29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kkk 7.10.2008 22:00

Re: Re: Re: Re: Protiruské

Sežeňte si co chcete, třeba Rudé právo, když jste tak sběhlý.  Zjistíte tam, že válka se severním Vietnamem začala po jeho plošném bombardování civilních cílů, podobně jako dnes pod vymyšlenou záminkou...

jirka.s. 7.10.2008 18:01

Re: Re: Re: Re: "ještě te´d se tam rodí znetvořené děti díky chemikáliím."

Ty ses narodil ve Vietnamu, zrůdičko? ;-)

Golem 7.10.2008 18:51

Re: Re: Re: Re: "ještě te´d se tam rodí znetvořené děti díky chemikáliím."

jsi ubohý. Tvuj otec musel za této nové kapitalistické éry strašně krást. To jediné vysvětluje jak jsi slepý a jak tě vzrušuje název spojené státy.Ubohý rozmazlený americký hošane.

lopat 7.10.2008 21:05

Re: Re: Re: Re: "ještě te´d se tam rodí znetvořené děti díky chemikáliím."

jirka.s je zhrzely postbolsevicky degeront, ktery se snazi teatralne obratit kabat lezenim do americkych analu.

Pametnik starejch dob 7.10.2008 21:22

Vy MAGORE, máte vůbec ponětí, co se dělo na Balkáně za WW2 ??

Vietnamskou válku zahájil severní Vietnam, a ten také zatáhl do války také Kambodžu, kam dosadil Pol Pota, aby ho po čtyřech letech svrhnul, neb ho nechtěl poslouchat (jeho řádění mu předtím nijak nevadilo).

A Pol Pot by se nikdy nedostal k moci, nebýt lidí, jako jste Vy, kteří tvořií v demokratických zeméch pátou kolonu všemožných diktatur.

kkk 7.10.2008 22:08

Re: Vy MAGORE, máte vůbec ponětí, co se dělo na Balkáně za WW2 ??

Vietnamskou válku zahájily USA, když zinscenovaly incident v Tonkinském zálivu, což jim uvolnilo ruce k napadení Severního Vietnamu a bombardování civilistů. Podobně jako dnes bombardují a vraždí civilisty v napadených státech pod falešnými záminkami.

Bombardování Kambodže podnítilo tamní levicové do té doby nevýznamné guerily k nenávisti proti USA a Západu (podobně jako dnes v Iráku a Afghánistánu a Pákistánu)  a vzestup Pol Pota.  Pamětník neuměl zřejmě v oné době číst, že neví, že Vietnamci Pol Pota nenáviděli a on je a také ho po čase svrhli.

Pol Pot se dostal k moci díky šílencům v Americe, kteří bombardovali zemi nemající s konfliktem do té doby nic společného. I když byste válčil do alelujá jako šílenci v Pentagonu nebo Bush, kterému to přikazuje Bůh :-) neměl jste na vzestup Pol Pota vliv. Byl jste a jste dosud, nula.

optimista 7.10.2008 19:02

... ale dotáhnou se

dcdwd 7.10.2008 17:05

Re: Re: Re: Protiruské

naši komunisté nereprezentovali český národ. Slovenští už vůbec ne. Pokud reprezentovali tebe, je mi líto. Tvůj slovník a uvažování to ovšem naznačují.

 Stalin nebyl Rus. Co se týče bolševiků, Rusů mezi nimi bylo , vzhledem k poměrnému zastoupení, málo. Nejvíc jich bylo německého a židovského původu. Ruský národ s nimi bojoval, bolševici zlikvidovali především jeho elity. Po ukrajinské klice jako první Rus v polytbyru nastoupil Gorbačov. Začalo odzbrojení a de facto demontáž komunismu.

Smlouvu ABM vypověděla jiná velmoc. Rusko nestaví základny v cizích zemích, nepřišlo s doktrínou prvního jaderného úderu.  Nenapadá jiné země pod falešnými záminkami, které pak dlouhodobě okupuje. Neporušuje smlouvy o konvenčních zbraních jako první. Nedává na zbrojení co ostatní země světa dohromady. Tak se prober.

Je mi opravdu líto, že ti beru jednoduchého nepřítele. I když bedna říká něco jiného, věříš jí dnes jako před 89tékm. :-)   Kdo by se v tom složitém světě vyznal ! :-D

jirka.s. 7.10.2008 17:58

Re: Re: Re: Protiruské

A pak že zpráva bisky je blábol!!! ;-D ;-D;-D

Ludva 7.10.2008 17:08

Re: Re: Re: Protiruské

Pozor ! Gottwald i Topolánek byli Moraváci. Kam nás zatáhl Klema, víme. Kam Mirek (Vladimír Iljič), uvidíme.

jirka.s. 7.10.2008 18:04

Re: Re: Re: Protiruské

To bude prů/ser, ludvo, až tě Míra zatáhne někam do práce, viď? ;-P

strateg 7.10.2008 20:06

... a stále ji nemohou najít. Čím to?

Pametnik starejch dob 7.10.2008 20:45

Kdyby Američané postupovali jako Hitler, byli by v Iráku sice nenáviděni,

ale ozbrojené útoky by se tam téměř nekonaly a všichni Iráčané by "spontánně" slavili výročí příchodu amerických vojsk do Bagdádu..

kkk 7.10.2008 22:14

Re: Kdyby Američané postupovali jako Hitler, byli by v Iráku sice nenáviděni,

všichni neslavili. A ty, co slavili, to za pár týdnů přešlo. US agrese v iráku stála životy téměř 4 tisíce Američanů. Desítky tisíc zmrzačených. A  miliardy dolarů.  Na irácké straně 800 000 až 1 200 000 mrtvých.  5 000 000 utečenců. Likvidaci křesťanské menšiny. Konec sekulárního státu. Vzestup islamismu a zapojení Al kaidy, která tam původně nebyla, protože Saddám ji do sekulárního Iráku nepustil. Příklon státu s šíítskou většinou k Iránu. A Bushovy ZHN  (zfalšoval zprávu CIA) nikde. A diskreditace západu díky US vraždění a mučení zajatců. Totální fiasko.   

Snowy White 7.10.2008 21:15

Re: Protiruské

"Rusové v polytbyru..." - z kterého odkazu čerpáš, soudruhu? 8-o Já vím v ruďasu už se to moc nepíše, tak jsi vyšel ze cviku, viď  - pro osvěžení, politické byro jinak také politické ústředí.

kkk 7.10.2008 22:26

Re: Protiruské

zkuste se vyjádřit konkrétně a vyvrátit oponentova slova. Takhle vzniká dojem, že nemáte k tématu co říci :-)

Pametnik starejch dob 7.10.2008 20:35

Komunismus je z velké části jen starý ruský imperialismus

v novém balení. (C) T.G.Masaryk.

Ačkoliv Masaryk už z větší části nezažil Stalinovy čistky koncem 30 let.

jk-jiny 7.10.2008 14:42

Není kam spěchat...

ať si ODS dá radar do programu pro příští volby, ty ať vyhraje bez Kubiců a sestaví vládu bez přeběhlíků. Až pak radar schválí, beru to jako ten, kdo čestně prohrál. V současné situaci si přeji, aby po volbách podala koalice ČSSD+ KSČM pozměňovací návrh, o kterém se nebude smět diskutovat, a v tom návrhu se zruší batoh ODS a vypoví smlouva o radaru. Když chce někdo vyhrácat za každou cenu jakýmikoli způsoby, lepší zacházení si nezaslouží.

MilanR 7.10.2008 14:51

Re: Není kam spěchat...

Lepší radar v Brdech, než lézt do zadku komunistům a Putinovi.

jk-jiny 7.10.2008 14:57

Re: Re: Není kam spěchat...

Když bude účel světit prostředky jako teď za vlády přeběhlíků, nebude naším hlavním nepřítelem Irán či Rusko, ale diktátoři typu Íčka a Topola... Tahle vláda je nejbolševičtější ve svých praktikách od roku 1989. A počkejte, až se to otočí a Paroubek začne odplácet stejným, jak budete nadávat...

Starý J. 7.10.2008 15:19

Re: Re: Re: Není kam spěchat...

Jděte už do (Y) se svými přeběhlíky! Ještě dříve než Topolánek, je měl Paroubek! KDU i Zelení jasně deklarovali, že s ním nepůjdou a přesto celou dobu tvrdil, že on má zajištěnou většinu (když si předtím přisvojil mandáty ˇkomunistů)! To nám kecal, nebo jak to bylo? Kdo byli ti přeběhlíci? Nakonec ukecal pouze Kalouska a toho to stálo předsednictví, jak se celá KDU vzbouřila. A ty zelená trika s nápisem, co s nimi chodili Zelení do parlamentu, jste neviděl? Proč dodnes Paroubek neprozradil své přeběhlíky? Nebo si opravdu dělal z národa a presidenta(Y)?

Paroubek nemá komu co oplácet. Celou dobu své vlády vládnul ve většině s komunisty a zcela ignoroval dokonce i své koaliční partnery, o žádných zásadních zákonech s nikým nejednal (Zákoník práce, zdravotnictví a pod.), dokonce ani s koaličními partnery a vše si bez řečí prohlasovával s komunistickou stojedenáctkou. Pokud o tom nevíte, pak jste zde asi nežil, nebo lžete stejně, jako on!

Historik 7.10.2008 15:28

Re: Re: Re: Není kam spěchat...

Grossova a Paroubkova vláda zase stála na podivné rezignaci několika poslanců Unie svobody a jejich náhradě jinými během volebního období.

V systému poměrného zastoupení vedou volby "k plácání prapodivných koalic, tj. provádění nejpokleslejších politických obchodů" (c) Adolf Hitler, který takto dokázal Němcům úspěšně namluvit, že je demokracie nefunkční, což ale platí o parlamentu, vzniklém na základě poměrného zastoupení. Jinými příklady může byt Itálie do poslední změny volebního zákona a Francie před de Gaullem.

Pokud Topolánek a Paroubek nebyli schopni vytvořit velkou koalici, nebo podepsat už třetí opoziční smlouvu (byly dvě, nikoliv jedna, jak se nám snaží namluvit), nezbývalo, než vytvořit vládu, založenou na přeběhlících.

strateg 7.10.2008 15:32

a ještě lepší bez radaru a mimo jakoukoliv pr....

Historik 7.10.2008 15:10

Ten radar dojednala ještě Paroubkova vláda a C. Svoboda to

coby ministr zahraničí v deníku Metro z července 2006 označil za "téměř hotovou věc" (mám to vystřiženo).  Po volbách Paroubek otočil, protože se mu to právě hodilo. Paradoxem je, že pokud by ČSSD vyhrála roku 2006 volby, smlouvu by bez problému ratifikovala, neboť by se z toho nestalo "politické téma."

Starý J. 7.10.2008 15:24

Re: Ten radar dojednala ještě Paroubkova vláda a C. Svoboda to

Ani se mu to tak nehodilo, jako se potřeboval soustavně mstít. Je to neuvěřitelně křivý a mstivý člověk, který nezapomíná domělé křivdy! Od voleb 2006 se nesmířil dodnes s porážkou a nikdy žádnou porážku neuzná, i když vlastně doposud nikdy nezvítězil. To je to, na co poukazují sami "přátelé Zemana", že se nelíbí ani jim. Paroubek není politik (jako Zeman), se kterým je možné cokoli dojednat, od něj lze čekat jen podraz na každém kroku. A má k tomu stejně zákeřné pomocníky, z nichž vévodí Rath!

Karel K 7.10.2008 14:34

Manipulátor Gabal je průsvitný

Hysterické výkřiky o hysterii, která ve skutečnosti hysterií není, ale je jen  pohoršením národa,   nedovedou autora nikam. Rozumný člověk se musí právě proto ptát , k čemu takový článek napsal.

 Že by chtěl autor uklidňovat masy, to jistě ne. On jen  tvrdí, že to, že Rusové tu mají špióny, není nic nového - no to jeho tvrzení také ne, tak proč to napsal? Aby nám mohl klepat na rameno a  říkat "uklidněte se, blbečkové, to bylo a  bude!"? Ani to ne, tak velké ego zase nemá. Článek má prostě vykolejit probuzené svědomí národa, který byl   dlouho pod ruskou nadvládou a už si nepřeje něco takového zažít. Chceme jen to, aby užiteční idioti už nebyli nikdy užiteční. I když se jim to, ajk je vidět, nelíbí.

Komnetare Blogspot 7.10.2008 13:44

Složíme se sebevědomě na radar?

Opravdu není nad sebevědomou atlantickou kondici, jak praví pan Gabal. Vůdčí síla naší aliance, Spojené státy, jsou jako supermocnost finančně závislé na cizincích. Bez čínského financování nemohou existovat, stejně tak jako Evropa nemůže existovat bez ruské ropy. Evropské loutkové režimy Ameriky už začínají přehodnocovat své přislouhování americké hegemonii. Supermocnost, která nemůže udolat Irák a Afghánistán, nemůže si podrobit ani Rusko a Čínu. Věří snad Američané a neoconi tomu, že Čína a Rusko budou Americe půjčovat peníze na financování války proti jim samým? Věří tomu, že Rusko bude zásobovat americké loutky z NATO energií, když agrese proti Rusku zintenzivní? Varování o americké finanční závislosti na cizincích byly ignorovány. Bailout amerického finančního systému se neobejde bez ochoty Číny, Saudské Arábie aj.cizinců použít své obchodní přebytky s USA na nákup US fiskálních nástrojů. Když se Spojené státy staly závislými na cizím financování americké spotřeby zahraničního zboží, i amerického zboží a služeb vyprodukovaných „offshore" (to jako dodatek k válkami napuchlým rozpočtovým deficitům US vlády), Spojené státy ztratily statut supervelmoci světového finančního systému.

Jak vidno, pro "sebevědomí" máme na Západě opravdu dobré důvody. My hrdí Češi si možná dokonce budemem muset na ten náš milovaný radar vypůjčit u Rusů, nebo se na něj sami složit, jako kdysi na národní divadlo.

Zpracováno s použitím: Paul Craig Roberts: "Why America Should Listen to Ahmadinejad" http://www.opednews.com/maxwrite/linkframe.php?linkid=70863

Historik 7.10.2008 15:35

A teď si představte, že by Amerika uvalila na čínské zboží embargo

a pak by ještě mohla devalvovat dolar na jednu polovinu (což de fakto udělal Roosevelt roku 1934 po Velké krizi). Kdo by na to nejvíce doplatil? A to vše mohou Američané provést a nikdo jim v tom nezabrání.

Pája 45 7.10.2008 18:52

Re: A teď si představte, že by Čína prodala svoje devizové rezervy

A teď si představte, "historiku", že by Čína prodala svoje devizové rezervy - co by se stalo s dolarem? Blížil by se spíš k liře. Historik a straší coby, kdyby.

Historik 7.10.2008 15:43

On si někdo chce podrobit Rusko a Čínu?

Pokud vím, Rusko si chtěl naposled podrobit Hitler a Čínu Hirohito (či spíše generál Hideki Tódžó a jeho klika).