19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

RADAR: Tamáš a jeho parta

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Honza 4.6.2008 11:52

Re: Re: Demegog Wágner

A co nějaký zdroj, nebyl by? Něco černé na bílém. Díky

Pepa 4.6.2008 11:49

Re: Re: Re: Re: Tolik špíny na jednom místě

Takže toho zas tak moc nevíte...

Gonzales 4.6.2008 11:45

Re: Re: Re: Re: Re: Tolik špíny na jednom místě

Tohle je mapa v odkazu, která za celkem jasných pravidel vymezuje pokrytí území prvky protiraketové obrany (proti ICBM) plánovaného systému v Evropě.

http://www.mzv.cz/wwwo/mzv/default.asp?id=45788&ido=19676&idj=1&amb=1

Jestli někdo tvrdí, že systém ABM v Evropě "pomůže" i Izraeli, tak lže. Jinak, já souhlasím s umístěním radaru v Brdech a to bez kudrlinek, jako je plebiscit.

Schumacher 4.6.2008 11:44

Nelže.

Reaguje na lži přebírané  a šířené naší vládou a píár agenturami. Základním vážným i když pochopitelným, protože typickým a v historii se notoricky opakujícím  problémem je, že o příštím je rozhodováno z pohledu do zpětného zrcátka, místo sledování cesty před sebou. Že vždy ve jménu přípravy na minulou válku nejsou včas učiněna opatření pro zamezení nebo vyhrání války příští. V politice naší vlády -našich vlád mi chybí jednoznačné stanovení a prosazování strategických zájmů. Naše vláda -vlády jako by nechápaly, že nejsou vládami světovými, že neplní "vyšší poslání spásy světa",  ale že jsou vládami desetimilionového, zatím ještě převážně českého  národa a tedy služebníky několika milionů daňových poplatníků žijících v malé, z hlediska globální populace naprosto bezvýznamné středoevropské zemičce. Namísto plnění domácích povinností v touze po větším uznání a pro vlastní prospěch se snaží prodrat se na výsluní světové politiky. Za každou cenu, i kdyby po nich měl zůstat jen prach a popel.

Pepa 4.6.2008 11:43

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Demegog Wágner

To máte pravdu, ten je zvlášť nebezpečný. Pokud nám hrozí nebezpečí od Čmeláků, jsem pro radar. Ten ho jistě vypaří ještě před hranicemi svobodného světa, pokud se zločinný režm v Iráku rozhodne je k nám vyslat.

Karla 4.6.2008 11:42

Re: Neco malo vice

a vy jako blb, přece o blbosti musíte něco vědět.

marty 4.6.2008 11:41

Wagner

Wagnere, když má někdo odlišný názor, proti radaru, je tedy nepřemýšlející a zmanipulovaný?

wbgarden 4.6.2008 11:40

Pro všechny kteří zapomínají...

text

Oester 4.6.2008 11:35

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Demegog Wágner

Mily mozny UFOne, kdyz nekdo v debate uvadi moznosti zpusobem jako Vy, mel by zacit Velkym treskem a zauvazovat, zda nahodou neni mozne, ze u jeho vzniku byly zbrane hromadneho niceni. Mozne to je, ale otazka zni, nakolik relevantni. Ano, mozna ma Vychodni Timor jadernou hlavici. Teoreticky to nelze vyloucit. Nedej boze, aby na Vychodnim Timoru US satelit nalezl uran. Staci, ze to byly US zbrane, ktere indoneska armada pouzila pri invazi do Timoru... a k masakrum. To jiz neni "moznost", to je fakt.

Honza 4.6.2008 11:35

Re: Ahmadinežád kdysi pronesl větu,....

O tom nic nevím. Buďte tak laskav a nasměrujte mne na nějaký zdroj.

slon75 4.6.2008 11:31

Re: Re: Příměr

Jo, jenže na druhou stranu pořád dokola opakuje, že žádné nebezpečí nehrozí.

Petr 4.6.2008 11:31

Re: Re: U Wágnera se potvrzuje ,čím delší referát ,tím blbější.

Proč by Real odpovídal? Nechce se mu. Už je zalezlý v kanále mezi ostaními hlodavci. ;-D

Honza 4.6.2008 11:30

Re: Re: Demegog Wágner

A nepřipadá vám, že se odehrává stejný scénář jako s Irákem.

Všichni měly plno obav ze Sádamových ZHN. Bush se dušoval jak to v Iráku vyčistí a půjde domů. A co se děje? Prostě se tam Amíci usadili a už se od tamud nehnou. Írán je další na řadě. Copak to nevidíte?

Pepa 4.6.2008 11:30

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Příměr

Máte pravdu a jako takový je jistě hodně subjektivní. Možná právě proto bych se radši zeptal občanů, co si o tom myslí, pak bychom se jistě dobrali k objektivnějšímu názoru.

RZ 4.6.2008 11:30

Re: Re: Re: Re: Re: Demegog Wágner

To ovšem nemění nic na skutečnosti, že za určitých okolností může být nosičem ZHN i Z37 Čmelák.

guerrier 4.6.2008 11:30

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Demegog Wágner

Všiml jsem si že jinak než inteligentně odpovědět neumíte.

Sab 4.6.2008 11:28

Re: Online s trockistou úlem

n e n a s i l i . c z 

slon75 4.6.2008 11:28

Re: Re: Re: Re: Re: Demegog Wágner

Našlo se asi 30 hlavic obsahujících sarin, převážnou většinu našli polští vojáci v r. 2004.

Dále se na černém trhu v Sýrii a Iráku i jinde po obsazení Iránu "zničehonic" objevilo velké množství sarinu a dalších toxických látek používaných do ZHN. Pracovníkům tajných služeb se podařilo část těchto látek odkoupit. Existuje důvodné podezření, že pocházejí z iráckých zásob a "do světa" je pustili někteří z iráckých velitelů poté, co se zhroutil bassovský režim.

Jinak vyrobit sarin není problém a chemické zbraně byly oběma stranami opakovaně použity i za íránsko-irácké války.

Oester 4.6.2008 11:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Demegog Wágner

Mozne je, ze jste UFOn.

sab 4.6.2008 11:27

Online s trockistou úlem

Ptejte se do 4.6.2008 20:00

(nevím, proč O. Neff cenzuruje a nedovoluje odkazy)

Schumacher 4.6.2008 11:27

Rusko nikomu nevyhrožuje útokem.....?

Pokud mě paměť neklame, a to rozhodně neklame, dobře si pamatuji oficiální kategorická prohášení, že radar není namířen proti Rusku. Tak proč tohle ?  Něco jako něco jako zbraně hromadného njičení v Iráku, které tam nebyly a protože tam nebyly tak se muselo zalhat ?  Chápu, že některé strategické údaj jsou tajné. Ale proč místo obecného prohlášení o významu radaru jako předsunuté základně strategické obrany USA a o našich společných zájmech a sopojeneckých závazcích musím poslouchat a číst všemožné navzájem si odporující bláboly. To mi vadí a to činí naši vládu v mých očích nevěrohodnou. A spolu s ní zastánce radaru opakující své stupidní mantry. Na druhou stranu,  zmínění militantní odpůrci jsou  pošuci, kteří si kompenzují své mindráky. Za škodlivé považuji jedny i druhé. Politika který není schopný předstoupit před národ, říci jak se věci mají a ručit za to vlastní hlavou, pokládám za veřejného nepřítele.

guerrier 4.6.2008 11:26

Re: Re: Neco malo...

Protože jim nic jiného než lži a polopravdy vytržené z kontextu nezbývají.

Oester 4.6.2008 11:25

Neco malo vice

Další smysl tkví ve snaze bránit se kde se jen dá expanzi velkého porušovatele mezinárodního práva (a velkého exportéra zločinu) - USA - takjinak i v ČR. Můj názor je jasný, jednoduchý - ČR nejen že nemá být místem základen cizích států, ČR by měla dokonce vystoupit z NATO, protože NATO je již přežitá organisace (jako protiváha SSSR měla smysl, s rozpadem SSSR a velmi dobrými obchodními vztahy "západní Evropa - Rusko" NATO pozbylo nepřítele, který stál u jeho zrodu a tím i smysl (že si ho složitě hledá jsme byli svědky v Bukurešti)). NATO bohužel nejen že je přežitá organisace, ale jak jsme byli svědky v případě Jugoslávie, a nyní Kosova(!), i organisace naplňující zločinnou politiku USA (nejen) v Evropě. Tak jak používají USA OSN, stejně tak nakládají s NATO - a proto tanečky typu "radar v organisační struktuře NATO" jsou pro mě směšnou snahou oklamat lidi (zdůrazňuju pro mě, na některé tato snaha zabírá). ČR by měla usilovat o striktní neutralitu a právě tato doba je snad nejvhodnější, která se v dějinách naskytla. ČR skutečně nehrozí od jakéhokoliv státu nebezpečí, ČR může nyní mít nepřítele pouze tehdy, pokud si ho vytvoří sama. Instalace základny USA k tomu povede a to prostě nechci. Chci striktní neutralitu a chtěl bych jí i v době, která by nebyla k jejímu ustanovení tak příznivá jako tyto dny. Snahy blbů, co zamrzli myšlením ve studené válce a teď (s notným zpožděním) mají ještě potřebu třeba dokazovat Rusku suverenitu ČR právě třeba podporou instalace radaru na území ČR, považuju za neskutečně zvláštní hazardování, kterého jsou schopni právě pouze blbové. Kdyby se ten hazard týkal jen jich, klidně ať si na zahrádkách vybudují i základny pro Pershingy, bohužel jejich podpora US imperialismu nakonec vede i k ohrožování mého bytí (to je aspekt, který je třeba zdůraznit - tady už nejde jen o nějaké ignorování mého názoru ze strany té či oné vlády - tady jde o mé bytí či nebytí).

cb 4.6.2008 11:25

Re: Neco malo...

Proc lzete?

Šumavák 4.6.2008 11:24

Ahmadinežád kdysi pronesl větu,....

Nejste vy trochu opožděnej?

A co pronesl Ahmadínneřád včera při zahájení konference o hladu v Římě ???

Neřekl náhodou:"Ostatně soudím, že Israel musí být zničeno?

guerrier 4.6.2008 11:22

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Příměr

To je váš zlehčující názor.

Oester 4.6.2008 11:21

Neco malo...

Smyslem boje proti radaru je řešit vlastní jádro porušování dobrých sousedských vztahů, takjinak schopnost té či oné velmoci zneužívat servilnosti jistých politických špiček k instalaci vojenských zařízení na území cizích států a pak tato zařízení používat k nátlaku na jiné země případně i na ony země, kde zařízení bylo instalováno. Navíc to sebou nese další velmi závažné aspekty, které ne nutně souvisí s účelem takových základen - podobné základny pro USA hlídá např. firma Blackwater - ta skutečně hlídá i některé US radary. Myslím, že nemusím rozvádět masakry civilistů, které má tato firma na svědomí v Iráku, ale co stojí za připomenutí je beztrestnost, resp. nepodléhání zaměstnanců této firmy postihu v dané zemi dle práva dané země. Již dnes je zřejmé, že personál US radarové základny v ČR bude podléhat POUZE americkým zákonům, americkému právu a americkým prosazovatelům práva. I kdyby Blackwater hlídal v Brdech plyšové hračky, já si je kdekoliv v ČR nepřeju a s tím, že budou imunní proti českému právu, tak to už je promě ZCELA NEAKCEPTOVATELNÉ. Bezpečnějšímu světu daleko více prospějem naší vůlí udržet právo a pořádek doma, snahou neohrožovat jiné cizími zbraněmi (představa, že onen radar bude něco jako radar v 40. letech 20. století, takjinak pasivní zařízení tiše škytající vlny a čekající na jejich odraz, tak takovou představu rád přenechám Havlově demenci) a snahou neohrožovat sebe cizími žoldáky, případně protiopatřeními oněch ohrožených zemí.

guerrier 4.6.2008 11:20

Re: Re: Re: Re: Re: Demegog Wágner

ZHN nejsou jen atomové zbraně takže skutečně proč ne. Jak říkám možné by to bylo. Faktem je že novináři občas vypustí neuvěřitelnou hloupost ale v tomto případě (myslím ten výrok) je to překlad od arabistů.

Honza 4.6.2008 11:20

Re: Re: Demegog Wágner

No tak se podívejte např. do světové WIKI ;-)

http://en.wikipedia.org/wiki/Mahmoud_Ahmadinejad_and_Israel

a dejte si na té stránce vyhledat tento výraz:

"the regime occupying Jerusalem must vanish from the page of time"

A nejlepší bude když si ten výraz dáte do Google;-)

Pepa 4.6.2008 11:20

Re: Re: Re: Re: Demegog Wágner

Jo, ale ty se v Iráku nikdy nenašly. Jediné ZHN byly dodány Francií a Anglí a byly použity proti Kurdům. Jenomže o tom se taktně mlčí.