1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

RADAR: Tamáš a jeho parta

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
aljav 4.6.2008 8:56

Re: ...To je patrně nějaký zvyk z časů Národní fronty,...

mě se u odpůrců radaru "líbí", že nikdy nereagují na argumenty viz.článek, nebo tamášovi zjevné lži ! Když jsou zahnáni do kouta tak se vytasí s vůlí lidu a obavou před okupací ! Jako že nás pár US strážných z radarové STANICE obsadí ???

Pepa 4.6.2008 9:15

Re: ...To je patrně nějaký zvyk z časů Národní fronty,...

Neměl jsem na mysli Národní frontu ale skutečné referendum, jaké se koná několikrát do roka ve Švýcarsku. Tam se nebojí zeptat sedláka z Archu, zda je pro nebo proti jaderné energetice a potom jeho rozhodnutí také respektují

Mard 4.6.2008 9:37

Re: Re: ...To je patrně nějaký zvyk z časů Národní fronty,...

Obdivuji Švýcarsko, že to tam funguje. Ale když vidím lidi kolem sebe, tak bych se jich bál zeptat na cokoliv. Jaké odpověď si  myslíte že by vyhrála v referendu - na několik následujících otázek. Mají se daně snížit na čtvrtinu jejich současné hodnoty? Má se zrušit armáda? Mají se zrušit poplatky za veřejnou dopravu? Mají být základní potraviny zdarma? Mají být nájmy z obecních a státních bytů nulové? Mají být dálniční známky zadarmo? Má zaměstnavatel povinnost poskytnout stravu a nápoje pro zaměstnance zdarma?

Co si myslíte že na takové otázky odpoví běžný moula v referendu?

Pepa 4.6.2008 9:50

Re: Re: Re: ...To je patrně nějaký zvyk z časů Národní fronty,...

Možná by moula odpověděl ano, ale opravdu si myslíte, že v téhle zemi je moulů většina? Já si to nemyslím. Většina lidí je normálních a rozumných a neměl bych proto o výsledky referend obavu. Každé takové ano má i své důsledky, které potom lidé musí nést a to si většina uvědomuje. Povinností politiků v takovém systému je připravit varianty řešení a z těch potom občané vyberou. Ve Švýcarsku to funguje a myslím, že docela prosperují. Mají také své problémy, ale většinové řešení je respektováno.

tagil 4.6.2008 10:04

Re: Re: Re: Re: ...To je patrně nějaký zvyk z časů Národní fronty,...

Vážený Pepo,

byl jste někdy ve Švýcarsku? Víte jak je tam organizována samospráva, jaká jsou práva ústřední vlády a kantonů? Je Vám jasné jak dlouho tam svůj model budují? Přenášet model fungující ve Švýcarsku k nám je nemožné, je to fikce. Nemáme na to vhodný model rozdělení kompetencí mezi ústředními orgány a menšími samosprávnými celky a navíc nejsme na to mentálně vůbec připraveni. A mimo jiné začínají s tím mít problémy i Švýcaři, protože i tam se již objevili lidé, kteří zjistili, jak jednoduché je lacinými sliby získat moc.

Pepa 4.6.2008 10:29

Re: Re: Re: Re: Re: ...To je patrně nějaký zvyk z časů Národní fronty,...

Ve Švýcarsku jsem žil tři roky (2003-2006) a vůbec si nemyslím, že jejich systém není možné převzít. Chtělo by to jen pár politiků, kteří by hleděli na skutečný zájem naší země a jejich občanů a ne pouze na vlastní prospěch.

jirka.s. 4.6.2008 10:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ...To je patrně nějaký zvyk z časů Národní fronty,...

Tož, Pepo, zkuste mi ty dva zdejší politiky , co hledí na skutečné zájmy této země, vyjmenovat ! ;-)

Pepa 4.6.2008 11:59

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ...To je patrně nějaký zvyk z časů Národní fronty,...

Dostal jste mě...

Oester 4.6.2008 10:14

Re: ...To je patrně nějaký zvyk z časů Národní fronty,...

Narodni frontu tak trochu pripomina spis nynejsi vlada, vcetne toho, ze jsou bolsevici u kormidla, takjinak ODS.

aljav 4.6.2008 8:52

Re: Referendum

a co třeba : "O výši daní, důchodů, nemocenské atd. by měli rozhodnout sami občané - pak je to jedině správné rozhodnutí - ať bude rozhodnuto jakkoliv !

ano, my příznivci radaru referendum nechceme, jelikož vidíme jací zabedněnci jsou proti radaru ! Už vidím, jak nějaký lojza z Horní Dolní, bude rozumět mezinárodní situaci, technickým parametrům, otázce národní bezpečnosti a pod. !

Fišta 4.6.2008 9:05

Re: Re: Referendum

R^

Pepa 4.6.2008 9:12

Re: Re: Referendum

Možná byste se divil, jak by lojza z Dolní Lhoty rozhodl v otázkách vyrovnaného rozpočtu a procentulním zastoupení sociálních výdajů v něm. Já bych nikoho nepodceňoval

aljav 4.6.2008 9:31

Re: Re: Re: Referendum

já se bavím o většině ze všech Lojzů ! To že jeden z deseti lojzů je sečtělí a situaci sleduje, neznamená že těch zbývajících má proto rozhodovat v referendu !

aljav 4.6.2008 9:31

Re: Re: Re: Referendum

já se bavím o většině ze všech Lojzů ! To že jeden z deseti lojzů je sečtělý, v problematice se celkem orientuje, a  situaci sleduje, neznamená že těch zbývajících má proto rozhodovat v referendu !

Oester 4.6.2008 11:02

Re: Re: Referendum

Ci narodni bezpecnost mate namysli Lojzo? Lojzu, Bushovu, USA, Papui-Nove Guiney nebo... eee... ?

JALI 4.6.2008 10:16

Re: Referendum

Myslim, ze moc nesledujete, co pan Tamas rika. Podle nej uz totiz lide rozhodli, ze radatr nechteji, viz. jeho vyjadreni ze vetsina obyvatel je proti radaru.

Ja za sebe prohlasuji, ze jsem PRO radar, ale hlavne, ze se me na to pan Tamas NEPTAL. Takze nevim odkud tu svoji jistotu bere.

wwwwwwwwww 4.6.2008 8:22

NE RADARU

Radar bez referenda = vlastizrada.

pepa 4.6.2008 8:28

Re: NE RADARU

Blbost kvete v každém věku !!!!!!

ahoj 4.6.2008 8:39

Re: Re: NE RADARU

Přesně, důchodci J. Wagner a pepa budiž názornými příklady :)

Pepa 4.6.2008 8:43

Re: Re: Re: NE RADARU

Nejsem důchodce

aljav 4.6.2008 8:57

Re: Re: Re: Re: NE RADARU

ty už jsi už i za důchodovým věkem ?

Hrad 4.6.2008 10:13

Re: Re: Re: Re: NE RADARU

To se chválíš, nebo si stěžuješ? Ne každý důchodce je členem klubu hov.o v trávě. To jen Kryl to nějak popletl.....  

ahoj 4.6.2008 8:03

špatné, opravdu špatné pojmenování

Nic ve zlém, ale třeba takové "Slepý pes" by charakter článků o radaru zde vystihlo daleko, daleko lépe.

Kde je objektivita, kde je nezávislost?

aljav 4.6.2008 8:59

Re: špatné, opravdu špatné pojmenování

 kde se autor mýlí ? Uveď skutečná fakta na obranu tvých pomluv !  No jo, ale kde brát, že ???

york 4.6.2008 8:03

Bude nás radar chránit nebo ohrožovat ?

Domnívám se, že tento systém může přispět k větší bezpečnosti. Za předpokladu, že se USA domluví s Ruskem na nějakém přijatelném způsobu verifikace. Jak tu čtu, tak se na nějaké Rusko nemusíme ohlížet. Jsou to okupanti a imperialisté. Jistě relevantní názor, podložený historickou zkušeností. Klidně můžeme nastolit konfrontační kurz. Potom bych ale měl několik otázek. Budou naší politiku podporovat evropští spojenci, zejména silná pětka. Jak se tato politika projeví na našich hospodářských vztazích. Jak ovlivní postavení našich i zahraničních firem, operujících na ruském trhu. A v neposlední řadě, jak bude zajištěna obrana naší země.  Polsko pochopilo, že ten jejich Irán bude v Kaliningradské oblasti. Žádá moderní prostředky protivzdušné obrany. Problém by to nebyl. Zbraní je asi dost. Otázka je kdo to zaplatí. Jeden Patriot stojí 250 miliónů dolarů. Třeba by mohla Evropská unie, když nám v otázce radaru tak fandí. U politiků, kteří přebírají závažná rozhodnutí na svá bedra bych očekával, že odpovědi na tyto otázky znají.

Milda 4.6.2008 8:01

Není pochyb

Není pochyb o tom, že je Tamáš lživý hajzl. Ale velmi oceňuji, že za svůj úplně hloupý názor bojuje. Většina občanů jen drží ústa a mlčí.

Harry 4.6.2008 8:19

Re: Není pochyb

Vetsina obcanu totiz musi chodit do prace neb se zivi vlastnima rukama. Tamasove kdyz zavrou usta maji uklizene pracoviste.

quax 4.6.2008 8:42

Re: Není pochyb

On bojuje???Proboha, s kým??S televizními spíkry nebo s novináři co mu chodí adorovat?To nemyslíte vážně!!

Haui1 4.6.2008 8:46

Re: Není pochyb

Bojuje za názor? Já bych spíše konstatoval, že odvádí svoji práci za peníze, které dostává od kdo ví koho.

aljav 4.6.2008 9:02

Re: Není pochyb

bojuje ? 8-o Sorry, ale dle mě se pouze zviditelńuje a kdo ví kdo ho za to platí ! Pokud je na dávkách, tak by mu je měli sebrat, jelikož poráci evidentně aktivně nehledá !