28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Miiron T. 11.6.2007 22:55

Re: Re: Kdo je ten přemoudrý Rázl a čím se asi živí?

Když nemohu zauútočit na argumenty, zaútočím na autora.

To je největší ubohost, jaké se, pane IG Pašku, můžete dopusrit (a to bez ohledu na článek).

mik 10.6.2007 23:57

Re: Re: Stejně jsou ti amíci podivíni. Nebo ignoranti?

Taky se domnivam, ze to co ukradli komunisti v tomto state za 40 let neukradli vsichni cigani dohromady od te doby co opustili Indii. Ale treba za 50 let budou lidi verit, ze vlastne Gottwald a spol byli cigani. Tak jak dnes uz mnozi hlupaci veri, ze za gulagy muzou zidi.

qwerty 10.6.2007 23:34

S nekym se bratrickovat musime

Protoze se sami ubranit neumime.  Cesi USA protektoratem?  No, pokud pominu tento nesmysl, docela si myslim ze by to bylo mnohem lepsi. 

Za vrazdu by se popravovalo, a ne dostavalo mezi 12 a 15 lety (coz je k smichu), mnoho politiku by konecne zamirilo tam kam ma, do basy, a to na 230 let (to jsou moje oblibene palky, ktere se dostavaj za zproneverovani penez) a nebyla by dan na potraviny.

Jo a hranicni prechody s Rakouskem by byly volne pro prujezd normalnich, zakon respektujicich lidi...

Ivan Nový 10.6.2007 23:00

Blabole,

jde jen a jen o Rusko.

Jiří K. 10.6.2007 22:27

Re: Re: Re: To divitel

To jsem tam nenapsal, protože to je trochu jiný případ. Tam nebyla žádná základna USA, to byla humanitární (tentokrát psáno bez uvozovek) intervence do země kde zuřila občanská válka.

Tam hlavní příčinou bylo podcenění celé akce velením a vedením a tím pádem vyslání nedostatečně vybavených jednotek. Chyběla hlavně palebná síla (např. AC 130).

Skybird 10.6.2007 22:23

Re: Re: Re: Re: Skončila studená válka?

Huhu, přestaňte již trapnit. Za udolání Hitlera padlo 22.000.000 občanů SSSR a USA měli  cca 300.000 obětí. Objektivně řečeno, nebýt těch padlých občanů SSSR, tak jsi dnes mluvil německy - tedy pokud by jsi vůbec mluvil.

USA výrazně podpořily 2. WW ekonomicky a výrazně si tím pomohly. Vyřešily svoji hospodářskou a sociální krizi, staly se ekonomickou velmocí č. 1. Hádej, kde byly ještě třeba v r. 1938 se svojí vojenskou silou (armádou) ? Podrž se, ale celosvětově asi na 15. místě !!

Skybird 10.6.2007 22:02

Re: Re: To divitel

A co např. Somálsko. Stačilo v americké Tv pustit šot s americkým vojákemvláčeným za autem a bylo vymalováno .

Skybird 10.6.2007 21:59

Pan Rázl není daleko od pravdy

ale prosím o vysvětlení, proč takovéto dilema ohledně  bezpečnosti státu není černou můrou např. Rakouska (není členem NATO) nebo Švédska, Finska, dokonce ani Slovenska ?

A také prosím o stručný seznam Českých národních zájmů. Pořád se jimi prezidentem počínaje a posledním komunálním politikem konče oháníme, ale o co tedy konkrétně jde ? Máme nějaké takové body maximálně na jednu stránku, se kterými jsme srozuměni, parlament nebo referendum to za prioritní české zájmy schválilo ?

Předem děkuji za spolupráci.

Blabol 10.6.2007 20:50

Ale, ale

uvažujme trochu reálně a pragmaticky.:-/

Esmerald 10.6.2007 20:30

Re: Stejně jsou ti amíci podivíni. Nebo ignoranti?

Mám stejné smíšené pocity. Ale na druhou stranu jsem byl vždy školou učen, že " jsme národ Komenského ", tudíž máme jakýsi genetický sklon k UČENÍ se dobrému, pak nám i Lenin říkal své " ..učiť sja, učiť sja, učiť sja ", učme se tedy něčemu jinému, než již dobře umíme. " Zlaté České ručičky " též umí krást lépe než celá romská populace dohromady ; ( kontrolní otázka: kolik cikánů kdy vytunelovalo banky a podniky ? Ha ? ).  Ti američani jsou to přece jen idealisté, ale nejsou blbí. Vědí, že při podávání ruky si musí dát pozor na hodinky a peněženku.

Ivan Nový 10.6.2007 20:07

darny,

proč stejné principy neuplatňují dnes u sebe? A není to tak, že by uplatňovali demokracii a volný trh?

Esmerald 10.6.2007 20:07

Re: Duvera v USA?!

HULUVU, toho M. Moora uvádíte jako vzor pro svou ostudu. Tak jako se někdo dobře živí loupeží, tak se někteří dobře živí " theoriemi spiknutí ". Ve všech případech, ať již se jedná o Fahrenheit, UFO, levitaci kamenů ve Stonehenge či zázračné účinky pyramid bylo napsáno spousta paskvilů, které se dobře prodávají zvláště " zoufalým manželkám " či prostému lidu, který v to chce věřit a vlastní úsudek nejsou schopni vytvořit. Chtějí být přesvědčováni a rádi zaplatí.  M. Moore pouze rozšířil tento žánr na plátno, samozřejmě s dobrým finančním ziskem. Že je chytřejší, než jeho čtenáři není třeba pochybovat. 

Ivan Nový 10.6.2007 20:04

Blabole,

protože ten akt nepřátelství se dotkne přímo jejich základny.

Esmerald 10.6.2007 19:48

Re: Kdo je ten přemoudrý Rázl a čím se asi živí?

Je zřejmě uplácán z genů Rázlové a možná i Rázla. 

J. G. Pašek 10.6.2007 19:33

Kdo je ten přemoudrý Rázl a čím se asi živí?

?

HULUVU 10.6.2007 19:03

Duvera v USA?!

Duvera v Americkou zahranicni politiku? Otevrene lzou celemu svetu. Jako priklad uvedu zaminku utoku na Irak (chemicke zbrane, falesne zpravy, saletitni zabery nakladnich aut ktera nikdy nebyla...) Bushova politaka je spinava. Doporucuji shlednou dokumentarni film Michaela Moora "Fehrenheit 9/11" popripade scenar v knizni podobe. Je nutno to brat s nadhledem (ostatne jako vse co se my obycejni lide dozvime), je tam vsak nekolik faktu, ktere nelze prehlednout. Americe pod soucasnym prezidentem buhuzel nemuzem duverovat!

A. 10.6.2007 18:51

Stejně jsou ti amíci podivíni. Nebo ignoranti?

Investovat do základny v zemi, která jako jediná dobrovolně volila v roce 1946 bolševiky a která je, v různých mutacích,  volí polovinou národa dodnes? Mít za spojence národ, který je ochoten na stejném náměstí jednou hajlovat a za pár měsíců zase jásat s rudými prapory a po chvíli zase zvonit klíči?

A. 10.6.2007 18:37

Re: Re: Re: Článek je naprosté popření jakéhokoli poučení z českých historických zkušeností.

jenom takový malá dotaz na čtenáře: Jak se raketou zakládá kalifát?

Jiří K. 10.6.2007 18:37

Re: To divitel

Přesně tak. Mě fascinuje účelovost myšlení a selektivnost paměti lidí, jako se teď projevil divitel. Nebo snad tak podléhají a věří propagandě?

Ten Vietnam je dobrým příkladem, že tomu je poněkud jinak, než se nás divitel snaží přesvědčit. Druhým příkladem je v článku uvedená Kuba, kde vidíme již bezmála půl století koexistence americké základny v komunistické zemi. Samotná přítomnost základny na ostrově byla jak vidno Batistovi houby platná.

Třetím příkladem může být třeba Libanon. Američany odtamtud vyhnal de fakto jeden jediný sebevražedný útok nákladního automobilu naloženého trhavinou.

To však naši základnoví Hujeři nevidí, respektive nechtějí vidět, zpochybnilo by to totiž jejich skálopevnou víru, že samotná existence základny je ten geniálnínfígl, který Česku zajistí absolutní bezpečnost.

A to zcela nepochybně bezpečnost v jakékoliv situaci a rozhodně na věčné časy a nikdy jinak! ;-) 

divitel 10.6.2007 18:11

Re: To divitel

Já si to nemyslím. Jsem přesvědčen, že Ford to neuhrál doma. Američani utekli, když přestali mít na válčení peníze. Vinou tehdy demokratického kongresu. Vidím to jako značnou krátkozrakost. A zase krátkozrakost levice.

Blabol 10.6.2007 17:45

Otázka

V případě našeho napadení (např Ruskem) nám pomohou USA na základě (zjednodušeně)

1. Smlouvy o umístění radaru?

2. Smlouvy NATO?

Abdéřan 10.6.2007 17:13

Re: Všechno je divné

Pokud by Vaše dedukce byly pravdivé, pak je škoda, že uvedenou záležitost neorganizovali Češi (Moravané a Slezané). Do tří měsíců po 11. září 2001 bychom přesně věděli, jak to ve skutečnosti bylo, poněvadž by to aktéři projektu buď vykecali po hospodách, případně (a tato alternativa je nejpravděpodobnější) prodali bulváru. Já bohužel nevěřím na žádná božstva, UFO, plivníky, hejkaly, yetiho, ba dokonce ani na žijícího Elvise či další bizarní tajuplnosti, které se nedají empiricky dokázat. Musím si tedy počkat pár desetiletí, až k tomuto problému zaujme stanovisko historie, která i nadále (podle Cicera) zůstává učitelkou života.:-)

Abdéřan 10.6.2007 16:28

Re: Venco,

Takže jste pro vyhánění čerta ďáblem. Což to zkusit tak, aby tu nebyli jak Rusové, tak Američané?

Karel Cikán Sudeťák 10.6.2007 16:23

Re: Pane Horáku,

Tedy Ivane, po prvé v životě jsem si od Vás přečetl racionální příspěvek.

Abdéřan 10.6.2007 16:23

Re: Re: Re: Re: Článek je naprosté popření jakéhokoli poučení z českých historických zkušeností.

R^!

Karel Cikán Sudeťák 10.6.2007 16:20

To divitel

S tím Klausem je to sice pravda, ale s tím zdrháním nikoliv. Ford s Kisingerem doslova zdrhli z Vietnamu po té, co komunisté  vhodili  Pařížské dohody(za které dostal Kisinger Nobelovu cenu míru) do kanálu a obnovili ofenzivu hned po tom, co se Američani stáhli z bojiště.. Kisinger při tom ujistil kongres, že neexistuje žádná oficiální smlouva, která by USA zavazovala bránit Vietnamskou republiku. A bylo to. 100 tisíc Vietnamských uprchlíků se následně utopilo na člunech.

čtenář 10.6.2007 15:02

Re: Re: Autoři jako v uvedeném příspěvku

Před vnitřním politickým převratem vás nezachrání ani US základna, před invazí z vnějšku ale ano. Do vnitřních kubánských záležitostí se USA tenkrát nevměšovaly, i když by byly měly. Castro taky na začátku nevystupoval jako komouš, to přišlo až po roce 1968, kdy jako jeden z mála tehdejších politiků schválil invazi do Československa.

divitel 10.6.2007 13:01

2 autor

Vole.

Klaus byl vždy ochoten se rvát o slovíčka, která by snad omezovala českou svrchovanost? NE!!! Klaus byl vždy ochoten se rvát o slovíčka, která by omezovala jeho svrchovanost.

Američani nikdy nenechali na holičkách zemi, kde měli svou základnu, kde měli své lidi!!! Nikdy nezdrhli jako třeba Belgičani nebo Francouzi z Afriky.

darny 10.6.2007 12:25

Re: Pane Horáku,

Unifikace předpisů při centrálním řízení - světovládě je nezbytná, to snad chápete. A co by bylo dál, to si netroufám ani domyslet. Třeba "povolenky porodnosti", kontrolou mobilů a e-mailové pošty počínaje, vymýváním mozků a kontrolou myšlení konče. Jen na okraj, dnes se již v určitých kruzích uvažuje o tom, že by se mohl spustit program přímého spojení. Tzn., že jedinci je voperován chip, přes který dostává informace. Něco jako mobil. Co se ale dá s touto technologií provádět dál, to se neodvažuji domýšlet. Nicméně tento program je ve výzkumu, tak jako v r. 75 byly ve výzkumu CD. 

darny 10.6.2007 12:17

Autoři jako v uvedeném příspěvku

Jakákoliv US základna na našem území je účinná jen svou pouhou existencí, protože útok na naše území se základnou by byl současně útokem na suverenitu USA. Tzn., že jsme USA protektorátem. A nebo se mýlím?

Nějak mám strach se bratříčkovat s jednou i druhou stranou.