27.5.2024 | Svátek má Valdemar


Diskuse k článku

RADAR: Na debatu zapomeňte

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
prazakm 6.4.2007 14:54

Re: Re: Re: Re: Nevím co chce soudruh Zaorálek slyšet?

Pokud by to nebyl čistě americký systém, nefungoval by. Nějak postrádám jakoukoli funkčnost u všeho, v čem je zapojena Evropa.

Radarohujer 6.4.2007 15:02

Re: Re: Re: Re: Re: Nevím co chce soudruh Zaorálek slyšet?

To uz je paranoia. Evropa selhala v umravneni Jugoslavie, souhlas. A dal?

čtenář 6.4.2007 15:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nevím co chce soudruh Zaorálek slyšet?

To není paranoia. To je smutná skutečnost. EU není na nic, coby aspoň v náznacích připomínalo obranu, připravena. A už vůbec nemá vůli bránit se.

Radarohujer 6.4.2007 15:11

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nevím co chce soudruh Zaorálek slyšet?

Ja myslim, ze vuli ma. Nechce provokovat a agresivne an nekoho tlacit, jako to delaji USA - a sklizeji reakci.

Vzpominate, jak USA hrozily rozpadem NATO, pokud Brusel zacne budovat a organizovat svou, od NATO castecne oddelenou obranu? Tak kdo vlastne ma zajem na tom, aby Evropa byla na NATO a tim na USA TAK zavisla?

čtenář 6.4.2007 14:59

Re: Re: Re: Re: Nevím co chce soudruh Zaorálek slyšet?

Když Vy pořád vycházíte z toho, že USA a RF jsou nepřátelé. To je potom těžké. Co by z toho měli ?? Vy si zřejmě opravdu myslíte, že zeměkouli může ovládnout jedna supervelmoc, že jo ? :-) Tak si to myslete dál. Já Vám jenom připomenu, že to období zmatků po skončení komunismu v SSSR skončilo a osud lidstva už bude ve vícero spolupracujících rukách. Takže islám, který v mezidobí zradikalizoval a zbytněl, teď dojde patřičného poučení. Přesto, nebo právě proto budejeme obranu, ať už s EU, NATO, anebo bez nich. Ať se Bruseláci rozhodnou. Je to na nich. :-)

Radarohujer 6.4.2007 15:09

Re: Re: Re: Re: Re: Nevím co chce soudruh Zaorálek slyšet?

Samozrejme, ze jsou nepratele. To je vzdycky otazka definice. Muzete nekomu stokrat rikat pritel a spojenec, ale kdyz kolem nej budujete sit zakladen a optimalizujete sve zbranove systemy pro negovani tech jeho, tezko muzete mit skutecnou duveru.

O spolupraci, konci dejin a janevimcem se po 89 napovidalo! Jeje, naivkove blabolili a militariste dal potichu naplno vyvijeli zbrane. No a ted uz je vyvinuli a hledaji, kam je umistit. Na velmoc, ktera, uchlacholena pratelskymi usmevy a poplacavanim po ramenou, dopustila sve vojenske oslabeni, uz najednou vsichni zacinaji delat ramena. No, je to samozrejme logicke, kazdy vzdycky udela maximum toho, co si muze dovolit.

Islam zradikalizoval a zbytnel predevsim diky vnejsim provokacim a agresi. Vzpominate na preventivni utoky strelami s plochou drahou letu za Clintona, kdyz maskoval sve afery? To bylo jeste pred 11.zarim. Takovych prikladu muzete dohledat desitky. Kazdopadne islam jako takovy neni nebezpecny, nebezpeci fanatickych dzihadistu je umele nafukovano, jako zaminka pro zpacifikovani jistych zemi. Takovy Pakistan je pro svetovou stabilitu daleko nebezpecnejsi a vybusnejsi zeme, nez Iran. Vite to?

čtenář 6.4.2007 15:26

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nevím co chce soudruh Zaorálek slyšet?

Vidím, že milujete debatu pro debatu. Já ne. Mně stačí věcné vyjasnění stanovisek a kdo je kdo. Takže to o Vás už vím, Vaše argumenty znám, nepovažuji je za relevantní a tak se dál budu vyjadřovat v rozsahu, jakým odpovídaly USA na otázky s. Zaorálka.

Nic ve zlém.

Radarohujer 6.4.2007 15:32

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nevím co chce soudruh Zaorálek slyšet?

No, priznejte si, ze zdaleka se nevyjadrujete jen k prispevkum, ktere se tykaji toho, co pisete.

Jestli vy si tak trochu nepletete diskusi se vzajemnou masturbaci, jak jsem nekde onehda cetl.

F. Čech 6.4.2007 15:10

Re: Re: Nevím co chce soudruh Zaorálek slyšet?

Velmi zajímavá úvaha, zvláště mě zaujala ta "mračna bezpilotních letounů" a "mrak balistických střel".  Zapomněl jste ještě uvést, že by bylo nutno tato mračna  a mraky nějak chránit před družicovýcm a radarovým výstražným systémem, který by hned spustil odvetná mračna stejně vyzbrojené druhé strany. Doporučuji tento podlý útok imperialistů (útok z Ruska jistě buď nepředpokládáte, nebo vám nevadí) krýt současným vypuštěním mračen kobylek. A když už jsme u těch mračen.Jakou roli by v těchto mračnech hrála protiraketová minizákladna schopná eliminovat nanejvýš jednu z tisíců ruských raket? Nemyslíte, že potenciální útočník raději a podstaně levněji posílí svůj útočný potenciál než aby se namáhal s technicky nekonečně složitou a tak strašně bezzubou protiraketovou obranou? Není spíš logické, že tato obrana spočívající v radaru a minizákladně antiraket opravdu slouží jen jako štít proti několika zaostalým raketám z Iránu?   

Radarohujer 6.4.2007 15:20

Re: Re: Re: Nevím co chce soudruh Zaorálek slyšet?

No tak zkusime chvilku obejit se bez slova mracno, ano? Abychom byli trosku konstruktivni, ze.

Bezpilotni stroje jsou temer nezachytitelne uz ted, ve stealth provedeni a v miniaturizovanych kooperujich skupinach budou brzy naprosto, to je otazka par let.

Nerikam, ze by Rusove nestihli nic odpalit. Ale v situaci, kdy jejich ponorky nerhlidkuji u americkych brehu, ale sedi jako kachny v Poljarnem u mola, kdy ve sluzbe jsou nejake dva pluky Topolu a dalsi pribyvaji tempem par rocne, je sance chytit Rusy v nedbalkach celkem slusna. Uvedomte si, ze zakladna u nas je jen jednim z mnoha clanku vrstvene protiraketove obrany. Nedavno uspesne absolvoval letove zkousky ABL. Planuje se vybavit kazdou antiraketu ne jednim, ale celou asdou malych EKV - tim samozrejme jejich obranna schopnost tise, ale o to razantneji vzroste. To vsechno je otazka par let. Pokud jde o utocne schopnosti, tak ty samozrejme USA (nezavisle na projektu NMD) posiluje take, a to neustale, o tom se tolik nemluvi.

Morax 6.4.2007 18:31

Re: Re: Nevím co chce soudruh Zaorálek slyšet?

Ach jo, uz jenom ta Vase predstava, ze totalni jaderna valka se da vyhrat! Jak by asi vypadala Zeme po masivnim jadernem uderu USA na Rusko (muselo by byt dosazeno stovek az tisicu zasahu, aby mohl tento system "posbirat" tech par raket co by zbylo, navic tento scenar predpoklada, ze Rusove nechaji americke rakety nejdrive dopadnout a pak teprve budou strilet zpatky!)? Myslite, ze USA jsou nejak izolovany od ostatniho sveta? Ze se k nim radioaktivni spad nedostane? Nehlede na totalni kolaps vsech pocitacu, siti, dopravy, obchodu a bankovnictvi kvuli EMI....

RadekH 6.4.2007 14:10

Je pozoruhodné,

že parkticky všichni přispěvatelé jsou podrobnými znalci Zaorálkova morálního profilu, takže člověk, který článek nečetl by se asi domníval, že se jedná o Zaorálkův životopis.

Na druho stranu tu nepadlo ani slovo o argumentech, které se v článku vyskytují. To zase navádí k myšlence, že přítomní s nimi nejsou schopni polemizovat. Tak si je jen pro zajímavost dovolím připomenout:

jak má vypadat celý systém protiraketové obrany USA rozmístěný po celé zeměkouli i v kosmickém prostoru po dokončení v roce 2011. Jak má fungovat, jaké má být řízení, způsoby velení, kdo bude rozhodovat o jeho nasazení. Ptali jsme se, jaké dodatečné obranné systémy bude třeba budovat v České republice, jestli bude posíleno letectvo, protivzdušná obrana a jak by to bylo financováno. Chtěli jsme vědět konkrétně, jak tento systém zvýší bezpečnost České republiky, jak ovlivní naše vztahy se sousedy, politickou a bezpečnostní rovnováhu v Evropě.

Lájoš B. 6.4.2007 14:27

Re: Je pozoruhodné,

To jsou zástupné otázky. Nejdůležitější je, na které straně pomyslné čáry jsme my. Jsme členem NATO a tím je řečeno vše. Dělat neutrála není možné.

Radarohujer 6.4.2007 14:36

Re: Re: Je pozoruhodné,

Spravne, a kdo nejde s nami podle nasich not, jde proti nam a patri na Guantanamo.

Nejak se nam ten svet zase pomyslne deli, coz. Kudypak asi povede novy ostnaty drat?

Vzhledem k tomu, ze jsme clenem NATO (coz jsem rad), nic nemam proti zakladne NATO u nas. Vzhledem k tomu, ze nejsme statem USA, mam hodne proti americke zakladne u nas. Je to rozdil sice chutove maly, ale cenove znacny.

čtenář 6.4.2007 15:04

Re: Re: Re: Je pozoruhodné,

Cenově je opravdu značný. Náklady spojené se základnou ponesou USA.

Radarohujer 6.4.2007 15:22

Re: Re: Re: Re: Je pozoruhodné,

No jeste abychom jim jejich vlastni system pro jejich vlastni obranu platili, to uz by byl opravdu vrchol. Jinak to byla parafraze z Vrchni prchni, ale to asi zbytecne plytvam silami.

F. Čech 6.4.2007 14:37

Re: Je pozoruhodné,

V roce 2011 přece nemá být dokončen žádný globální systém protiraketové obrany, jak se domnívá soudruh Zaorálek, ale má být pouze dokončena stavba jednoho radaru a protiraketové minizákladny neschopné eliminovat ani jednu z tisíců moderních ruských strategických raket vybavených až  12ti hlavicemi! Obrana proti obrovské raketové síle USA a Ruska není technicky možná a když to nevíte vy, Radku, tak by to měl vědět Zaorálek, který se pasuje v této věci na experta a klade nesmyslné otázky!  A pokud jde o vztahy se sousedy, tak ty bychom si opravdu nejlépe vylepšili, kdybychom zase poklonkovali Rusku za to,že zcela, nesmyslně a sprostě vyhrožuje našemu státu pro něco, co se ho vůbec netýká a co jeho možnost zničit celý svět nijak neomezuje!

Radarohujer 6.4.2007 14:48

Re: Re: Je pozoruhodné,

Ja se obavam, ze podlehate propagande.

Rusko ma sice hlavic radu, ale vetsinu nikoliv na balistickych raketach, jejich ponorkova flotila je v rozkladu, jejich hladinove lodstvo nevyjelo buhvijak dlouho, raketam v silech konci zivotnost a vyroba novych Topolu jde velmi pomalu. Informaci, ze Topol nese 12 hlavic, jsem neslysel, odkud pochazi?

Rusku nikdo nepoklonkuje, ale je to nas bezmala soused, zatimco amerika je na druhe strane zemekoule. Na Rusku jsme ekonomicky zavisli a neni v dohledu stav, ze bychom vubec nebyli. Je mi lito, ale zvysoka na nazor takoveho statu kalet mi nepripada zrovna chytre.

Lájoš B. 6.4.2007 15:53

Re: Re: Re: Je pozoruhodné,

"Jestli bude v ČR umístěn radar amerického systému protiraketové obrany, ruská armáda na něj zaměří své vlastní rakety," zahřímal včera v Moskvě velitel raketových vojsk Nikolaj Solovcov. Ruská armáda má podle něj v aktivní službě rakety schopné zničit cíle na libovolném místě planety. "Z každých 100 raket je 97 až 98 každou minutu, každou sekundu připraveno k plnění bojového úkolu," vyhrožoval Solovcov. Rusko je připraveno vrazit do zbrojení do roku 2015 pět bilionů rublů, tedy asi čtyři biliony korun.

Báječný soused.

Radarohujer 6.4.2007 16:06

Re: Re: Re: Re: Je pozoruhodné,

Rusko nema na vybranou. Chce-li si udrzet svuj vliv ve svete a svuj uzemni statut, musi ve svetle toho, co delaji Spojene staty a Cina, proste drzet krok.

Je logicke, ze radeji by davalo penize na vlastni infrastrukturu a rozvoj.

Je zajimave, ze za podobne ohrozujici nepovazujete kazdorocni strelecke zkousky americkych flotil a vojenska cviceni v Atlantiku a Pacifiku. Proc ne? Kazdy z 200 Minutemanu je pripraven splnit svuj ukol neustale, kazda ze strel MX s hlavicemi MIRV rovnez. Kazda ze stovek strel Trident na raketonosnych ponorkach americke Navy je schopna v kterykolik okamzik odstartovat z more na svuj cil.

Amerika vydava na zbrojeni NEUSTALE vice penez nez zbytek sveta a vas to nechava z hlediska hrozby zcela klidnym.

Opravdu bajecny spojenec.

Lájoš B. 6.4.2007 16:16

Re: Re: Re: Re: Re: Je pozoruhodné,

Opět vaše demagogie. Jen o pár řádků výše bagatelizujete možnosti Ruska - cituji vás "Rusko ma sice hlavic radu, ale vetsinu nikoliv na balistickych raketach, jejich ponorkova flotila je v rozkladu, jejich hladinove lodstvo nevyjelo buhvijak dlouho, raketam v silech konci zivotnost a vyroba novych Topolu jde velmi pomalu." a najednou se vytasíte s argumentem, že Rusko nemá na vybranou a tak zbrojí jak o život nejmodernější technikou. Tak si nejdřív laskavě promyslete, jak to je a pak přestaňte opíjet rohlíkem, gemagogu.

StandaT 6.4.2007 14:38

Re: Je pozoruhodné,

O argumentech se dá diskutovat u důvěryhodného autora. Zaorálek důvěryhodnost ztratil, když zásadně změnil své chování, aby neupadl do paroubkovy nemilosti. U nedůvěrychodných lidí lze diskutovat o motivech proč to píší, ne o tom co píší.

prazakm 6.4.2007 14:51

Re: Je pozoruhodné,

A jaké argumenty jsou v článku uvedeny? Jsou tam pouze Zaanálkovy výmysly, stokrát vyvrácené vojáky, vědci i politiky.

Von 6.4.2007 18:28

Re: Je pozoruhodné,

Ale hlavně jsme NEŘEKLI, KOMU VLASTNĚ DŮVĚŘUJEME! Zdá se, že VY věříte více Putinovskému Rusku, což je tristní, ale ještě horší je, že mu snad více věří i část Němců a Francouzů, což je KATASTROFA. Takže -"kontrolní otázka": Jsou ještě USA v NATO??? 

jerry 6.4.2007 14:09

Je Velký pátek přátelé, v podstatě smutný den a Radiohuer nás tady nezištně baví

Poděkujme mu proto, místo nadávek. Aby se Vám, ale Radiohujere nestalo, že až vstanete od počítače, zjistíte, že Vám zatím utekla žena a Vy jste si toho ani nevšimnul, protože v hlavě máte jenom radar.:-)

čtenář 6.4.2007 14:20

Re: Je Velký pátek přátelé, v podstatě smutný den a Radiohuer nás tady nezištně baví

A ještě mu utekla do Ameriky, aby měla tu obranu sichr ! ;-D

Radarohujer 6.4.2007 14:54

Re: Re: Je Velký pátek přátelé, v podstatě smutný den a Radiohuer nás tady nezištně baví

No hlavne ze se bavite ;-D

StandaT 6.4.2007 13:45

Radiohujere

Zaorálkův text není výstižný, jak píšete dole. Jen háže sůl do ran frusrátům nespokojených s tím, že u radaru tahají za kratší konec provazu. Prostě levice je dneska slabá a tak chce obejít principy parlamentní demokracie. Všechny argumenty (nejen Zaorálka) jsou BEZ VYJÍMKY takovými, které CÍLENĚ vyvolávají strach.

Stranické sekretariáty otevřely další frontu. Nic víc, nic míň. Parlament nahrazují jiným kolbištěm a to cíleně. Není to tak, že se lidi spontálně sejdou a udělají nějaké NGO, v tomto případě Ne základnám. A tento článek není víc, než součást dělostřelecké podpory tohoto aktivistického konglomerátu.

Zaorálek v praxi velice názorně (ve shodě s Ne základnám), ukazuje jak měl Klaus pravdu, když před rokem začal psát o nebezpečí NGOismu, o hledání zadních vrátek, kterými se obejde parlamentní demokracie.

Radarohujer 6.4.2007 14:06

Re: Radiohujere

Uz dvakrat mi system ohrbil prispevek, co jsem napsal jako reakci. To je o nervy, pracovat s takovym forem :-)

Lájoš B. 6.4.2007 14:36

Re: Re: Radiohujere

Nejvyšší čas odejít ;-D