27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Babča 15.12.2008 8:27

Re: Autore - hodil jste sice perly . . .

Jste mimo mísu a píšte kraviny. O"Jugošce" si zkuste něco přečíst - o vraždění mezi Srby a Chorvaty před druhou světovou válkou, o četnicích a ustašovcích .. Ti rozhodně nic rozdmýchávat nepotřebovali, té krve tam teklo příliš mnoho bez cizí "pomoci".

bear 15.12.2008 8:08

Re: Autore - hodil jste sice perly . . .

já bych chtěl slyšet tvoje kvičení, kdyby tě na tu humanitární americkou raketu posadili a vystřelili do vesmíru... :-D:-D

BuBu 15.12.2008 8:11

Re: A je to tady :

Druhé kvičící rudé Podsvinče se vyhrabalo z bolševického chlívku  (Y)Rv . . . aby tu srdceryvně kvičelo svou 41 let starou písničku o americkém imperialismu, přisluhovačích a zaprodancích !

Soudruh Husák by měl z Tebe - Ty Rudý Knechte - velkou radost ! Mezi slušnými lidmi však vždy budeš platit za Rudý výkal . . . z Gottwaldova řitního otvoru !

bear 15.12.2008 8:22

Re: A je to tady :

umíš taky něco jinýho, než kopírovat svoje zvratky??? ;-P;-D

Paul Sulc 15.12.2008 7:20

100 % pravda

R^R^R^R^R^R^R^R^R^

onework 15.12.2008 7:18

To je pěkné

To je pěkné, pane učiteli, jenom bych Vám doporučil nějakou léčbu. Třeba v Kosmonosích. Ulevilo by se Vám.

ucitelas 15.12.2008 7:25

Re: To je pěkné

Hm není nad dporučení........ vy už jste venku??

Karel 15.12.2008 7:17

Nelze jinak...

než s Vámi hluboce souhlasit.

vlasta.232 15.12.2008 7:11

klobouk dolu

a veliký dík za Vaše slova. R^R^R^R^R^R^R^

Standa 15.12.2008 7:09

Středoškolský učitel

asi nemá ponětí o armádě, vypadá spíše to na teenagra. Vojenská reakce na akci musí být vždy adekvátní, jinak nemá šanci na úspěch. Kdo chce více zbraní, musí počítat s jejich použitím. Kdo chce zbraně použít, musí počítat se smrtí. Kdo chce raketové základny, musí počítat s protiútokem. Obyčejná matematická úloha. Americká armáda je budována s filosofii jako armáda Hitlerova - přepadový útok má přednost. Srbsko, Irák, Afghánistán. Jedině překvapivým přepadením mají šanci USA v případném konfliktu s Ruskem, ale Rusko se nechce nechat překvapit a to se mu vyčítá. USA mají strach jen z toho, že jediná raketa, která proletí z Ruska je může vymazat, proto ještě nezaútočily. Nesmí se zapomenout na to, že vodíková bomba je bez omezení.

vlasta.232 15.12.2008 7:14

Re: Středoškolský učitel

VĚTŠÍ HOVADINU - jsem již dlouho nečetla!!!!!

Zlomocny 15.12.2008 7:16

No jestli to nebude tím,

že jste toho moc nepřečetla

Frederik Schonthal 15.12.2008 8:55

Re: Středoškolský učitel

podobných kravin od "odpůrců radaru" jsem četl spousty, ale pravda jě, že vesměs jsou to jenom stejně hloupé žvásty.

AS Rusko 15.12.2008 17:00

Re: Středoškolský učitel

Jak hodnotíte dobu Putinovy vlády v porovnání s jeho předchůdci Jelcinem a Gorbačovem? (Solženicynova odpověď) :

form;31vik09b.jpg]Gorbačovova vláda byla politicky neuvěřitelně naivní, nezkušená a nezodpovědná vůči vlastní zemi. On nevládl, on bezmyšlenkovitě odevzdal moc. Následný obdiv ze strany Západu ho jen utvrdil ve víře, že postupoval správně. Ale řekněme si jasně, že to byl Gorbačov, a ne Jelcin, jak se teď často tvrdí, kdo jako první dal občanům naší země svobodu slova a pohybu.

V Jelcinově období se k lidským životům přistupovalo stejně nezodpovědně, ale projevovalo se to jinak. Jelcin se snažil co nejrychleji proměnit státní vlastnictví v soukromé, a tak rozpoutal obrovský rozprodej národního dědictví v hodnotě mnoha miliard. Jelikož si chtěl zajistit podporu regionálních představitelů, volal doslova po separatismu a podepisoval zákony, které podpořily kolaps ruského státu. To pochopitelně připravilo Rusko o jeho historickou roli, ke které se tak těžce dopracovalo, a snížilo to jeho postavení v mezinárodním společenství. Tomu všemu Západ tleskal ještě hlasitěji.

Putin zdědil zpřevracenou a vyděšenou zemi chudých a demoralizovaných lidí. A začal s tím jediným, co se dělat dalo: s pomalou a postupnou restaurací. Jeho úsilí nebylo hned zaznamenáno ani oceněno. Jen těžko ostatně najdeme v dějinách příklady, kdy snahu vlády jedné země znovu získat ztracenou sílu přijaly jiné vlády pozitivně.

jirka.s. 15.12.2008 18:33

Re: "A začal s tím jediným, co se dělat dalo: s pomalou a postupnou restaurací....."

A mohl bys mi, politologu jelínkovské úrovně alespoň naznačit - začal restaurací  ČEHO ? 8-o

jendatichy 15.12.2008 8:22

Re: Středoškolský učitel

Milý Standíku,Divím se tomu,že jsi se už naučíl psát na počítači.Vždyť v mateřince to ještě nemají v programu.

Veselý 15.12.2008 8:24

Re: Středoškolský učitel

Máte podobný názor jako Adamiti, určitě víte, jak dopadli.

Emilka 15.12.2008 7:07

Chceme všechny výhody - ale platit se nám nechce!

R^R^R^ naprostý souhlas - a díky za otevřenost.

Ivan Nový 15.12.2008 6:44

Bravo!

R^R^R^

J.G. Pašek 15.12.2008 6:37

Francie na Němce kyanovodík a chlór . . . .

a Německo na Francouze chlór . . . . . takže ty chemické zbraně už byly za 1. Světové války . . .

mokiemori 15.12.2008 5:45

proc raketove zakladny? jaky maji smysl?

Není ani tolik naší zásluhou, že země Evropské unie prožily šedesát let v míru.

jiste, ze je, ceskoslovensko spolecne s dalsimi se dostalo do sovetske politicko-ekonomicke sfery, cimz doslo k rozdeleni sveta a tzv. studene valce. po te nasledovala uplatneni dokrtiny vzajemneho zniceni, jez doprovazelo  predvadeni ukazek vojenskych sil a moznosti. pouze idiot (z jednoho ci druheho kampu) by se tyto schopnosti snazil otestovat. testovaly se, samozrejme, avsak mimo uzemi evropy a severni ameriky.

clenstvim v NATO (podle mne totalni blbost, ovsem to je muj osobni nazor) Cesi ukazali, ze jsou schopni se uplatnit v policejnich ci vojenskych akcich (i humanitarnich, coz je podle mne to nejlepsi, co mohou Cesi nabidnout), neni treba si nechat zemi zasvinit (to myslim doslova) raketovymi zakladnami. Pokud by doslo ke konfliktu, takove zakladny by byly jednim z prvnich cilu. stejne tak radar, proti kteremu v zasade nic nemam, ovsem je to pouhe pozovani ceskych politiku, kteri se zrejme domnivaji, ze je nutne ukazat vetsi zapojeni do moznych vojenskych akci (ucinnost jakychkoliv obrannych systemu je prinejmensim diskutabilni). proc nestaci pouha ucast ceskych vojaku v NATO ci OSN je mimo me chapani.

Senior 15.12.2008 7:15

Re: proc raketove zakladny? jaky maji smysl?

Myslím, že by vám mohl po ránu pomoci studený obklad na hlavu. Jinak vám přeji hezký den.Rv

Paul Sulc 15.12.2008 7:29

Re: proc raketove zakladny? jaky maji smysl?

zrejme vam nedoslo ze Rusum vubec nejde o radar a ani o nejakou malou raketovou zakladnu. Je to v podstate natlak na svobodny, zapadni svet, zkouska, jak daleko bude uhybat, jak mnoho se da tlacit. V podstate pokracovani studene valky. Rusky imperialismus nezkoncil padem SSSR. Vsak pro Putina nejhorsi udalost 20 stoleti byl prave pad SSSR, kupodivu, ne druha svetova valka.. Vy jste asi jeste mlade a nepriliz premyslejici stvoreni.

Babča 15.12.2008 8:31

Re: proc raketove zakladny? jaky maji smysl?

R^R^ Přesně tak, jen si u nás většina lidí odvykla samostatně myslet. (mimochodem, píše se "nepříliš"). 

AS Rusko 15.12.2008 17:04

Re: proc raketove zakladny? jaky maji smysl?

Odmítl jste cenu, kterou vám navrhl Gorbačov, a nepřijal jste ani ocenění od Jelcina. Zato teď jste přijal Státní cenu od Putina, bývalého důstojníka tajné služby FSB, jejíž předchůdkyně, KGB, vás tak krutě pronásledovala. Jak si to vysvětlit?(Solženicynova odpověď) : 

Cenu v roce 1990 pro mě nenavrhl Gorbačov, ale Rada ministrů RSFSR, tehdejší části Sovětského svazu. Měl jsem ji dostat za knihu Souostroví gulag. To jsem odmítl, protože bych nedokázal přijmout odměnu za knihu, napsanou krví miliónů lidí.

V roce 1998, v době nejhlubšího propadu naší země, jsem vydal knihu Rusko v troskách. Jelcin mě navrhl na nejvyšší státní vyznamenání. Odpověděl jsem, že nechci odměnu od vlády, která dovedla Rusko k tak žalostným koncům.

Na současnou Státní cenu mě nominovala Rada pro vědu a nominaci podpořila Rada pro kulturu. V obou zasedají respektované autority ve svém oboru. Přijetím ceny jsem chtěl vyjádřit naději, že z hořké ruské zkušenosti, kterou jsem po celý život studoval a popisoval, se poučíme, a to nás uchrání před novými katastrofálními propady.

Vladimír Putin byl důstojníkem tajných služeb, ale nebyl vyšetřovatelem KGB ani šéfem tábora v gulagu. Na zahraniční rozvědky se v žádné zemi nedívají negativně. Někde je dokonce chválí. Například Georgi Bushovi staršímu nikdo moc nevyčítá, že byl šéfem CIA.

Sincityman 15.12.2008 5:43

Jéžíšku já chci plamenomet

A půlhodinový mejdani s ním v parlamentu napříč politickým spektrem...

Lojzo 15.12.2008 5:35

Už aby tady byly

Už aby tu ty rakety byly a hodně. Aby je mohl někdo nacpat tobě a tvým souputníkům do rekta,  modrý Konopo.

Tx 15.12.2008 5:25

Doporučuji všem

k přečtení knihu "Podmořská atomová dramata". Napsali ji 3 sovětští admirálové za pomoci 2 francouzských novinářů a ZCELA bez obalu popisují všechny průsery. Kniha vyšla kolem 1991 ve Francii (pochopitelně), u nás o něco později, takže Kursk už tam není. Po jejím přečtení jsou mi všechny havarie ruských ponorek, včetně té poslední s freoem, zcela pochopitelné a nepřekvapující. Dokonce se divím, že je jich tak málo. Jestliže tam kdeco netěsnilo, unikala radioaktivní pára a úroveň radioaktivity běžně přesahovala 100x (!) povolené normy po dobu několikaměsíční plavby... a námořníci dostali cca tisícinásobek povolené dávky... proti radioaktivitě bojovali jen pitím 96%ního  lihu... no, co dodat...

občan 15.12.2008 4:11

Lépe se to říct nedá

R^

kirast 15.12.2008 0:59

A já zase tvrdím, že rakety se s radarem určitě nepoperou

a bez radaru jsou nám rakety asi jako slepému vzduchovka. Takže rakety, proč ne (když si na ně vyděláme a když ne, tak alespoň ty v Polsku), ale hlavně radar, ten nám Američané určitě postaví, když si o něj hezky řekneme.