17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hledajíci 5.6.2007 10:40

Bože Zbav Nás Od Zlého

V článku „A leaner, looser 'Star Wars' system“  

http://www.csmonitor.com/2007/0605/p02s01-usmi.html v The Christian Science Monitor, je citován USA General Obering, ředitel USA Missile Defence Agency,že bylo provedeno 35 testů, a z toho ve 26-ti připadech odstartovaná anti-raketa zasáhla cíl. A co těch nezestřelených 9 raket? Stači jedna s pořádnou náloží a máme po Evropě. Dále se v článku uvádí, že USA zákonodárci zeškrtali peníze na systémy v Polsku a ČR. ----- V článku „Proposed European Missile Shield’s Politics Overshadow Feasibility“ http://www.aip.org/isns/reports/2007/012.html  v American Institute of Physic, tvrdí USA techničtí odborníci, že USA obraný anti-raketový systém nebyl nikdy otestován v podmínkách shodných s nasazením v ozbrojeném konfliktu. Jeden z nich, Frederic K.Lamb University of Illions, prohlásil „“Not a single test of this system has ever been carried out under realistic combat conditions. To assume it is going to work under realistic conditions with only a few minutes warning is like assuming a gun that has only been fired against a single, carefully arranged target in a brightly lit firing range is going to be successful in a fast-moving night battle against many enemies.“ To je česky „Ani jeden test tohoto systému nebyl proveden za reálných bojových podmínek. Předpokladat, že tento systém bude pracovat za realných podmínek s pár minutami varování je stejné jako předpokládat, že zbraň ze které bylo vystřeleno proti jedinému, dobře naaranžovanému cíli za plného světla a v jejím dosahu, bude úspěšně fungovat v rychle probíhajíci noční bitvě proti mnoha nepřátelům“. ---- Bůh Buď Milostiv Tomuto Světu, Bože Neuveď Nás v Pokušení A Zbav Nás Od Zlého, Amen      

  

Americká raketa 5.6.2007 10:37

Re: Já nejsem takový maximalista.

Takových už bylo v historii mnoho co chtěli jenom žít a nechtěli se do ničeho míchat a k nikomu se přidávat. Někdy měli štěstí a náhoda historie je žít nechala. Někdy měli smůlu a nějaký diktátor je žít nenechal. Já chci žít a nechci budoucnost nechávat na náhodě, že na nás nějaký možný budoucí diktátor dostane zálusk. Ve středu Evropy zrovna v závětří nejsme.

Ludva 5.6.2007 10:36

Re: Re: spojenci

A už vůbec nemá to, co by nesla, aby byla nebezpečná.

gapa 5.6.2007 10:35

Re: Dle mého názoru je US radar taková marginalita, že...

Putin je hříšníkem a takové má chování!!

Milda 5.6.2007 10:35

Re: nakonec to dopadne tak

a až bude nějaký konflikt, zemřeš a všechno půjde úplně stejně dál

Americká raketa 5.6.2007 10:34

Re: Aby nám Rusové poskytli další "bratskou pomoc" ? Abychom o ni jednou sami neprosili.

Inu to je možné. Potom můžeme svobodně americkou základnu vypovědět a Rusy sem pozvat. Nebo je sem pozvat i přes americký radar. Rád bych se ovšem připravil na variantu, že Rusko za 20 let liberální nebude.

gapa 5.6.2007 10:33

Re: Joshua Muravchik : Bush by měl bombardovat Írán.

Bush bude nucen v zájmu zdravého rozumu udělat diplomatická opatření to je muj tip;-P

Sch.glosátor 5.6.2007 10:32

Já nejsem takový maximalista.

Mě stačí žít.

Americká raketa 5.6.2007 10:31

Re: ad radar

Je zbytečné dávat sem odkaz na britské listy, jelikož ten výpočet tam uveřejněný je buď velký podvod, nebo velký omyl.

Výpočet je založen na premise, že se se systém PRO dozví o vystřelné raketě teprve až bude asi 400 km vysoko. A to z přehledové funkce brdského radaru. Což je ovšem nesmysl všech nesmylů. Brdský radar nebude plnit přehledovou funkci, tudíž by se takto o raketě nikdy nedozvěděl (nebo naprostou náhodou). Systém PRO se o raketě dozví z družic, které budou monitorovat předpokládané území odpalu (jako po dobu studené války monitorovaly nepoměrně větší území SSSR) a raketa bude taktéž zachycena předsunutým přehledovým radarem, který bude umístěn někde na Kavkaze. Takže protirekaty v Polsku se nezačnou ke startu připravovat až stovky sekund po iránském odpalu, ale jednotky, maximálně několik málo desítek sekund.

To, že ta "analýza" není podepsaná svědčí samo o sobě, protože takový blbec, který by to podepsal se asi nenašel :-)

Milda 5.6.2007 10:31

Re: Proč ten spěch ?

velmi naivní názor

Sch.glosátor 5.6.2007 10:31

ochrání před obnovou bývalého sovětského impéria a též proti další případné smlouvě o neútočení mezi Německem a Ruskem ....

Chacha. Zase jeden, který vymyslel jak lépe vyhrát minulou válku.

Milda 5.6.2007 10:30

Pochvala pro Klause

Konečně po dlouhé době musím Klause pochválit za skvělá slova.  (otázkou je, co z nich zůstane)

gapa 5.6.2007 10:30

Re: Kdo sleduje vývoj ve světě, pak možná rizika ho nikdy nemohou nechat chladným..

 většina lidí chce žít v míru a dělá pro to hodně aniž by o tom věděla, v tom je lidská síla a to taky na zeměkouli kulaté vyhraje;-)VV

Sch.glosátor 5.6.2007 10:29

A jakou roli v tom všem hraje Čína

svým ekonomickým a tím podloženým politickým vlivem trpělivě  a systematicky se zachycující v zemích třetího světa  majících nerostné bohatství ?

Cricket 5.6.2007 10:29

Re: Kdosi mi vycital, ze nenavidim Klause

Předpokládám pane, že mu neupřete ani u jeho postoje k EU stejnou dávku promyšlenosti a stability jeho názoru. Tento kontext (já říkám že "drží lajnu") se jasně prolíná i do jeho postoje k environmentalismu.

gapa 5.6.2007 10:27

Re: Kdo sleduje vývoj ve světě, pak možná rizika ho nikdy nemohou nechat chladným..

Staré dobré pravidlo říká že spokojenost na dlouho se nevyplácí ;-)V

čtenář 5.6.2007 10:27

Re: Re: Tenhle článek je jen nic neříkající stále dokola omílané slohové cvičení.

Naprostý souhlas s vašim hodnocení. Důležitá je US vojenská přítomnost na našem území, která nás ochrání před obnovou bývalého sovětského impéria a též proti další případné smlouvě o neútočení mezi Německem a Ruskem podobné té, která zahubila Polsko v r. 1939. Není přitom tak důležité, že jde zrovna o radar nebo antirakety, vojenskou kantýnu místo nich ale nemůžeme očekávat. Rusko samozřejmě dobře ví, že radar na našem územi může chránit a včas varovat i je samo a že pár antiraket neohrozí jeho schopnost masivního nukleárního úderu či protiúderu. Zuří a vyhrožuje právě kvůli té hrozící amarické vojenské přítomnosti na území, na něž si stále brousí zuby. Velmi mi připadá přilehavé srovnání s rozshodováním o Marshallově plánu v r. 1948. Tehdy jsme odmítnutím USA dopustili fatální chyby.

gapa 5.6.2007 10:25

Re: Re: nase pevna spojenectvi

zajímalo by mne jaké má názora první dáma ,naposledy jsem jí zblejskla v časopisu pojištěnce kde jí to slušelo.nic jiného bych ani neočekávala:-)

Sch.glosátor 5.6.2007 10:24

Aby nám Rusové poskytli další "bratskou pomoc" ? Abychom o ni jednou sami neprosili.

Jako záchranu ze strany liberálního Ruska před totalitním socialismem EU ;-P

gapa 5.6.2007 10:21

Re: nase pevna spojenectvi

Pan prezident má dobré názory nebojím se že někoho bude deformovat v neprospěch slušného výsledku:-)VV

Americká raketa 5.6.2007 10:20

Re: Proč ten spěch ?

Naši předci za 1. republiky taky stavěli obranu proti něčemu co neexistovalo. Bohužel to něco vzniklo a obsadilo naši zemi dříve, než se ta obrana stihla dodělat.

Sch.glosátor 5.6.2007 10:20

Joshua Muravchik : Bush by měl bombardovat Írán.

V kontextu toho co jsem napsal se ptám : Kdo je Joshua Muravchik ?  Který stát ze sousedství má nejhorší vztahy  s Íránem ? Co by Írán získal rozpoutáním jaderné války ? Ano, jsou tam sice také fanatici, ale v praxi se řídí pragmatickými zájmy. Války se nevedou proto, že jeden panovník pošle druhému dopis, že je vůl. Nezaměňujme formální důvody se skutečnými. Írán chce svobodně rozhodovat o svém nerostném bohatství. Kolik ho vytěží a za kolik nabídne na trh. Není pozoruhodné, že situace se přiostřuje po otevření Teheránské burzy, kde se ropa obchoduje za eura ? Že se přiostřuje tou měrou jakou klesá dolarový kurs ? Potřebuje Írán Spojené státy, nebo Spojené státy tamní ropné zdroje ? Kdo je závislý na čem a na kom ? Kdo má zájem na destabilizaci vztahů s Ruskem, jedinou ve zdrojích soběstačnou velmocí, která nemá potřebu a ani zájem loupit cizí území ani vyvážet ideologii, kterou odhodila jako staré haraburdí ?  A co je vytýkáno Rusku ? Co vadí ? Snad ne to, že suverénně rozhoduje komu a za kolik prodá své zboží ? To všechno jsou otázky, které je třeba zodpovědět z pozic fundamentální ekonomické analýzy.

gapa 5.6.2007 10:19

Re: pro pana presidenta

jiní lidé pracují na zajištění obrany jde o to aby to bylo vše dohromady jasné , zodpovědné ,a co nejméně nesrozumitelné:-)

Americká raketa 5.6.2007 10:19

Re: Re: Re: Tenhle článek je jen nic neříkající stále dokola omílané slohové cvičení.

Narodil jsem je jako ruský vazal a protože tak nechci umřít, tak chci žít jako americký spojenec. Máte nějaké argumenty?

Ludva 5.6.2007 10:18

Re: Re: Proč ten spěch ?

A co takhle rovnou preventivní úder. Jako v Íráku. Nač se babrat s obranou ?

Americká raketa 5.6.2007 10:18

Re: Fakta

Dosah radaru je různý při sledování různých cílů. Hlavici balistické rakety je schopen sledovat na delší vzdálenost, ale to je úplně fuk.

Systém zdaleka není hotový a doporučuji nedělat velmi hloupá zobecnění výsledků dosavadních průběžných testů.

Proti raketám s plochou dráhou letu je bezmocný a vždycky bude, protože jeho úkol je prostě jiný. Z Iránu útok střelami s plochou dráhou letu na Evropu či dokonce Ameriku nehrozí a hrozit nebude. A kdyby hrozil, tak by se tomu dalo čelit jinými prostředky.

Systém je určen proti hrozbě z Blízkého východu. Korea a Čína jsou irelevantní, stejně by to technicky proti těmto hrozbám nefungovalo. Irán sice dnes možná neuvažuje, to je opravdu uklidňující, ale kdo víme co bude za 5 let. A co za 15 let? Zatím víme jenom to, že Irán buduje svůj jaderný program takovým způsobem, že nikdo soudný nemůže věřit, že jeho cílem je pouze civilní využití. Až bude mít Irán hlavici i raketu, tak potom může změnit názor ohledně míření na Evropu. Potom bude pozdě začít stavět obranu.

gapa 5.6.2007 10:16

pro pana presidenta

Pracovat se dá na ledasčem;-)

Ludva 5.6.2007 10:16

Re: Re: Tenhle článek je jen nic neříkající stále dokola omílané slohové cvičení.

Zřejmě jste se narodil jako ruský vazal a chcete umřít jako vazal americký. Přímo to z Vás čiší.

Americká raketa 5.6.2007 10:10

Re: Tenhle článek je jen nic neříkající stále dokola omílané slohové cvičení.

Systém není namířen proti Rusku. Bez předsunutého přehledového radaru na ruském území nebude schopen ničit ruské rakety vystřelené na Evropu a o těch vystřelených na USA vůbec nemluvě. Nemluvě ani o tom, že  systém není a nebude schopen sestřelovat moderní ruské rakety. A taktéž nebude ani schopen zastavit ruský protiúder jakkoliv by byli Rusové oslabeni fantasmagorickým prvním jaderným úderem z USA.

Jako bariéra proti ruskému vlivu ovšem fungovat bude. Stejně jako by fungovala jakákoliv jiná americká základna. Jestli bude za 20 let NATO vnitřně rozkliženo (což je možné) a Evropa stále nebude schopna samostatné obrany (což já osobně považuji dokonce za pravděpodobné), tak co zabrání Rusům, aby znovu obsadili co jim "patří". Území, která dočasně opustili, ale která třeba budou chtít zpět. Americká základna na tom území tomu pomůže lépe než cokoliv jiného, protože potom by se znovuobsazení Polska a ČR rovnalo otevřené vojenské konfrontaci s USA, což se ovšem od Rusů očekávat nedá.

Základna nezabrání tomu, aby na nás Rusové úspěšně podnikli strategický raketový útok - to ani omylem. Ale mimořádně by zkomplikovala (a pravděpodobně i učinila nemožným) to, aby nám Rusové poskytli další "bratskou pomoc".

Beránek 5.6.2007 10:08

Re: Klausíku

:-D:-DR^