1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Yarda 15.12.2008 16:01

Radar a antirakety jsou nutné

No budiž. Zákeřný nepřítel vystřelí deset raket s jadernými hlavicemi - všechny budou sestřelené. Ale asi u toho nezůstane a zaútočí pozemními silami. Máme dost sil se ubránit? Není nejvyšší čas obnovit základní vojenskou službu aby bylo dost vojáků kteří budou vědět kterým koncem střílí samopal?

Ludva 15.12.2008 16:19

Re: Radar a antirakety jsou nutné

Můj názor. Nepřítel nejspíše zaútočí podzemními silami, protože se mezi nás nekontrolovatelně rozšiřuje. A tam nějaký radar bude houby platný. Jak se ukázalo v Bombaji, deset vycvičených teroristů ovládne miliónové město. Na Prahu by jich stačilo pět.

Jakub S. 15.12.2008 15:57

Všem priboudlým uštěkaným pacifistům:

Uvědomte si, že právě pacifismus Francouzů a Britů poskytl 1938 mandát k jednání Daladierovi a Chamberlainovi. Vše. Tečka. A utrum. Teď začněte přemýšlet. Zkuste to.

To je jenom konstatování historika. Předem upozorňuju, že s vulgárními nenávistnými výpady ze septiku "diskutovat" nebudu.

Ludva 15.12.2008 16:23

Re: Všem priboudlým uštěkaným pacifistům:

To je pravda. Zrovna tak, jako že se tehdy hospodářská krize z USA přelila do Evropy a vytvořila Hitlerovi podmínky k uchopení moci. Kdoví, co přinese nyní.

Pete Brich 15.12.2008 16:30

Re: Všem priboudlým uštěkaným pacifistům:

Právě proto tu pořádnou základnu armády USA potřebujeme jako sůl!!

PB

válečné dítě 15.12.2008 16:40

Re: Všem priboudlým uštěkaným pacifistům:

,,Hitlera jsme si najali. Za dva měsíce ho zatlačíme do kouta, až bude kvičet," prohlásil sebevědomě Franz von Papen. Psal se leden 1933. Fanatik s knírkem a novopečený říšský kancléř byl podle konzervativního intrikána bezpečně ,,zarámován" ve vládě plné spolehlivých lidí. U moci měl vydržet pár týdnů. Zůstal 12 let." (50 milionů mrtvých, z toho 27 milonů občanů Sovětského svazu). Ve volbách získal Hitler od katolické strany centrum 11,5% hlasů a volby vyhrál. Do koncentráků byli deportováni komunisté a pak i židé již v roce 1933.

Po Mnichovu (zločin proti Evropě - zrada Anglie a Francie) bez boje získal Hitler zbraně a munici z ČSR (25 % světového obchodu ) a chystal se na komunistické Rusko. Ale nějak se to zvrtlo.

TAM TO VŠECHNO ZAČALO , PO VÁLCE CHUDOBA A BÍDA, NEZAMĚSTNANOST, PADESÁTÁ LÉTA (neměla se nikdy stát, velká Amnestie pro politické vězně).

Silná propaganda ze Západu i z Východu, reálné nebezpečí nové války.  Platily výsledky jednání z Jalty pravidla určoval, jak už to bývá, vítěz  - na papírku předal své zájmové území. (Zajímavé je, že Západ ctil zájmové území Východu i v roce 1968 - Československo).

Ludva 15.12.2008 16:45

Re: Všem priboudlým uštěkaným pacifistům:

Jste objektivní. Nedivil bych se, kdyby se na školách nyní učilo, že za II.světovou válku můžou komunisti a Rusové.

Kenavp 15.12.2008 22:40

Re: Všem priboudlým uštěkaným pacifistům:

Ano, jistě, byli to věrní spojenci soudruha Hitlera. 

Kenavp 15.12.2008 22:37

Re: Všem priboudlým uštěkaným pacifistům:

Když oni nemají  "hardvér" na to přemýšlení. A proto plodí blbosti!

vita 15.12.2008 15:55

Pane učiteli, ráčil jste si všimnout,

že rakety v Kaliningradské oblasti, jimiž "vyhrožuje" Medvěděv, mají být odpovědí na americký radar a rakety PRO? A že Medveděv jedním dechem navrhl Obamovi nulovou variantu, tedy "žádné rakety a žádný radar PRO v Evropě, tedy žádné rakety v Kaliningradu"?

Ani vaši žáci si toho nevšimli? Já tedy vyrůstal za normalizace - ale takový lapsus bych učiteli vrátil s rozběhem a vychutnal bych si ho... I tenkrát.

Štít PRO i po zprovoznění (a tedy poté, kdy se podaří mu dodat funkčnost, kterou dosud nemá - a je otázka zda někdy mít bude) nemá valný význam pro obránce - zachytí minimum střel prvního úderu. Má nebo může mít ale význam pro útočníka, pokud se mu podaří zničit většinu odvetného potenciálu napadeného a štítem pak dále omezit už tak značně oslabenou reakci. Omezit ji a tedy i ztráty na přijatelnou úroveň...

gerontusinza 15.12.2008 15:58

Zcela správná a evidentně dobrá úvaha.....Re: Pane učiteli, ráčil jste si všimnout,

R^R^

amos 15.12.2008 16:16

Re: Pane učiteli, ráčil jste si všimnout,

Vito, co jsi popsal, to  musí chytrý učitel na střední škole  znát taky. Pokud ne, tak  je totální blb a chce se zavděčit  ukázáním na  na nepřítele který je asi 100 0krát slabší. Nebo  chce být lokálním politikem a tak  se zviditelňuje psaním těchto nesmyslů. Kdybych byl zlomyslný tak bych řekl, že amíci dnes zbrojí více než velký Adolf před 2SV (samozřejmě na svou dobu), zákeřně přepadly Irák a stále okupují AFG, i když odtud jim už vážné nebezpečí nehrozí. Kdyby radši učil, udělal by lépe. 

 

Kenavp 15.12.2008 22:45

Re: Pane učiteli, ráčil jste si všimnout,

Amosi, děláš ostudu svému jmenovci....... To touha po penězích za nic v tom školství je nenasytná a vrhla vás do náruče socanů a komunistů. Fuj, ještě že mám děti již odrostlé aby nemuseli zase dělat v páté třídě se soudruhy milicionáři rozborku samopalu jako tehdá.....

Athree 15.12.2008 16:21

Re: Pane učiteli, ráčil jste si všimnout,

A ráčil jste si vy všimnout, že rakety nejsou ochranou před ruským jaderným potenciálem? Obrana je určen proti raketovému útoku jiných států, nemajících až takový potenciál, aby na ně 10 raket nestačilo.  Ochranu před Ruskem mohou poskytnout toliko zprostředkovaně, kde je základna USA, tam si ruské imperium tolik netroufne...

Gonzales 15.12.2008 16:27

Re: Pane učiteli, ráčil jste si všimnout,

Štít PRO...nemá valný význam pro obránce - zachytí minimum střel prvního úderu. Má nebo může mít ale význam pro útočníka, pokud se mu podaří zničit většinu odvetného potenciálu napadeného a štítem pak dále omezit už tak značně oslabenou reakci... Tak má nebo nemá?? Je hezké, že ostatní školíte v oblasti logiky a argumentace. Příště uberte na zápalu a překotnosti myšlenek, a bude to ucházející. Jinak ale pište dál, je možné že vás v žánru "komik a jeho svět" ještě někdo přetrumfne.

gerontusinza 15.12.2008 16:33

Přetrufnul už a několikrát....... vy pane......Re: Pane učiteli, ráčil jste si všimnout,

vy jste tak podoben vondrovi že snad ani to možné jinak nebude....... to víte, asi bude zavedena znovu základní voj. služba k vůli radaru......;-D nemáte třeba nějakou podobnou duchaplnost sz Vondrova zápisníčku.....;-D;-D

Kenavp 15.12.2008 22:50

Re: Přetrufnul už a několikrát....... vy pane......Re: Pane učiteli, ráčil jste si všimnout,

Už mě se/reš a slušně s takovými hovady diskutovat nebudu. Chcípni, na světě bude lépe.

vita 15.12.2008 16:38

Re: Pane učiteli, ráčil jste si všimnout,

Štít nemá význam pro toho, kdo je napaden. Bude napaden masivním úderem proti svým odvetným/útočným prostředkům - a pokud nezareaguje rychlým protiúderem vším o co by jinak přišel, tak o to přijde. Štít, který zachytí jen promile či procenta úderu je bez významu.

Pokud ovšem bude štítem vybaven útočník, kterému se podaří rychlým a mocným  - a hlavně překvapivým - prvním úderem zničit většinu odvetného potenciálu obránce, může štít omezit intenzitu odpovědi napadeného. Pro útočníka významným způsobem omezit. Dokonce tak, že se rozhodne k útoku, protože bude věřit, že odpověď omezí na přijatelnou míru.

Napadenému (psal jsem "obránci") to ale může být jedno - ten je zničen a bez možnosti patřičné odpovědi.

Pokud vám to připadá komické, pak musím poznamenat, že vaši představu komiky a humoru nesdílím.

Gonzales 15.12.2008 16:52

Re: Pane učiteli, ráčil jste si všimnout,

To je fundamentální blbost. Víc jak třetina ruských MIRV je na SLBM. Ty v pohodě stačí na zničení amerických vojenských i civilních cílů. Proto a ještě z jednoho důvodu to vojensky proti RF nemá valnou relevanci. To že je pro vás slovo "význam" poněkud alternativnější svým obsahem, už jaksi dodatečně neokecáte.

vita 15.12.2008 16:59

No tak povězte,

co pro vás znamená slovo "význam".

Pete Brich 15.12.2008 16:34

vito, ráčíte si všimnout, že v Kalinigradské oblasti (Královec=Königsberg) ty rakety už jsou

zatímco o radaru se stále jen mluví?

PB

vita 15.12.2008 16:41

Re: vito, ráčíte si všimnout, že v Kalinigradské oblasti (Královec=Königsberg) ty rakety už jsou

Opravdu byly ty rakety v Kaliningradské oblasti rozmístěny?

A to máte odkud?

Vážně by mě to zajímalo - a zatím žádný mně známý zdroj to neuvádí. Což neznamená, že to neuvádí nějaký mně neznámý zdroj. Tak sem s ním!

Ada 15.12.2008 18:45

A ony rakety snad byly odvezeny??

Vždyť tam jistě byly i za mělkého komanče...

milan007 15.12.2008 16:59

Re: Pane učiteli, ráčil jste si všimnout,

ale určitě by jste to nezapoměl projednat se svým pionýrským vedoucím :-D

vita 15.12.2008 17:01

Re: Pane učiteli, ráčil jste si všimnout,

"by jste" je příznak negramotnosti - asi jako sláma vylézající z bot.

Pionýr na střední škole nebyl.

Jakub S. 15.12.2008 15:50

Jaká úleva, vědět, že máme i takové SŠ kantory!

Jasný jednoznačný osvícený o znalost fakt opřený názor. Chtěl bych, aby k takovým chodili mí potomci.

čtenář zdrojů 15.12.2008 15:54

Re: Jaká úleva, vědět, že máme i takové SŠ kantory!

hlavně ta informace, že Jugoslávská válka v letech 1991 až 1995 byla ukončena v roce 1999 bombardováním vojsky NATO, to je opravdu svícená znalost. To nám určitě osvícený kantor brzy sdělí, že 2.světová válka byla ukončena komunistickým pučem v únoru 1948. Nebo třeba že mnichovská dohoda byla potvrzena bitvou u Stalingradu.;-D

AS Rusko 15.12.2008 16:43

Re: Jaká úleva, vědět, že máme i takové SŠ kantory!

Jaké jsou problémy Západu z pohledu moderního Ruska? (Solženicynova odpověď) : 

Mohl bych jmenovat mnoho důvodů, ale ty nejzajímavější jsou psychologické. Iluzorní naděje se srazily s realitou, jak u nás, tak na Západě. Když jsem se v roce 1994 vrátil z exilu, Rusové západní svět přímo zbožňovali. Je třeba přiznat, že ne tolik na základě znalostí nebo vědomé volby, ale spíš z přirozeného znechucení bolševickým režimem a jeho protizápadní propagandou.

Tento postoj se začal měnit pod dojmem krutého bombardování Srbska silami NATO. Nepřeháním, když řeknu, že všechny vrstvy ruské společnosti byly tím bombardováním hluboce otřeseny a znechuceny. Situace se ještě zhoršila, když NATO začalo rozšiřovat svůj vliv a vtahovat do své struktury bývalé sovětské republiky. Obzvlášť bolestné to bylo v případě Ukrajiny, země, jejíž blízkost Rusku je definována doslova milióny rodinných vazeb mezi lidmi, žijícími na různých stranách státní hranice. Tyto rodiny by jediným řezem mohly být roztrženy další dělící čárou, hranicí vojenských bloků.

Takže naši zklamaní lidé přestali vidět v Západu "rytíře demokracie". Namísto toho uvěřili, že se západní politika řídí pragmatismem, často cynickým a sobeckým. Pro mnohé Rusy to znamenalo hlubokou deziluzi, zmar ideálů.

Západ si zatím užíval vítězství ve vyčerpávající studené válce a sledoval patnáct let trvající anarchii za vlády Gorbačova a Jelcina. V tomto kontextu si Západ lehce zvykl na pomyšlení, že se z Ruska stala málem země třetího světa a že už to tak zůstane navždycky. Když ruské hospodářství a ruský stát začaly nabývat zpět něco ze své někdejší síly, Západ - možná podvědomě, na základě někdejších obav - propadl panice.

jirka.s. 15.12.2008 17:05

Re: Jaká úleva, vědět, že máme i takové SŠ kantory!

Ano, šejno- lejno zase čte zdroje! Například podle něj pak učitel Konopa kdesi tvrdí, že válka v Srbsku byla ukončena bombardováním v roce 1999 ! Mohl bys mi, šejno-lejno dát odkaz , kdeže sis tento časový údaj v publikovaném článku vycucal ? :-/

BTW: Konec konců, takovéto tvé zdroje už vlastně ani nikoho nepřekvapí, magore! ;-(

---------- 15.12.2008 15:42

Militantní učitel střední školy Konopa

Česká střední škola by měla být místem humanity a lidskosti, kde se mladí studenti pod vedením svých učitelů učí být dospělí. Místo toho je místem, kde středoškolský učitel Konopa volá po zbrojení a válečném štvaní a svěřené studenty masíruje dávno vyvrácenými koninami a láme je pro souhlas s okupací České republiky vstupem cizí armády. Válečné štvaní z úst učitele české střední školy má jak jinak publicitu na Lidovkách.

Ministerstvo školství České republiky by mělo činit a ukončit narušování vzdělávání mladých lidí tímto individuem, které se určitě nedopatřením a omylem dostalo na střední školu do funkce učitele.

S bláboly, polopravdami a demagogií, které píše Konopa se nedá ani polemizovat. Článek není nic jiného, než slinty, snůška ideologických blábolů a odborných pitomostí. Zde je možno demonstrativně poukázat na úroveň středního školství v Čechách, když v něm působí lidé s takovým chaosem v mozku, jaký tam má Konopa.