2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pamětník 15.12.2008 17:16

Re: Vážený pane Konopo,

Po II. svět.válce někdo vyhrál volby (jiní politici odstoupili -věděli asi proč) a začal realizovat svoji politiku. Co je na tom divného. Znárodňovalo se i v jiných zemích - Anglie atd.)

Prvorepublikoví politici ( 16 vlád ?) nedokázali účinně řešit sociální problémy. Prokop Drtina (V Pamětech) napsal : v letech 1930 až 1935 nebylo v lidských silách si najít práci. Jak žít ???

Pro některé rodiny v Praze byl únor 1948 možná pohromou - ztratily levné služky a pradleny.

PS bohatí legionáři (poklad z Ruska -základ Legio banky) stavěli v Praze vily, vdovy na venkově (tisíce pomníků v Čechách i na Moravě´) braly někdy jen žebračenky a oplakávaly své manžele

R 15.12.2008 17:53

Re: Vážený pane Konopo,

Pane Houška, určitě byste hodnotil situaci jinak , kdyby v naší vlasti probíhala bojivá fronta, kde by docházelo k bojům dům od domu, jako tomu bylo na jíných úsecích fronty a kde byli lidé šťastni, že přežili. Je až nehorázné, že dokáži někteří naší  lidé pošpinit památku lidí, kteří dokázali nasazovat vlastní životy v boji. Nevím kde jste získal informaci o fůrách hodinek atd. Rabování německé armády Vám poňekud uniklo.Váš slovník plný vulgarismu napovídá o mnohém. Jsem opravdů rád, že nepařím do vašeho ranku.     

www racek 15.12.2008 9:03

strategická koncepce tohoto dobrého muže

jest mi opravdu převelice nejasná. :-D co tu vlastně chce mít? jaký že to chce rakety?

jm0 15.12.2008 9:16

Re: strategická koncepce tohoto dobrého muže

ICBM, nejradši. Spousty!

alan 15.12.2008 8:44

Hle pana učitele!

Z logiky věci vyplývá,že než jednat,lépe udeřit jako první.Více zbraní,více míru.Nepřipadáte si trochu zvráceně při hlásání takových nesmyslů?Amerika pro mě představuje barbarský způsob uvažování,kdy před jednáním se dává přednost výhružkám a násilí.Je našim prvořadým cílem jako Evropanů emancipovat se ve vztahu k velmocem jako rovní s rovnými,na všechny světové strany.Evropa mi evokuje právě ten druhý možný princip,jednat a respektovat názory druhých.Drsné  protlačování radaru na naše území chápu nejen jako výhrůžku Rusku(proti kterému osbně,na rozdíl od Vondrů a Topolánků ,nic nemám),ale i jako semínko budoucích možných svárů Evropanů mezi sebou.Nebo máme být Amíkům donekonečna za něco vděčni?Já na takovou vděčnost z výšky kašlu.Už nejednou v historii se nám stalo,že osvobození od něčeho je začátek nové poroby.

Frederik Schonthal 15.12.2008 8:53

Re: Hle pana učitele!

Autor rozhodně neříká že je lépe udeřit jako první. To mu podsouváte vy a hned ho za to stíráte. Tenhle primitivní trik dokladuje, že jste obyčejný hajzl.

alan 15.12.2008 9:03

Re: Hle pana učitele!

Děkuji za Váš upřímný názor.Že používáte místo argumentu vulgarismus odhaluje Vaše skryté tužby.Ty věci,o kterých se jenom sní,ale obvykle nemluví.Dát Rusákům do kokosu,pověsit sem tam nějakého toho Rusáčka...Američanama u nás si to posychrovat na věčné časy,kdyby ti hlupáci voliči nechtěli zvolit právě naše skvělé ideály za své...Sny typického voliče strany,která pospíchá za bolševiky na smetiště dějin.

Frederik Schonthal 15.12.2008 15:34

Re: Hle pana učitele!

Člověče vy jste opravdu fakt úplně nepříčetný, máte vymytý mozek anebo jste dobře zaplacený provokatér. Co to tu žvaníte o věšení rusáčků? Kde jste tohle vyčetl? Nadávat někomu za něco, co v článku není a co si tu jenom cucáte z prstu může fakt snad jen takový nelidský odpad jako vy, rozdmýchávat nenávist patří k metodám komunistů odjakživa, ale takhle blbě a průhledně... no, nechápu.

mirda 15.12.2008 15:08

Re: Hle pana učitele!

Naprosto souhlasím, je to zhovadilý komunista.Rv

Proradar 15.12.2008 9:02

Re: Hle pana učitele!

Blb promluvil. Ty proti Rusům nic nemáš. Jen tu skoro 45  let, přišedši jako "osvoboditelé", byli jako okupanti. Mě například z.urvili vlastně celý život. A nejen mně. Zato máš proti Američanům. Američanům, kteří nás ve stejné válce osvobodili skutečně nezištně, osvobodili (mne jen tak například neosvobodili Rusáci, ale Američané) a .... odešli. Že by tu zůstali jako v nově dobyté kolonii si nikdo neuměl ani představit, u Rusáků to bylo ovšem normální. Amíkům vděčný být nemusíš, ti to na tobě ani na nikom dalším nikdy nepožadovali, zato Rusáci a jejich čeští pohůnci totéž vůči Rusákům ano. Napsal jsem blb? Jistě, ale hlavně zřejmě ruský pohůnek, který po osmdesátém devátém přišel o své chlebodárce. Teď má starost, neboť ruští sovětští maršálové mají starost. Jejich bývalé kolonie si dělají co chtějí ony (="vyhrožují" Rusku) a neposkakují jak velí Moskva. No, budete si muset zvykat hošku, už to nebude nikdy takové, že se v Rusku uprdli a ty a další ruští pohůnci v Čechách měli plné kalhoty.

alan 15.12.2008 9:08

Re: Hle pana učitele!

Vaše argumentace mě přesvědčuje o výše napsaném.Jen bolševik je schopen takové nenávistné(a argumentačně slabé)smršti.A je jedno,z které strany.

Proradar 15.12.2008 9:20

Re: Hle pana učitele!

Jestli jsi poznal, že Rusáky a jejich české lokaje nenávidím, pak máš 100% pravdu. Při své inteligenci jsi důvody této "nenávisti", které jsem též nastínil, sice nepochopil (nenávidím Rusáky, ergo jsem bolševik. Výborná úvaha.), ale to nic, třeba někdy příště. Jinak myslím, že jsme z tak rozdílného těsta, že diskuse s takovými jako ty nemá pro mne žádnou cenu.

alan 16.12.2008 11:26

Re: Hle pana učitele!

Bolševik=arogantní,netolerantní blb,vyznačující se nadměrně vyvinutým přesvědčením,že jen on(a to za každých okolností)má pravdu.Ten zbytek jsou nic nechápající ubožáci.Z tohodle pohledu je pro mě bolševikem horlivý svazák z padesátých let stejně jako horlivý hlasatel radarového evangelia ze stran vládní koalice,ano té,která teď tak pěkně dostala vysvědčení od svých voličů.A jak věřím,ještě dostane.Čest,Proradare.Určitě Ti to říkali i dřív.Já zase nesnáším lokaje všeho druhu.I ty ProAmi.

Richard Houška 15.12.2008 9:19

Hle Alana,

mírotvorce, který si přeje emancipovanou Evropu. V roce 1938 se na nás emancipovaná Francie a Velká Británie emancipovaně vy...., přestože věděly, že plánem soudruha Adolfa je náš odsun směrem na Sibiř nebo pod zem. Angláni si po válce, za naše letce, kteří se zásadním způsobem zasloužili o vítězství v Bitvě o Británii, nechali zaplatit od fůseklí až po pohřby padlých. Rusáci, kteří mu nevadí, nás hospodářsky a morálně drancovali, a když už ani to nebylo dost, tak nás obsadili a bez ptaní sem natahali taktické jaderné rakety. O spolehnutí se na emancipovanou Evropu můžou vyprávět národy bývalé Jugoslávie, kdy je nechala v devadesátých letech se mezi sebou málem vyvraždit. Nebýt zásahu NATO, nikdy by se v Srbsku nezvedla vlna odporu proti Miloševičovi, která vedla k jeho sesazení. Takže čekat, že se budeme v Evropě milovat a množit, míru si užívat a ze svého blahobytu se prohnilým USA vysmívat, je asi stejně smysluplné, jako očekávat z Kremlu svěží vánek lásky.

Jakub S. 15.12.2008 16:04

Re: Hle pana učitele!

Chudáčku Alane - nemáš na pochopení tak základních věcí, jako je vděčnost, partnerství, spojenectví, vzájemné spolehnutí se jeden na druhého... Kašlu na Američany: bože, číst to tak někdo, jehož otec - dědeček - bratr padl u nás... hnus. Doufejme, že to nikdo takový číst nebude.

načeradec 15.12.2008 17:38

Re: Hle pana učitele!

Svatá prostoto.....

Nalim 18.12.2008 0:07

Re: Hle pana učitele!

Má plnou pravdu. Již za starého Říma platilo: Si vis pacem, para bellum"

fox 15.12.2008 8:35

nechci radar

Dobrý článek,jen matoucí nadpis.Bez radaru to nepůjde.

Tomáš 15.12.2008 8:30

Nejlepší by bylo být zcela nezávislým a suverenním státem

Ale to z více důvodů pro naši zem není a ani v blízké budoucnosti nebude možné. V současné situaci si můžeme vybrat z dvou alternativ : být ve sféře vlivu  USA a západu, nebo Ruska a východu. Třetí cesty není. Já beru tu variantu první (i když, jak opakuji, úplně nejlepší by bylo nebýt v žádné sféře cizího vlivu). Takže se připojuji k autorovi článku a ještě přitvrzuji - čím více amerických vojenských zařízení na našem území, tím pro nás lépe.

Kylchap 15.12.2008 8:19

Pan autor

se zapomněl zmínit, že vůbec nejlepší je otroctví pod vlajkou USA.

fox 15.12.2008 8:36

Re: Pan autor

Jsi blb.

R.J. 15.12.2008 8:38

Re: Pan autor

Správně soudruhu Grebeníčku, jinak ta schůze od šesti  na ÚV dnes platí? Není odvolaná? Přijde soudružka Švorcová ? Tak čest, na ÚV v šest.

alan 15.12.2008 8:46

Re: Pan autor

Nemohu než s Tebou souhlasit.Nedej se!

MGM 15.12.2008 16:41

Re: Pan autor se zapomněl zmínit, že vůbec nejlepší je otroctví pod vlajkou USA

Opět musím opakovat, že, pokud budu mít v životě jen dvě možnosti,a to žít jako bezdomovec v Moskvě nebo v New Yorku, tak dycinky v New Yorku!

Klíma 15.12.2008 7:41

rozumné slovo...

Jen škoda,že se mezi našimi politiky nenajde alespoň jeden,který by takový názor taky dovedl vyslovit.Jenže jim nejde o nic jiného než o to co nejvíce vyždímat korýtko a po mě veta.Bohužel!!

BuBu 15.12.2008 7:34

Autore - hodil jste sice perly . . .

. . . bohužel ale Rudým sv*ním !

Jen se podívejte níže - jak tam kvičí . . . a kvičí . . . a kvičet budou - i kdyby jim fotra věšeli !

Jsou to zkrátka . . . . . komunisté . . . a lásku k CCCP a k vraždění - mají v popisu své práce . . . jako základní nástroj svého úspěchu !

roman 15.12.2008 7:48

Re: Autore - hodil jste sice perly . . .

Modré svi  ně.Pořád řinčí zbraněmi.  Myslím,že lásku k vraždění mají asi USA,protože jedině oni vedou od skončení 2.světové neustále války v různých zemích a ještě svrhávají prezidenty,nastolují vlády přisluhovaču atd.    Rozpad Jugošky to taky vyprovokoval západ.

BuBu 15.12.2008 7:59

Re: A je to tady :

První kvičící rudé Podsvinče se vyhrabalo z bolševického chlívku  (Y)Rv . . . aby tu srdceryvně kvičelo svou 41 let starou písničku o americkém imperialismu, přisluhovačích a zaprodancích !

Soudruh Husák by měl z Tebe - Ty Rudý Knechte - velkou radost ! Mezi slušnými lidmi však vždy budeš platit za Rudý výkal . . . z Gottwaldova řitního otvoru !

Pete 15.12.2008 8:36

Re: A je to tady :

R^R^R^R^

R.J. 15.12.2008 8:44

Re: A je to tady :

BuBu ! Neříká se i kdyby fotra věšeli, ale i kdyby Slánského věšeli.