30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ludva 5.6.2007 10:36

Re: Re: spojenci

A už vůbec nemá to, co by nesla, aby byla nebezpečná.

Americká raketa 5.6.2007 10:53

Re: Re: spojenci

Ovšem zdaleka největší problém bude, až Irán ty prostředky mít za 15 let bude a obrana se začne stavět teprve až se definitivně potvrdí, že ty prostředky má. To už totiž bude asi tak 5 let "po dvanácté".

KRITIK 5.6.2007 14:07

Re: Re: Re: spojenci

Až bude Irán mít raketu s atomovou hlavicí tak si nebude zase vyskakovat, protože by ho americká síla převálcovala, ALE americká síla si na něj pak už nedovolí, jako si dovolila na Irák, protože by nedej pánbůh ta jedna raketa mohla doletět na Washinton.

Ovšem pokud bude mít Amerika jistotu, že s radarem v ČR a antiraketami v Polsku to jednu raketu zlikviduje, tak si zase bude na Irán troufat jako si troufla na Irák.

Takže Irán zůstane po instalaci radaru a antiraket zase bezbranný - a bude mít o svou ropu strach, takže se bude neválečnými způsoby snažit narušovat americkou pohodu (třeba budou teroristi běhat kolem radaru a antiraket).

AndyO/X 5.6.2007 8:08

Kvalifikované ANO od exotů ve vládě jako jsou lidovečtí zloději?

Pane prezidente, až půlka národa bude klepat v zimě kosu a druhá nebude mít na benzín, co nám křivohubá Vlasta kvalifikovaně poradí?Myslel jsem, že ekonom umí především počítat.

Jura 5.6.2007 8:06

Znovuzrozený křesťan a červené tlačítko

Jak Bush sám o sobě prohlašuje, je znovuzrozeným křesťanem. Přečtěte si na internetu, co to znamená. Nejlépe to vysvětluje tento vtip (doufám, že nejde o autentický výrok)

Budu dál zabíjet ty arabské fanatiky. Ostatně tak mi to přikázal Bůh.

KRITIK 5.6.2007 8:04

jo, jo, časy se nemění

Když za Novotným přišli z polibdíra po 20. sjezdu a  " co prý budeme dělat se  Stalinovým pomníkem", tak taky nic nevěděl a rozčílil se, "co si to na Letné soudruzi z Prahy 7 dovolili".....

Jura 5.6.2007 7:53

Jak může vláda říci kvalifikované ANO, když nemá o radaru žádné údaje ?

„Čekáme na nějaké konkrétní údaje od opozice a různých odborníků. Ty údaje a tím i celý zdroj znedůvěryhodníme. Nemůžou znát žádné údaje o radaru, protože ani my je neznáme.“

Mirek Topolánek, při obědě s podbrdskými starosty, 4. května 2007.

Krysa 5.6.2007 7:43

ad radar

Podstatný je myslím hlavně to, že radar naše území nijak chránit nebude, čehož se dopočítala řada lidí u nás i jinde viz např. Britské listy, kam bych dal odkaz, kdyby sem šel ovšem zadat, což nejde...

Americká raketa 5.6.2007 10:31

Re: ad radar

Je zbytečné dávat sem odkaz na britské listy, jelikož ten výpočet tam uveřejněný je buď velký podvod, nebo velký omyl.

Výpočet je založen na premise, že se se systém PRO dozví o vystřelné raketě teprve až bude asi 400 km vysoko. A to z přehledové funkce brdského radaru. Což je ovšem nesmysl všech nesmylů. Brdský radar nebude plnit přehledovou funkci, tudíž by se takto o raketě nikdy nedozvěděl (nebo naprostou náhodou). Systém PRO se o raketě dozví z družic, které budou monitorovat předpokládané území odpalu (jako po dobu studené války monitorovaly nepoměrně větší území SSSR) a raketa bude taktéž zachycena předsunutým přehledovým radarem, který bude umístěn někde na Kavkaze. Takže protirekaty v Polsku se nezačnou ke startu připravovat až stovky sekund po iránském odpalu, ale jednotky, maximálně několik málo desítek sekund.

To, že ta "analýza" není podepsaná svědčí samo o sobě, protože takový blbec, který by to podepsal se asi nenašel :-)

Krysa 5.6.2007 11:54

Re: Re: ad radar

ad: a raketa bude taktéž zachycena předsunutým přehledovým radarem, který bude umístěn někde na Kavkaze. Takže protirekaty v Polsku se nezačnou ke startu připravovat až stovky sekund po iránském odpalu, ale jednotky, maximálně několik málo desítek sekund.

------------

Co je to za blbý kydy pro popeláře? Ono snad Rusko odsouhlasilo, že bude mít další americkej radar na Kavkaze??? A pokud by ty rakety při startu zaměřoval radar na Kavkaze a satelity tak ten u nas bude na co asi???

Až je někdo bude odpalovat z Izraele???

Americká raketa 5.6.2007 12:04

Re: Re: Re: ad radar

Kryso, trochu jste zaspala dobu. Nebo možná dobu opět předbíháte. Nicméně v současné době jsou na Kavkaze odbojné státy, které se považují za samostatné a suverénní a které se domnívají, že nepotřebují jezdit do Moskvy pro povolení k tomu co si budou na svém území stavět. Víceméně se počítá, že to bude Gruzie.

Kdybyste o tom systému alespoň něco maličko věděla (což je ovšem podmíněno četbou jiných zdrojů, než jsou b listy), tak by vám bylo jasné, že ten radar u nás je potřeba na přesné sledování letící hlavice - aby mohla být přesně zasažena. Což je úkol, který nezastane ani žádná družice, ani jiný typ radaru a pro zdárné sestřelní jsou potřeba oba radary: předsunutý/přehledový poblíž místa odpalu a vzdálený/"střelecký".

Krysa 5.6.2007 12:01

Re: Re: ad radar

....ostatně z vaších kydů vyplývá, že nás bude chránit radar "na Kavkaze" a satelity... CO teda bude dělat ten u nás? Chránit radar v Gronsku, jo??? A CO bude chránit ten radar na Kavkaze? Chlap sedící s raketou na poli za Teheránem???

Americká raketa 5.6.2007 12:15

Re: Re: Re: ad radar

Nás bude chránit celý systém, který pro svou správnou fuknci potřebuje i radar na Kavkaze a satelity. Co bude dělat ten u nás si lze přečíst na mnoha místech, ale v kostce už jsem to popsal.

Radar na Kavkaze nemůže být ohrožen balistickou střelou středního či delšího dosahu vystřelenou z Iránu. Proto není potřeba ho před tímto ohrožením chránit. Může být ohrožen balistickou raketou krátkého dosahu, střelou s plochou dráhou letu, či klasickým leteckým útokem. Proti všem těmto prostředkům existuje obrana a dost možná by všechny tyhle úkoly zastaly jedna až dvě baterie moderních protiletadlových/protiraketových střel v blízkosti toho kavkazského radaru.

Krysa 5.6.2007 12:36

Re: Re: Re: Re: ad radar

Doufám, že ty zásahy nemyslíte jako v Izraeli, kdy ty Patrioty byly na prd, pulka raket z Iraku se rozpadla cestou, a v závěru jsme se po létech dověděli, že "zachycení cíle" je něco jako když raketa letí 20m od jiný rakety a že šlo o psychologickej efekt na Izraelce, neb žádnou V2 irácké výroby ve skutečnosti přímo žádný Patriot netrefil...

Strašně by mne taky zajímalo, jak by tahle "obrana" sejmula takové "milé věci" jako Sunburn SS-N-22 Moskit...nebo něco na podobné úrovni.

Pokud tohle bude chránit ten radar na Kavkaze, potěš panbu tu obsluhu... asi je budou hledat mezi "kamikadze"?

Americká raketa 5.6.2007 12:51

Re: Re: Re: Re: Re: ad radar

Od první irácké války kdy byl proti balistickým raketám nasazen pouze protiletadlový a narychlo upravený systém Patriot uplynul nějaký čas, víte Kryso?

Sestřelit protilodní střelu s plochou dráhou letu vystřelenou někam na kavzkazský radar bych neviděl jako tak velký problém.

Olinka 5.6.2007 7:41

Souhlas!!!

Díky, pane prezidente, moudré a diplomatické vyjádření k otázce radaru a spojenectví s USA pro tuto zemi R^>- ....az na to, že společnost otázka radaru nerozděluje, společnost od roku 1989 rozdělená je...viz výsledky voleb!

Skept/icu/s Max/imus 5.6.2007 7:40

Nemyslel jsem si, že se dožiji doby, kdy modří zrudnou a rudí zmodrají.

Máme nejhorší polistopadovou vládu plnou vyšinutých řiťolezců a z prezidenta se opět stává trapně žvanící straník. ;-(

jirka.s. 5.6.2007 9:56

Re: Nemyslel jsem si, že se dožiji doby, kdy modří zrudnou a rudí zmodrají.

Ty jsi, septiku, asi klon VÍZKA, že zasír/áš jedním a tím samým každý článek, že?

Olinka 5.6.2007 12:10

Re: Re: Nemyslel jsem si, že se dožiji doby, kdy modří zrudnou a rudí zmodrají.

kdyz je tak naklonovanej, tak za to prece nemuze, ne?! ;-DRv

xx 5.6.2007 6:49

Prezident dopře popisuje i můj názor, jenom bych si dovolil dvě poznámky k textu

1) "jde o otázku mimořádně citlivou a komplikovanou, která rozděluje českou politickou scénu i českou veřejnost". - Názor na umístění radaru společnost nerozděluje, společnost rozdělená je i bez radaru a dokud naše generace nevymřou, lepší to nebude (a potom možná taky ne).

2)"Spoléhám se na jejich ujištění, že je umístění radaru na našem území (a raket na území sousedního Polska) důležitou součástí strategické obrany euroatlantického civilizačního prostoru a že není namířeno proti Ruské federaci". A já zase spoléhám, že tyto prostředky nás budou chránit proti každému agresorovi, tj. i proti Rusku, zvlášť dokud bude mít za cara špiona Putina nebo podobného despotu.

šakal 5.6.2007 6:57

...Podpis!...

...Vlastní prackou :-) >-

MOON 5.6.2007 7:10

Re: Prezident dopře popisuje i můj názor, jenom bych si dovolil dvě poznámky k textu

Přesně!Nevím proč pan prezident stále mlží?Hezký den MOON

Skept/icu/s Max/imus 5.6.2007 8:20

Prostoduchému xx

ad1/ Společnost v této otázce není rozdělená na pravici a levici či jakkoli tradičně, ale na ty, kdo se hrbí a nehrbí před dalším Velkým bratrem, popř. na ty, kteří se za Velkým bratrem schovávají, odpouštějíce mu všechna svinstva a na ty, kteří tato svinstva vědomě neignorují a nezlehčují, protože sami nechtějí dělat jiná.

ad2/ Tyto prostředky nás nejenom neochrání, ale naopak rapidně zvýší nebezpečí útoku a zhorší vztahy s Ruskem, což je pro nás strategický dodavatel surovin, narozdíl od zde bezvýznamných USA, které na co tady po listopadu sáhly, to zmrvily.

RomanL 5.6.2007 10:50

Re: Prostoduchému xx

Zato SSSR nám tady 40 let tak zveleboval ekonomiku, až jsme se dostali do ekonomického ráje. Nebo jsem si něčeho nevšiml?

Hacker Rudolf 5.6.2007 6:48

Klausíku

To seš rád, že tě Bush konečně přijal v naší zemi, viď ty trdlo:-D

MUDr Jiří Kilian 5.6.2007 7:05

Re: Klausíku

Vás by ovšem měli přijmout taky někam....

Hacker Rudolf 5.6.2007 7:57

Re: Re: Klausíku

Jak vidíte pane, kolego,i když stejné profese, názory mohou být různé;-)

Beránek 5.6.2007 10:08

Re: Klausíku

:-D:-DR^

eTony 5.6.2007 6:04

ano, pane prezidente,

opět brilantní vyjádření k problematice obrany státu ve vztahu k NATO a radarové základny  v ČR. Jenže, kdo nebude chtít tomuto textu rozumět, neporozumí mu. Jak půvabně zní slova starosty Trokavce o vazalství, starosty Trokavce, kde v komunálních volbách vyhráli socbolševici.

...... a zástup farizejů čeká na svoji hrst stříbrných......

zalozak 5.6.2007 3:39

Ano, Ale...

Souhlasim s tim ze bezbrehym pacifismem se neubranime. Stejne tak s tim ze jeden z nasich zavazku vuci spojencum (NATO) muze byt i prostor pro radar.

Ovsem zde se hovori o kvalifikovanem a strukturovanem souhlasu. Misto toho vidim ze jak ceska vlada tak i ruzni "ex-prezidenti" vyrvavaji HURA ANO na plne plice a tudiz vira v odpovedny pristup vlady nezda se byti opodstatnena.

Zakladni rozdil mezi Americkou zakladanou a zadkladnou NATO (vyuzivanou americany) je v tom ze hostitelsky stat ma sanci v pripade druhem ovlivnit deni v tom miste. Stejne jako se Turkum zajidalo byt startovaci rampou pro valku v Iraku tak i zakladna u nas muze byt zatahovana do konfliktu ktere s nami (ci NATO) nemaji nic spolecneho. Slib ze nebude pouzita proti rusku je virtualni a casove poplany! 

Je zde jeste jeden faktor. V tuto chvili je cela zalezitost (stejne jako za Regana ) predevsim obrovkym kseftem pro firmy spriznene s odchazejici administrativou. Ten takzvany destvnik v tuto chvili je predevsim zbrojni zakazka na neco co nefunguje. Zatimco Regan investice do "hvezdnych valek" mohl skryvat (z casti opravnene) za politiku "uzbrojeni" dnes jsou oficialni duvody velmi pochybne...  Takze ona "strukturovana analyza" odpovedi ano by mela zahrnovat i tento faktor.

Pokud by skutecne vlada lidi kompetentnich (coz rozhodne neni pripade ministrine skladajici blbe pisnicky), mela struktorovany pristup pak odpoved bude znit ANO, ALE... (yes, provisionally... ) s tim ze misto tecek bude dloha rada konkretnich dohod a podminek.