29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Brundibár 22.3.2007 1:58

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hoří teprv u sousedů

A který z roků nesedí? Nebo Národní muzeum v sobě neukrývá jedinou sovětskou kulku? Nebo v Berlíně v roce 1953 nerozháněly demonstrace sovětské tanky? A v Budapešti v roce 1956 prozměnu protisovětské povstání? A že se sovětská armáda nerozpakovala porušit i územní celistvost Rakouska (přestože se ji pouhý rok před tím zavázala dodržet)?

Rozumím, dějiny po 2. sv. válce dějepisáři radši nevykládají vůbec. Doporučuji samostudium...

demokrat 21.3.2007 10:52

velmi uvážlivé názory

Velmi rozumné názory a je potěšielné, že zaznívají z okruhu presidenta. Odtud totiž zejména v souvislosti s názory na klimatické změny šly spíše hlouposti. Raději bychom se měli chovat jako Śvýcarsko a prosazovat slušnou politiku a ne se motat do konfliktů, které by se nás nemuseli dotýkat.

Bokonon 21.3.2007 12:08

demokrat?

Pan Petřík nám sděluje, jsetli jsem to správně pochopil, že máme rozvíjet vztahy s režimy, které nejsou demokratické. Nadstandardní vztahy s těmito diktaturami byly navázány v době okupace ČSSR

Mard 21.3.2007 13:09

Re: velmi uvážlivé názory

Tím narážíš jak Svýcaři za druhé světové kupovali od němců zlato co vybili lidem v koncetráku z úst, nebo co konkrétně?

Charlie 21.3.2007 13:15

Re: Re: velmi uvážlivé názory

Švýcarsko je chráněno především obsahem jejich tresorů. Všechny svi ně světa od KSČ, Brežněvových dětí, Arafatovy manželky, Idi Amina a jiných černých goril tam má schované své milliardy.  Proto nikdo Švýcarsko nenapadne.

Mard 21.3.2007 13:20

Re: Re: Re: velmi uvážlivé názory

Ano souhlasím. Ale jen mě udivila taková primitivita, že se máme chovat jako Švýcaři a pak bude dobře. Oni mají dost temných stránek ve své minulosti.

AndyX 21.3.2007 10:34

Oakmane, že má někdo dostatek soudného rozumu a nežene vlastní národ

pro blaho velmi malé a velmi bohaté party do krvavého dobrodružství je podle tebe vyhlašování studené války?Se vzpamatuj, USA chtějí rozvrátit Evropu, nějaké NATO a nějaká mírová Evropa jsou jim u zadele.Jde jim už jenom o jedno, udržet ten svůj předlužený dolar ve světové ekonomice za každou cenu!

oakman 21.3.2007 14:16

Re: Oakmane, že má někdo dostatek soudného rozumu a nežene vlastní národ

Divoké sny Maxipsa Fíka8-o???

la verite 21.3.2007 15:56

Re: Oakmane, že má někdo dostatek soudného rozumu a nežene vlastní národ

Rozvratit Evropu? Proc propana? Vzdyt to zvlada zcela v pohode sama.

Psí vrah Čumil 21.3.2007 9:50

No, jestli někdo není mou krevní skupinou, pak je to pan Petřík.

Ale jeho závěr je docela, opravdu docela zajímavý...

oakman 21.3.2007 9:46

KLAUSŮV HRADNÍ HUMUS!!

Copak, pane Petřík?  Pan Bush neměl čas na našeho malého génia a tak vyhlašujeme studenou válku USA? To je mi názorový kotrmelec!! Pan Klaus chce tolik být presidentem postkomunistické ZOO, že obdobně jako Beneš se z ústavního presidenta stává oprtunista, který veřejné mínění netvoří, nýbrž na něm serfuje ke znvuzvolení. To je trochu málo politiky na takový úřad!! Současně je to trochu nazvracení, když pozorujeme, jak si Klaus vytírá zadek budoucností této země, jen aby se dostal do čítanek jako muž, který seděl ve všech duležitých křeslech této země.  Pěkně si tu náš monetární thatcherista kotuje pozice u bolševiků. Dovolím si jednu teorii - pokud to takhle půjde dál, bude Klaus kandidovat na sjednocené kandidátce komoušů a ODS. To jsem zvědav, kolik politiků z ODS bude ochotno riskovat svou karieru pro tohoto národního korytáře. Na závěr, jsem rád, že nemusím mít poradce jako Klaus, takovou smečku kývalů bez vlastního názoru jsme nezažili ani u Havla a to se dveře na Hradě netrhly -ne jako dnes. Se tam asi nudíte, s vašim šéfem se nikdo nebaví, nikdo ho nenavštěvuje. Jak říkám, ideál maločecha, karikatura presidenta - jako Beneš.

lada 21.3.2007 15:46

Re: KLAUSŮV HRADNÍ HUMUS!!

Okmane, vidím , že  nejlepším presidentem by jsi byl ty-velkočech-;-€.

AndyX 21.3.2007 9:20

germanonacisto charlie,

sviněk je dost v každém státě.Poohlédni kolem sebe v Rajchu, třeba tam taky nějakou zahlídneš.

Charlie 21.3.2007 11:59

Re: germanonacisto charlie,

Jó, ale ty naše mají červenku. Kéž by už pochcípaly.

ps 21.3.2007 13:02

Re: Re: germanonacisto charlie,

Prase s červenkou patří utratit a pak do kafilerie.

JK 21.3.2007 9:18

Jen jediná otázka

"Zastávám názor, že naše země není (a nemůže být) terčem potenciálních raketových..."

- a co když to není pravda???!!!!!!! Co potom řekne pan Petřík? A komu?

Mard 21.3.2007 13:12

Re: Jen jediná otázka

Hlavně to "nemůže být" mě zaujalo. Možná pan Petřík má představu že země je jakási plocha na hřbetu želvy a předpokládá že ČR je na spodní straně krunýře. Jinak si jeho jistotu nedovedu vysvětlit.

Pavel 21.3.2007 9:10

Demagogie pana poradce přesahuje všechny meze

Cituji :"Československo bylo v poválečných desetiletích například na Blízkém východě dobrou značkou, partnerskou a spojeneckou zemí."

ALE KOHO JSME TO BYLI SPOJENCI ? To snad nemyslí vážně!

Charlie 21.3.2007 9:32

Re: Demagogie pana poradce přesahuje všechny meze

Israel mohl přežít díky zbraním z Československa.  V

Tanky které jsme později  (bez zaplacení) dodávali Egyptu a Syrii, arabákům tolik štěstí nepřinesly.  :-D

Pepikk 21.3.2007 9:02

3 otázky

Kdo jsme? Kam patříme? Kam směřujeme? Každý ať si odpoví

houda 21.3.2007 8:58

základna

Co je špatného na toM, že bychom poskytli prostor pro zařízení, chránící USA, Nebo jsme pořád součástí Ruska, jeho ž je prezident skrytým emisarem jako Beneš?

Charlie 21.3.2007 8:52

Americký radar v ČR

Americký radar v ČR potřebuje svobodný, civilizovaný demokratický svět. Pokud je ČR jeho součástí, pak ho potřebuje taky. Pro svobodu a civilizaci se musí občas i něco udělat. I když stojí pár houbařům některá jejich osvědčená místečka.

Pro svobodu a civilizaci se musí občas i něco udělat. I když stojí pár houbařům některá jejich osvědčená místečka.

AndyX 21.3.2007 8:28

Zaplaťpánbů za ty dary, konečně normální člověk, který vidí, co se ve světě děje!

Držím palec pane autore, snad bude mít pan prezident ty samé argumenty.Jeden Hawel byl opravdu dost i pro otrlé Čechy.

Charlie 21.3.2007 8:54

Re: Zaplaťpánbů za ty dary, konečně normální člověk, který vidí, co se ve světě děje!

otrlé Čechy ?  Snad pro komoušské svi ně !

kuba 21.3.2007 10:18

Re: Re: Zaplaťpánbů za ty dary, konečně normální člověk, který vidí, co se ve světě děje!

(Y)

depo 21.3.2007 8:24

Agitace za neobranu.

 Článek agituje za neobranu Česka. Autor uklidňuje, že se nic neděje a právě naopak by se dělo v případě umístění obranného prvku v Brdech. Poradce prezidenta - nejvyššího velitele brané moci. Co to má Klaus za poradce, kteří troubí do světa své názory, aniž by si jich nechali odsouhlasit prezidentem? To si prezident nechá líbit, aby kdokoliv vykřikoval své postoje a dával tak najevo co radí prezidentovi? To se mi nechce věřit, že Klaus by si to nechal líbit.

 Nebo je v tom odsouhlasený postup, který je signálem pro veřejnost, případně pro spojence USA. A to je ještě větší průšvih, protože o Radaru nemá rozhodovat prezident v první instanci, ale vláda a parlament. Prezident není Pan Král. Nemáme monarchii.

 Pokud se tedy autor potřeboval k problematice radaru vyjádřit, pak tak měl učinit jako soukromá osoba a ne jako poradce prezidenta republiky. Podle mně je to na vyhazov z poradentství prezidentovi. A Klaus by ho měl vyrazit i kdyby spolu předem problém konzultovali.

honzak 21.3.2007 8:42

Re: Agitace za neobranu.

v Česku???? To bych chtěl někdy zažít, že podržtaška vyletí ze evidentní blbost .

kerim 22.3.2007 23:55

Re: Agitace za neobranu.

Tady opravdu nejde o nějakou obranu Č.R., ale o obranu území a objektů na tisíce km vzdálených. Sem budou pouze padat radioaktivní trosky a zastánci radaru se mohou opalovat v radiaktivních slunéčcích. Klidně, ať si tu ami postaví leteckou základnu, ale tohle je ryzí sobectví na hranici obětování. Ona první rána půjde na Brdy, o tom není pochyby. Všichni pivní stratégové by se měli seznámit s tím, o čem je doopravdy řeč. Je to pokračování Brzezinského strategie  obkličování Ruska, ruským reakcím se není co divit.

Brundibár 23.3.2007 8:02

Re: Re: Agitace za neobranu.

Ano, nejde o obranu ČR, ale také území kolem. Vzhledem k výšce, ve které bude případná útočná raketa sestřelena, se o trosky postará atmosféra. Nejsou jen radioaktivní zbraně, slušnou paseku by nadělala i nálož Antraxu. Zasažena bude raketa s nevybuchlou náloží, takže i v případě jaderné zbraně radioaktivní trosky nehrozí (resp., Černobyl v r. 1986 byl pro Československo větší zátěží). Na Brdy žádná raketa nepůjde, protože z hlediska ruského raketového vojska je ten systém nezajímavý (co to je 10 obraných raket proti ruskému arzenálu), teroristé zase mají vážný problém své střely zamířit s takovou přesností, aby si byli jisti dopadem ve středních Čechách (natož v Brdech). Ono je jim totiž jedno, jestli spoušť způsobí ve Vídni, Praze, Berlíně, Londýně, Bruselu, Paříži, Troyes nebo Jičíně - CNN i Al Jazeera to bude vysílat stejně.

Ruským reakcím se nedivím, před prezidentskými volbami je třeba ukázat sílu. Než radar, tak Rusko je ohrožováno zevnitř - 60% záklaďáků jsou muslimové, o porodnost se "starají" hlavně muslimové, křesťané hlavně chlastají v lepším případě vodku a vymírají.

kerim 23.3.2007 13:37

Re: Re: Re: Agitace za neobranu.

Je to tu plné stratégů, na které nikdo nemá.  Neplatí pro ně  gravitace, tím méně jakékoli studie AČR (byť jsou překladem orig. US studií ), neplatí pro ně -s výjimkou vlastního názoru - nic. Navíc samý špičkový odborník na Rusko. Nechápu, proč do této studny vzdělanosti  už dávno nenahlédl GŠT AČR, potažmo MZV,  měli by to zadarmo.