodou  soudruh jaksi logisticky po  stranické latrýně rovnou dovnitř   ?   ;-)

Eva D. 5.4.2008 18:21

Re: soudruhu shitový ministře Vychutnejte si, prosím, ještě tuto větu (z vlastniho textu)

R^;-D Díky, dokázat ty jeho """ úvahy""" číst takhle pozorně, to je zapotřebí nesmírné síly vůle a trpělivosti. Smekám.

letowitz 5.4.2008 6:10

Kryptokomunista Zaorálek

A tento nám bude tlumočit jek máme nebo nemáme rozumět vyjádření NATO.  Já tuto osobu řadím mezi vlastizrádce Bilaka, Indru, Husáka, Paroubka atd. Je to stejná krevní skupina.

Jerry 5.4.2008 5:53

Jednoduchý Zaanálek ...

... potřebuje všechno jenom jednoduchý.

billis 5.4.2008 4:04

Nevážený soudruhu Za-orál-ku

Jak říká klasik :  Všelikerého dřístání toliko pro hovada dobré jest !

A já jenom dodávám :  méně je někdy více - v tvém případě snad  -- ouplně tlamu sklapnouti náleželo by se !

Až se jednou přestaneš prosoukávat zadními otvory svých soukmenovníků a zkusíš se narovnat - přepadne ti hlavička do vlastní zadele, páteře vlastní nemajíc.

Esmerald 5.4.2008 2:57

Pane Zaorálku...

.." vágní a šroubované věty onoho kostrbatého textu " by Vám neměly činit žádný problem. Rád bych Vám vmetl do tváře ukázky vpravdě debilního písemnicví vašich (pl.) soudruhů z doby toho toho nejreálnějšího socialismu, ostatně rhétoriku, kterou jste Vy sám vyučoval a z jejíž debilnosti jme museli, my nevinní, skládat zkoušky ve " vědeckém(?!) komunizmu". Pro nás, Vámi vyškolenými, jde o procházku zahradou v porovnání s přetisky hodinových projevů, v kterých nebylo naprosto nic k zapamatování, jen fráze, požitelné v průvodu. Prostě hrozná spousta hnusné omáčky, bez podstaty i chuti.

" potřebovali velmi jednoduchý text, který jasně definuje " účely, cíle a dohody, které jste uzavřeli s teroristickou organizací Hamas na své utajované cestě do Syrie. Pokud vím, zůstalo ututláno a nevysvětleno i to, jak jste před časem nabízel i NAŠE "posvátné" prostory Poslanecké sněmovny k účelů JEJICH sjezdu, prostory, které jsou dostupné VLASTNÍMU občanu jen na balkoně. Jelikož i ve Vašem vlastním slovníku nezanikl pojem vypořádání se s " vnitřním nepřítelem ", je zřejmé, že tato vysvětlení celému národu, zcela zřetelným a srozumitelným jazykem dlužíte, jsou tou nejvyšší prioritou a Vaší zanedbanou povinností.

Slovo "koncepce" Vám dělá ohromné potíže, tedy začnu pomalu. Koncept bolševický je " vytvoření si nepřítele" a pak proti tomuto nepříteli "obranně zbrojit". NATO koncept je vybudovat tu nejmodernější a nejvšestrannější obecnou obranu proti jakémukoliv "bastardovi" a přimět jej k tomu, aby si věc promyslel. Jednoduché, že ? Jelikož "bastardovi" na penězích nezáleží, ty nikdy nebyly a nejsou jeho, ( krácnou demonstrací je Čaučescova "rodinná vilka" v které se sjezd NATO konal ), je holt nutné zaplatit. Ta technika něco stojí a Vy osobně, pane Zaorálku, jste naprosto neschopný, nekvalifikovaný a nekompetentní hodnotit její technickou úroveň.

Josef 5.4.2008 2:56

STB proti raketam!

 Socani se zaradili mezi opivnené nácky, zfetované anarchisty a bolseviky.

x 5.4.2008 7:38

Re: STB proti raketam!

...a dalsich 70% lidi v CR,

kdybych to chtel vzit demagogicky - proc se "USAmilci" do tech USA neprestehuji? Aha, uz vim, protoze je tam nechteji...

Mrazivý dech 5.4.2008 8:33

Re: Re: STB proti raketam!

copak vrátili tě???

jirka.s. 5.4.2008 18:35

Re: Re: STB proti raketam!

No, někdy, když na mne padne splín, taky mne někdy napadne, že těch fízlů a donašečů v tomhle "národě"bylo a dosud je možná až těch 70% !!! ;-(;-(;-(

Joe 5.4.2008 1:38

Zaoralek je jako cerveny hadr na primitivni modrobolseviky.

;-D

chouan 5.4.2008 1:40

Re: Zaoralek je jako cerveny hadr na primitivni modrobolseviky.

ze by jej ruchoši žrali? 8-o

emersonskej 5.4.2008 1:22

koukám, že nám tu řádí cenzor... že by se mu nelíbilo zveřejňování odkazu na stránky, jež usvědčují socany ze lži...

chouan 5.4.2008 1:38

Re: koukám, že nám tu řádí cenzor... že by se mu nelíbilo zveřejňování odkazu na stránky, jež usvědčují socany ze lži...

To není nutné, socani se usvědčují ze lži sami.

BTW: je horší jejich lhaní nebo jejich blbost?

emersonskej 5.4.2008 2:51

Re: Re: koukám, že nám tu řádí cenzor... že by se mu nelíbilo zveřejňování odkazu na stránky, jež usvědčují socany ze lži...

To je sice pravda, ale přesto je více než vhodné neustále připomínat, že to byli právě socani, kteří rozhovory o radaru vůbec začali. A o tom byl právě onen odkaz - na článek z 2.10. 2002, v nemž tehdejší ministr obrany Tvrdík zmiňuje zahájení jednání s američany. Doslova se tam mimo jiné píše : "Domluvili jsme se na tom, že vznikne pracovní tým, který povede jednání se zástupci USA. Výsledek těchto jednání bude předložen k rozhodnutí vládě a parlamentu." - tedy nikoli "lidu" ve formě referenda - jak nyní oranžgutani populisticky vyžadují. V článku se lze mimo jiné dočíst, že Tvrdík tehdy dokonce uvažoval o možnosti, že by výše zmíněný radar mohla střežit americká letadla.

A ještě jedna perlička na závěr - pokud v současnosti vytknete zastáncům socanů fakt, že se jejich rodná strana chová populisticky a především v parlamentu, ale i jinde vyloženě destruktivně - většinou vám opáčí, že totéž dělala ODS v době svého působení v opozici. Přitom když Tvrdík přišel s onou myšlenkou Amerického protiraketového systému ( tehdy se ještě v souvislosti s naším územím nemluvilo pouze o radaru, ale o protiraketovém systému jako celku - tedy i o samotných raketách), proti byli pouze komanči, zatímco ODS ústy svého místopřecedy P. Nečase s tímto návrhem víceméně souhlasila za podmínky, že systém bude složit i k obraně naší zeme.

Je dobré občas zabrousit pár let do historie a osvěžit si pamět - člověku to pak docela otevře oči a rázem se různá vyjádření "různých" lidí ukáží v krapet jiném světle !!!!!