15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Cato 21.3.2007 13:32

Re: "lepsi jeden radar nez 20 mesit"

je lepší se utopit nebo zastřelit?

Cato 21.3.2007 13:31

velmi naivní stanovisko

islamizace USA probíhá velmi zdařile imigrací a populačním nárůstem islámských menšin, tam taky žádné rakety nepomohou. Muslimů je tam už tolik, že se jich politici bojí ve volbách a proto se jim podbízejí. Proč by si tedy muslimové ničili to, co jim stejně spadne do klína?

V západní Evropě je situace obdobná ne li horší, ve východní Evropě nás před imigrací chránila přísná vízová politika a naše relativní chudoba.

tomfuk 21.3.2007 13:23

Zastávám názor...

Zastávám názor,že demokratické státečky jako česko a podobně by měly pomáhat USA v její obraně.Bez USA a její dobré obrany nebudou pak ani  malé státečky s domělou demokracií vyjadřování.Chraň nás pane bože od takových poradců.Na světě není bohužel takový radar,který by oddělil slepé,hloupé,protřelé,vychytralé a jinou lidskou havěť od sebe.>-

Dag Badman 21.3.2007 13:20

Re: Re: Re: Re: hoří teprv u sousedů

trošku upřesníme: bývalý soused nám několikrát pomohl, tento nový je nějaký divný a chodí zapalovat sousední domy....

Mard 21.3.2007 13:20

Re: Re: Re: velmi uvážlivé názory

Ano souhlasím. Ale jen mě udivila taková primitivita, že se máme chovat jako Švýcaři a pak bude dobře. Oni mají dost temných stránek ve své minulosti.

Mard 21.3.2007 13:18

Re: jeden důvod pro převažuje všechny proti

Na rozdíl od Maximálního Skeptika se domnívám, že Váš názor vystihuje podstatu. Když mě soused (který mi v minulosti několikrát pomohl) o něco požádá, tak se mu budu snažit vyhovět, zejména pokud budou proti zejména ti sousedi, kteří mě již vykradli (tím mám na mysli okupaci Nemců a následně Rusů).

Charlie 21.3.2007 13:15

Re: Re: velmi uvážlivé názory

Švýcarsko je chráněno především obsahem jejich tresorů. Všechny svi ně světa od KSČ, Brežněvových dětí, Arafatovy manželky, Idi Amina a jiných černých goril tam má schované své milliardy.  Proto nikdo Švýcarsko nenapadne.

Mard 21.3.2007 13:12

Re: Jen jediná otázka

Hlavně to "nemůže být" mě zaujalo. Možná pan Petřík má představu že země je jakási plocha na hřbetu želvy a předpokládá že ČR je na spodní straně krunýře. Jinak si jeho jistotu nedovedu vysvětlit.

Charlie 21.3.2007 13:12

Re: blábol na blábolu

R^R^R^

Charlie 21.3.2007 13:11

"lepsi jeden radar nez 20 mesit"

R^R^R^  To je skvělý, mohu to převzít ?

Mard 21.3.2007 13:09

Re: velmi uvážlivé názory

Tím narážíš jak Svýcaři za druhé světové kupovali od němců zlato co vybili lidem v koncetráku z úst, nebo co konkrétně?

Mard 21.3.2007 13:07

Re: Re: Re: hoří teprv u sousedů

Aby jsi se do těch svých dedukcí nezamotal jako do povijanu. Ve skutečnosti slušnému sousededovi (který nám několikrát pomohl) hrozí, že mu nějaký šmejd bude chtít podpálit dům, ale my raději zavřeme okenice, snad nás nechá žhář napokoji :-(

hodne neRath 21.3.2007 13:06

no a co opacne...

kdo nejvic jeci,,, nemci, rusove, komunisti, muslimove...

chcete jeste nejaky duvod PRO?

"lepsi jeden radar nez 20 mesit"

jurij 21.3.2007 13:03

Re: Re: Re: Re: Autor neuvedl čtvrtý důvod cizí vojenské přítomnosti

Chcete říci, že jestliže neurčíme vzdálenost konkrétního nepřítele, žádné nebezpečí nehrozí? Kdybychom to věděli, pak bych byl pro preventivní zásah, tak jak to udělal stát Izrael v roce 1967. Máme neustále brát na lehkou váhu vyjadřování iránského presidenta? Ty vám nevadí? A na druhé straně lehkomyslná a předposraná vyjadřování představitelů EU vzhledem k islamistickým vládám? Evropa se sama neumí bránit , neubránila se v posledních 90 letech a NATO bez USA, kým by bylo? Ano, protože neexistuje jistý a zcela konkrétní nepřítel (protože to nemůžeme a nebudeme nikdy jistě vědět, můžeme se to jen domnívat) - musíme někomu věřit. Asi to je pro vás a mnohé další málo, to chápu a rozumím tomu. Ale nic jiného nám a o tom jsem přesvědčen - nic nezbývá. Vím, že vás ani ty ostatní nepřesvědčím, ani to není mým úmyslem. Mám jen jinou zkušenost, důvěru k někomu jinému, mám strach, a nedovedl jsem nikdy se tvářit k určité hrozbě (hrozbám), že se mně to netýká. Nejsme a nebudeme ani Švýcarsko, jak by si to někteří i přáli, ani Francie, ani Německo. Tyto dva státy zmiňují proto, že vždycky si hrály jen pro sebe a za sebe. Především v poslední době to zcela zřetelné. 

ps 21.3.2007 13:02

Re: Re: germanonacisto charlie,

Prase s červenkou patří utratit a pak do kafilerie.

Kliment 21.3.2007 12:40

Radary, my a USA

Nechceme radary!

Chceme jen dolary!

kdokoli 21.3.2007 12:34

blábol na blábolu

Pan poradce zřejmě zapomněl, že kolektivní obrana již z principu vyžaduje přítomnost spojeneckých jednotek a zařízení na bráněném území. Taktéž rozlišování mezi bezpečností českou a americkou je v kontextu našeho členství v NATO pozoruhodné. Mezikontinetální balistické střely a protiraketová obrana se odehrávají v planetárním měřítku. Uvažovat nad otázkami teritoriální suverenity je směšné. Postavení US základny v ČR je především otázka demonstrace zón vlivu mezi Ruskem + komunisty všech barev na jedné straně a USA na straně druhé. Technické a vojenské aspekty nejsou tak významné. Já osobně dávám přednost americké sféře vlivu, proto podporuji radar i střely. Je to demonstrace naší suverenity vůči Rusku, Německu a Franci. >-

Bokonon 21.3.2007 12:08

demokrat?

Pan Petřík nám sděluje, jsetli jsem to správně pochopil, že máme rozvíjet vztahy s režimy, které nejsou demokratické. Nadstandardní vztahy s těmito diktaturami byly navázány v době okupace ČSSR

Bokonon 21.3.2007 12:01

Mohu též býti poradcem prezidenta?

Kolik bere, takový Expert? Je to placené z daní, že?

Charlie 21.3.2007 11:59

Re: germanonacisto charlie,

Jó, ale ty naše mají červenku. Kéž by už pochcípaly.

Fojt 21.3.2007 11:56

Re: Zanechte těch pohádek, jsou zde většinou dospělí lidé

už jste si pořídil ručník na hlavu a modlící kobereček? Při tomto uvažování ho budete brzo potřebovat.

Dag Badman 21.3.2007 11:40

Re: Re: hoří teprv u sousedů

Ikdyž správnější přirovnání by bylo, že soused z prava zapálil sousedovi zleva barák a teď po nás chce, abychom na svém pozemku postavili zeď která ho ochrání před následky tohoto požáru.

Dag Badman 21.3.2007 11:38

Re: hoří teprv u sousedů

Náš soused z prava zapálil našemu sousedovi z leva barák. Přece nebudeme plýtvat vodou na barák souseda vlevo, když soused v pravo je náš spojenec, ne? ;-P

Dag Badman 21.3.2007 11:36

Re: Re: Re: Autor neuvedl čtvrtý důvod cizí vojenské přítomnosti

Tak tedy dobře, když tedy autor příspěvku přirovnává naši situaci ke Korei, tak by mne zajímalo, v jaké vzdálenosti od nás je nejbližší nepřítel? Zatím vidím nejbližšího potenciálního nepřítele v Rusku, což je o hodně dál než jen jedny hranice. Takže pokud nenajde nějakého věrohodného nepřítele za našimi hranicemi, tak je to jenom blábol.

pavel 21.3.2007 11:34

hoří teprv u sousedů

Co nám říká pan Petřík?

U sousedů hoří. No a? Nechme kýble s vodou napokoji, přeci nebudeme plýtvat naší vodou na jejich barák. Počkáme, třeba se vítr otočí a náš barák nechytne.

No, aspoň víme, co je to za člověka, a co je zač ten, kdo ho přesto zaměstnává.

Jakub S. 21.3.2007 11:32

Re: jeden důvod pro převažuje všechny proti

Přesně. Tak to prostě je, hotovo. Hic Rhodus - hic salta!

jurij 21.3.2007 11:29

Re: Re: Autor neuvedl čtvrtý důvod cizí vojenské přítomnosti

Správně a věcně opravený latinský citát a po něm hloupá replika jako "důvod"? Že nesouhlasíte a nenacházíte ani jeden důvod pro umístění radaru u nás je vaše nezadatelné právo. Ale bagatelizovat a ironizovat obavy před možným napadením? Jak můžete si být jistý, že Evropě a tedy i nám nehrozí žádné nebezpečí? Kolik takových sebevědomých a zasvěcených předpovědí bylo v posledních desetiletích vysloveno a všechna varování byla zesměšňována a jejich původci byli označováni za válečné štváče? Prostudujte si nějakou literaturu a hlavně dobový tisk, pokud budete mít tu trpělivost a možnost.

demokrat 21.3.2007 10:52

velmi uvážlivé názory

Velmi rozumné názory a je potěšielné, že zaznívají z okruhu presidenta. Odtud totiž zejména v souvislosti s názory na klimatické změny šly spíše hlouposti. Raději bychom se měli chovat jako Śvýcarsko a prosazovat slušnou politiku a ne se motat do konfliktů, které by se nás nemuseli dotýkat.

Edrik 21.3.2007 10:50

Re: Já bych myslel, abysme vyhlásili válku Tahiti

Ja bych to nedelal na Tahiti ma zakladnu francuzska cizinecka legie.

Nase sance na uspech jsou tedy limitne blizke nule :)

AndyX 21.3.2007 10:34

Oakmane, že má někdo dostatek soudného rozumu a nežene vlastní národ

pro blaho velmi malé a velmi bohaté party do krvavého dobrodružství je podle tebe vyhlašování studené války?Se vzpamatuj, USA chtějí rozvrátit Evropu, nějaké NATO a nějaká mírová Evropa jsou jim u zadele.Jde jim už jenom o jedno, udržet ten svůj předlužený dolar ve světové ekonomice za každou cenu!