26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

RADAR: Na debatu zapomeňte

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
čtenář 6.4.2007 15:28

Re: Re: Re: Re: Soudruh Zaorálek...

Bohužel, dojde i na vnitroevropské války. Jojo ....................tenhle kontinent.

pepe 6.4.2007 16:07

Re: Re: Re: Re: Soudruh Zaorálek...

Dělal jste so průzkum na názory Pražáků?Je to trochu laciné.

PetrH 6.4.2007 16:37

Re: Re: Re: Re: Soudruh Zaorálek...

Eurodestruktivním??? Myšlenka sjednocení Evropy, jak byla zpočátku prováděna, byla ohromnou ideou. Bohužel její destrukce nepřichází z Prahy, ale z Bruselu.

MaR 6.4.2007 17:11

Re: Re: Re: Soudruh Zaorálek...

A je. Zaprděnej čecháček promluvil.

Pasáček koz ve Vermontu 6.4.2007 14:31

Americká základna v Čechách

Bylo toho napsáno mnoho o americké radarové zakladně. Jaký bude vyzařovaný výkon ? Neohrozí to zdraví lidí ? Nebude rušena televize ? To jsou technické otázky, kterým většina diskutujících nerozumí. Zakladna ale není není problém technický, ale politický.

Proč tato  základna musí být americká a nemůže být základnou NATO ? Důvod je prostý: Staří členové NATO (Francie, Německo a další) se obávají americké agresivní politiky a odmítají další americké vojenské základny. Těch jsou po celém světě už desítky. Mnoho států NATO odepřelo účast na agresi USA proti Iráku, ty, které byly přinuceny, ted´ z Iráku odcházejí. Odmítají také posílat další vojáky do Afganistánu. Spojeným státům se stalo to, čím bylo postiženo Německo ve 30 letech minulého století. Rozhodující vliv v USA získal vojensko průmyslový komplex a ten určuje vnitřní a zejména zahraniční politiku země. Války jsou výborný byznys, americké zbrojní továrny jedou naplno. To se projevuje agresemi proti jiným zemím (naposledy Irák – důvody pro invazi byly zcela vylhané), stále se zvětšujícím vojenským rozpočtem, vývojem nových zbraní, omezováním práv amerických občanů (Patriot Act), pohrdáním OSN a mezinárodním právem a dalšími nebezpečnými jevy.

Evropské národy odmítají další zbrojení, chtějí žít v míru a spolupracovat s Ruskem. To je pro USA nepřijatelné. Proto Američané chtějí vybudovat nové základny proti Rusku ve východoevropských zemích, kde jsou vlády protirusky zaměřeny a ochotně základny přivítají. I když většina občanů těchto zemí je proti.

Česká republika je již členem NATO a EU. Je jednostranná smlouva s USA o vojenské základně ve prospěch ČR ?

Lájoš B. 6.4.2007 14:35

Re: Americká základna v Čechách

Ano, zcela jednoznačně je.

Radarohujer 6.4.2007 14:38

Re: Re: Americká základna v Čechách

Obavam se, ze to zdaleka neni tak jednoznacne a po mem soudu jednoznacne prevazuji negativa. Zkuste pro zajimavost vyjmenovat ta pozitiva.

Lájoš B. 6.4.2007 15:39

Re: Re: Re: Americká základna v Čechách

To pozitivní na tom je, že tak můžeme přispět k obraně euroatlantické civilizace.

Radarohujer 6.4.2007 15:55

Re: Re: Re: Re: Americká základna v Čechách

Ano, radi padneme, zalejeme strom svobody svou krvi, ano ano. To zname.

Kdybyste s temahle fanglickama prisel mezi normalni lidi po posledni valce, tak vas profackujou domodra.

Kdybyste s transparentem "At zije americka demokracie" vysel do bagdadskych ulic, prvni z mistnich usedliku vas vezme dlazebni kostkou po hlave. A popravu.

MaR 6.4.2007 17:14

Re: Re: Re: Re: Re: Americká základna v Čechách

Pokud přispíváte na něčí ochranu je jasné, že ostatní vás nenechají tak snadno padnout protože by o o ni přišli. V důsledku je to tedy zvýšení bezpečnosti celku!

pepe 6.4.2007 16:10

Re: Re: Re: Americká základna v Čechách

Ale ani vy nepíšete o negativech.

čtenář 6.4.2007 14:43

Re: Americká základna v Čechách

Samozřejmě, že ano. USA z nějakých, mně zatím skrytých příčin, jsou přátelsky nakloněny ČR. Trvá to už několik desítek let.

F. Čech 6.4.2007 14:53

Re: Americká základna v Čechách

Možná má v USA vliv vojensko-průmyslový komplex, to je věc na diskuzi. Ale o tom, že z vás mluví komplex frustrovaného komunisty, který se se svou ideologií dostal na smetiště dějin, o tom pochybovat nelze. Evropské národy vždy chtěli žít v míru a odmítali zbrojení. Ve vztahu k potenciálním agresorům volili cestu dohod a jednání a moc se jim to nevyplatilo. Nebo si snad myslíte, že Mnichovská dohoda s agresívní nacistickou říší byla dobrou alternatvou pro Česko a Evropu? Nebo snad máte pocit ,že připosrané nevměšování Francie do Hitlerova a Stalinova obsazování Polska přineslo Francii nějaký užitek? Vždyť přišla brzy na řadu také ona a Hitler na ni už mohl útočit s třemi divizemi (z celkem 10ti tankových divizí) vybavených českými tanky, které byly původně postaveny pro to, aby bojovaly na straně Francie! Kdo se nepoučí z chyb historie, ten ponese důsledky   Buď jste hochu opravdu tak hloupý, nebo jste zlomyslný misantrop, který si přeje zničení Evropy, která opovrhla vašim idiotským marxleninismem!    

Radarohujer 6.4.2007 14:59

Re: Re: Americká základna v Čechách

Mnichovska dohoda byla kazdoadne chybou. Nicmene, Francie nebyla na valku pripravena a Anglie rovnez v podstate ne. S moci wehrmachtu se merit nemohla.

Po krizi ve 30. letech spatrovali nemecti obcane ve zbrojeni a Hitlerovi spasitele, historicke zkusenosti chybely, valka byla nevyhnutelna, to je proste historicka skutecnost.

Mozna, ze kdyby americke letectvo, ktere v te dobe jeste neexistovalo, vybombardovalo Nemecko do doby kamenne preventivne, vznikla by nejaka podoba fasismu ci jeho ekvivalentu za morem, tezko rict, kudy by se dejiny ubiraly. Kazdopadne, Mnichovska dohoda Nemecku odhodlani obsadit Sudety usnadnila, ale jeji odmitnuti by jej nezvratilo. To si myslim ja.

Zniceni Evropy si samozrejme nepreje nikdo, ale je otazka, odkud v soucasnosti prichazi vetsi hrozba jejiho zniceni a kdo za tou hrozbou stoji.

F. Čech 6.4.2007 15:17

Re: Re: Re: Americká základna v Čechách

Hrozbou jsou posledních sto let výhradně nacisté a komunisté. A obě tato agresívní  hnutí se praktickým Američanům, jak známo, zcela vyhnula.

Sch.glosátor 6.4.2007 15:42

Ne.

Skutečnou hrozbou jsou blbci, kterí jim dávají prostor.

pbla4024 6.4.2007 16:05

Re: Re: Re: Americká základna v Čechách

Nebyla připravena? Spojenci měli v průběhu bitvy o Francii více tanků než Německo.

MaR 6.4.2007 17:15

Re: Re: Re: Re: Americká základna v Čechách

Já bych to poopravil na *nebyla politicky připravena*.

Pasáček koz ve Vermontu 6.4.2007 15:23

Re: Re: Americká základna v Čechách

Pane Čechu, to bylo opravdu bolševicky úderné.

Zdraví Vás ze smetiště dějin Pasáček koz z Vermontu, zakomplexovaný frustrovaný komunista, hloupý i zlomyslný misantrop a idiotský marx-leninista, který si přeje zničení Evropy.

čtenář 6.4.2007 15:29

Re: Re: Re: Americká základna v Čechách

A jak to tam jinak, ve Vermontu, vypadá ? :-)

Pasáček koz ve Vermontu 6.4.2007 15:41

Re: Re: Re: Re: Americká základna v Čechách

Spousty sněhu, nemohu pást kozy. A navíc pan viceprezident Cheney opět tvrdí, že Al Kajda spolupracovala se Sadámem Husainem. Ten samý den, kdy Ministerstvo obrany (Defense Department) vydalo zprávu, že to není pravda. Ach jo !!!.

čtenář 6.4.2007 16:04

Re: Re: Re: Re: Re: Americká základna v Čechách

A co je větší průšvih ? Ty spousty sněhu, nebo ten nesoulad mezi DD a DC ? ;-D

Luděk 9.4.2007 10:41

uh

Hahahahahahhahaha! To je jak filmový týdeník někdy kolem roku 1952 :-D

F. Čech 6.4.2007 14:25

Nevím co chce soudruh Zaorálek slyšet?

Zaorálek se ptá: jak zvýší radarová a protiraketová základna bezpečnost Česka. Každý soudný člověk ale přece ví, že tato protiraketová obrana múže Česko a s ním větší část Evropy ochránit před výbuchem jedné jaderné, případně až maximálně deseti jaderných hlavic rakety vypálené z některého z rizikových států podporujících terorismus (nejspíše z iránu, který má potřebné rakety , usiluje i o atomovou bombu  a svou agresivitou vůči Evropě se netají. Naopak by soudruh Zaorálek měl vědět, že takováto obrana Evropu ani USA vůbec nechrání před 10 000 ruskými jadernými hlavicemi a dokonce ani před jednou jedinou z 21, v letošním roce nově instalovaných ruských raket SS-25 Topol,  z nichž každá je vybavena 12ti hlavicemi (to je celkem 252 nových ruských hlavic za jediný rok!).  Proti tomuto množství žádná reálná obrana neexistuje. takto koncipovaná obrana skutečně nemá a ani nemůže mít  jinou ambici než zničit pár primitivních raket islámských fanatiků. Rusko to dobře ví a přesto blafuje, zastrašuje a spoléhá na vysoký počet hlupáku mezi Čechy (doufám, že marně). Kdo tady ale horečně zbrojí a kdo se na koho chystá? Je to jednoznačně Rusko, které jen během letošního roku zvýší svůj útočný potenciál o 252 jaderných hlavic a v dalších třech letech udělá nejspíš totéž. Soudruh Zaorálek se nad tím ale nijak nepohoršuje. To jsou totiž asi ty "mírové rakety" o nichž jsme v minulosti od komančů tolik slyšeli. Trnem v oku jsou Zaorálkovi výhradně USA, které během čtyř let chtějí v Evropě postavit protiraketovou mniniobranu, která může z předpokládaného 1000 nových ruských jaderných hlavic, nasazených v příštích čtyřech letech  zneškodnit nanejvýš 10? Názor, že je to namířeno proti Rusku je asi stejně oprávněný jako kdyby věřil, že letecký útok  lze zastavit střelbou ze vzduchovky!  Buď je Zaorálek úplný idiot, nebo dělá, ve snaze zaimponovat komunistům, idioty z nás všech.

čtenář 6.4.2007 14:40

Re: Nevím co chce soudruh Zaorálek slyšet?

Spektrum zařaditelnosti toho Zaorálka je pestré, ale umírněný hodnotitel jeho maličkosti si vystačí s jednou kategorií.

Trnem mu v oku je ten prostý fakt, že EU se stává, jak pro USA, tak pro RF nedůvěryhodnou organizací a fakt, že USA se vlastně s EU rozešly. Nutí je k tomu jednak neochota EU podílet se na obraně společných (původně) zájmů a zároveň vědomí, že strategické partnerství s RF už neponese ten obludný balvan komunistů a bude mnohem účinnější v dnešním a hlavně zítřejším světě.

To, že EU je dnes vlastně neživotný projekt Zaorálek ve svém stereotypu nemůže zkousnout. Tak vyvádí.

Radarohujer 6.4.2007 14:43

Re: Nevím co chce soudruh Zaorálek slyšet?

Ja se obavam, ze pri spravne nacasovanem prvnim uderu, pri kombinaci utokem krizujichc strel z ponorek, laserovych letadel u hranic Ruska, mracen bezpilotnich stroju a synchronizovanym utokem mrakem balistickych strel ve spravny okamzik, kdy bude obrana Ruska na nejnizsi urovni, je mozne jadernou valku vyhrat.

Nerikam, ze se tak stane. Ale klackem v mezinarodni politice je i nevyslovena, ale vsemi vnimana hrozba, ze by se tak eventualne, jak nejzazsi moznost, mohlo stat. A tuto hrozbu si ruska generalita a ruske veleni uvedomuje velmi dobre.

čtenář 6.4.2007 14:44

Re: Re: Nevím co chce soudruh Zaorálek slyšet?

Ovšem to nutně předpokládá nějakého útočníka. :-)

Radarohujer 6.4.2007 14:50

Re: Re: Re: Nevím co chce soudruh Zaorálek slyšet?

Ano, napriklad takoveho, co uz pod pochybnymi zaminkami par zemi rozbombardoval.

Musi mit prilezitost, prostredky a motiv. Vsechny tri atributy Spojene staty maji a v budoucnosti radove desitek let mit budou cim dal vice.

prazakm 6.4.2007 14:49

Re: Re: Nevím co chce soudruh Zaorálek slyšet?

Připočteme-li stav ruské techniky, tak asi ano. Železo a kabely z odpalovacích ramp budou částečně ve sběru, palivo pro tahače vyměno za vodku atd. Rusové se jistě ve svých zvycích moc nezměnili. 

Radarohujer 6.4.2007 14:52

Re: Re: Re: Nevím co chce soudruh Zaorálek slyšet?

Coz nas ovsem, spolu s rostouci snahou Amerikyv ovladnout cokoliv v dosahu, k teto jaderne valce spise priblizuje nez ze by ji oddalovalo.

To se vam libi? Doufam ze ne, ale proc proboha k tomu priznivci vystavby CISTE AMERICKEHO protiraketoveho systemu napomahaji?