14.6.2024 | Svátek má Roland


Diskuse k článku

RADAR: Proč jsem pro

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Skepticus M/aximus 9.8.2007 11:19

Jako sůl do rány, Vy spamující exote.

ceský.venkovan 9.8.2007 10:09

blbost !

ceský.venkovan 9.8.2007 10:12

Re: blbost !

blbost některých odpůrců nezná mezí....díky za rozumný názor....

technická...původní příspěvek se jaksi smrskl pouze na zavádějící nadpis...za což se omlouvám...jsem pro radar

Sroub 9.8.2007 10:02

Klvaňa diskutující s občany propadlými alkoholu

Místní domorodec žije kulty slovanství, závisti, nenávisti, dovolených, kutilství a škodovek, přičemž skutečné hodnoty -svoboda, spravedlnost, demokracie a odpovědnost- jej spolehlivě přivádí do stavu příbuzenského s lidojedy na Nové Guineji. O tom se měl možnost přesvědčit pan Klvaňa diskutující s občany propadlými alkoholu, komunismu a evidentně neschopných rozlišit cokoli co je nad rámec pěstování králíků, v místech blízkých plánovanému umístění US radaru v Brdech.

Cele:   http://tinyurl.com/2c7dbn

ceský.venkovan 9.8.2007 10:06

Re: Klvaňa diskutující s občany propadlými alkoholu

..technická poznámka....králíci se chovají...pěstuje se mrkev.....

občanka 9.8.2007 9:49

Souhlasím s autorem a přeji si radar v ČR.

Nejen proto, že Rusko je proti, ale také proto, že i z Německa se ozývají nepříliš souhlasné hlasy. To je znamení, že když tu budeme mít nějaké americké zařízení, nebudou si Německo a Rusko moci dělat s námi, co chtějí. Budou se muset nějak vyrovnat i s USA a to bude poněkud obtížné. Jsem také přesvědčena, že nás západní státy budou podstatně více respektovat. A dále na rozdíl od mnoha, vím, jak vypadá americká základna a měla jsem možnost sledovat americké vojáky v Evropě. Např. když v Německu chtěli zrušit některé základny, místní velmi hlasitě protestovali. Proč asi? Jestlipak někdo z těch Brd takovou základnu viděl? Také mi připadá příznačné, že nejvíc prostoru dostávají zásadně ti, kdo jsou proti něčemu. Být pro něco je zřejmě mediálně nezajímavé.   A vládě bych poradila, aby proboha vyměnila toho leklého Klvaňu a najala nějakého skutečného odborníka na krizovou komunikaci. Budeme ji potřebovat.

vita 9.8.2007 10:52

Re: Souhlasím s autorem a přeji si radar v ČR.

Ano občanko.

Zejména pak USA zřídí letecký most (takovou rouru) s vyústěním u radaru, kudy sem budou dodávat ropu a plyn.

Pešek 9.8.2007 11:23

Re: Re: Souhlasím s autorem a přeji si radar v ČR.

Dodávky ropy a po

Pešek 9.8.2007 11:25

Re: Re: Re: Souhlasím s autorem a přeji si radar v ČR.

Tak to vidíte, místo zpět na článek mačkám odeslat kravinu, sorry

Jara London 9.8.2007 9:46

Radar: Proč jsem proti

Na rozdíl od pana Lachmana jsem zásadně proti, ač nejsem ani rudý, ani zelený, ani paroubkovsky oranžový. Proč? Nejsem laik ani v oboru raketové techniky,  ani v oboru ABS, ani v oblasti mezinárodních zbrojních projektů se silně politickým nábojem. Argumenty:

1) Radar není obranným ani preventivním zařízením a bude sloužit pouze USA, ať už z jakýchkoliv důvodů (je jich více, už jsem o nich psal dříve). A pokud 10 raket nenaruší vojenskou rovnováhu, nemá ani smysl je rozmisťovat. 2) Radary staví i ČR, i když menší a jiného určení. A obdobné radary staví i evropská část NATO - jeďte se podívat k Praci, kde se buduje jeden ze dvou rad\rů páteřního systému ochrany vzdušného prostoru evropské části NATO. 3) Netuším, proč a jak by měly být severní Korea a Irán nebezpečné ausgerechnet pro nás. I když - existuje důvod, proč je ČR potenciálním cílem islámských extremistů. Praha se totiž opět stala významným židovským centrem Evropy (naposledy jím byla před WWII). 4) USA se nezajímají o střední Evropu. Ta je pro ně bezcenná, sloužíme jim pouze jako nástroj k prosazení jejich zájmů vůči EU a NATO. Kdykoliv se na nás vykašlou. Pokud budeme poslušným vazalem USA, nebude nás ve svých dohodách brát do úvahy nikdo. Ani ty USA. 5) Úvodní tvrzení je zcela v rozporu s Vaším  tvrzením v bodu 1) článku. Je paradoxně pravdivé, ovšem pouze v části "amerických zájmů". Co se týče financí - Kongres USA v žádném případě neschválí stavbu této stanice bez finanční spoluúčasti ČR. To by odporovalo americkým zákonům, protože stanice má sloužit mj. k ochraně území ČR. Kolik nás to bude stát? Odhaduji min. 3 - 4 miliardy korun jen stavební práce, pomíjím "příspěvek" ČR na "provoz" - ten odhaduji na cca půl miliardy ročně. Z jakých fondů to půjde? AČR je zadlužená už teď ve výši cca 7 (!) ročních rozpočtů. Že by to platilo zamini?

amiZ .M 9.8.2007 10:07

Tohle je taky bombon,

"ČR je potenciálním cílem islámských extremistů" protože se "Praha stala významným židovským centrem Evropy". Kam Vy na to chodíte?

Češi se stanou brzy cílem islamistů spíše kvůli Rožánkovým reportážím o českých pivních Rambech, kteří eliminují Talibán palbou ze všech rour do obydlených osad v Afganistánu. Je jenom otázka času, kdy přivezou prvního nohama dopředu a pak ten entusiasmus přestane, jenom, aby potom už nebylo pozdě.

Jara London 9.8.2007 10:30

Re: Tohle je taky bombon,

Píše se "bonbón".

amiZ .M 9.8.2007 10:46

Ten

"bombon" vznikl pod dojmem z te kanonády, jakou tam ti sapéři spustili bez ladu a skladu z ruských kvérů. Přesto děkuji za ponaučení.

šakal 9.8.2007 10:07

...Ehm...

ad 1) Když "nemá smysl ty rakety rozmisťovat", tak jak tedy bude ten radar "sloužit USA"? Když to nebude fungovat, tak to přeci nemůže "sloužit USA"...ne? A když to nemůže "sloužit Američanům", tak to nemůže vadit Rusku, Německu a Francii. A když jim to nemůže vadit, tak právě propásli jedinečnou příležitost mlčet ;-P

ad 2) To je moc dobře - čím víc radarů, tím lépe!

ad 3) Když to půjde použít proti Korei nebo Iránu, bude to jen dobře!

ad 4) Když "sloužíme USA jako nástroj", tak je naše hodnota zatraceně vysoká ;-P ;-D

...A další kecy o financování si nechte od cesty. Vy to v tom "Londonu" cálovat nebudete (Y) 

Skepticus M/aximus 9.8.2007 11:28

Re: ...Ehm...

1) Sloužit USA bude, ale jinak než bude chtít většina občanů ČR.

2) Asi jako virů.

3) Nepůjde a není to k vůli nim.

4) Díky, ale i užitečný nástroj se rychle může stát na obtíž. Nebo snad nosíte pořád po kapsách míchačku? Ostatně rozumní lidé raději nástroje používají než jimi jsou.Nevím jak to mají šakalové.

Já to "cálovat" nechci.

ceský.venkovan 9.8.2007 10:10

Re: Radar: Proč jsem proti

Blbost...bez dalšího komentáře

Alfred 9.8.2007 14:17

Re: Radar: Proč jsem proti

Pane Londone, jste navedený nebo  tak blbý. USA přece od začátku tvrdí, že nejde o snahu "narušit vojenskou rovnováhu" ale zachytit potenciální útok jednotlivou střelou, není tu proti Rusku. Vy naopak přímo vycházíte z teze, že radar je namířen proti Rusku, z toho dovozujete, že má-li mít /za vašeho předpokladu/ význam tak musí být schopen narušit vojenskou rovnováhu... A k tomu nezbytní Židé. Vy byste dokázal zaplést Žida i do článku o háčkování. Jste blb!

Jara London 9.8.2007 17:57

Re: Re: Radar: Proč jsem proti

Nic není nemožné.

Xawer W 9.8.2007 9:34

Jsem proti radaru

Delame ze sebe zbytecne terc a zcela zadarmo. Nikdo zatim nedefinoval nebezpeci, kteremu bude v budoucnosti celit Ceska republika. Prave z toho musi vychazet koncepce obrany. (viz poznamka prezidenta Klause v rozhovoru pro radio). Koncepce obrany CR snad proboha neni jeden Radar (pracujici vylucne pro US) a vztyceny ukazovak smerem k EU. Verit ze souhlasem s radarem je nase obrana zajistena jest toez jako verit ze podpisem mnichovske dohody sem Adolf nevlitne.

Občan 9.8.2007 9:24

Souhlas

Totální souhlas s principy v tomto článku.

Zajímavé kolik lidí snáší různe

Petr Kolář 9.8.2007 9:25

Re: Souhlas

"technické" námitky a zapomíná na politickou strategii celé věci.

Dobrý článek R^

jasan 9.8.2007 9:33

Re: Souhlas

taky souhlas

Jara London 9.8.2007 10:28

Re: Souhlas

Sám autor se prohlásil za laika. Je to vidět. Prostému vše prosté.

Mareg 9.8.2007 9:22

Až sem zase vletí rusáci,

tak budeme mít opět "bezletovou" zónu po celém světě. Ale bude nás hřát vědomí, že ji nemáme 13km kolem radaru, že?

alamo 9.8.2007 9:16

zas tá cenzúra, tak tada inak

gai koknif en jom

amiZ .M 9.8.2007 9:12

Pane Lachman, s prominutím, ale kvalita

Vašeho proradarového nadšení se příliš neliší od tirád odpůrců. Je také jasné, že jste se ani nepokusil se podívat na Oberingovi obrázky, které jsou právě pro lidi Vašeho typu určeny. Potom byste to možná viděl trochu jinak:

Zatímco v Německu jsou lidé vyzýváni, aby používali skromě WLAN, Handy, ... v Česku Drábová spokojeně spí a přihlíží, jak se plánuje zařízení, které by nad nejbližší vesnicí šilo ve výšce ani ne 60-ti m až 4,5 MW do vzduchu. A to při bezletovém pásmu 13,5 km kolem radaru. To přeci musíte vidět i Vy, že je to (a to ještě v silně osídlené oblasti) nerealisovatelný hazard, že by to bezletové pásmo muselo být přes 200 km, atd. Je toho podivného víc, tak jenom např.

K elevaci: možné řešení by bylo: aby ten krám byl v Česku povolitelný, musela by být zaplombovaná pro mírový stav, na vysílání na nad 45 stupňů, pak by mohla zůstat i zamýšlená bezletová zóna, jinak to je nezodpovědné. (A to i např. proto, že ten střelecký radar kmitá kolem cíle (říkalo se tomu sin-cosin) a tím se dostane i pod Oberingem udávané 2 stupně, do tzv. bezpečné zóny, atd.)

Celé to potvrzuje neuvěřitelný český diletantismus a přístup Amíků, jako by se na základě dojmu z českých vyjednavačů Vondry a spol. domnívali, že v ČR zajišťují leteckou dopravu rogala na šlapání.

jasan 9.8.2007 9:34

Re: Pane Lachman, s prominutím, ale kvalita

drahy EUgenosse... tohle jaksi neni Vase vec - porad jsme jeste suverenni stat a ne Ojropska provincie...

Oteplovač 9.8.2007 9:37

Re: Pane Lachman, s prominutím, ale kvalita

Před tím, než začnete sdělovat světu své složité technicko strategické myšlenky, byste se měl naučit česky. Zopakujte si používání 5. pádu. 

MLOK1 9.8.2007 10:08

Re: Pane Lachman, s prominutím, ale kvalita

amiZ.M, Vaše připomínka mně utoupala a povábila:-):-):-)!

       Zamotat do radarové stanice i paní "atomovou" Drábovou (které si vážím), to je opravdu silná káva. Snažíte se prošpikovat Vaší připomínku pseoudoodbornými výrazy, ale buď dané problematice nerozumíte, nebo (a to je daleko horší možnost) účelově kalíte vody a děsíte laiky a prosťáčky. Sám jistě víte, že VELMI OBČASNÝ!!! provoz radaru je pro okolí naprosto bez rizika.