30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
honzak 5.6.2007 13:48

výplody rudozelených idealistických

mozečků mě nepřestávají fascinovat. Takové soudruhy EU potřebuje, těm se bude dobře vládnout.

Jilm 5.6.2007 13:28

Kvalifikovane , ne

Bush vyhrál volby v roce 2000, protiraketový deštník byl jeden z jeho volebních slibů, pro tehdejší svět to po Clintnovi, který jaderné zbraně demontoval celkem rána. Ještě v Srpnu v roce 2006 nevědělo ani ústředí obrany USA DOC nic o tom, že by u nás mělo stát komunikační centrum a dodnes o základnách v Polsku a v ČR nerozhodl ani kongres USA. Přitom první oficiálnější dokument se žádostí o základnu u nás přišel až v lednu v roce 2007. Prosím neplést si snahu Čssd prosadit radiolokátor Tamara do výzbroje Nato, s její podporou deštníku. Mimochodem deštník jako drahý systém (jen s těží bude pracovat proti nejmodernějším zbraním) odmítla financovat většina států Nato. Zajímavé je také vyjádření velitele ozbrojených sil NATO na toto téma, prakticky se tím ČR stává bez obrany hlavním cílem.

Americká raketa 5.6.2007 13:37

Re: Kvalifikovane , ne

Doporučuji nemlžit s Tamarou a připomenout si, že nabídka zřízení nějaké základny PRO na našem území padla za vlády ČSSD a tehdejší vláda neodmítla, ale začala jednat. Možná, že dneska už je jasnější co Špidla myslel tím, že v rámci svých spojeneckých závazků postavíme "prapory proti zbraním hromadného ničení". Ministrem obrany, pod kterým byla tehdejší jednání vedena byl Tvrdík. ČSSD se brání, že oni žádné sliby neučinili - to je jistě pravda - nikdo neříká, že vláda či ČSSD mohla něco slibovat, když podle ústavy o tom rozhoduje parlament. Tvrdík se brání, že o systému se uvažovalo, že bude začleněn v NATO. To je jiste pravda, ale taktéž nezapomínejme, že během vlády Paroubka už muselo být jisté, že začlenění systému do NATO nebude tak snadné. A také nezapomínejme, že Paroubkova vláda (snad jako jedinná) utajila jednání vlády, kde se o radaru jednalo. Což ovšem padá i na tehdejší koaliční partnery - lidovce a unionisty. To jenom, když čtu, jak se někdo snaží tvářit, že ČSSD nic, ČSSD muzikanti.

Kopretin 5.6.2007 13:48

Re: Re: Kvalifikovane , ne

Pro mě jsou jasné fakta, tvé nepodložené dohady neberu vážně.

Americká raketa 5.6.2007 13:55

Re: Re: Re: Kvalifikovane , ne

Co přesně jsou podle vás dohady a co jsou fakta?

Tohle jsou dohady?

Kopretin 5.6.2007 14:24

Re: Re: Re: Re: Kvalifikovane , ne

Ano to jsou dohady.

Kopretin 5.6.2007 14:25

Re: Re: Re: Re: Kvalifikovane , ne

Zůstávám u oficiálních dokumentů, že?

Krysa 5.6.2007 14:00

Re: Re: Kvalifikovane , ne

takzvané "začlenění se někam" v našem případě pravidelně znamená "vy budete držet zobák a dělat co jsme vám řekli!".

bez ohledu na to jestli jde o vstup do NATO nebo EU,,, a navíc prokazováno je to dnes a denně!

A u nás každý debilní zástupič souhlasí, neb NATO ví všechno líp, Brusel ví všechno líp, Bush ví všechno líp....

.. a navic co bych to za ten plat neodsouhlasil, že???A to ať už jde o cokoliv: jak mě sere Temelín, když chatu mám ve Španělsku, jak me sere radar, když 99% času jsu v Bruselu,

jak mě sere drahý uhlí na topení když jsem člen parlamentu, co bysme nezavedli mýto všech za všechno a na všech silnicích, když jako posranec nic neplatím, ale platíte mi to VY, co bysme nesnížili daně a poplatky bohatým (kam patřím) a ty svině socácký nemohly dělat za 10k za hodinu jak za komančů, ...etc...

H.K. 5.6.2007 15:18

Re: Kvalifikovane , ne

Pro koho se ČR stává hlavním cílem?

Xaver 82.117 5.6.2007 13:10

To by mě zajímalo, jestli existovalo kvalifikované ANO pro EU.

Tam kdo řekl ANO, tak byl hned EUhujer...;-)

AndyO/X 5.6.2007 13:03

Jestli radar bude, tak jedině proti raketám z Izraele.

Zdá se to postavené na hlavu ale je to tak, radar bude chránit  USSáky před raketami, které budou odpalované z Izraele.Vládnoucí elity USA se plně rozhodly pustit sionistický stát k vodě, v brzkých letech očekávejme těžký rozkol těchto donedávna sionistických dvojčat.Kdo zná trochu historii vzniku Izraele a jeho trvalou koexistenci se CCCP, který sionistům nyní zoufale chybí, tak mu to take docvakne.Loňská ofenzíva IDF proti Libanonu a následné zasypání jeho jižní části cluster bombami, rozfoukávání ohníčku občanské války v Libanonu, to jsou známky toho, že sionistický stát si v předstihu buduje silovou pozici před muslimy, protože USSácká okupace Iráku a Afghánistánu je záměrně vedena tak, aby po jejím ukončení vzniknul muslimský superstát.A pokud máme věřit informacím, že izraelské letouny už byly zastaveny při náletu na Íránská jaderná zařízení USSáckými stíhačkami, tak pak je rozhodnuto.Počkejme si, jak nadšeně bude reagovat izraelská vláda, když se čeští užiteční hňupi rozhodnou pro radar, který je pro Izraelce naprosto k ničemu.

Harpyje 5.6.2007 13:28

Re: Jestli radar bude, tak jedině proti raketám z Izraele.

Doporučuji okamžitě vyhledat psychiatra.

jirka.s. 5.6.2007 21:31

Re: Re: Jestli radar bude, tak jedině proti raketám z Izraele.

Oni si ho pánové Hlinomaz a Husák tam nahoře najdou!

kopretina 5.6.2007 22:37

Re: Jestli radar bude, tak proti psychopatům

Izrael nikomu nevyhrožuje, Írán ano. Konec konců t Bush nabídl Putinovi spolupráci na radaru. Jedná se o obranný systém.

Krysa 5.6.2007 12:25

jsem opravdu zvědavej

kolik lidí je tak nadšenejch válkou proti: terorismu, anarchismu, komunismu, islámu a jiným ismům, že hodlají riskovat třetí světovou a to jadernou válku v době, kdy si většina obyvatel teto planety myslí, že příčinou bude buď Izrael nebo USA (takzvaná jejich sebeobrana)!

A těm opravdu vřele doporučuju americký film "Na břehu" či ještě lépe pozdější australskou dvoudílnou verzi uváděnou na Hallmarku, aby viděli, JAK to pak dopadne!

Též doporučuju filmy jako "The day after", "Der Tag Null", "Selhání vyloučeno" a další....Ostatně, kdyby ten radar a základny nebyly "i proti Rusku", co brání teda mezinárodní spolupráci na podobných základnách???

Logicky nic, pokud tedy nejde o základnu chránící pouze USA a jejich základny. Ujasněte si tedy, zda třeba Rusko či Čína je nebo není nepřítel, nemůže být oboje! Buď je nepřítel a pak je to logicky i proti němu, nebo není, a pak zas není jasný, proč to musí být základna USArmy a nikoli NATO či ještě lépe více států v komplexní obraně! Oboje mít nemužete!

Americká raketa 5.6.2007 12:36

Re: jsem opravdu zvědavej

Hlavní důvod, proč základna bude pod NATO začleňována pomalu není neochota USA, ale neochota NATO. A to nejsou jenom politické důvody (Francie), ale hlavně finanční. Evropští členové NATO jsou vesměs rádi, že si platí vlastní armády. Podílet se tak finančně náročném projektu jako je protiraketový štít proti mezikontinentálním raketám není teď pro NATO (resp. jeho evropské členy) reálné. NATO je rádo, že bude budovat podstatně levnější štít pro ochranu bojiště před raketami krátkého doletu a to je ještě ve fázi, kdy se o tom zatím hlavně kecá a maximálně se modifikují existující systémy.

Jé to by bylo křiku, kdyby ten americký systém měl být pod velením NATO a všechny státy (včetně nás) by na něj měly přispívat...

Honza42 5.6.2007 12:41

To jste špatně pochopil.

Ti křiklouni totiž chtějí, aby to USA zaplatily a Evropští generálové tomu veleli.

Kopretin 5.6.2007 13:39

Re: To jste špatně pochopil.

Můžeš těm křiklounům klidně vysvětlit, že systém postupně odpadajících trysek a celkem jednoduché naprogramování cíle. Nebude mít nikdy nikdo ve výzbroji. :-) (díky těmto 20let starým vymoženostem může útočná střela dlouhého doletu, několikrát změnit směr... )

Krysa 5.6.2007 13:45

Re: To jste špatně pochopil.

a na koho je to uzemí? na uzemí USA? a koho to chrání, nás nebo USA? není důvod aby tomu veleli z USA bez ohledu na nás!

a pokud je to základna USA, není důvod abysme to platili my, nebo snad jo? takový ty kydy, že "v budoucnosti" a pod, to známe už dávno.... ruský rakety chránily rusko, americký budou chránit usa. Když na něco přijde, na nás se vyse*ou jedni jak druzí, o tom nepochybujte!

Buď máte systém s neomezenými schopnostmi, což nemají ani USA, nebo si především hlídáte vlastní zadek! Nevím ovšem co je mi do americkýho zadku, bez ohledu na to, kam naše vláda a Parkanová leze! Buď je blbá, nebo za to něco má! Ale spíš je jen úplně blbá....

Harpyje 5.6.2007 13:29

Re: jsem opravdu zvědavej

A jakýpak -ismus je islám?

Sch.glosátor 5.6.2007 12:14

Bushův také dobrý.

Nabídka Rusku je zajímavá, nelze ji přejít, jsem zvědavý jak zareaguje Putin.

Sch.glosátor 5.6.2007 11:58

Klausův dnešní projev je excelentní.

Formálně i obsahově.

M. Zima 5.6.2007 12:24

U toho

Bumsacá - rumcasá na Hradě chyběla Parkanová s tím songem. Je momentálně skutečně kLausovi nejblíž, jak "formálně tak obsahově", na stejné úrovni.

Al 5.6.2007 11:40

SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS!

Podepisuji se za slova VK a zcela s nimi souhlasím.

Většina "libových kritiků" si nevidí ani na špičku nosu. Radarová stanice v ČR s nejmodernější technologií, kterou v průběhu let teprve převezme NATO - to je obrovská příležitost pro nás.

Pokud nám nespadne srdce do kalhot z rusáků, tak to zvedene nejenom naši prestiž, ale také bezpečnost zvýší. Jednak bychom (v případě souhlasu) se stali důvěryhodným partnerem a spojencem pro US jednak by si na nás následně rusáci a jim podbní dovolovali podstatně méně...

A ze socdem a z Paroubka,jejichž vlády s američany začali o radaru jednat (za zády veřejnosti)  - se mi prostě dělá ZLE!

Hledajíci 5.6.2007 11:55

Re: SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS!

Tento přispěvek plně potvrdil můj názor, že patologický strach mnoha obyvatel bývalých států Varšavské Smlouvy z Německa / Ruska / socialismu / komunismu / levicových myšlenek / islámu / atd;  a k tomu patřici na straně jedné jejich obrovská nenávist  k Rusku, a na straně druhé nesmírný a nekritický obdiv všeho so pochází z USA; tyto obyvatele zaslepuje a činí je ne-objektivními, a proto nemá cenu nadále s nimi diskutovat.

emersonskej 5.6.2007 11:59

Re: Re: SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS!

Totéž se dá říct i o vás !!!! Jenomže v obráceném gardu !!! :-D Mimochodem sám jsem se nikdy nic nekriticky neobdivoval... dokonce ani Hvězdnou bránu a Star Trek - a to už je v mém případu co říct...;-D

Krysa 5.6.2007 12:38

Re: Re: Re: SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS!

No jo no.. a co tak Babylon 5 ???

Honza42 5.6.2007 12:07

Ano to jsem já. Přesně.

Mám trvalý a nevyléčitelný strach z ruského medvěda. Nevyzpytatelné a potměšilé šelmy, pro kterou lidský život má nulovou hodnotu. Mají to tam tak po staletí, tak jsou na to zvyklí. Já si zvykat nechci, děkuji.

Mám také trvalý a nevyléčitelný strach z komunismu, socialismu a podobných ideologií, protože jsem je zažil. Nechci, děkuji, stačilo.

Asi opravdu nemá smysl o tom s vámi diskutovat. Já se totiž nechci léčit, protože ten strach považuji za svůj pud sebezáchovy.

Ludva 5.6.2007 13:01

Re: Ano to jsem já. Přesně.

Ale přežil jste to, takže jste posílen. Jen tak přemýšlím, který stát od dob II.světové války, je účasten na většině válek a pozabíjel více lidí než ostatní dohromady ?

Americká raketa 5.6.2007 13:12

Re: Re: Ano to jsem já. Přesně.

A že mnozí nepřežili vám předpokládám nevadí, co? A že USA vedlo od II. světové války spoustu válek - většinou proti přímé či nepřímé komunistické agresi nám ale vadit má? Inu co dodat...