29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Diskuse k článku

RADAR: Paroubkův hlad

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zero 31.5.2008 14:44

Re: Re: Soudruzi celeho sveta bojuji za mir

Mi bylo hned jasné,že autorem obsahu v těch uvozovkách,je nějaký kovaný stratég z tábora míru.Ale zprvu jsem tipoval našeho odborníka zplozeného odměnou za krátký or... sex Lubomíra.Holt rudá moudrost je silně infekční.

nicky 31.5.2008 14:26

Re: Re: Re: Re: Jen naprostí troubové, neznalci zaslepení ideologickým viděním mohou podporovat radar

žlučník se dá jen vyříznout. S hlavou to jde ale taky ne?;-D

Bojovnik za svetovy mir 31.5.2008 14:25

zradny Respekt pise o Putinove iranske karte

Tady je clanek  nasich  imperialistickych nepratelu a zaprodancu, je videt , ze absolutne nedosahuje urovne  nasich  expertu jako je Defurak a jini ;-D;-D;-D :

http://www.respekt.cz/clanek.php?fIDCLANKU=2055&fIDROCNIKU=2007&f_search_text=putinovi

Bojovnik za svetovy mir 31.5.2008 14:22

Re: Soudruzi celeho sveta bojuji za mir

Zapomnel jsem dodat, ze onen citat napsal Defurak, nas expert na zahranicni politiku a jadro naseho think tanku. Pred jeho dedukcemi se tresou intelektualni spicky celeho imperialistickeho sveta ;-D;-D;-D

Zero 31.5.2008 14:21

Re: Radarohujeri uz jsou uplne zoufali

Jo jasně,až zvítězí Obava....i ten svinčík co máš u compu nějakým zázrakem sám od sebe zmizý....Neďelej si plané naďeje soudruhu,podobné kecy jsme od vás poslouchali před čtyřmi lety.Tehdy jste se upínaly na Kerryho.........JEDINÁ VĚC KTERÁ SE NEZMĚNÍ V ČR(ať už vyhraje kdokoliv) JE PŘEVLÁDAJÍCÍ ANTIAM.

Bojovnik za svetovy mir 31.5.2008 14:19

Soudruzi celeho sveta bojuji za mir

"pokud jsou skutečně vážně míněné obavy z t.zv. zlých států(Iran,Korea) nebo z těch, které by se mohly zvrtnout (Pakistán), tak by při dobré vůli nebylo velkým problémem, aby ti solidní přijali ve vzájemné spolupráci taková opatření, která by takové nebezpečí eliminovala."

Jo, tak to je presne ono. My, sovetsti, pardon rusti soudruzi, ve spolupraci s cinskymi soudruhy tvrde zabranujeme iranskym bratrum v praci na obohacovani uranu. Pomluvy o tom, ze s nimi kseftujeme jsou neopodstatnene. Naopak chceme se vsichni spolu s USA chytnout za ruce a tancit mirovy valcik proti zlu na nasi planete, jako ze je Putin nad nami! A kdo neveri, at do Kremlu bezi! ;-D;-D;-D

DJing cheb pako 31.5.2008 14:16

Re: Re: Re: Tamáš bojuje za radar!

mno...

zatim pro ne, pro vsechny volil ANO, valka v Iraku, danove ulevy olejarskym koncernum... ;-P

Paolo 31.5.2008 13:54

Re: Re: Jen naprostí troubové, neznalci zaslepení ideologickým viděním mohou podporovat radar

R^R^R^

Paolo 31.5.2008 13:53

Re: Re: Jen naprostí troubové, neznalci zaslepení ideologickým viděním mohou podporovat radar

R^R^R^Vystizne receno, boj proti radaru v sobe ukryva neco jineho...

Paolo 31.5.2008 13:49

Re: Re: Bobby Sands

Chytilova byla uzasna, to bezesporu ;-D;-D;-D ale Troska se asi moc nedistancoval, videl jsem ho na tiskovce Nezakladnam, kde prirovnal hladovkare k Palachovi a mezi ruskou okupaci v r.68 a nynejsim radarem nevidel rozdil...

chytry clovek 31.5.2008 13:12

Radarohujeri uz jsou uplne zoufali

Vsak on vam to prezident Obama pristi rok spocita. Jedina skoda je, ze je to az prilis slusny clovek, mel by vas dat povesit za zebro na rezavy hak.

emersonskej 31.5.2008 12:42

Re: Re: Bobby Sands

Přesně !!! S tou Chytilkou to fakt nemělo chybu. To byla argumentace alá Bohnice. ;-D 

emersonskej 31.5.2008 12:34

Re: Re: Paroubek a hlad?

:-/R^

emersonskej 31.5.2008 12:34

Re: Jen naprostí troubové, neznalci zaslepení ideologickým viděním mohou podporovat radar

Občas mám pocit, že zdejší antiradaristé jsou nějaké porouchané automaty, jež stále do zblbnutí opakují už tisíckrát vyvrácené nesmysly - vyz Vaše přesvědčení o protiruském zaměření radaru. Tak tedy po tisíci první - radar a deset antiraket, jež chtějí Američané V Polsku a u nás umístit je koncipován coby protiraketová obrana proti JEDNOTLIVÝM raketán - nikoli proti masovému jadernému útoku, který by v případě jaderného konfliktu USA a Ruska nepochybně nastal. (Navíc vedeném z Ruské strany stealth Topoly, jež by dotyčný radar ani nezachytil...) Z toho tudiž plyne, že onen problém není ani tak vojenský, jako spíš politický. Jak zde před časem kdosi trefně poznamenal - i kdyby si tu američani hodlali postavit třebas polní kuchyni, jistě by se kolem ní strhla stejná protiamerická hysterie a kupříkladu soudruh Tamáš by nás jistě ze svých stránek "ne polním kuchyním" zásoboval nesmysly typu " láska, stejně jako válka prochází především zaludkem a tudíž je každé nepřátelské stravovací zařízení prvořadým cílem protivníka..."  Prostě a jednoduše Kremlu se nelíbí další zbližování jeho bývalé kolonie s jeho bývalým úhlavním nepřítelem, a tak se skrze různé Tamáše snaží, co to jde ovlivňovat zdejší veřejné mínění. Toť vše !!!!

masi 31.5.2008 12:22

Re: Re: Tamáš bojuje za radar!

Zvláště Obama má ohromnou chuť pokračovat ve všech Bushových podnicích. ;-)

Fišta 31.5.2008 12:17

Re: Bobby Sands

Doufám, že ti dva vydrží až do konce. Bude o dva idioty méně...:-/

Fišta 31.5.2008 12:16

Re: Paroubek a hlad?

Paroubek skutečně hladoví. Po moci.. A udělá pro to naprosto cokoli.

Defurak 31.5.2008 12:12

Re: Re: Jen naprostí troubové, neznalci zaslepení ideologickým viděním mohou podporovat radar

Jak jste Starý, tak jste černo-bíle uvažující a naivní. Kdyby už to došlo tak daleko, že by Rusko a USA proti sobě začaly používat takovou technologii, tak by to nebylo žádné mazlení se někoho s někým. Šlo by jim totiž o bytí a nebytí.

Když se ničí cíl nejvyšší strategické úrovně jakým jsou takovéto "oči", tak se to vezme "na tutovku" - tj. jaderná nálož silnější než to, co spadlo na Hirošimu. Děkuji pěkně za takový výbuch - pár km od jeho epicentra Plzeň, Příbram, Praha, ...

Supermoderní technologie skutečně v určitých konfliktech moc nepomáhá, neboť zvítězit neznamená jenom zničit co se dá. Ono to chce nepřátelské území také ovládnout a nastolit tam stabilní, vítězi nakloněný režim. To se v Iráku či Afghánistánu nedaří a asi jen tak nepodaří.

No a pokud jsou skutečně vážně míněné obavy z t.zv. zlých států (Irán, Korea) nebo z těch, které by se mohly zvrtnout (Pakistán), tak by při dobré vůli nebylo velkým problémem, aby ti solidní přijali ve vzájemné spolupráci taková opatření, která by takové nebezpečí eliminovala. Přitom by se samozřejmě nemusely úplně vzdávat svých technologických "náskoků".

Jinak technologickou úroveň Ruska a Číny silně podceňujete. Oba státy jdou mílovými kroky kupředu. Zatím nedosahují kvantitativních parametrů USA, ale budou-li cítit vážné ohrožení, tak se i to  může rychle změnit. Domnívat se, že případný konflikt těchto velmocí by vedl k vítězství některé z nich je skutečnou naivitou. Bylo by to vítězství Pyrhovo, které by znamenalo totální apokalypsu.Přesvědčení, že reálně možná je pouze korektní spolupráce světových hráčů nemá nic společného s pacifismem. Je pouze výsledkem chladného uvažování při zohlednění známých faktů. Obezřetná spolupráce je nutná - ostatně Regan s Gorbačovem již tím směrem měli nakročeno.

Ondras 31.5.2008 12:12

Paroubek a hlad?

Jó, kdyby pablbek mluvil z hladu, to by ovšem už dávno musel z profilu vypadat jinak. Co vím, tak aspoň asi 15 let (z doby jeho působení na pražském magistrátu, co pamatuji), podle nejmenovaných zdrojů už skoro od narození. Jiná varianta by byla, že to má z toho, že se přežral RaJskou a gulášem se šesti a pak se mu udělalo šoufl u Kočků na kolotoči... Z čeho měl např. ten svůj stalinistický projev po volbách 2006(nemluvě o jiných)? Ten pán bude prostě škodit komukoliv, dokud se zas nedostane k moci a pak ... chraň nás všechny ruka Páně - to už ho zastaví jen kulka do hlavy!

RZ 31.5.2008 12:10

Re: Re: Re: Jen naprostí troubové, neznalci zaslepení ideologickým viděním mohou podporovat radar

Máte zřejmě představu, že "monstrum" bude první americké vojenské zařízení v Evropě - to snad nemyslíte vážně.

Ondras 31.5.2008 11:57

Re: Re: A vláda

R^R^R^

milan007 31.5.2008 11:56

Re: Re: Bobby Sands

R^

Starý J. 31.5.2008 11:52

Re: Bobby Sands

Jasně, jména jako Keller, Kohák, Šabata, Uhl, Kavan (bývalí i dnešní tvrdí komunisté), nebo Chytilová (Troška už se částečně distancoval), mě skutečně přesvědčili.

Především vystoupení Chytilové proti Töpferovi v Událostech (dodnes to mám nahrané na DVD) mě zcela uchvátilo. Chyběl jen příjezd Chocholouška! Těch argumentů na úrovni, co tam předvedla, to bralo naprosto dech!

Pochybující 31.5.2008 11:49

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jen naprostí troubové, neznalci zaslepení ideologickým viděním mohou podporovat radar

Potom  zbrojení a vypovídání dohod má jen  cíl  nacpat prachy do kapes firem,co jsou v pozadí za politiky.

Kdyby Irán  chtěl spáchat jistou sebevraždu, tak by rakety a nukleární zbraně které nemá poslal na Evropu nebo Ameriku.

Spíš  zbrojí proto, protože se bojí Izraele a chce mít odstrašení. Radar pak jenom Američané zprostředkují pro Izrael, aby mohl přepadnout Irán a zamezil jeho odvetě. To je taky možné objasnění.

Starý J. 31.5.2008 11:43

Re: Jen naprostí troubové, neznalci zaslepení ideologickým viděním mohou podporovat radar

.... A zdaleka ne pouze Brdy. Byl by to masivní útok na celou řadu strategických cílů.....

Vy chcete argumenty? A k čemu? Vždyť jste si vystavěl svůj vlastní svět s neotřesitelnými argumenty svými! Vy jste snad vojenský stratég? Můžete na př. vyvětlit, když by už došlo "k nějakému konfliktu", proč by nebyl zničen jen ten radar, ale rovnou "celá řada strategických cílů"? Místo nepřítele Ameriky by ničili celou řadu cílů u nás? A proč? Jaký by to mělo smysl při konfliktu USA - Rusko, nebo USA - Čína???

Vůbec máte ve "vojenské strategii" celou řadu podivných teorií a závěrů:...Jak vidno, supermoderní technologie jim proti Iráku moc nepomohla a stejně by to dopadlo v Iránu.....Ale pomohla, pomohla! Byli se Sadámem vypořádáni již podruhé během několika málo dní. Kdyby se nesnažili dost naivně jim vnucovat demokratický systém, mohli klidně vypadnout a nechat je osudu. Stejně rychle by se vypořádali i s Iránem a díky vojenským technologiím, kterými disponují, i s minimálními ztrátami na civilním obyvatelstvu. VždyŤ i v Iráku je drtivá většina obětí na obou stranách důsledkem postupu po ukončení přímého střetu vojsk!

...Proč nelobujeme za systém, který by rukou společnou a nerozdílnou vystavěly USA, Rusko, Čína, EU ?....Vaše naivita je skutečně neuvěřitelná. Jak píši jinde, EU se na žádnou společnou obranu nezmůže, zatím má jen proklamace na papíře, konkretně nemá vůbec nic. Jinak asi nevíte, že nikdy se žádná velmoc nevzdala dobrovolně své převahy ve vojenských technologiích, pokud této převahy dosáhla. Ani Rusko, ani Čína zatím nejsou na takové úrovni, aby mohli o protiraketové obraně (deštníku) uvažovat. Proto ten obrovský odpor. Ne proto, že by se nadšeně dělili o ty zbraně, ve kterých oni kdy dosáhli částečné převahy. Bylo by to na velmi dlouhé pojednání a nakonec Vy jste natolik zahlcený svým naivně-pacifistickým přesvědčením, že by to ani nemělo smysl.

Harpyje 31.5.2008 11:29

Re: Bobby Sands

Tak ať jí! Kdo jiný, než jejich vlastní fanatismus, brání těmto inteligentním mladíkům v tom, aby s hladovkou přestali? ;-€

Starý J. 31.5.2008 11:13

Re: Tamáš bojuje za radar!

Vidím, že přesvědčení o tom, že v Americe se s každou vládou mění základní zásady budování a vedení státu (jako u nás, kdy rozdíl mezi pravicí a komunistickou levicí je tak propastný, že jedna privatizuje a druhá to pak znárodňuje, jedna škudlí a druhá rozhazuje a zadlužuje plnými hrstmi), že toto přesvědčení je pevné a zafixované!

Starý J. 31.5.2008 11:08

Re: JAK VIDNO

Socani již dávno nepožadují, aby byl radar v "kompetenci NATO". Kdyb to požadovali, tak jinm výsledek posledního zasedání stačí.

Ovšem co je EU po tom? EU žádnou společnou obranu nemá, ani mít nikdy nebude, v EU není jediný stát, který by byl ochoten na společnou obranu uvolnit jedinou korunu. Co nezaplatí USA, nikdy nebude! Odvolávání se na společnou obranu EU je holý nesmysl, nezačali vůbec ani uvažovat o nějaké protiraketové obraně, natož aby měli byť jen nějaké zadávací údaje pro budoucí vývoj!

EU si bude donekonečna hrát na předválečnou Anglii a Francii a každý týden oznamovat, že "zajistili Evropě mír"!

Vasekpasek 31.5.2008 10:52

Re: hladovějícím:

Tak hlavně bacha na závistivý příbuzenstvo. Kdyby měl přijít brácha, tak kachnu pod gauč a na stůl brambory na loupačku ;)

Vasekpasek 31.5.2008 10:51

Re: Re: Mým nepřítelem je i Rusko a Čína.

Drtivá většina Američanů si přála změnu už po prvním funkčním období Bushe... a pak ho zvolila znovu. Ony ty drtivé většiny nebývají často zase tak drtivé.