15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Brundibár 21.3.2007 17:19

Re: Re: Re: Re: Re: hoří teprv u sousedů

Ano, bývalý soused pomáhal, kde mohl. V roce 1953 v Berlíně, v roce 1956 v Budapešti, v roce 1968 v Praze. Jen v roce 1980 stačilo generála Jaruzelského upozornit na tyto události, doporučit mu na klidné spaní četbu vzpomínek Marie Curie-Sklodovské na své dětství a soudruh se již dovtípil, že udělá lépe, když ten výjimečný stav vyhlásí sám bez bratrské pomoci.

Takže: Большое вам спосибо братья захватчики, спосибо большье, никогда незабудем...

Tak jsi to myslel, Dagu Badmane?

Muki 21.3.2007 17:19

Re: Je to i názor prezidenta ?

Zatim vzdy suverenitu naroda obetovalo tech 70 procent, kteri podlehli strachu a vyhrozovani, at jiz nemecka nebo ruska.

Muki 21.3.2007 17:16

Re: Re: Re: Re: Dohlédnout dál

Takze jen ty vojaky, kteri se nas ptat nebudou, jako obvykle.

Hledajíci 21.3.2007 17:08

Projev pana Brzezinského

Doporučuji všem si přečist na internetové stránce http://www.freitag.de/2007/10/07100801.php je německý překlad projevu pana Zbigniew Brzezinski, bezpečnostního poradce několika vlád USA, který přednesl pře Zahraničním Výborem senátu USA. Slovenský překlad tohoto projevu je otištěn na internetové stránce http://www.prop.sk/viac_ziadne_vyhovorky.html . Tato stránka je mnoha českými anti-komunisty a anti-islamisty zatracována. Pan Brzezinski požaduje od Bíleho Domu, aby přijal jako realitu skutečnost, že válka v Iráku je historická, strategická a morální katastrofa. Dále, že tato válka vedená na základě falešných předpokladů pohřbívá globální legalitu Ameriky – míněno USA. Dále pan Brzezinsky rozebíra celkovou situaci na Středním Východě.

 

 

Ludva 21.3.2007 17:07

Re: Re: Re: Dohlédnout dál

Co je na tom jasného - nenechat se do toho zatáhnout pro Vás znamená přiklonit se na druhou stranu ? Formuluji přesněji - netoužím tady po žádném cizím vojákovi z jakékoliv strany !

jirka.s. 21.3.2007 17:04

Re: Mohl by pan Petřík vysvětlit, co tedy naše země potřebuje k zajištění své vlastní bezpečnosti

NEMOHL!!!!

Michal 21.3.2007 16:54

Re: Re: Dohlédnout dál

Ludvo, ta vyc hcanost se vetsinou nevyplati... Ale koneckoncu jste to formuloval jasne - na jednu stranu s "dubiskem" tradicnim (Rusko) i novym (Cina). Hlavne je proboha nenas.at...

Vadí/nevadí 21.3.2007 16:53

Cokoli se dá vysvětlit jakoli, píše dole jeden:

"Americká přítomnost v Evropě je neoddiskutovatelná:

Autor: nepolitik IP: 88.102.46.xxx Datum: 21.03.2007 16:26 

Jedině jí děkujeme, že již žijem 62 let bez velkého válečného konfliktu"

Děkujme "Americké přítomnosti" za 1968 a Maďaři děkují jakbysmet? Anebo pan nepolitik myslí, že to byl jen "malý válečný konflikt", takže Amerika byla v klidu?  No kdybychom se jen trochu bránili, mohl z toho být "velký válečný konflikt" a pak jistě by "Americká přítomnost" zasáhla vytahovat za nás kaštany...    

Brundibár 21.3.2007 16:50

Re: Re: Re: Re: Autor neuvedl čtvrtý důvod cizí vojenské přítomnosti

"... odstrašit potenciálního útočníka vysokou cenou..." No, jedině vysokou cenou za modernizaci tanků T72, pronájem Gripenů, nákup padáků a nákup obrněných vozidel. To však protivníka neodstraší, maximálně rozesměje. Že česká armáda je v takovém stavu, je ostuda ČR a buďme rádi za těch asi 500 vojáků, kteří jsou v rámci své odbornosti špičkami v oboru (chemici, nemocnice, apod.). A vím, že vojáci jsou v tom vlastně nevinně.

Je velmi smutné, že terorismus vůbec existuje a že hledá stále účinnější formy, jak dělat po světě bordel. jestli nějaký idiot dá do metra bombu, tomu radar nezabrání, od toho tu má být policie a tajné služby. Jestli ale někdo připravuje plán vystřelit na Evropu pár raket, tak radar s několika střelami, které významně sníží "šance na úspěch" takové rakety odpálené teroristy, dost se zárukou přiměje tento plán zahodit (a to ten radar ani nemusí stát). Vzhledem k palebné síle plánovaného systému se nejedná o klacek proti Rusku (ty jsou jinde a nejedná se jen o zbraně). Že EU nedělá nic se svojí energetickou závislostí, to je jiná otázka a osobně bych se snažil z ní udělat základní téma českého předsednictví EU. Spojitost s radarem mi však uniká.

USA mají jediný zájem - už nikdy nevysílat své vojáky do bojů v Evropě. Ukázalo se to na Balkáně, kdy se USA zapojily až po potupném předání Srebrenice Srbům, tj. až tehdy, kdy EU s OSN prokázaly naprostou neschopnost ve vojenských otázkách. Proto raději umísťují preventivně relativně velmi malé jednotky nebo zařízení, aby předešly daleko většímu konfliktu. Že to je i v zájmu spojenců USA? Jedině dobře. Že to těm spojencům nedochází? Tak to zkusí chvíli vysvětlovat a když se to povleče příliš dlouho, vybere se méně efektivní řešení - v případě radaru "britská" cesta.

Ludva 21.3.2007 16:47

Re: Dohlédnout dál

Zkusme dohlédnout ještě dál. Co třeba Čína, už dnes má 3x větší ekonomickou sílu než Rusko a roste rychleji než kdokoliv jiný. A my tady vytvoříme amerického satelita namířeného proti Rusku a Číně. Poměr sil se může změnit a zase budeme na špatné straně. To už je lepší nenechat se do toho zatáhnout.

obyčejná ženská 21.3.2007 16:37

Dohlédnout dál

Mohl by pan Petřík vysvětlit, co tedy naše země potřebuje k zajištění své vlastní bezpečnosti (pochopitelně z vlastních zdrojů) a zda na to má či bude mít a kdy? Proč pan Petřík raději nenapíše, že (spolu s KSČM aj.) pléduje za to, abychom se přiklonili k "mohutnému dubisku" ?! Jinak chce pan Petřík zůstat "dobrou značkou" pouze na Blízkém východě? Např. o rozdělení Československa se, pokud mě paměť neklame, vůbec nediskutovalo: někdy se diskuse širokých vrstev lidu (obzvláště jde-li o vysoce odbornou záležitost) hodí a někdy zase ne ? Jak pan Petřík hájil "národní zájmy" před listopadem 1989 ? Nebo byl ještě "na houbách" a historii znát nechce ? Argumentovat jako spojenec (!!!) tím, že bezpečnostní ohrožení jednotlivých zemí nebývají identická, je ponižující a ostudné (ačkoliv chápu, že pro čecháčky naprosto vyhovující) !!

Ludva 21.3.2007 16:36

Re: Re: Zastávám názor...

Ano, z těch několika milionů v Londýně je půlka muslimů.

Ludva 21.3.2007 16:31

Je to i názor prezidenta ?

Konečně vyhraněný názor. Obrovsky mě zklamal Michal Kocáb, který se nedokázal veřejně vyslovit pro nebo proti a vykrucoval se neznalostí technických detailů. Vůbec nejde o to, proti komu je radar určen nebo jestli vyzařuje nebo ne. Jde o suverenitu národa a o to, kdo ji obětuje. Naštěstí zatím jen 30%.

nepolitik 21.3.2007 16:26

Americká přítomnost v Evropě je neoddiskutovatelná

Jedině jí děkujeme, že již žijem 62 let bez velkého válečného konfliktu. To však mnozí lidé něchápou a jen těžko se jim to bude vysvětlovat. Nejhůře to budou chápat bývalí lampasáci a domovní důvěrníci z dob reálného socialismu.

la verite 21.3.2007 15:56

Re: Oakmane, že má někdo dostatek soudného rozumu a nežene vlastní národ

Rozvratit Evropu? Proc propana? Vzdyt to zvlada zcela v pohode sama.

Jo 21.3.2007 15:56

Re: Klaus a jeho poradci

statečný Roberte, jakápak je to tvá vyčůranost, když jak prostitutka roztáhneš nohy a prosíš své am. zákazníky o vsazení do svého lůna nějakou to antiraketovou raketku nebo radárek? Ó ty statečný, zas jen čekáš, že tě ochrání jiní...

lada 21.3.2007 15:46

Re: KLAUSŮV HRADNÍ HUMUS!!

Okmane, vidím , že  nejlepším presidentem by jsi byl ty-velkočech-;-€.

la verite 21.3.2007 15:45

Re: Zastávám názor...

Souhlasim. Pan autor hrozne asi trpi pri predstave, ze diky radaru v CR bude zachraneno nekolik milionu lidi napr. v Londyne.

lada 21.3.2007 15:35

Re: blábol na blábolu

Nejsnáze se dostaneš do americké sféry vlivu,když se tam odstěhuješ i s těmi komunisty všech barev(modrými,zelenými,černými a klidně i s těmi červenými). Bude od tebe pokoj a bude tu krásně.

jirka.s. 21.3.2007 15:28

Re: Zanechte těch pohádek, jsou zde většinou dospělí lidé

Jenom tebe maminka dneska zapomněla ve školce, viď? Tak to zkus dojít domů sám, ale dej pozor ať si nešlápneš na tkaničky, když si je ještě neumíš zavázat!

Kubeš 21.3.2007 15:27

Re: blábol na blábolu

Máš můj plný souhlas, ať jsi "kdokoli"

AndyX 21.3.2007 14:37

Dobře se vybarvujete, vy takzvaní pravičáci.

Jakmile někdo projeví jiný názor, podložený rozumnými argumenty a nepapouškuje propagandistické kvákání vlastizrádců, tak nadáváte.Asi není daleko doba, kdy začnete nadávat prezidentovi a velebit toho k/r/i/p/l/a Hawla.

Dag Badman 21.3.2007 14:35

Re: Re: Re: Re: Re: Autor neuvedl čtvrtý důvod cizí vojenské přítomnosti

Neslyšel jsem žádné vyjádření iránského prezidenta, které by nás přímo ohrožovalo. Dokonce mám pocit, že neřekl ani nic, co by přímo ohrožovalo nikoho v Evropě. Naopak si vybavuji vyjadřování amerického prezidenta, který Irán řadí k Ose zla. A jak dopadají státy osy zla víme celkem dobře....

oakman 21.3.2007 14:16

Re: Oakmane, že má někdo dostatek soudného rozumu a nežene vlastní národ

Divoké sny Maxipsa Fíka8-o???

sam 21.3.2007 13:58

JAK POMŮŽE 20 RADARŮ PROTI JEDNÉ MEŠITĚ?

JAK POMŮŽE 20 RADARŮ PROTI JEDNÉ JEDINÉ EVROPSKÉ MEŠITĚ, Z NÍŽ SE ŠÍŘÍ ISLAMOFAŠISMUS, PROSTĚ NABÁDÁNÍ K TERORISMU ?? 8-o

Robert 21.3.2007 13:57

Klaus a jeho poradci

Před lety mě výroky Václava Klause v období jugoslávké krize, kdy se postavil za Miloševičovo Srbsko, neb mu tam vydali knihu, přiměly k tomu abych na protest přestal být členem ODS.

Tak že mě nijak nepřekvapuje, jakými poradci se pan prezident obklopuje. Zase ta česká vyčuranost, třeba se ti teroristé strefí do někoho jiného a my raději počkáme jak to dopadne. Naposledy jsme se bránili na Bílé Hoře a od té doby se to vždycky snažíme nějak ukecat a proto jsme tam kde jsme. A není zrovna nic povzbudivého být Čechem a není nač být hrdý, zachraňovali to jen letci a hrstka pěšáků za druhé světové války a ostatní se na ně dívali spíš jako na exoty, co blázní.

DDT 21.3.2007 13:50

Re: Re: "lepsi jeden radar nez 20 mesit"

Vyzkoušejte a popište..

horduch 21.3.2007 13:47

dnes ji nepotřebujeme,

ale zítra může být už pozdě,tak je to vždy ,když někdo nedohlédne dál ,než na špičku nosu;-(

Cato 21.3.2007 13:36

Re: Re: Re: Re: Re: hoří teprv u sousedů

Buďme vděčni těm, co nám pomáhají hasit náš dům, co zapálili a zachráněné věci si hned stěhují domů!

Cato 21.3.2007 13:33

Souhlasím

Čeští záložáci, záchrana USA!

Poskytněme jim ochranu českými vojsky na naší vojenské základně na Long Islandu.Určitě to ocení.>-