3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
BuBu 15.12.2008 21:04

Je zde třeba radaru . . .

. . . . a pořádné armády vojáků US army k tomu . . . . . jako soli !!!!!!!  Ááááále pořádné - alespoň o síle 50.000 mužů v plné zbroji !!!!!!!

Ať se Rudá bolševická podsvinčata . . . třeba ukvičí k smrti !!!!!

mik 15.12.2008 23:22

Re: Je zde třeba radaru . . .

:-D

Kvikot bolševických podsvinčat by byl rajskou hudbou pro mé uši.

amos 16.12.2008 8:02

Re: Je zde třeba radaru . . .

Bohužel bolševická podsvinčata nemusí kvičet, ona na nás zaměří pár atomových raket z Kaliningradu. A můžeš kvičet ty.

Magor Milda 16.12.2008 9:29

Re: Je zde třeba radaru . . .

Rakety v tom Královci mají dolet 500 km, do Česka je to několikrát dál. Podle Brdů jde ropovod a plynovod, tak si nemyslím, že by si chtěli pokazit vlastní kšeft, je to, jako když Pepek v hospodě tluče pěstí do stolu.

vasekpav 16.12.2008 13:02

Re: Je zde třeba radaru . . .

Proboha !kdyby chtěli rusáci zaůtočit na Evropu , kamkoli , tak jadernné vlny z výbuchu a spad by jim srazil kopule ze Spaského chrámu na rudáku . Nehledě na následky , tak blbí snad nejsou ?>-

wotan 17.12.2008 13:46

Re: Je zde třeba radaru . . .

počítám se už tak trochu mezi pamětníky,před 50 lety jsem opustil armádu Cssr,tenkrát NATO rakety, hlavně s plochou dráhou letu, Tomahawky a posléze neutronová bomba učinila s tankovou superpřevahou  SSSR a jejich satelitů konec.Evropa potřebuje RUSKO a naopak, nejsem rusofil, v rusku je jen hra na demokracii, pokládám ovšem názory,že Putin pošle rakety na západ, že sformuje donské kozáky za Blábol. Ruští petrobaroni si chtějí užívat, jak říkali naší soudruzi Výdobytky reálného kapitalismu, Zbohatlící na obou stranách se nesežerou, v opačném případě musím být fatalista, zmáčkneš raketu, budeš vymazán ze stanoviště, nebudou  Brdy, nebude ani Kreml, vzájemné odstrašení jsou ty nejlepší zbraně, nebudou platit už žádná tučná konta,nebudou atraktivní destinace, prý přežijí jen POTKANI, tak směle do instalace dalších raket.CIVILISACE vznikla,když člověk na člověka ,místo oštěpu házel nadávky!!

wotan 17.12.2008 13:47

Re: Je zde třeba radaru . . .

nalimPrávě proto bych chtěl i ty 17.12.2008 23:27

Re: Je zde třeba radaru . . .

 Právě oroto bych chtěl i ty rakety

LadaHaksna 18.12.2008 22:09

A čtyřhvězdičkové generály... Áááále fůru.

bouše 15.12.2008 20:47

jeho názor

je to a nelze mu ho brát,já sám bych třeba nechtěl us army ani ruskou armádu ale třeba armáda burkini faso by mi nevadila,když už mermomocí tady u nás někdo musí být>-

Jakub S. 15.12.2008 21:24

Re: jeho názor

To ale není ani vtipné ani trefné. Svědčí to jenom o vašem zoufalém rozhledu a přehledu, víte? Jak české. Švejk, ano.

Kenavp 15.12.2008 21:54

Re: jeho názor

Ty nejsi malý magor!

pahejl 15.12.2008 22:38

Re: jeho názor

skoda ze rusove za podobnou blbost jako je radar nenabidli vic. chtel bych videt kysele ksichty zdejsich pravicovych komsomolcu pri pohledu na to, jak je tupohlava vlada prodava za dve hrsty sosovice muzikum ;-D;-D;-D

mik 15.12.2008 23:31

Re: jeho názor

zač si mužici koupili tebe? To nebudou ani ty dvě hrsti šošovice.

billis 15.12.2008 23:56

Re: jeho názor

R^;-D

Jiří K. 15.12.2008 20:30

Soutěž o nejslabší článek na Psu dále probíhá

No, je vidět že pan středoškolský učitel problematice vůbec nerozumí a navíc se naprosto neumí orientovat v dějinách Evropy či světa (doufám, že neučí dějepis). Raket nemá být 10, ale 40. Deset bude odpalovacích sil, každé se 4 připravenými raketami. Jeho představa o Al-Kaidě, ukořistivší strategickou jadernou raketu pak zasloží jenom útrpný úsměv. Boj proti terorismu vyžaduje něco úplně jiného, než podkopávání mezinárodní důvěry a spolupráce rozmisťováním stále dalších a dalších vojenských základen po světě a nových (prakticky nepoužitelných a nevyzkoušených) zbrojních systémů. Tento štít nás před mezinárodním terorismem neochrání, ten štít nás neochrání ani před ničím jiným. To ani není jeho cílem, chránit nás.

On vlastně štít nikdy nebyl čistě obrannou zbraní a už vůbec nebyl zbraní k obraně civilistů. Účelem štítu vždy bylo chránit útočníka, učinit jeho útok (pokud možno) beztrestným. Ruka držící štít především chránila druhou paži, třímající meč, umožňovala nositeli zabíjet a sám při tom nebít zabit. Protiraketový systém není a nikdy nebyl považován za systém čistě obranný.

Je totiž důležitou  a nezbytnou součástí systémů útočných a jako s takovým s ním bylo ve všech fázích odzbrojovacích jednání a dohod zacházeno. Přijetí smlouvy ABM (USA  bohužel jednostranně vypovězenou) bylo jedním z nejdůležitějších opatření, které pomohlo zvýšit tzv. jaderný práh a které přispělo k tomu, že studená válka nikdy nepřerostla v horkou.

Hloupý nápad s instalací systému PRO do střední Evropy nás všechny začíná vracet o celá desetiletí zpět, do dob a stavu, o kterých jsme se mysleli, že je máme definitivně za sebou. Dokonce si to uvědomuje již čím dál více lidí i politiků a například Sarkozy to nedávno řekl dosti naplno.

Nové závody ve zbrojení nikdo v dnešním světě nepotřebuje. Je až nad hlavu jiných opravdových problémů, které musí svět řešit a od jejichž nápravy nás slabomyslný nápad s radarem a raketami odvádí a bere nám na to čas i peníze

Voloďa 15.12.2008 21:07

Re: Soutěž o nejslabší článek na Psu dále probíhá

Ano, přesně tak, ať si imperialisti nechají své útočné rakety, nás bude chránit ruská mírová ocel!Chorošó drug!

.....

V ČSSR byly jaderné zbraně, armáda plánovala 130 úderů

velikost textu:

Nic než poušť by nezbylo ze střední Evropy, pokud by se naplnily předlistopadové válečné plány Československé lidové armády. Praha v té době počítala, že v případě konfliktu by zasadila tehdejším protivníkům z NATO 130 jaderných úderů.

O jaderných zbraních mělo informace jen několik zasvěcených. Archivní fotofoto: Profimedia.cz O jaderných zbraních mělo informace jen několik zasvěcených. Archivní foto Do Lyonu měla československá armáda dorazit za pouhých sedm dní, což předpokládalo její bleskový postup kolem sta kilometrů denně. Vyplývá to z právě zveřejněné studie historika Petra Luňáka, jenž v posledních letech působí v mezinárodním sekretariátu NATO. "Československá armáda to musela stihnout s pomocí jaderných úderů za ten týden. Pak by totiž Američané přepravili do Evropy posily," vysvětluje Luňák. Praha se s Moskvou dohodla Mnohé záměry československé armády jsou v jeho práci "Plánování nemyslitelného" zveřejněny poprvé. Patří k nim i mezivládní dohoda o rozmístění sovětských jaderných zbraní na československém území z prosince 1965.

Jiří K. 15.12.2008 21:40

Re: Soutěž o nejslabší článek na Psu dále probíhá

Hmm, to jste zase něco objevil, Vovko.

Plánovali 130 jaderných úderů... A co tím jako chtěl básník říci?

To už je taková vlastnost vojenských plánovačů, připravovat plány s použitím sil a zbraní, které mají ve výzbroji. I druhá strana měla přehršel jaderných zbraní (a měla je dokonce ve výzbroji o nějaký ten rok dříve) všeho druhu a proto musela mít i velice dobře zpracované plány, kam v případě konfliktu s nimi (udeřit). Nebo snad myslíte, že neměli naplánováno nic, seděli se založenýma rukama a nechali by všechno na improvizaci až potom, co to někdo někde odněkud spustí? Na správnou odpověď nepotřebujete být zasvěcený.

Za sedm dní do Lyonu - uf, proč jenom do Lyonu, proč ne rovnou do Saint Tropez? ČSLA by to určitě zvládla i bez těch jaderných úderů. Kdyby se jí vojska NATO postavila na křižovatky jako regulovčíci a poskytla jim nezbytnou logistickou (pardon, tehdy ještě týlovou) podporu, tak by tam určitě alespoň pár tanků s polní kuchyní a pojízdnou dílnou na podvozku PV3S dorazilo včas ... jak legendární vojska z dávných kronik.;-D

To bude asi naozaj fundovaný historik, ten Luňák... ;-)

BuBu 15.12.2008 21:48

Re: Tedy Vy jste Magor . . .

. . . jak má vypadat !!!

Je s podivem, že Vás Chocholoušek nechá běhat bez dozoru osoby starší 18-ti let !!!!

To tedy čumím !!!8-o8-o8-o

Jiří K. 15.12.2008 21:50

Re: Tedy Vy jste Magor . . .

Argument jak stehno! Nic lepšího z vás nevypadne?

BuBu 15.12.2008 21:59

Re: Tedy Vy jste Magor . . .

K těm Vašim blábolům . . . přece nejde nic dodat - maximálně tak sprásknout ruce nad hlavou . . . což jsem udělal - ale Vy jste to nemohl vidět !

P.S. : To Vás nikdy nenapadlo, že když jsme rovnoprávnými členy NATO - se všemi právy i povinnostmi z toho vyplývajícími - že je naší nejminimálnější povinností pro toto členství něco udělat . . . s něčím pomoci ? Že domeček s kopulí a s pár vojáky US army, postavený s požehnáním demokraticky zvolené vlády . . . . že je úplnou prkotinou ???????????

Howg !!!

Jiří K. 15.12.2008 22:15

Re: Tedy Vy jste Magor . . .

Ano, a NATO z tohoto separátně a bilaterálně učiněného umanutého kroku má radost asi jako z nechtěného početí, přínos si vychutnává jako písek v ústech a tancem mezi vejci se snaží minimalizovat a kamuflovat napáchané škody. Konečně Sarkozy to v upřímné chvilce řekl jasně - systém k ničemu není a vše jenom komplikuje.

Zkrátka to po nás (prakticky) nikdo nechtěl, zejména v Evropě ne. Toto rozhodně není naší povinností, ani sebenepatrnější.

BuBu 15.12.2008 22:00

Re: Tedy Vy jste Magor . . .

K těm Vašim blábolům . . . přece nejde nic dodat - maximálně tak sprásknout ruce nad hlavou . . . což jsem udělal - ale Vy jste to nemohl vidět !

P.S. : To Vás nikdy nenapadlo, že když jsme rovnoprávnými členy NATO - se všemi právy i povinnostmi z toho vyplývajícími - že je naší nejminimálnější povinností pro toto členství něco udělat . . . s něčím pomoci ? Že domeček s kopulí a s pár vojáky US army, postavený s požehnáním demokraticky zvolené vlády . . . . že je úplnou prkotinou ???????????

Howg . . . . . . . domluvil jsem s Vámi !!!

Jiří K. 15.12.2008 21:48

Re: Soutěž o nejslabší článek na Psu dále probíhá

Ještě dotaz, Voloďo.

Jak proboha souvisí vámi uváděné věci s problematikou rozmisťování systému PRO do střední Evropy, když je systém dle oficiálních prohlášení určen proti (neexistujícím) raketám s (neexistujícími) jadernými hlavicemi z tzv. darebáckých států - tedy KLDR a Íránu? Peršané byli mocní a zlobili v časech antiky, a to už je nějaký pátek.

skrebec 15.12.2008 21:56

neexistujíci hlavice

Jo, taky pamatuju doby, kdy KLDR nevyvíjela, neplánovala a v podstatě ani nechtěla žádné jaderné zbraně... Rv

Jiří K. 15.12.2008 22:03

Re: neexistujíci hlavice

Ale vždyť jsem nepsal o plánovamých či vyvíjených hlavicích, ale o těch existujících či neexistujících. Takže opakuji - systém prý má být namířen proti neexistujícím strategickým raketám s neexistujícími jadernými hlavicemi. Tak to prostě je.

skrebec 15.12.2008 23:03

Re: neexistujíci hlavice

No, vždyť povídám - pamatuju doby, kdy různí šílení aktivisté tvrdili, že všechno to podezíráni KLDR z vývoje jaderných zbraní je jenom další imperialistický blábol. Od těch dob, co soudruh Kim uskutečnil úspěšný test své vlastní jaderné zbraně (ten jste snad postřehl, ne?), tyto hlasy kupodivu utichly. Lépe řečeno, zpívají tu samou písničku, jenom místo KLDR dosaďte Írán. A co se týče neexistujících nosičů - o tom, co KLDR v rámci zlepšování soudružských vtahů zhusta vypouští ponad Japonsko, o tom jste snad už taky slyšel. V Pákistánu hlavice i nosiče mají už dávno a co se týče politické situace, dnes je tam divočina a co tam bude zítra, toť otázka za milion.

amos 16.12.2008 8:13

Re: neexistujíci hlavice

Ale co s tím má společného americký radar u nás? Korea na nás určitě střílet nebude (mrkněte na mapu) a Irán zatím nic nemá a i kdyby měl, tak u jeho pobřeží operuje několik amerických plavidel s atomovkyma které by ho zničili za 10 minut. Takže zase blbost a lež pro hlupáky.

Lerak 15.12.2008 22:49

Soudruhu Jiří K,

vy nejste žádnej malej blbec, ne ne ale hodně v..

JJ 15.12.2008 23:38

Re: Soutěž o nejslabší článek na Psu dále probíhá

Pakistan ma jaderne zbrane, rakety a nekontroluje ani cele svoje uzemi. To neni moc dobra kombinace, jedine, co nas muze uklidovat je to, ze pravdepodobne nema rakety s doletem do Evropy (prestoze motory k temto vzdalenostem vyhandloval s KLDR za jadernou know how).

Co se tyce Sarkoziho, tak ten onehdy prohlasil, ze zastavil Rusko a prinesl mir do Gruzie. Pritom tam lital jako sasek a doufal, ze se rusove konecne stahnou.