15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mard 21.3.2007 22:51

Re: no jo

Ještě že autor nezačal spekulovat, že kdybychom v USA vyhodili do povětří pár budov, tak by určitě naši muslimští přátelé nezačali škodit ČR :-( Zkrátka nemám rád když někdo strčí hlavu do písku a spokojeně si myslí že nebezpečí nehrozí.

Cato 21.3.2007 22:42

Re: Cokoli se dá vysvětlit jakoli, píše dole jeden:

Nezapomeňte na Teheránskou konferenci v r.43, kdy nás USA a VB přihrály Sovětům a díky které jsme měli 50 let socialismu.

Cato 21.3.2007 22:40

Re: Jesteze uz tam nejsem.

Jak ukazuje příklad Iráku, je opravdu lepší nebýt v americké sféře vlivu....

Cato 21.3.2007 22:39

Re: realita

To samý říkali v synagoze, tak to musí bejt pravda............

Cato 21.3.2007 22:37

Re: Mě se líbí jak strašící kampaň funguje a nabírá obrátky

Vyděšený národ se neptá kam šly prachy z privatizace ani kdo financoval ODS při nástupu k moci. A když se dá strašit Íránem, Koreou, polednicí, bubákem, komunisty nebo Rusy,.... vše se hodí do krámu.

Kdo je proti je nemilosrdně označen jako komunista a patří na hranici.

Jednoduché, fungující a dobře pamatovatelné.

To opravdu musíme naletět na kdejaký blábol?

Karel 21.3.2007 22:03

Re: Mˆ se ‡l nek tak‚ lĄbĄ

Stečjně to zase dopadne jako v Mnichově, jenom tu část " bez nás" budou zastupovat obyčejní lidé.Nakonec zvolili své zástupce a ti rozhodnou.Vyerte jak?  chytře-hloupě, demokraticky-autoritativně, pro lidi-pro slávu a koryta.....

BaJo 21.3.2007 21:39

ale jaderné zbraně na našem území jim ani náhodou nevadily

A to vám řekl kdo ?!?

František I. 21.3.2007 21:02

Mě se článek také líbí

Ale z publikovaných argumentů mi vychází něco jiného. Nᚠatheismus žádné sympatie u dnešních arabských nacionalistů určitě nevyvolá. Atheista je u nich méně než pes. Pan Bismark kdysi řekl, že kdo je pánem Čech, je pánem Evropy. Proto také každá válka se přes nás přežene, a chceme nebo ne a spoléhat se na francouzské a italské socany, že nás ubrání? To si snad nemyslí ani sám pan autor. Pro mne, Nato neNato, platí jednoduchá rovnice: buď tu máme Rusy a ne Američany, nebo tu máme Američany a nikoliv Rusáky. Vůči této rovnici neexistují výjimky. Třetí a podstatný rozdíl při porovnávání faktů v článku uvedených vidím v nepochopení jedné drobnosti. Radar bude něco, jako oči celého systému. Myslíte, že si USA nechají zlikvidovat oči? Naopak, budou si je chránit, seč budou moci. A tím vlastně chránit i nás. Jak je vidět, ze stejných faktů si každý může vytvořit minimálně dva úplně odlišné názory.

Matěj 21.3.2007 20:32

Nejedná se o deštník ale okap.

Je lhostejno bude li  nám chcát na hlavu z okapu Amerického či Ruského.Potřebujeme  deštník Evropský.

tomfuk 21.3.2007 20:22

Re: Re: Re: Zastávám názor...

Když v ČSSR byla dočasně umístěna Sovětská vojska ochraňovala socialistický tábor.Zároveň samopaly a tanky držely u vlády totalitní vládu,která se k socialismu hlásila,ale o socialismus jim nikdy nešlo.

AMERIKA  A JE VE SVÉ PODSTATĚ JAKÁKOLIV ,DOBRÁ,INDIVIDUALISTICKÁ,MACEŠSKÁ KE SVÝM SPOLUOBČANŮM.A JE AMERICE DÁVÁNO STO PŘÍVLASTKŮ OD SVĚTOVÉHO ČETNÍKA AŽ PO IMPERIALISTY,JE PŘEDEVŠÍM DEMOKRATICKOU ZEMÍ.AMERIKA POKUD ZDE V ČR RADAR NEBUDE AMERIKA NEVEZME 500 TANKŮ,100 000 P̊ÁKŮ,1000 PŘÍSLUŠNÍKŮ PŘEPADOVÝCH JEDNOTEK A NEODCHYTÍ VLÁDU ,NENACPE JE DO LETADLA  A HURÁ S NIMI DO BÍLÉHO DOMU A PODEPIŠTE NEBO VÁM TU PRAHU TROCHU SROVNÁME.OVŠEM ZA ŘEDPOKLADU,ŽE NĚKOLIK VYCVIČENÝCH ČECHŮ S PROTIAMERICKÝM CÍTĚNÍM NENASEDNE DO LETADEL A NESROVNÁ V AMERICE NEJVYŠÍ BUDOVY I S OSAZENSTVEM A NÁVŠTĚVNÍKY.V PRAZE SE K TOMUTO ČINU NEBUDOU KONAT OSLAVY.

Takže Vy Ludvové a jim podobní  konejte  radar  je  teď  Vᚠnepřítel ,proč  byjste měli chránit muslimy v Londýně??>-

AKIBUA 21.3.2007 19:32

HM

Mě se ten článek docela líbí. To že někdo artikuluje možné pohledy neznamená, že jsou jeho názorem a už vůbec ne všechny najednou. To k některým zkratkám diskutujících. Já bych jenom dodal, že žádná politika neobejde fyzikální podstatu těchto zbraní, žádná. Skutečně nevidím důvod, proč neříci zdvořile NE. Tohle už není přátelská pomoc. Nebyli bychom první zemí. To neznamená žádný projev antiamerikanizmu nebo rusofilii. Znamená to jen odpovědný přístup malé země, která chce mít dobré vztahy se zeměmi se kterými obchoduje a zároveň je spolehlivým partnerem do určitých mezí svých zájmů. Ta technika je výplodem jednostranného vypovězení smlouvy, která omezovala desítky let zbrojení a je to nepřiměřený krok, který druhá strana nemůže zkousnout.

Pavel Jirka 21.3.2007 19:03

realita

Myslím, že je celkem nezpochybnitelnou realitou, že česká kotlina vždycky spadala do něčí sféry vlivu. A pokud si někdo myslí, že v budoucnu to může být jinak, tedy že desetimilionový národ bude zcela nezávislý na všech, je opravdu jen čirá naivita. Jde tedy spíše o to, do čí sféry vlivu patřit budeme. Z šílenství kolem základny je nepochybné, že Rusko má stále pocit, že patříme do jeho sféry vlivu. Jeho generálové dokonce neváhají hrozit útokem na cíle na našem území, což mi opravdu nepřijde jako chování spřátelené země, ale spíše jako vztah vůči državě. Stejně tak mě překvapuje, kolik vlivových agentů a organizací zde na našem území Rusko má, přičemž způsob práce se od doby studené války změnil jen pramálo. Stavba základny pak znamená jednoznačný signál Rusku, že s českou kotlinou už nemá ve svých strategických plánech počítat. A kdyby už nic jiného, tak právě pro vyslání tohoto signálu je stavba základny neskutečně důležitým krokem!

spook 21.3.2007 18:48

Gefreiter schulabgänger

Další svobodník absolvent, který sloužil na vojně tři měsíce a to možná na politickém oddělení nebo na spisovně. Pravděpodobně se mu nelíbí, že už za české peníze nebudujeme základny pro jaderné rakety. Na západní hranici nestavíme zařízení pro jaderné miny pro ty jedině správné obránce míru. Společně nehájíme světový mír v jednom nerozborném šiku armád Varšavské smlouvy. To se nám tu v tzv. Česku najednou vyrojila množina arbitrů suverenity a nedotknutelnosti českého území. 200 kultivovaných specialistů není ten správný počet lidí. Stýská se jim po těch 750 tisících obyvatelích dálnovýchodních stepí. Radarová stanice je jim trnem v oku, ale jaderné zbraně na našem území jim ani náhodou nevadily. Trošku to chápu v bezprostředním okolí vojenských prostorů se zmíněnými raketami. Tam měla vojenská kontrarozvědka nejsilnější agenturu, tam jeden hlídal druhého. Tam jeden viděl "podezřelou" osobu a neviděl-li ji náhodou ten druhý, už měl malér.

endy02 21.3.2007 18:46

Re: Americká přítomnost v Evropě je neoddiskutovatelná

Souhlasím stebou ale o radarové stanici by měli vypsat referendum

endy02 21.3.2007 18:44

radar

Myslím si žádnou radarovou stanici nepotřebujeme jako jsme tady nepotřebovali rusáky;-(

Xawer W 21.3.2007 18:38

Re: Cokoli se dá vysvětlit jakoli, píše dole jeden:

V roce 68 by se amici pohnuli jen v pripade primeho utoku vychodu proti zapadnim statu. Vzhledem k platnosti ujednani na Jalte by po utoku SSSR na zapad byl veden boj na zdrzenou a nepritel zahnan za demarkacni linii.  Netusim kde berete vsichni ty kecy o moznej americkej pomoci v 68 (nebo Madarsko 54) atd. Nota bene v dobe kdy jim horela koudel u zadku v Vietnamu.  Proc by mela Radarem chranit Amerika nejakou CR. Chrani predevsim sebe. CR ma pro radar jen vyhodnou polohu a lidem staci nakecat ten blabol ze je to vlastne chrani.  Jen je zajimavy ze ted uz by RADAR stal za demarkacni linii. Todle si v Jalte asi nedohodli. Kvuli bezpecnosti jsme v NATO. Takze nase ohrozeni bychom meli resit spolecne s clenama NATO. Jenzi voni vostatni nejsou z Amiku moc nadseny, kord dyz by jim to bouchalo nad palicema.

Dag Badman 21.3.2007 18:35

Re: Re: Re: Mohl by pan Petřík vysvětlit, co tedy naše země potřebuje k zajištění své vlastní bezpečnosti

Zapomínáte na paroubkovy marany ;-)

Dag Badman 21.3.2007 18:31

Re: Re: Re: Re: Re: Re: hoří teprv u sousedů

zkuste nadskočit a zkuste tu úvahu znovu, evidentně jste se netrefil.

čtenář 21.3.2007 18:30

Re: Re: "lepsi jeden radar nez 20 mesit"

Moc možností jste si nedal. Možná by nebylo od věci budovat efektivní obranu pro budoucnost. A začít třeba tou základnou. Za takových 10, 15 let  - jako když ji najdeš.

čtenář 21.3.2007 18:27

Re: Re: Klaus a jeho poradci

Mnó, pokud ČR nemůže jako součást svého příspěvku spojeneckým závazkům nabídnout nic jiného, než svou strategickou polohu, tak asi bude muset dojít na základnu, na radárek.......

čtenář 21.3.2007 18:21

Re: Re: Mohl by pan Petřík vysvětlit, co tedy naše země potřebuje k zajištění své vlastní bezpečnosti

Ale to je přece jednoduché !! Česká republika potřebuje k zajištění své vlastní bezpečnosti pouze tu skutečnost, že Česká republika bude jedinou zemí na planetě. Pak nebude existovat žádná možnost vnějšího nebezpečí. No, a je to. :-)

čtenář 21.3.2007 18:18

Re: Re: Projev pana Brzezinského

Pan Brzezinski se velmi souhlasně angažoval v útoku proti Jugoslávii. Což byla akce, kterou pozvaly Spojené státy bin Ladinovy přátele k osobní návštěvě USA 11.září 2001.

obyčejná ženská 21.3.2007 18:14

Re: Projev pana Brzezinského

To je sice hezké, ale nepřesvědčuje mě to o tom, že bych se měla vzdát myšlenky na OBRANU svobody naší země po boku našich spojenců. Slova o "pohřbívání globální legality Ameriky" si může (právě v USA) dovolit pan Brzezinski. My bychom si měli udělat pořádek hlavně doma (a před vlastním prahem).

Brundibár 21.3.2007 17:57

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Autor neuvedl čtvrtý důvod cizí vojenské přítomnosti

Projevy iránského prezidenta nejsou až tak důležité - jednak jsou nad ním duchovní vůdcové islámské revoluce, jednak o skutečných záměrech někoho ohrozit se obvykle dopředu nevykládá - Německo vyhlásilo válku Polsku také až poté, co ho fyzicky napadlo.

Když se podíváte na to, jaké technologie dnes třeba právě Irán podporuje, tak zjistíte, že důvodů k obavám má Evropa více než dost. Skutečnost, že první "na ráně" je nejspíš Izrael, takže na Evropu zbývá "až" druhá pozice, mi na klidu nepřidá.

obyčejná ženská 21.3.2007 17:48

Re: Re: Re: Re: Dohlédnout dál

Myslím, že jsme netoužili ani po minulých okupacích... Šance naplnit své touhy je možná jen na základě svobody - a svobodu je podle mne nutno bránit!! V klidných časech pak tuto šanci alespoň nezahodit!!! Na to, že se nechceme "nechat do toho zatáhnout", potom opravdu může být pozdě.

Auiam 21.3.2007 17:41

Jesteze uz tam nejsem.

Za chvili se pulka Vychodni Evropy pripoji zpatky k Rusku a bude konec diskusi o zakladnach, raketovych ci radarovych. Kdyz ono to asi vetsine vyhovuje...a tomu zbytku opet nezbyde nez emigrovat.

Brundibár 21.3.2007 17:40

Re: Neuvěřitelné, na NP vyšel rozumný článek proti základně

Kde? Dejte sem prosím link, musel mi uniknout. Velmi rád si ho přečtu.

Muki 21.3.2007 17:40

Re: Re: Dohlédnout dál

Takze Ludva by chel nas dostat mezi dva nejvetsi konkurenty, Cinu a Rusko, ale nerekl, ke kteremu se budeme muset priklonit.

Muki 21.3.2007 17:34

Re: Projev pana Brzezinského

No byl poradce Cartera a Cartrova politika byl nejvetsi prusvih. Zduraznovat jeho uspechy jak resili problemy v Iranu, at se zajatci na vevyslanectvi ci zbabranou prepadovou akci, no zatim se vetsinou mylil, takze je dulezite se na neho odvolat

Brundibár 21.3.2007 17:34

Re: Re: Re: Re: Re: Re: hoří teprv u sousedů

Tak už to vypadalo, že redakční systém na "Psovi" schroustá i UTF-8, a ono ne. nezbývá než odkázat na závěrečný verš písně "Tak vás tu máme, bratři"