30.6.2024 | Svátek má Šárka


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jiří K. 10.6.2007 12:12

Re: Autoři jako v uvedeném příspěvku

Přečtěte si čtenáři článek pořádně a zamyslete se nad tím, jak americká základna na Guantanámu pouhou svou existencí ochránila Kubu před Fidelem Castrem?

Pěkná naivita!

Jiří K. 10.6.2007 12:03

Re: Re: Re: Článek je naprosté popření jakéhokoli poučení z českých historických zkušeností.

Vaše replika čtenáři je naprostým popřením lidského zvyku, že hlava se má užívat k přemýšlení.

Pomineme li skutečnost, že Írán žádné mezikontinentální rakety s jadernými hlavicemi nemá a v dohledné době mít nebude (hrozba Evropě a USA je tedy fiktivní), vysvětlete mi prosím logiku vámi očekávaného jednání Peršanů.

Jak jim prosím hypotetické vystřelení jedné nebo několika málo nepříliš přesných raket s nepříliš silnými jadernými hlavicemi na Evropu či USA pomůže ten světový kalifát nastolit?

Pravda, ztráty na životech by byly asi velké, ba i ty materiální. Ale co dál prosím? To jako NATO a USA hned kapitulují, neprovedou odvetu, svoji výzbroj raději zahodí do moře a vyhlásí ze svých zemí islámský stát řídící se právem šaria? Stovky miliónů obyvatel se okamžitě vrhnou na islám, zřeknou se vepřového i alkoholu a evropské ženy si hned pořídí slušivé burky? Pěkná fantasmagorie, jen co je pravda.

Takto vy opravdu uvažujete a myslíte si, že opravdu takto uvažují Peršané? Jen tak mimochodem, Persie jako stát již pěknou řádku století nikoho nenapadla. Na rozdíl třeba od ...!!

matěj 10.6.2007 11:24

Re: Autoři jako v uvedeném příspěvku

 Nazev-Pell Harbr

Ivan Nový 10.6.2007 11:05

Pane Horáku,

no a? Jak by se ta jejich světovláda projevovala? Plánovaným hospodářstvím? Kvótami? Omezováním emisí CO2? Unifikací předpisů?

čtenář 10.6.2007 10:44

Autoři jako v uvedeném příspěvku

stále dokola omílají argument, že radar plus antirakety ve východní Evropě nás před raketovým útokem z Iránu či odkud neochrání, či ochrání nedostatečně. Ale o to přece vůbec nejde. Jakákoliv US základna na našem území je účinná jen svou pouhou existencí, protože útok na naše území se základnou by byl současně útokem na suverenitu USA. A to si každý útočník dvakrát rozmyslí. NATO je rozklížené a jeho členy jsou takoví vypečení "spojeci" USA jako Německo bratříčkující se s Rusáky a nacionalistická Francie. Síť US základen na území bývalé východní Evropy ho ochrání stejně, jako podobná síť ochránila Evropu západní. Stalin se na atlantické pobřeží nikdy nedostal, i když se velmi snažil.

čtenář 10.6.2007 10:33

Re: Re: Článek je naprosté popření jakéhokoli poučení z českých historických zkušeností.

Správná otázka je, proč by neposílal, když hodlá založit světový kalifát.

Petr Horák 10.6.2007 9:24

Re: Skončila studená válka? :Oblbvání = strašení Ruskem je záměr.USA směřují k světovládě.

Petr Horák 10.6.2007 9:22

USA směřují k světovládě: Politické, vojenské, vědecko-technické a ekonomické. Radar+antirakety jsou krok tímto směrem!

Ivan Nový 10.6.2007 8:46

Venco,

je to velmi dobře. Vy jste proto, aby se tu Rusové vrátili? Co od nich očekáváte? Já od Američanů očekávám, že se tu nevrátí Rusové.

Kulak 10.6.2007 8:43

Nemohu si pomoct

slátanina na entou.

Standa 10.6.2007 6:49

Doplnění citátu:

"Co se Čechů týče, pokud se nenaučí říkat kromě Ano, Ano - také Ne, Ne – jenom utřou hubu."

Chybí slovo pane. Američtí důstojníci a politici jsou zvyklí na " Ano, pane", " Ne, pane" o tom si jen musíme nechat zdát.

Martin 10.6.2007 2:32

citat bushe by si meli priznivci radaru zapamatovat

Jinou bezpečnostní záruku, než tu, která vyplývá z členství v NATO, nikomu dát nemůžeme,

vy nam dejte obranu vychazejici z dvoustrannych smluv a mimo NATO, my Vam ale obranu zarucime jen podle zasad NATO

Kotas 10.6.2007 0:19

Razl

Razl je grazl, jak ukazuje.

k. 9.6.2007 23:33

Re: antropomorfizace

ony ani velmoci nemaji zajmy. zajmy maji pouze lide.

Jura 9.6.2007 23:24

Re: Všechno je divné

Souhlasit s tím nemůžou. Popřít to nemůžou (když lži začneš krýt dalším lhaním, tak se do toho vždy zapleteš ... v některých bodech se oficiální verze měnila 3x a jednotlivé verze se vzájemné vylučují... takže to raději přestali vysvětlovat a raději zavírají reportéry za nepříjemné dotyzy)

Nevyjadřování se  z esoterického hlediska  znamená neposlilovat energií tyto myšlenky ... tj. moc dobře vědí co dělají.   

Vláda je tu od toho, aby vysvětlení v tak závažných věcech podávala a ne aby mlčela a zavírala za nepříjemné otázky.

huhu 9.6.2007 20:41

Re: Re: Re: Skončila studená válka?

Mnichov i Jalta byl následkem slabosti Západu a síly Stalina. A na slabosti Západu měli výrazný podíl různí předváleční pacifisti, páté kolony agentů a užitečných "mírových" idiotů...podobnost čistě náhodná ?

darny 9.6.2007 20:33

Všechno je divné

Nejdříve bych se zamyslel, kolik a jakých návštěv ze strany USA bylo v jiných státech od r. 98 do 01 a jak na tom byla americká burza - podíval bych se na indexy americké burzy v r.2000 a r.2001, jak na tom byla ropa a zlato. Pak bych navštívil stránky BBC, New York Times,Herald Tribune, Post a pod. a podíval bych se na komentáře, záběry a fotografie z 11.září 2001 a dále bych si prostudoval kontroverzní knihu od Meyssana Thierryho - Velký podvod a zkusil bych se zamyslet. Není náhodou 11.září 2001 jen jedním velkým pojišťovacín podvodem? Není tento den jen zástěrkou pro např. "oprávněnou" invazi US vojsk do Iráku?

Nejsem zastáncem konspiračních teorií, nicméně spousta materiálu, které se ještě dnes na nettu dají objevit mne nutí k zamyšlení, jestli náhodou věci nejsou trochu jinak. Jestli jsme 11.září 2001 neviděli jen to, co určité zájmové skupiny chtěly, abychom viděli.

Kontrolní otázka: Kde jsou zbytky letadla, které narazilo do Pantagonu? Respektive - 2 motory (každý motor z Boeningu váží 6 tun), zbytky křídel a zadní část trupu a zadní ocasní křídlo? To nemohlo shořet, teplota Kerosinu při podporovaném hoření je 1 100 stupňů celsia. Nebo co se stalo se zlatými zásobami pod WTC? Kolik zlata se zachránilo, resp. kolik zlata zmizelo? Proč spadla ještě sousední budova, ve které byly protokoly a dokumenty z burzy? Kdo potřeboval aby zmizely? Proč se těsně před zřícením WTC ještě dělaly obchodní operace, které byly nezákoné a peníze se převáděly na soukromé účty?  Ze skupiny "teroristů", kteří měli unést letadla jich nejméně 9 žije a normálně pracuje? Tak kdo vlastně letadla unesl?

Spousta otázek na které jsou odpovědi ve fotografiích a videozáznamech různých zpravodajství. Je zajímavé, že se ke konspiračním teoriím administrativa US nijak nevyjadřuje. Prostě žádné dementi. Divné, že?

Vážný 9.6.2007 20:06

Re: V 68 také parta fanatiků chtěla zachránit svět socialismu

68 byl o něčem jiném. Tehdy tady od Gottwalda po Novotného a Svobodu exitovala zvláštnost, kdy jedna sovětská gubernie navíc ve směru na Západ neměla na svém území armádu impéria a chtěla se na své obraně podílet sama. Pro maršály jasná díra v obraně impéria.

A pak navíc její vnitřní politika (přitom i při naprosto upřímné snaze zůstat věrným vazalem) začala ohrožovat věrné spojence Ulbrichta a Gomulku. To ani ti z modernějších lidí z Kremlu nemohli ponechat bez odezvy (protože modernizace SMÍ být jen když ji Kreml povolí, z jeho iniciativy ...)

Přečti si Mlynáře...

Wabi. 9.6.2007 20:05

Re: Re: ?????

Máte pravdu!!;-D

Cato 9.6.2007 18:36

V 68 také parta fanatiků chtěla zachránit svět socialismu

a tak pozvala proti vůli většiny národa Varšavskou smlouvu k intervenci. Teď je to to samé, pár fanatiků zase chce prosadit své zájmy proti vůli národa, který je ať už jakkoliv naknap zvolil, a zvou sem zase o své vlastní vůli cizí armádu, i když hlas národa je jasný: o přítomnosti cizí armády v ČR může rozhodnout jedině REFERENDUM. A veškeré strašení a oblbování s tím nic nenadělá.

Cato 9.6.2007 18:30

Bububu, Peršani už táhnou na Plzeň, rychle do sklepa!

Strašení, oblbování mas, překrucování faktů a využívání nevzdělaných byť nadšených naivků v kampani na prosazení radaru, ať už je proti Íránu, Rusku, Kroupám, polednici nebo sedmihlavé saní. Vše se hodí. Úžasné na tom je, že to trvá takovou dobu, co se do národa snaží natlouct strach z čehokoliv, před čím nás zachrání jen americké rectum. Přece nemůžou autoři počítat apriori s tím, že co Čech to blb!

Přestaňte strašit a držte se faktů. Zjistíte, za jaké hlupáky nás USA mají.

Cato 9.6.2007 18:25

Re: Vyslanectví USA a RF přestěhujme k radaru, včetně konsulárních sekci

R^R^R^ Velmi trefné. Bodík.

Cato 9.6.2007 18:24

Re: Re: Re: Re: Re: Američané se u nás nechtějí vázat.

Rusům může věřit jen šílenec - dobrý, ale kdo by kdy uvěřil Američanům? Rusové zdaleka tolik smluv neporušili jako Američani v posledních 30 letech. Obnov si vstupy, než začneš plácat.

Cato 9.6.2007 18:22

Re: Hodně velké nepochopení, bohužel u vás

Diplomacie je vždycky obchod, něco za něco, pokud se jedná o rovnocenné partnery . Pokud to není vyrovnaný obchod a je to pouize jednostranně výhodné,  je to vztah ke kolonii. A to je kam nás tato vláda vede: k pozici nevéprávné servilní kolonie velmoci, která nás v historii posledních 100 let vždy nechala na holičkách, pokud to nevyhovovalo jejím vlastním zájmům.

Cato 9.6.2007 18:18

Re: Například v Itálii

když se začalo jednat o rozšíření stávající (tak blahodárně působící) americké základny, vyrazilo 300.000 lidí protestovat.

To jenom u nás stačí říct, Topol se ukloní a řekne "Ano sáhibe, jak poroučíš"

Venca 9.6.2007 17:53

Re: Re: Skončila studená válka?

Ruští okupanti byli v Evropě na základě Jaltské dohody s američany, co myslíte, že jim za to dali? Proč jsou američané v Evropě? Fungují podle pravidla vítěz bere vše. Respektive vše co si nechá Evropa sebrat, proto se snaží maximálně ztížit a zvrátit evropskou integraci. Momentálně k tomu používají Polsko a rádi by použili i nás. Snaží se zabránit vzniku nového globálního hráče v podobě silné Evropy. 

Abdéřan 9.6.2007 17:45

Re: Re: tak s takovýmhle přístupem

Jen tak na okraj, ekonomickou, politickou a vojenskou velmocí střední Evropy jsme byli do té doby, pokud měli panovníci k dispozici stříbro z Hor Kutných.;-D

Abdéřan 9.6.2007 17:37

Re: Se mi líbí

Jako skutečný demokrat však jistě souhlasíte, že "radaristé" i "antiradaristé" mají právo svůj názor vyjádřit. To je totiž jediné, co mohou v dané věci udělat, výsledek závisí na dohodě Washington-Moskva, víme?;-D

Abdéřan 9.6.2007 17:31

Re: Děkuji za Váš článek, nezbývá než

R^!

Chain-mail-rust 9.6.2007 17:29

Re: Re: Re: Re: Skončila studená válka?

Jak se jmenuji po otci není podstatné - ale mám (kromě jiných) i chorvatské, německé a ruské předky. Tak si vyberte co mě asi motivuje.