1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

RADAR: Tamáš a jeho parta

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Schumacher 4.6.2008 11:44

Nelže.

Reaguje na lži přebírané  a šířené naší vládou a píár agenturami. Základním vážným i když pochopitelným, protože typickým a v historii se notoricky opakujícím  problémem je, že o příštím je rozhodováno z pohledu do zpětného zrcátka, místo sledování cesty před sebou. Že vždy ve jménu přípravy na minulou válku nejsou včas učiněna opatření pro zamezení nebo vyhrání války příští. V politice naší vlády -našich vlád mi chybí jednoznačné stanovení a prosazování strategických zájmů. Naše vláda -vlády jako by nechápaly, že nejsou vládami světovými, že neplní "vyšší poslání spásy světa",  ale že jsou vládami desetimilionového, zatím ještě převážně českého  národa a tedy služebníky několika milionů daňových poplatníků žijících v malé, z hlediska globální populace naprosto bezvýznamné středoevropské zemičce. Namísto plnění domácích povinností v touze po větším uznání a pro vlastní prospěch se snaží prodrat se na výsluní světové politiky. Za každou cenu, i kdyby po nich měl zůstat jen prach a popel.

Oester 4.6.2008 12:27

Re: Nelže.

Dekuji.

Ivan 4.6.2008 11:20

BRAVO!!!

Bude tenhle příspěvek v LN??? Moc by mne to potěšilo.R^

cb 4.6.2008 11:12

Sosani chcou referendum

aby pripadne odmitnuti radaru v parlamentu nebylo na ne. V pristim volebnim obdobi by to tezko vysvetlovali, tak se schovaji za rozhodnuti lidu.

Honza 4.6.2008 11:01

Demegog Wágner

Demagogem je pan Wágner.

Co se týče Ruských raket, které budou namířeny na eventuální Radar, to je přece logické. Myslíte si že USA nemají namířeny rakety proti vojenským zařízením Ruska?

Írán nikdy nevolal po zničení Izraele. Ahmadinežád kdysi pronesl větu, která ve správném překladu zněla asi takto Sionistický režim v Jeruzálmě musí zmizet ze stránek času. Jenže to někdo (omylem;-D) přeložil jako že Israel musí být vymazán z mapy a pak z toho vznikla hysterie, která někomu hraje do karet.

guerrier 4.6.2008 11:05

Re: Demegog Wágner

Pán je odborník na perštinu a osobně to slyšel? Řekl bych že ne. Vypadá to spíše na vaše další překrucování. Věřím více než vám světovým médiím.

Pepa 4.6.2008 11:09

Re: Re: Demegog Wágner

A věřil jste těm světovým médiím, když vás informovala o českých letounech L-29, předělaných Irákem na nosiče zbraní hromadného níčení? Vážně? :-D

guerrier 4.6.2008 11:11

Re: Re: Re: Demegog Wágner

Že se o to ti pitomci v Íránu chtěli pokusit by mne tedy nijak nepřekvapilo. U fanatiků je možné všechno.

Pepa 4.6.2008 11:16

Re: Re: Re: Re: Demegog Wágner

Jasně, že mohli. Já se ale ptal, jestli jste těm světovým médiím věřil?

guerrier 4.6.2008 11:20

Re: Re: Re: Re: Re: Demegog Wágner

ZHN nejsou jen atomové zbraně takže skutečně proč ne. Jak říkám možné by to bylo. Faktem je že novináři občas vypustí neuvěřitelnou hloupost ale v tomto případě (myslím ten výrok) je to překlad od arabistů.

Oester 4.6.2008 11:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Demegog Wágner

Mozne je, ze jste UFOn.

guerrier 4.6.2008 11:30

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Demegog Wágner

Všiml jsem si že jinak než inteligentně odpovědět neumíte.

Oester 4.6.2008 11:35

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Demegog Wágner

Mily mozny UFOne, kdyz nekdo v debate uvadi moznosti zpusobem jako Vy, mel by zacit Velkym treskem a zauvazovat, zda nahodou neni mozne, ze u jeho vzniku byly zbrane hromadneho niceni. Mozne to je, ale otazka zni, nakolik relevantni. Ano, mozna ma Vychodni Timor jadernou hlavici. Teoreticky to nelze vyloucit. Nedej boze, aby na Vychodnim Timoru US satelit nalezl uran. Staci, ze to byly US zbrane, ktere indoneska armada pouzila pri invazi do Timoru... a k masakrum. To jiz neni "moznost", to je fakt.

RZ 4.6.2008 11:17

Re: Re: Re: Demegog Wágner

Proč ne? Chemické a biologické zbraně jsou taky ZHN.

Pepa 4.6.2008 11:20

Re: Re: Re: Re: Demegog Wágner

Jo, ale ty se v Iráku nikdy nenašly. Jediné ZHN byly dodány Francií a Anglí a byly použity proti Kurdům. Jenomže o tom se taktně mlčí.

slon75 4.6.2008 11:28

Re: Re: Re: Re: Re: Demegog Wágner

Našlo se asi 30 hlavic obsahujících sarin, převážnou většinu našli polští vojáci v r. 2004.

Dále se na černém trhu v Sýrii a Iráku i jinde po obsazení Iránu "zničehonic" objevilo velké množství sarinu a dalších toxických látek používaných do ZHN. Pracovníkům tajných služeb se podařilo část těchto látek odkoupit. Existuje důvodné podezření, že pocházejí z iráckých zásob a "do světa" je pustili někteří z iráckých velitelů poté, co se zhroutil bassovský režim.

Jinak vyrobit sarin není problém a chemické zbraně byly oběma stranami opakovaně použity i za íránsko-irácké války.

RZ 4.6.2008 11:30

Re: Re: Re: Re: Re: Demegog Wágner

To ovšem nemění nic na skutečnosti, že za určitých okolností může být nosičem ZHN i Z37 Čmelák.

Pepa 4.6.2008 11:43

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Demegog Wágner

To máte pravdu, ten je zvlášť nebezpečný. Pokud nám hrozí nebezpečí od Čmeláků, jsem pro radar. Ten ho jistě vypaří ještě před hranicemi svobodného světa, pokud se zločinný režm v Iráku rozhodne je k nám vyslat.

Honza 4.6.2008 11:20

Re: Re: Demegog Wágner

No tak se podívejte např. do světové WIKI ;-)

http://en.wikipedia.org/wiki/Mahmoud_Ahmadinejad_and_Israel

a dejte si na té stránce vyhledat tento výraz:

"the regime occupying Jerusalem must vanish from the page of time"

A nejlepší bude když si ten výraz dáte do Google;-)

Gonzales 4.6.2008 11:11

Re: Demegog Wágner

V Teheránu a Isfahanu proběhla taková velmi svěží výstava, založená na "faktech" a fotografiích, ohledně vypořádání se s židovskou problematikou za WW2. Jistě to bylo omylem také špatně přeloženo :-D

F. Čech 4.6.2008 11:19

Re: Demegog Wágner

O vymazání Izraele z mapy světa mluvil Ahmadineřád včera znova  - už asi popáté a řekl, že jestli to neudělá Irán, udělá to někdo jiný. Samozřejmě, že nám to radio nesdělilo persky, takže to bylo asi zase překrouceno. A co říkáte na opakované obavy ředitele komise OSN Muhamada Baradeje, že Irán horečně vyvíjí  jaderné zbraně. To také někdo překrucuje?

Honza 4.6.2008 11:30

Re: Re: Demegog Wágner

A nepřipadá vám, že se odehrává stejný scénář jako s Irákem.

Všichni měly plno obav ze Sádamových ZHN. Bush se dušoval jak to v Iráku vyčistí a půjde domů. A co se děje? Prostě se tam Amíci usadili a už se od tamud nehnou. Írán je další na řadě. Copak to nevidíte?

Öman 4.6.2008 12:07

Re: Re: Re: Demegog Wágner

Zkuste trochu s američany empatizovat (jestli to ovšem dokážete) a možná Vám dojde, že za současných podmínek opustit Irák by byla zbabělá hovadina. Nevěřím však, že tam budou na věky. Co se týče Íránu, tak ten se ve vztahu k OSN chová naprosto stejně tupě jako svého času Saddám. Ale nemyslím, že by USA udělaly stejnou chybu jako v Iráku. Tentokrát tipuju, že půjde o přesné vybombardování strategických míst Íránu ohrožovaným Israelem, jemuž přeji dobrou mušku.

Honza 4.6.2008 11:52

Re: Re: Demegog Wágner

A co nějaký zdroj, nebyl by? Něco černé na bílém. Díky

Šumavák 4.6.2008 11:24

Ahmadinežád kdysi pronesl větu,....

Nejste vy trochu opožděnej?

A co pronesl Ahmadínneřád včera při zahájení konference o hladu v Římě ???

Neřekl náhodou:"Ostatně soudím, že Israel musí být zničeno?

Honza 4.6.2008 11:35

Re: Ahmadinežád kdysi pronesl větu,....

O tom nic nevím. Buďte tak laskav a nasměrujte mne na nějaký zdroj.

toogood 4.6.2008 12:31

Re: Demegog Wágner

Ne, prosim! Nesnazte se nas presvedcit ze pan Ahmadinezad je vuci Israeli neutralni. Nevim jak znel zrona ten vyrok o "vymazani z mapy" (nevsiml jsem si vsak, ze by se nekdo rozhorcene ohrazoval). Ale jinak se Hizballahovci a jim blizci vyjadruji celkem explicitne a to opakovane. Nemyslim si tedy, ze toto je k diskusi.

i.e. Pokud zakladate obhajobu Tamase na tom, ze islamisticke organizace nejsou, oproti tomu jak se obecne soudi, nepratelske a nebezpecne, tak asi neni co dodat.

jirka.s. 4.6.2008 10:56

Tož pane Wagnere, dneska jste tomu dal!

Uvědomujete si vůbec, co jste dnešním článkem způsobil? Pokud ne, tak bych Vám doporučoval ještě dnes rychle navštívit některý z magistrátních či státních úřadů! Takové fronty jako jsou všude dnes, byly  naposledy snad jenom koncem března na berňákách! ;-(;-(;-(

Forstmeister 4.6.2008 10:50

Příměr

On pan Tamáš asi nepochopil jednu základní věc. Když mi lapkové na mé zahrádce u chaloupky budou loupit mrkev a karfiól, budou mi i vyhrožovat, že vyloupí  tu moji chaloupku a našince zamordují, tak provedu nejprve protiopatření pasivního charakteru. Instaluji kamerový systém s nočním "viděním". Chápu, že lapkové budou ryčet, že to ohrožuje jejich bezpečnost (na případné ručnici mohu mít možná prý i instalován noktovizor a budu stále bdělý, takže má mrkvička bude hůře dostupná), nechápu ovšem, že by mne doma kvůli tomu buzeroval a vydíral můj pacifistický oplégr. To že "baba domácí" brsní, že je to drahé, je z jiného "ideologického soudku". Pan Tamáš a jemu podobní, jsou "vši v našem kožichu". Můj názor.

Pepa 4.6.2008 10:54

Re: Příměr

Vaše rozhodnutí ohledně obrany vaší mrkve je legitimní, protože se týká vašeho domu a vaší mrkve. Pan Tamáš chce, aby stejně legitimní bylo i rozhodnutí ČR v otázce umístění radaru a proto se chce zeptat všech občanů. To je ale také legitimní. Nikdo přece neví, jak by občané rozhodli, chce to jen se jich zeptat a rozhodnutí většiny respektovat.