30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
emersonskej 5.6.2007 11:56

Re: SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS!

R^>-

kopretina 5.6.2007 18:55

Re: SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS!

Soulasím s Vámi, Al.R^>-R^

Hledajíci 5.6.2007 11:30

Bože Zbav Nás Od Zlého

BBC natočila 2 dokumentární filmy „Od Hirošima ke kubánské krizi“ a „Od kubánské krize do nyní“. Je tam nespočet připadů, jak nedokonalá a ne-100%  otestovaná komplikovaná technika málem způsobila zničení světa. Jenom lidská nedůvěra v tuto techniku do slova a do písmena v poslední chvíli zabránila zničujćí světové válce.     

Americká raketa 5.6.2007 11:35

Re: Bože Zbav Nás Od Zlého

O jakou techniku se jednalo? Jednalo se o útočné rakety s jadernými hlavicemi? Nebo byl svět doveden na pokraj zkázy tím, že ne zcela dobře fungovalo sestřelování nepřátelských hlavic? Poučte nás, jakou může existovat hrozbu ne-100% protiraketová obrana?

Paradoxně byste se měl radovat, že ne-100% obrana způsobí, že se na ni obránce nemůže spoléhat a tuto obranu nemůže použít jako východisko pro vlastní útok.

Hledajíci 5.6.2007 11:41

Re: Re: Bože Zbav Nás Od Zlého

Podívejte se na ty filmy sám!

A o těch ne-100% fungujícich systémech ti ˇ"útočníci" moc dobře vědí, přečtěte si proslovy ruských představitelů.

Ale je asi zbytečné s Vámi nadále diskutovat. Vy  a Vám podobní jste přesvědčeni, že co pochází z USA je vždy bezvady. Já jsem se naopak mnohokrát přesvědčil o opaku. Ale k tomu se musíte zbavit Vaši nekritické lásky ke všem americkému! 

Americká raketa 5.6.2007 11:49

Re: Re: Re: Bože Zbav Nás Od Zlého

No váš omyl spočívá, že mezi útočníky, kteří budou před systémem v nejistotě, počítáte i Rusy. Pro Rusy takový protiraketový deštník nepředstavuje vůbec žádnou překážku jejich případnému útoku. Z důvodů, které se omýlaly mockrát - i v této diskuzi.

Případní útočníci v nejistotě jsou Severní Korea vs. pacifická část systému a Irán vs. evropská a část systému.

Ale alespoň něco z vás vypadlo, s čím souhlasím - naše další diskuze opravdu nemá smysl.

Krysa 5.6.2007 12:08

Re: Re: Re: Re: Bože Zbav Nás Od Zlého

Severní Koreu a pacifickou část systému si s ohledem na umístění čR můžete strčit víte kam! TO nemá s radarem u NAS nic společné! Nebo si myslíte, že Sev. Korea by střílela rakety na USA přes Evropu??? Máte globus či víte co to je??? No a z Bushe by byl v nejistotě každej normální člověk. Jestliže mu "bůh řekl, že má odstranit z Afghanistánu teroristy", tak je jednak stejnej fanatik jako ti proti kterým udajně bojuje, druhak je magor a má sedět ve cvokárně a ne v Bílým domě!

U takových lidí se nedá spolíhat na to, co jim zase "bůh řekne"

a já se na nic podobné nehodlám spolíhat taky!

Americká raketa 5.6.2007 12:17

Re: Re: Re: Re: Re: Bože Zbav Nás Od Zlého

Kryso. Zkuste si přečíst celé vlákno. Tady se řeší systém obecně, nikoliv pouze to co bude u nás či v Evropě.

Ivo 5.6.2007 10:46

Vážený pane presidente,

děkuji za Váš příspěvek k tak diskutované otázce dneška jako radar Ano či Ne. Ztotožňuji se s Vaším názorem ač si myslím, že mi jakožto řadovému občanu naprosto nepřísluší se k tomuto vyjadřovat. Jednou jsme si zvolili vládu a tím pádem musíme plně důvěřovat jejich rozhodnutí. Kvalifikované rozhodnutí je vždy založeno na řádné znalosti problematiky, což v kontextu s referendem není absolutně myslitelné. Věřím, že se lidé, které jsme zvolili do vedení tohoto státu, důkladně seznámí se všemi argumenty a kvalifikovaně za nás rozhodnou zda Ano, či Ne. Tohleto by si myslím měli pochopit všichni ti křiklouni, kteří ač neznaje ani zbla jediného argumentu vykřikují do světa svůj "kvalifikovaný" názor. O kultuře projevu pak ani nemluvě.

A vážení diskutující, jak chcete aby váš názor byl vyslyšen, když ani nevíte, že hlavu státu se oslovuje pane presidente, nikoliv Klausíku...

Hledajíci 5.6.2007 10:52

Re: Vážený pane presidente,

Máte pravdu, źe hlavu státu se oslovuje pane presidente, nikoliv Klausíku.  To by se ale projevy a chování pana Klause musely shodovat se symbolem "President Republiky".  Pan Klaus dle mínění mnoha lidí se za tento symbol pouze schovává, a proto mu neprojevují žádnou úctu. 

Sch.glosátor 5.6.2007 11:02

Klaus onen symbol plní dobře.

Po Masarykovi je nejlepším presidentem.

Hledajíci 5.6.2007 11:08

Re: Klaus onen symbol plní dobře.

Každý člověk ale smí mít svůj názor. Anebo v ČR je to opět už tak daleko, že správný názor má jenom ODS a jeho čestný předseda?

M. Zima 5.6.2007 11:25

Pochopitelně

po Masarykovi, daleko, velmi, velmi daleko po Masarykovi, i když to kLausovi ještě nedošlo.

emersonskej 5.6.2007 11:22

Re: Re: Vážený pane presidente,

No máte myslím pravdu, že Klauze mnoho lidí coby prezidenta neuznává... ovšem ještě daleko větší množství si ho coby prezidenta považuje - včetně mojí maličkosti. S jeho názorem na radar nemohu než souhlasit !!!R^>-

Hledajíci 5.6.2007 10:40

Bože Zbav Nás Od Zlého

V článku „A leaner, looser 'Star Wars' system“  

http://www.csmonitor.com/2007/0605/p02s01-usmi.html v The Christian Science Monitor, je citován USA General Obering, ředitel USA Missile Defence Agency,že bylo provedeno 35 testů, a z toho ve 26-ti připadech odstartovaná anti-raketa zasáhla cíl. A co těch nezestřelených 9 raket? Stači jedna s pořádnou náloží a máme po Evropě. Dále se v článku uvádí, že USA zákonodárci zeškrtali peníze na systémy v Polsku a ČR. ----- V článku „Proposed European Missile Shield’s Politics Overshadow Feasibility“ http://www.aip.org/isns/reports/2007/012.html  v American Institute of Physic, tvrdí USA techničtí odborníci, že USA obraný anti-raketový systém nebyl nikdy otestován v podmínkách shodných s nasazením v ozbrojeném konfliktu. Jeden z nich, Frederic K.Lamb University of Illions, prohlásil „“Not a single test of this system has ever been carried out under realistic combat conditions. To assume it is going to work under realistic conditions with only a few minutes warning is like assuming a gun that has only been fired against a single, carefully arranged target in a brightly lit firing range is going to be successful in a fast-moving night battle against many enemies.“ To je česky „Ani jeden test tohoto systému nebyl proveden za reálných bojových podmínek. Předpokladat, že tento systém bude pracovat za realných podmínek s pár minutami varování je stejné jako předpokládat, že zbraň ze které bylo vystřeleno proti jedinému, dobře naaranžovanému cíli za plného světla a v jejím dosahu, bude úspěšně fungovat v rychle probíhajíci noční bitvě proti mnoha nepřátelům“. ---- Bůh Buď Milostiv Tomuto Světu, Bože Neuveď Nás v Pokušení A Zbav Nás Od Zlého, Amen      

  

Sch.glosátor 5.6.2007 10:42

Jistěže.

Ale je to skvělý byznys. Byznys se strachem je vždy skvělý.

Hledajíci 5.6.2007 10:55

Re: Jistěže.

Ale co s papírovými penězi ve světě zničeném válkou? Papíru se člověk nenají, papírem člověk žízeň nezažene, papír se nedá dýchat! Anebo ti přiznivci radaru a raket mají tak obrovský strach z Rusů, že raději pochcípají v atomové válce? 

Sch.glosátor 5.6.2007 11:13

Ale co s papírovými penězi ve světě zničeném válkou? Jéžišmarjá !

Peníze nejsou ničim jiným než zbožím, které má tu vlastnost, že je směnitelné za jakékoli jiné zboží. Peníze jsou universálním zbožím. Ti o kterých píšu,  je necpou do štrozoků ani je nemají na bankovních účtech po troškách ukrajovaných různými poplatky, ale kupují za ně jiné zboží, obchodem s ním vydělávají další peníze, za které kupují další zboží. Peníze jsou jen prostředkem. Ony papírové peníze nejsou penězi, ale jen symbolem peněz, který sám o sobě je bezcenný. Jeho symbolická hodnota je určována mnoha faktory. Velké obchodní transakce s eprovádějí bezhotovostně. Papírové peníze jsou určené pro běžné užívání "lidem obecným". Je nevýhodné držet velkou zásobu hotových neplnohodnotných  peněz podléhající znehodnocení v čase. Peníze jsou jen nástroji, kterých je třeba mít jen tolik kolik jich je třeba.

Hledajíci 5.6.2007 11:19

Re: Ale co s papírovými penězi ve světě zničeném válkou? Jéžišmarjá !

Ale ve světě zničeném válkou za ty peníze, ať máte na kontě třeba miliardy,  žádné zboží nenakoupíte, a to z velmi prostého důvodu Žádné zboží nebude k dostání. Já jsem to již jednou zažil, že za peníze člověk nic nedostal, fungoval pouze směný obchod z ruky do ruky.

Sch.glosátor 5.6.2007 12:12

Vždyť to říkám.

Mít jen tolik peněz  - čili zboží s nejvyšší likviditou, kolik je potřebných pro obchod.  Předpokládám, že jste nepatřil mezi velké obchodníky, kteří diversifikují kapitál a že jste měl nějakou místní nebo regionální měnu. Například Protektorátní Koruny nebo Říšské Marky. V případě, že byste měl USD nebo zlato v bance v bezpečné zemi, neměl byste takové problémy. Protože byste byl bohatý. Bohatí nemají takové problémy. Jejich kapitál jim, nejsou-li naivní a hloupí, jim umožní včas se přemístit do bezpečí. Pro případ války většího rozsahu je vhodné mít  za stávající peníze vhodnou náhradu v žádaných a dobře směnitelných komoditách. Ty se stanou penězi. Protože peníze jsou zboží a zboží jsou peníze.

Honza42 5.6.2007 11:51

Je vidět, že jste opravdu hledající.

Airbagy v autě jsou zbytečné a pasy jsou zbytečné, protože jsou účinné jenom ve 26 případech ze 35. Očkování proti nemocem taky. Jestli chcete 100% funkční svět kolem sebe, jsem si jist, že budete neúspěšně hledající až do smrti.

A proč Vám to vlastně vadí, když to neplatíte?

Milda 5.6.2007 10:30

Pochvala pro Klause

Konečně po dlouhé době musím Klause pochválit za skvělá slova.  (otázkou je, co z nich zůstane)

Ludva 5.6.2007 10:44

Re: Pochvala pro Klause

Je to opravdu řečeno skvěle diplomaticky - souhlasím s radarem, který bude chránit euroatlantický prostor a nebude namířen proti Rusku. S tím bych v podstatě také mohl souhlasit. Bohužel to ale prakticky vypadá, že radar bude chránit území USA před Ruskem.

Americká raketa 5.6.2007 10:50

Re: Re: Pochvala pro Klause

K tomu abyste vyvrátil svůj vlastní mylný názor nepotřebuje nic víc, než glóbus za 200 Kč a kousek niti za 1 Kč.

Hledajíci 5.6.2007 10:57

Re: Re: Re: Pochvala pro Klause

Přečtěte si můj přispěvek nazvaný Bože Zbav Nás Od Zleho, a hlavně ty anglické články.

Americká raketa 5.6.2007 11:03

Re: Re: Re: Re: Pochvala pro Klause

Podle předpokladu jsem tam nenašel žádnou fyzikální revoluci, která řešila problém, že rakety z Ruska budou (muset) být do USA odpalovány úplně jinudy a tudíž středevropská základna PRO nedokáže ochránit uzemí USA před útokem z Rusko. To totiž není Ludvovi jasné a o tom je tohle vlákno.

Hledajíci 5.6.2007 11:15

Re: Re: Re: Re: Re: Pochvala pro Klause

Nejde o to kudy budou odpalovány rakety z Ruska? Jde o to, že ten USA raketový system není otestovan, není 100% funkční. Jediná nezachycená raketa protivníka v reálných bojových podmínkách Vás zniči.  A z tohoto důvodu je žádný systém stejný jako ne 100% fungujíci systém. Ten ne 100% fungujíci systém je pouze a pouze velmi drahá hračka, hračka na které vydělají zbrojní podniky.

Americká raketa 5.6.2007 11:23

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pochvala pro Klause

Ale o tom v tomhle vlákně jde.

Ale jestli chcete řešit otázku spolehlivosti, tak tedy: Vy byste do auta chtěl raději airbag, který není zcela otestován a není 100% funkční (ale výrobce na běm pracuje a bude ho i ve vašem autě vylepšovat), nebo vůbec žádný airbag? Bavíme se o případu, kdy airbag neplatíte vy.

Přirovnání ovšem kulhá. Zatímco samotná existence airbagu v autě nijak neovlivňuje praděpodobnost nehody, tak existence PRO snižuje riziko, že někdo provede omezený raktový útok, protože jakkoliv by byl systém PRO nespolehlivý, tak pro útočníka bude riziko, že vůbec ničeho nedosáhne velmi bolestné.

emersonskej 5.6.2007 11:36

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pochvala pro Klause

Tak zaprvé ukaž mi systém se 100% účinností a spolehlivostí... to trochu zavání perpetum mobile...:-P a Zadruhý je celkem vedlejší kolik ten systém bude stát - financovat ho budou amíci a náš stát obstará nejspíš jenom ty pozemky. Naopak obyvatelstvo okolních obcí na tom ještě vydělá, protože ta základna přinese dolary a nová pracovní místa pro celou oblast !!!

Ludva 5.6.2007 11:47

Re: Re: Re: Re: Re: Pochvala pro Klause

Vám zase není jasné, že území USA chrání především americké základny rozmístěné po celém světě. A ty v Evropě radar chránit může. A největší ochranu poskytuje zastrašování, čím více základen, tím větší strach. A o tom to je.