21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

RADAR: Pochmurné vyhlídky

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
David Werner 13.3.2007 10:02

Re: Re: Uz mne to zacina nudit

Co by jste udelal se psem nakazenym vzteklinou? Nechal ho behat po meste? Tak vidite!;-O

Eagle 13.3.2007 10:31

Re: Re: Re: Uz mne to zacina nudit

Ano, pes ma ctyri koncetiny, jeden ocas a jednu hlavu. To je ale vycet vsech podobnosti, na zaklade kterych muzete hazet vzetkleho psa do jednoho pytle s clovekem. :-)

Prase ma taky jednu hlavu a ctyri nohy a neznamena to, ze kdyz jime prasata, muzeme se na ulici beztrestne zakousnout do nejake osoby, ktera se nam zda, ze uz ma tu spravnou vahu...

David Werner 13.3.2007 10:46

Re: Re: Re: Re: Uz mne to zacina nudit

To nemeni nic na faktu ze Grebenicek je dobytek!;-€

Jiří K. 13.3.2007 8:09

Juniore, juniore, dvě poznámky

1. Pište o věcech, kterým opravdu rozumíte (dnes zvolené téma mezi ně evidentně nepatří), nikoliv o těch, kterým jenom fandíte.

2. Pokud možno nesledujte americké (rádoby sci-fi) akční filmy z blízké budoucnosti a pokud je už sledujete, nepovažujte je za realitu ani za věrohodnou předpověď příštího vývoje světa.

Skála 13.3.2007 9:01

Re: Juniore, juniore, dvě poznámky

 Vám bych naopak doporučil četbu jinou, než doporučovali na VUMLu a komu fandíte vy je také viditelné. Co viditelné není je to, čemu rozumíte.

Sk/eptic/u/s Maxi/mus 13.3.2007 7:48

Spekulace, lži, pomluvy.

Našel v tom článku někdo něco jiného?

jirka.s. 13.3.2007 8:25

Re: Septik je didus ineptus maximus!

Je toto tvrzení lež nebo pomluva? Nebo v tom někdo našel ještě něco jiného?

S/kepti/cus Max/i/m/us 13.3.2007 9:59

Prozradím Vám to otečkovaný jirko sirko

Je to duševní výron obyčejného blbečka, tedy Vás :-)))

Eagle 13.3.2007 9:40

Re: Spekulace, lži, pomluvy.

Jak tak ctu Neviditelneho psa, mam pocit, ze je to tu snuzka radobypravicaku, ktery radobybojuji proti marxismu, leninismu, komunismu a cemukoliv, co by jen vzdalene mohlo byt rude :-D Potiz je v tom, ze jsem tu za posledni dva dny zadneho komunistu, marxistu, leninistu ci nikoho rudeho nevidel.

To je trapne, kdyz se nekdo ohani bojem proti bolsevismu v prostredi, kde bolsevici nejsou. Tak trochu vetrne mlyny, co?

Sk/e/pti/cus Max/imus 13.3.2007 9:54

Správný bolševik přelakovaný na modro si svého třídního nepřítele najde

Takže Neffovi frustrovaní psi pokaždé nějakou oběť vyčmuchají a uštvou :-)))

David Werner 13.3.2007 10:04

Re: Správný bolševik přelakovaný na modro si svého třídního nepřítele najde

@Ineptus Maximus

!!

Eagle 13.3.2007 10:22

Re: Správný bolševik přelakovaný na modro si svého třídního nepřítele najde

Chtel jsem to umistit pod jiny prispevek (snadno odhadnout, ktere pripadaji v uvahu), diky sve pocitacove zrucnosti a roztrzitosti to spadlo tady. Ma chyba.

David Werner 13.3.2007 10:23

Re: Re: Správný bolševik přelakovaný na modro si svého třídního nepřítele najde

Pan jest trochu sibal, ze?;-P

jirka.s. 13.3.2007 10:41

Re: Re: Spekulace, lži, pomluvy.

Tož, když Vám ti rudoši tak chybí, tak se podívejte na pár těch skalních, pravých, nefalšovaných!

http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/11.03.2007/10129598098-draci-setba/30857.html

mjd 13.3.2007 6:06

prorok

Bože!!! To je slátanina.

Ladislav 13.3.2007 4:30

prorokovani

Namisto prorokovani co bude za padesat let mohl autor vzpomenout to co se prihodi mnohem drive - celosvetova energeticka krize. A v te se budou zakladny hodit jako poradny klacek na Rusko, komu ropu prodavat a na koho uz holt nezbyde.

Pro USA je naprosto prirozene chtit si zajistit surovinouvou hegemonii, ovsem CR z toho nebude mit nic, lautr nic. Zadnou ropu, jen trvaly strach z toho ze kdyz se velmoci trochu poskorpi vezme nase zeme za sve. Pekne dekuju za takovou "bezpecnost".

Kdyby zdejsi politici nebyli podplaceni gauneri snazili by se hajit zajmy CR - nenasirat soucastneho dodavatele surovin, snazit se omezit zavislost na nem a prosazovat EU jako vojenskou mocnost, nezavislou na Americe. Ale ono je snazsi prodat zemi za 30 stribrnych.

Skála 13.3.2007 5:41

Re: prorokovani

 Typicky české! S ničím nehejbat, do nikoho nedrbat, dělat že nic nehrozí a třeba si nás nikdo nevšimne. Vy budete taky dost opatrný soused, co nikdy pro jistotu nenapomene sousedovy děti, aby mu náhodou něco nevyvedly ze msty, že?

zlý kukuč 13.3.2007 7:35

Re: Re: prorokovani

Typicky české - jako obvykle se domnívat, že nás proti Rusku ochrání nějaký strýček (nyní strýček Sam) a že nasraný dodavatel surovin nám bude nadále dodávat požadovaná množství a neusělá si z nás didaktickou pomůcku své zahraniční politiky.

Pane Skála, pokud neotočíme Ingolstad, tak jsme z hlediska tranzitu ropy koncovou zemí. Až se dokončí severní větev plynovodu, budeme koncovou zemí i pro plyn. Rusku nebud nic bránit v krácení dodávek, Evropa se bude spokojeně pochchtávat. Dodá nám chybějící kvoty strýček SAM, nebo nás bude přihřívat na dáalku radarem ?

Ladislav 13.3.2007 8:29

Re: Re: Re: prorokovani

Jenom pro doplneni: 71% ropy dovazime z Ruska (a nejaka ta dalsi procenta skrze Rusko). 74% plynu kupujeme z Ruska, zbytek je (kvuli swapu s Norskem) dodavan take odtamtud.

Ale my jsme grandi a podrezeme si pod sebou vetev. Jeste zastavit jaderky, to nam chybi k dokonalosti. Aspon se muzeme tesit na ten spravny ekologicky raj - zadna auta, zadny smrad z fabrik, konici na polich ....

Skála 13.3.2007 8:32

Re: Re: Re: prorokovani

 Nejen že nás ochrání strýček, ale i že my ke své ochraně pořádně přispějeme. To si tedy myslím. Pochopitelně je třeba taky myslet na menší závislost v energii na komkoliv.

 Určitě nás nevytrhne, když odhodíme své zbraně a budeme křičet do světa - my nikomu nechceme nic zlého, my se ani nechceme bránit, tak nám dejte pokoj! Okamžitě by se našel samozvaný ochránce a ten by nás přišel v našem zájmu přátelsky ochraňovat pokud možno na věčné časy a nikdy jinak. Musíme si vybrat a to už jsme pokud vím udělali, s kým se držíme pohromadě. Je to NATO a nejsilnější a nejvlivnější jsou USA.

 EU se potácí ve svých počátcích a není spolehnutí, že se samostatně dokáže vůbec rozhodovat v dost rychlém čase. A tak Sam je ten se kterým musíme logicky držet pohromadě. Pro někoho bohužel, pro mne bohudík!

zlý kukuč 13.3.2007 8:38

Re: Re: Re: Re: prorokovani

Jste naivní jak houpací kůň. Budeme mít cenu tak jedné letadlové lodi, která jednoho dne půjde do šrotu. Pokud jste pozorně četl notu o základně, pak jste si jistě všiml, že strýček SAM explicitně dopředu odmítl jakýkoliv podíl na sdílených rizicích ve vztahu s Ruskem. No žijte v naději, že stýček Sam je moooc hodný strýček a že nás ochrání před Rusáky

Skála 13.3.2007 8:54

Re: Re: Re: Re: Re: prorokovani

 Houpací kůň je bez citu - nemůže být naivní. Jinak copak? Vy cítíte nějaké riziko ze strany Rusáků? To jsou věci! Vy si odporujete. Tak máme se bát Ruska nebo ne? USA nám blahobyt na míse nepředloží, budeme muset systematicky makat. To za nás nikdo neudělá. A o pocit bezpečí se taky musíme nějak zasloužit, ten nepřijde z ničeho nic. Co by jste chtěl od Rusů? Jaké jim musíme dát záruky, aby nás opět neanektovali? Že nás budou ekonomicky vydírat je víc než jisté, ale to s USA i bez nich.

zlý kukuč 13.3.2007 9:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: prorokovani

pokud Vám stačí cit."pocit bezpečí" tak je radar samozřejmě optimální řešení.

Na Rusáky platí jedině tvrdá ruka. Vlastní, nikoliv cizí.

Ludva 13.3.2007 8:19

Re: Re: prorokovani

Vy toužíte po cizích vojácích na našem území ? Tak proč se nevystěhujete do USA, tam budete jistě chráněn nejlépe. Nejhorší je, že jako vždy se občané nebudou moci k tomu vyslovit v referendu. A po Topolánkovi zůstanou jen Topoly namířené na Prahu.

Křupan 13.3.2007 8:28

Re: Re: Re: prorokovani

Ano, já tady chci americké vojáky. A ne jen pár specialistů obsluhujících radar, ale pořádnou základnu, se skutečnými zbraněmi. Podle vás a vám podobných vidím, že je tu hodně potřeba. A taky vám rudým navztek.;-€

zlý kukuč 13.3.2007 8:39

Re: Re: Re: Re: prorokovani

tak si jich pár dovez na víkend z Německa, co ti v tom brání ?

jk 13.3.2007 9:39

Re: Re: Re: Re: Re: prorokovani

R^>-

Charlie 13.3.2007 9:12

Re: Re: Re: Re: prorokovani

R^R^R^>-

Skála 13.3.2007 8:43

Re: Re: Re: prorokovani

 Inu, když v r.68 komunisti(a ne všeci) toužili po sovětských vojácích, tak se taky neodstěhovali do Ruska. Pozvali je k nám. A udělali s námi pořádek. Národ sklapnul hubu a třicet let trvalo, než jsme se jich zbavili. Vyrabovali republiku a komunisti zatlačili národ do vlastních sr--ek. Teď se můžeme rozhodovat, kdo je náš přítel a přátelsky si vypomáhat. Nejen brát, ale i dát musíme. Alespoň místečko na radar. On totiž pomůže i nám. Za sebe můžu říct, že jsem všemi deseti pro to, aby jsme tu měli i vojenskou základnu. To ale není na pořadu dne.

zlý kukuč 13.3.2007 9:03

Re: Re: Re: Re: prorokovani

skutečně aktuální argumentace. Ještě chybí výraz díků za  osvobození Plzně .