22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

RADAR: Pochmurné vyhlídky

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
PetrH 13.3.2007 11:31

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A co ponaučení, autore ?

vím, ještě jste nestačil nasrat dost lidí... a pak taky právě ten váš a jenom váš upocenej život je to, o co vám běží... takže do ničeho se nemontovat a doufat, že všechno přežijete a budete vítězům třeba čistit boty... hlavně jim neodporovat, ono to nějak dopadne...(Y)

Dag Badman 13.3.2007 11:35

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A co ponaučení, autore ?

jistě, jsem egocentrik, kdo je víc? ;-D

Vy jistě rád podporujete vznešené ideály vojenských operací... Tam kde neteče krev, tam není dost ideálů, že? ;-P

PetrH 13.3.2007 12:06

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A co ponaučení, autore ?

Ono je to obráceně. Kdo má ideály, by měl být ochoten je i obhájit. Nebát se, i když je to dost těžké. Kdo má jen ten kšeft, má ideály u řiti. Bude lízat boty komukoliv, fízlovat a práskat kohokoliv, a vydávat to za demokratické, on přece nedělá nic špatného, jde jen s duchem doby.

Co se týče krve, je to to nejvzácnější, co máme. A ještě myšlení, kultura, filosofie. Je nutné zvážit, co dělat, aby nám z těchto položek nezbyla jen jedna, lhostejno která.

Dag Badman 13.3.2007 12:12

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A co ponaučení, autore ?

Největší a nejvznešenější ideály většinou znamenaly taky nejvíc krve.

PetrH 13.3.2007 12:18

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A co ponaučení, autore ?

Pro začátek stačí dva: Nebát se a nekrást. Jenže to by pro vás bylo příliš namáhavé.

Dag Badman 13.3.2007 12:19

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A co ponaučení, autore ?

a proč se tedy bojíte něčeho co fakticky neexistuje, tj. iránské hrozby?;-P

PetrH 13.3.2007 12:24

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A co ponaučení, autore ?

Snažím se chránit proti něčemu, co přichází. Pokud to nepřijde, byl jsem prostě jen přehnaně opatrnej. To neznamená stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko. To znamená vědět, že na cestě, po které jdeme, se můžeme dostat k brodu.

David Werner 13.3.2007 11:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: A co ponaučení, autore ?

Proc decentne? Byla by to urcite zajimava podivana. Kdyz spadne na hlavu muze to dokonce opakovat!;-P

Dag Badman 13.3.2007 11:33

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A co ponaučení, autore ?

to vám se stát nemůže, protože díky obsahu vaší mozkovny bude při volném pádu vždy nahoře ;-P

Antonie 13.3.2007 11:48

Re: A co ponaučení, autore ?

:-)Naprosto  s Vámi souhlasím. Žádné zbrojení nevede k míru ale k válce. Ze včerejší akce: „Jsem pro, chceme radary, chceme rakety“ to na mně křičelo jako: nechceme mír, chceme válku, nechceme pořádek, chceme chaos. A v jednom plátku text: „Protestní akce proti národní bezpečnosti garantované v Česku umístěnou součástí amerického protiraketového systému pořádají buď přímo bolševičtí nostalgici po totalitě, nebo jiní najatí sotva dospělí usmrkanci, kteří vědí starou belu o sovětské okupaci, jaderných zbraních v rukou teroru nakloněných protizápadních režimů, nemluvě už o vlastenectví a cti svobodného člověka“. 

Je to veliká nevzdělanost, omezenost a neschopnost tolerovat člověka i s jiným názorem, zamyslet se na tím, co je to pravá svoboda! Svoboda každého člověka, bez ohledu na to, jestli stojí vpravo nebo vlevo. Každý člověk je jiný a všichni máme mít stejné právo žít podle svého přesvědčení.

Krize zdevastovaného světa a člověka je veliká. A vždycky, když bylo v dějinách lidstva nejhůř, následovaly události vedoucí k nápravě. Komunismus nepadnul proto, aby ho vystřídala ještě horší kapitalistická totalita. Všechno, co se teď děje, je řešení a cesta k pravé svobodě. A záleží na každém jednom člověku, zda svoji příležitost využije nebo promarní. „Předvídat budoucnost není naše věc, máme ji však umožnit.“ (A. de Saint-Exupéry)

David Werner 13.3.2007 13:18

Re: Re: A co ponaučení, autore ?

Az bude zase nejaka valka tak si sednem do krouzku zapalime svicky a budem zpivat o miru!;-D(Y)RvRvRvRvRvRvRv

Eagle 13.3.2007 10:12

Modry ci cerveny, jebu nas oba

Nekteri lide maji pocit, nazval bych to primo bushismem, ze svet je velmi jednoduchy a rozdeluje se z politickeho hlediska na Americany a bolseviky. Nejsi-li s Americany, musis nutne byt s bolseviky nebo dokonce bolsevik sam. Nemci a Francouzi by se divili, kdyby cetli Neviditelneho pas a pochopili by, ze jsou tu za bolseviky jenom proto, ze se jim radarova zakladna v Cechach nepozdava.

Nejsmutnejsi se mi ale jevi, ze cesky poramericky imperialista prijde na svych pravech stejne zkratka jako cesky prorusky bolsevik. Nase politicka elita se jich nejspise na nazor ptat nebude. Jsi-li proamericky imperialista, budes jasat, az ODS prosadi zakladny. Jsi-li bolsevik, zajasas, kdyz to ODS nestihne a pri pristich volbach, po vitezstvi KSC se to odmitne. Jsi-li demokrat, budes smutny v obou pripadech.

Ja tady zakladny nechci. Pochopim, ze jini maji jiny nazor. Nejsem bolsevik, netvrdim, ze "ti druzi" jsou imperialisti. Jenom mne mrzi, ze svuj postoj mohu vyjadrit pouze v teto diskuzi.

I kdybychom v teto diskuzi tahali za stejny konec provazu (a nepovazuji to za idealni stav), tak jaky vyznam to bude mit? Tak to prece neni spravne.

Sk/e/pti/cus Max/imus 13.3.2007 10:21

Místní censor W/a/g/n/e/r společně s papá Neffem touží, aby zde zavládl modrý ráj to napohled

Takže pssst, ať nedostanete ban na jméno a IP adresu jako mnozí jiní, včetně mě :-)))

jirka.s. 13.3.2007 11:19

Re: Nebojte se, Eagle!

Ban nedostali mnozí jiní, pouze septik a pár jemu podobných profláknutých pito/mců!

"To byl nejakej Bousek z Libne. Vosumnactkrat za vecer ho vyhodili od Exneru, a vzdycky se jim tam vratil, ze tam zapomnel fajfku. Lez jim tam voknem, dverma, z kuchyne, pres zed do lokalu, pres sklep do vycepu a byl by se snad spustil kominem kdyby ho hasici nesundali ze strechy."

 

 

PetrH 13.3.2007 10:43

Re: Modry ci cerveny, jebu nas oba

Nejste bolševik, ale v tomto konkrétním případě máte názory stejné. Tak proč si stěžujete, že svůj postoj můžete vyjádřit pouze v této diskusi? Vždyť bolševických názorů na radar, na Ústav paměti národa, na politické vraždy a na cokoliv včetně vysoké ekonomické úrovně v době normalizace jsou každé noviny a ostatní sdělovadla plné, prezentovány Falmerem Filipem či Roko Paroubkem, bojím se otevřít konzervu... Zapněte rádio či kupte nějaký deník, nemusí to být jen Rudé právo, a kochejte se svými názory. A nehrajte si na cenzurovaného, takových názorů je opravdu za korunu pytel.

Sk/epti/cus Max/imus 13.3.2007 11:10

PetreH, Vy klidně budete obhajovat jakékoli svinstvo, hlavně když se bude modrat

Zkrátka bolšán přetřený na modro :-(((

jirka.s. 13.3.2007 11:36

Re: To nic, Petře H!

Septik studoval na universitě natěračství. Bohužel, že je barvoslepý, zjistili, až když mu dali diplom!

Eagle 13.3.2007 11:43

Re: Re: Modry ci cerveny, jebu nas oba

Doslo ke komunikacnimu sumu, jelikoz jsem nepouzil vam blizky jazyk. Pokusim se to napravit:

Nemrzi mne, ze mi stranicti kolegove pisi do Rudeho prava a ja nikoliv. Mrzi mne, ze se nemohu ve sporadanem pruvodu s vlajeckami dostavit k tomu zpropadenemu demokratickemu vynalezu jmenem "volebni urna" a propasovat dovnitr rudy letacek s velkym napisem "ne americke vojenske pritomnosti" a na odchodu svym osobnim srpem s rude potazenou sametovou rukojeti vyseknout elegantne do volebni urny napis "CCCP" a s hrdym vykrikem "Lenin zil, zije a bude zit" odkracet v lampionovem pruvodu. To mne mrzi.

Mimochodem dekuji za skandalni demozkovani. Tim, ze jste prisel na to, ze mam stejne nazory jako ten bolsevik Chirac a Merkelova, jste mi mimochodem velmi pomohl. Objasnil jste mi mou posedlost rudymi tresnemi. Jiz nepotrebuji sveho psychoanalytika. Dekuji vam.

PetrH 13.3.2007 11:59

Re: Re: Re: Modry ci cerveny, jebu nas oba

Aha, to jste měl napsat hned, že máte stejné názory jako Chirac a Merkelová a že si stěžujete i za ně, že mají málo prostoru je hlásat. To bych si nedovolil jakýkoliv komentář, nerad bych znova, řečeno zlatými slovy J. Chiraca, "promeškal příležitost být zticha".

Eagle 13.3.2007 12:24

Re: Re: Re: Re: Modry ci cerveny, jebu nas oba

Vas nazor je zavisly na zjisteni, kolik a jakych lidi zastava nejaky nazor?

Chcete rici, ze kdyz prohlasim "1+1=3", tak mne rezcupujete, ale kdyz reknu "1+1=3, rekl George Bush, prezident", tak budete zticha? Zajimave, budu se to snazit zapamatovat.

Tento prispevek castecne nebo zcela reprodukuje nazory nasledujicich osobnosti nebo je jejich nazory ovlivnen: ma matka, muj otec, Jana Kantorova, ucitelka, Michal Kotlar, ucitel, Jana Ternerova, chuva, neznamy chodec, neznamy vzdelanec v hospode u Michlu, personal hospody u Michlu, Descartes, Einstein, Averoes, Karel May

PetrH 13.3.2007 12:55

Re: Re: Re: Re: Re: Modry ci cerveny, jebu nas oba

Ne, když řeknete "1+1=3", řeknu vám, že jste blbec. "Tuktá, tuktá, tuktá" uměl už Kopčem. Když řeknete, že to prohlásil Bush, odpovím, že buď je blbec nebo vy lhář. Když řeknete, že to, že to řekl Bush, tvrdíte vy s Chiracem, asi opravdu nebudu mocen slova. Protože pokud mluvíte pravdu, je buď blbec Bush, nebo Chirac je lhář a vy jen důvěřivej trouba, nebo lžete spolu s Chiracem... prostě je tam spousta variant, ze kterých vycházíte obvykle jako vůl. A já nemám zas tolik času, abych ho byl všechen ochoten vyplýtvat na řešení vašich problémů. Zkuste nějakou poradnu.

xtl 13.3.2007 10:09

Potvrzení mých představ

Autor potvrzuje, že jde o obranný systém USA, že by šlo o obranu České republiky se nezmiňuje. Zdá se, že informace o tom, že by radar měl bránit ČR je spíše dezinformací experta Luboše Marka. Rovněž je z jeho úvahy patrno, že cílem radaru je zabránit odvetě v případě "preventivního" úderu a tím narušit existující vojenskou strategickou rovnováhu, dosud neexistující hrozba z Íránu je záminka. Dává zřetelně najevo, že v případě kontroly takového zařízení USA jde o velký problém, neboť zahraniční politika americké administrativy odporující Chartě OSN  vede k ničení a zabíjení. Přání autora o tenčícím se počtu odpůrců je pouze jeho zbožné přání, možná mluví o našich poslancích, z nichž mnozí mají v úmyslu podvést své voliče. Jako příklad uvedu poslance Jana Kasla za lidovou stranu, který před volbami byl v případě základny rozhodně pro referendum, nyní se zdá, že obrací a tvrdí spolu s poslancem Jiřím Pospíšilem (ministrem spravedlnosti), že pokud poslanci mohli rozhodnout o NATO, mohou nyní rozhodnout o cizí vojenské základně. Zapomínají přitom, že zatímco vstup do NATO nebo alespoň požadavek referenda byl tehdy ve volebních programech politických stran, nyní o tento případ nejde, tudíž poslanci nemají k takovému rozhodnutí mandát.

David Werner 13.3.2007 10:42

Re: Potvrzení mých představ

Blabol à la Rude Pravo!

Pasáček koz ve Vermontu 13.3.2007 15:36

Re: Re: Potvrzení mých představ

Další pádný argument pana Wernera !

Charlie 13.3.2007 9:06

To je tedy logika !

„..bude schopen zachytit daleko větší počet hlavic a s velkou přesností. Čímž začíná potenciálně neutralizovat, a tudíž ohrožovat, nejen Čínu, ale i Rusko..“ 

To je báječný !  Takže když se postarám, aby jste mne nemohl tak snadno zabít, tak jsem vás tím ohrozil !  To je tedy logika ! Taková správná bolševistická !

Eagle 13.3.2007 9:22

Re: To je tedy logika !

:-) Pokud jde na vas policista v civilu s pendrekem, budete se citit ohrozeni.

Pokud si policista oblece neprustrelnou vestu, vezme neprustrileny stit, helmu, chranice a pujde na vas s obuskem, budete se citit ohrozen vice. To mi verte.

Verim, ze v kazdem pripade v takovem pripade moc logicky uvazovat nebudete :-D, pocit ohrozeni neni primarne o logice. To je logika, co?

www racek 13.3.2007 9:38

Re: To je tedy logika !

víš, kamráde, to je tak ... protiraketová obrana nemá moc šancí zasržet první úder protivníka, ale má velké šance zadržet útok odvetný, kdy se počítá, že mu zbyde tak 10% odvetné kapacity, ostatní bude zničena.

jak prosté, milý watsone.

mimochodem, ta obrana je opravdu proti rusku. jiná totiž nemá smysl.

Americká raketa 13.3.2007 10:03

Re: Re: To je tedy logika !

Kdo to tak proboha počítá racku?

Rusko i USA mají družicové systémy, které do pár minut uvědomí kompetentní osoby o masivním raketovém úderu druhé strany. Obě země mají z dob studené války zachovány procedury, které zahájí vlastní odvetný odpal dříve, než za cca 20 minut dopadnou odpálené rakety protivníka. Jakkoliv byly ruské ozbrojené složky v 90. letech v rozkladu, tak strategické raketové síly dostávaly po celou dobu dostatečnou politickou, finanční i technickou podporu, aby si udržely vysokou bojeschopnost. Je nesmysl se domnívat, že většina ruských strategických raket je ve stavu, kdy by nebyla schopná včas odstartovat.

Prvním úderem se pochopitelně můžete snažit zničit nepřátelská raketová sila, ale i kdyby se vám je podařilo zasáhnout dříve než budou prázdné, tak je vždycky musíte trefit velmi přesně. Protože jaderný výbuch půl kilometru daleko podzemní betonové silo nepoškodí dostatečně. Na to potřebujete velmi přesné rakety. Jako třeba rakety Peacekeeper. Které ale USA před pár lety vyřadili z výzbroje v souladu s nějakou smlouvou. Takže jim zbývají rakety Minuteman (3), které nejsou k útoku na podzemní sila vhodné.

Ale Rusové mají také strategické ponorky, které nepotřebují k odvetnému úderu ani vyplout z přístavu, mají spoustu mobilních nosičů, kterých se první úder také netýká. Navíc mají vyspělou raketovou technologii, takže jejich moderní rakety dokáží náhodnými manévry protiraketě uniknout.

Prostě celá představa, že by Rusové počkali s odvetným úderem, až americkým útok dopadne a potom jim zbylo jenom 10% původní kapacity a že těch 10% by americký protiraketový systém zastavil je nebetyčná pitomost. Pitomost je každá z těch věcí jednotlivě a pitomost na třetí je to, když si myslíme, že nastanou všechny tři současně.

Ludva 13.3.2007 10:10

Re: Re: Re: To je tedy logika !

Hlavně je nebetyčná pitomost se mezi tyto americké a ruské mlýnské kameny, jak to správně popisujete, nechat zaplést. Jen největší pitomec si může myslet, že takové velmoci může ohrozit nějaký rozvojový stát typu Íránu a kvůli takové fiktivní hrozbě ochotně nastaví vlastní krk. Největší pitomci v Evropě - Polsko a ČR.

Americká raketa 13.3.2007 10:23

Re: Re: Re: Re: To je tedy logika !

Nebetyčná pitomost byla od praotce Čecha, že náš národ zavedl mezi budoucí Německo a Rusko. Ale to už se stalo a dneska musíme reagovat na realitu. Mezi mlýnskými kameny jsme zapleteni tak jako tak. Dneska si můžeme vybrat koho budeme spojencem, do čí sféry vlivu budeme patřit. Pitomost by byla nevybrat nikoho sami a nechat vybrat jiné.

Irán je stát sice rozvojový, ale není to žádná Afrika. Balistické rakety vyvíjí a není důvod, proč by taková bohatá země časem nezvládla i třístupňové - zvlášť, když může klíčové technologie nakupovat do Koreje, která je v balistických raketách o něco dál.