28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Muki 21.3.2007 8:05

no jo

zaujalo mie, ze autor rika, ze mame lepsi vztahy s muslimskymi zememi, nez a USA, ale asi ma pravdu, ovsem, zda muzeme byt tim padem mostem mezi nimi a zapadem j otazka.

depo 21.3.2007 8:36

Re: no jo

Česko nemá šanci být mostem mezi nikým. My jsme jen (Y) světa. My můžeme akorát něco schytat, až teroristi, či teroristicky jednající státy nebudou moct došáhnout na USA. Pak se nás nebudou ptát a prostě to tu picnou. Štěstí přeje připraveným. Jen blbci se nechrání před nebezpečím. Škoda ale už slov o tom.

Mard 21.3.2007 22:51

Re: no jo

Ještě že autor nezačal spekulovat, že kdybychom v USA vyhodili do povětří pár budov, tak by určitě naši muslimští přátelé nezačali škodit ČR :-( Zkrátka nemám rád když někdo strčí hlavu do písku a spokojeně si myslí že nebezpečí nehrozí.

JJ 21.3.2007 8:02

Dilemta USA

Ma obetovat Izrael, nebo se vystavit vydirani, ze nektery z jejich spojencu dostane balisticky darek?

Ma v pripade, ze by do EU priletla jedna raketa s jadernou nalozi rozpoutat nuklearni inferno v zmi/ zmich, ktere budou podezrele z podpory teroristu, kteri tu raketu odpalili? Opravdu mohou ospravedlnit smrt milionu civilitu jako odvetu na utok ze strany nekolika pomatencu?

depo 21.3.2007 8:42

Re: Dilemta USA

 No a právě proto potřebuje ve světě radary, pomocí nichž sestřelí případné rakety dřív než dopadnou! Dík za úvod "JJ":-)

MeKu 21.3.2007 7:46

Kdo je více ohrožen

Militatním islámem (ano existují i nemililitantní vyznavači tohoto náboženství) je z euroatlantské civilizace nejvíce ohrožena právě Česká republika jako nejvíce ateistická země. Podle Koránu je totiž bezvěrec horší křesťana (i křesťané jsou lidé knihy), a jeho život tudíž nemá žádnou cenu. Více netřeba dodávat, Amerika je sice Velký Satan, ale zatím je příliš daleko, ale mnohem blíže je jedna bezvěrecká země, která je blízká Americe.

Ske/pticus M/axi/mus 21.3.2007 7:11

Neuvěřitelné, na NP vyšel rozumný článek proti základně

Počítám, že první a poslední ;-)

Muki 21.3.2007 7:48

Re: Neuvěřitelné, na NP vyšel rozumný článek proti základně

Ono jich moc neni, vetsinou je to hysterie a sraseni.

Brundibár 21.3.2007 17:40

Re: Neuvěřitelné, na NP vyšel rozumný článek proti základně

Kde? Dejte sem prosím link, musel mi uniknout. Velmi rád si ho přečtu.

Zdenek 21.3.2007 5:42

Možná,

že kdyby se území pro plánovaný americký radar pronajalo amikům za pořádný balík dolarů a část peněz rozdělila okolním / zatím nesouhlasícím / obcím, bylo by po problému.

Kryštof 21.3.2007 5:10

jeden důvod pro převažuje všechny proti

Tímto důvodem je, že USA jsou bezpochyby náš nejspolehlivější a nejsilnější spojenec. Pokud takový spojenec potřebuje naši pomoc při své obraně, měli bychom být rádi a poctěni, že mu takovou pomoc můžeme poskytnout a bez zbytečného otálení a bez dalších podmínek ji nabídnout. Prostě tak to mezi spojenci chodí. To, že se staneme cílem islámských teroristů? Ale tím už dávno jsme, jako všechny státy "bohatého severu".

Ske/ptic/us Maxim/us 21.3.2007 7:13

Zanechte těch pohádek, jsou zde většinou dospělí lidé

:-/

Fojt 21.3.2007 11:56

Re: Zanechte těch pohádek, jsou zde většinou dospělí lidé

už jste si pořídil ručník na hlavu a modlící kobereček? Při tomto uvažování ho budete brzo potřebovat.

jirka.s. 21.3.2007 15:28

Re: Zanechte těch pohádek, jsou zde většinou dospělí lidé

Jenom tebe maminka dneska zapomněla ve školce, viď? Tak to zkus dojít domů sám, ale dej pozor ať si nešlápneš na tkaničky, když si je ještě neumíš zavázat!

fox 21.3.2007 8:20

Re: jeden důvod pro převažuje všechny proti

Kryštofe,přesně!!!

Jakub S. 21.3.2007 11:32

Re: jeden důvod pro převažuje všechny proti

Přesně. Tak to prostě je, hotovo. Hic Rhodus - hic salta!

Mard 21.3.2007 13:18

Re: jeden důvod pro převažuje všechny proti

Na rozdíl od Maximálního Skeptika se domnívám, že Váš názor vystihuje podstatu. Když mě soused (který mi v minulosti několikrát pomohl) o něco požádá, tak se mu budu snažit vyhovět, zejména pokud budou proti zejména ti sousedi, kteří mě již vykradli (tím mám na mysli okupaci Nemců a následně Rusů).

JH 21.3.2007 3:21

Pan poradce zřejmě připravuje půdu

k negativnímu vyjádření Klause.

rarach 21.3.2007 2:38

Já bych myslel, abysme vyhlásili válku Tahiti

1. je tam teplo, 2. je tam moře, 3. asi nemaj rakety, 4. byli nebo jsou tam Francouzi, takže bude sranda,  5. Klaus tam ještě taky nebyl,  6. všichni už chcou konečně nějakou válku ale někde daleko a 7. blíží se studený léto.

No a kdyby to bylo ještě slušně placený ... co ?

Edrik 21.3.2007 10:50

Re: Já bych myslel, abysme vyhlásili válku Tahiti

Ja bych to nedelal na Tahiti ma zakladnu francuzska cizinecka legie.

Nase sance na uspech jsou tedy limitne blizke nule :)

Brundibár 21.3.2007 2:03

Autor neuvedl čtvrtý důvod cizí vojenské přítomnosti

A konečně začtvrté, cizí vojenská přítomnost (ať již armáda, nebo jen nějaké zařízení s v podstatě minimálním personálem) dokáže velmi účinně eliminovat již jen přípravy na případný útok. Takovým příkladem je Jižní Korea, odkud se americká armáda zcela stáhla (tj. i se zbraněmi) v roce 1949, takže ji Kim Ir Senova armáda (se zbraněmi, které SSSR "nestačil" stáhnout) rok nato mohla zcela nerušeně napadnout a za dva měsíce v podstatě celou obsadit. Následovaly tříleté boje Korejské války, kdy na jedné straně stála Korejská republika a vojska OSN, na druhé pak KLDR podporovaná "dobrovolníky" z ČLR - válka sama trvá de jure dodnes, protože KLDR odmítá podepsat mírovou smlouvu s Koreou, státem, který napadla - je podepsáno pouze příměří.

Na základě této zkušenosti Korejská republika podepsala smlouvu se Spojenými státy o umístění cca 35.000 vojáků v Soulu a o převzení velení nad jihokorejskou armádou v případě napadení. Až na občasné provokace (podzemní tunely, vysazování malých bojůvek za DMZ...) je klid, 35.000 vojáků udrží milionovou armádu KLDR za DMZ. Země tedy nebyla osvobozena od vlastní totality, vztahy mezi USA a Koreu nejsou "mimořádně přátelské" a pobyt US Army se "zvyšováním obrany hostitelské země" rozhodně souvisí. Ostatně, úplně stejně byla americká armáda po 2. sv. válce ve Francii.

Tento čtvrtý důvod - "preventivní" je přesně ten důvod, proč by radarová stanice v ČR být měla. A jsem opravdu rád, že v Brdech nemusí být 35.000 vojáků jako je v Soulu.

Jen by mě zajímalo, jestli pan Petřík historii Korejské války a americké vojenské přítomnosti v Evropě opravdu nezná (a pak věřím, že prezidentu republiky radí v oboru, který ovládá), nebo zde vědomě píše polopravdy. A pak se ptám: Qui bono?

rarach 21.3.2007 2:09

Re: Autor neuvedl čtvrtý důvod cizí vojenské přítomnosti

Zdá se, že na našich hranicích stojí ruské divize.  Sakra : bratři Slováci - nechrápejte,  vstávat !  , "Na Bělehrad !!! "

tony 21.3.2007 8:14

Re: Re: Autor neuvedl čtvrtý důvod cizí vojenské přítomnosti

Vtipné, ale v 68mém jsem se moc nenasmál.

Dag Badman 21.3.2007 2:11

Re: Autor neuvedl čtvrtý důvod cizí vojenské přítomnosti

za prvé se píše Cui bono a za druhé za hranicemi Slovenska čeká asi milion extrémně agresivních Slováků s valaškami a na jihu jsou útoční Rakušané s bojovými traktory přichystaní k nám vtrhnout a všechno zde zlikvidovat. Proto je nutné zde umístit nejen radar, ale rovněž minimálně jednu letadlovou loď s příslušenstvím, čtyři atomové ponorky a dvě divize tanků Abrams. Vojenské kantýny a psychology nepočítám.

rarach 21.3.2007 2:25

Re: Re: Autor neuvedl čtvrtý důvod cizí vojenské přítomnosti

Tos přehnal, podle mne stačí, když Tupolánek sedne na ten náš poslední pojízdnej ze 14ti tanků a ukáže Rakušákům tím prstem že mu můžou ....

Slováky neberu, to sou spojenci. Ale ty "bojový traktory" jsou skvělý !

Dag Badman 21.3.2007 2:29

Re: Re: Re: Autor neuvedl čtvrtý důvod cizí vojenské přítomnosti

traktory nepodceňovat!

http://zpravy.idnes.cz/obycejny-traktor-smetl-svycarsky-tank-ze-silnice-fvm-/zajimavosti.asp?c=A070307_141901_zajimavosti_mr

;-)

rarach 21.3.2007 2:44

Re: Re: Re: Re: Autor neuvedl čtvrtý důvod cizí vojenské přítomnosti

týý brdˇo .... a vidíš je švýcary, bez radaru  .... ale stejně - to bych nečekal !!!

Borek@exil 21.3.2007 6:05

Re: Re: Re: Re: Re: Autor neuvedl čtvrtý důvod cizí vojenské přítomnosti

Švýcaři mají nejepší zbraně na světě......peníze.

jurij 21.3.2007 11:29

Re: Re: Autor neuvedl čtvrtý důvod cizí vojenské přítomnosti

Správně a věcně opravený latinský citát a po něm hloupá replika jako "důvod"? Že nesouhlasíte a nenacházíte ani jeden důvod pro umístění radaru u nás je vaše nezadatelné právo. Ale bagatelizovat a ironizovat obavy před možným napadením? Jak můžete si být jistý, že Evropě a tedy i nám nehrozí žádné nebezpečí? Kolik takových sebevědomých a zasvěcených předpovědí bylo v posledních desetiletích vysloveno a všechna varování byla zesměšňována a jejich původci byli označováni za válečné štváče? Prostudujte si nějakou literaturu a hlavně dobový tisk, pokud budete mít tu trpělivost a možnost.

Dag Badman 21.3.2007 11:36

Re: Re: Re: Autor neuvedl čtvrtý důvod cizí vojenské přítomnosti

Tak tedy dobře, když tedy autor příspěvku přirovnává naši situaci ke Korei, tak by mne zajímalo, v jaké vzdálenosti od nás je nejbližší nepřítel? Zatím vidím nejbližšího potenciálního nepřítele v Rusku, což je o hodně dál než jen jedny hranice. Takže pokud nenajde nějakého věrohodného nepřítele za našimi hranicemi, tak je to jenom blábol.