21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ludva 5.6.2007 11:39

Re: Re: Re: Pochvala pro Klause

Měl byste ten glóbus a provázek dodat prezidentu Putinovi, vidí to stejně.

emersonskej 5.6.2007 11:36

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pochvala pro Klause

Tak zaprvé ukaž mi systém se 100% účinností a spolehlivostí... to trochu zavání perpetum mobile...:-P a Zadruhý je celkem vedlejší kolik ten systém bude stát - financovat ho budou amíci a náš stát obstará nejspíš jenom ty pozemky. Naopak obyvatelstvo okolních obcí na tom ještě vydělá, protože ta základna přinese dolary a nová pracovní místa pro celou oblast !!!

Americká raketa 5.6.2007 11:35

Re: Bože Zbav Nás Od Zlého

O jakou techniku se jednalo? Jednalo se o útočné rakety s jadernými hlavicemi? Nebo byl svět doveden na pokraj zkázy tím, že ne zcela dobře fungovalo sestřelování nepřátelských hlavic? Poučte nás, jakou může existovat hrozbu ne-100% protiraketová obrana?

Paradoxně byste se měl radovat, že ne-100% obrana způsobí, že se na ni obránce nemůže spoléhat a tuto obranu nemůže použít jako východisko pro vlastní útok.

Americká raketa 5.6.2007 11:32

Re: Re: Když už Fakta, pane Hrbek,

No sám píšete, že na určitou vzdálenost ten radar kontroluje určitou výškovou oblast. Takže nechápu, proč se tak hádáte o konkrétní číslo, které nedoplňujete tou výškovou oblastí. To je mlácení prázdné slámy.

V posledním odstavci nemáte pravdu. Nikdo neví kdy bude hrozba z Blízkého Východu reálná. Americká administrativa oznámila, že Irán může potřebnou raketou disponovat za méně než osm let. To mohou být účelové informace pro podporu výstavby PRO, ale také nemusí. Komentátoři užívají čísla jako 15 let obvykle proto, že v tu dobu už by vlastnictví potřebného nosiče nemělo pro Irán představovat problém. Kolem základen se ještě ani nekoplo do země a ještě nejnéně rok (či spíše dva) se nekopne, když to dobře půjde. Základna nebude postavena za rok a nedosáhne plné operační kapacity za dva roky. Systém sice není zdaleka dovyvinut, ale s tím se počítá a bude se průběžně modernizovat. Nevyměnitelné komponenty jako anténa radaru, raketová sila, či nosiče už dneska problémem nejsou a není důvod systém nebudovat jenom proto, že lepší hlavice EKV teprve přijdou.

Hledajíci 5.6.2007 11:30

Bože Zbav Nás Od Zlého

BBC natočila 2 dokumentární filmy „Od Hirošima ke kubánské krizi“ a „Od kubánské krize do nyní“. Je tam nespočet připadů, jak nedokonalá a ne-100%  otestovaná komplikovaná technika málem způsobila zničení světa. Jenom lidská nedůvěra v tuto techniku do slova a do písmena v poslední chvíli zabránila zničujćí světové válce.     

M. Zima 5.6.2007 11:25

Pochopitelně

po Masarykovi, daleko, velmi, velmi daleko po Masarykovi, i když to kLausovi ještě nedošlo.

Americká raketa 5.6.2007 11:23

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pochvala pro Klause

Ale o tom v tomhle vlákně jde.

Ale jestli chcete řešit otázku spolehlivosti, tak tedy: Vy byste do auta chtěl raději airbag, který není zcela otestován a není 100% funkční (ale výrobce na běm pracuje a bude ho i ve vašem autě vylepšovat), nebo vůbec žádný airbag? Bavíme se o případu, kdy airbag neplatíte vy.

Přirovnání ovšem kulhá. Zatímco samotná existence airbagu v autě nijak neovlivňuje praděpodobnost nehody, tak existence PRO snižuje riziko, že někdo provede omezený raktový útok, protože jakkoliv by byl systém PRO nespolehlivý, tak pro útočníka bude riziko, že vůbec ničeho nedosáhne velmi bolestné.

emersonskej 5.6.2007 11:22

Re: Re: Vážený pane presidente,

No máte myslím pravdu, že Klauze mnoho lidí coby prezidenta neuznává... ovšem ještě daleko větší množství si ho coby prezidenta považuje - včetně mojí maličkosti. S jeho názorem na radar nemohu než souhlasit !!!R^>-

Hledajíci 5.6.2007 11:19

Re: Ale co s papírovými penězi ve světě zničeném válkou? Jéžišmarjá !

Ale ve světě zničeném válkou za ty peníze, ať máte na kontě třeba miliardy,  žádné zboží nenakoupíte, a to z velmi prostého důvodu Žádné zboží nebude k dostání. Já jsem to již jednou zažil, že za peníze člověk nic nedostal, fungoval pouze směný obchod z ruky do ruky.

Hledajíci 5.6.2007 11:15

Re: Re: Re: Re: Re: Pochvala pro Klause

Nejde o to kudy budou odpalovány rakety z Ruska? Jde o to, že ten USA raketový system není otestovan, není 100% funkční. Jediná nezachycená raketa protivníka v reálných bojových podmínkách Vás zniči.  A z tohoto důvodu je žádný systém stejný jako ne 100% fungujíci systém. Ten ne 100% fungujíci systém je pouze a pouze velmi drahá hračka, hračka na které vydělají zbrojní podniky.

Sch.glosátor 5.6.2007 11:15

No, Ludva má asi představu, že rakety létají po trasách leteckých linek.

;-D

venkovan 5.6.2007 11:14

Re: zadne suverenity se nevzdavame

Pak vám jako stabilní spojenec vyjde zase Amerika. Stačí připomenout, že bez těch lidí za oceánem by asi těžko vznikla Masarykova první republika. Také výsledek druhé světové války by byl jiný. Odmítnutím hospodářské pomoci po II. sv. válce jsme se přiklonili k bolševikům - kteří byli předtím spojenci Německa. Je třeba si znovu vybrat. A je to na nás. 

Sch.glosátor 5.6.2007 11:13

Ale co s papírovými penězi ve světě zničeném válkou? Jéžišmarjá !

Peníze nejsou ničim jiným než zbožím, které má tu vlastnost, že je směnitelné za jakékoli jiné zboží. Peníze jsou universálním zbožím. Ti o kterých píšu,  je necpou do štrozoků ani je nemají na bankovních účtech po troškách ukrajovaných různými poplatky, ale kupují za ně jiné zboží, obchodem s ním vydělávají další peníze, za které kupují další zboží. Peníze jsou jen prostředkem. Ony papírové peníze nejsou penězi, ale jen symbolem peněz, který sám o sobě je bezcenný. Jeho symbolická hodnota je určována mnoha faktory. Velké obchodní transakce s eprovádějí bezhotovostně. Papírové peníze jsou určené pro běžné užívání "lidem obecným". Je nevýhodné držet velkou zásobu hotových neplnohodnotných  peněz podléhající znehodnocení v čase. Peníze jsou jen nástroji, kterých je třeba mít jen tolik kolik jich je třeba.

Hledajíci 5.6.2007 11:08

Re: Klaus onen symbol plní dobře.

Každý člověk ale smí mít svůj názor. Anebo v ČR je to opět už tak daleko, že správný názor má jenom ODS a jeho čestný předseda?

Americká raketa 5.6.2007 11:03

Re: Re: Re: Re: Pochvala pro Klause

Podle předpokladu jsem tam nenašel žádnou fyzikální revoluci, která řešila problém, že rakety z Ruska budou (muset) být do USA odpalovány úplně jinudy a tudíž středevropská základna PRO nedokáže ochránit uzemí USA před útokem z Rusko. To totiž není Ludvovi jasné a o tom je tohle vlákno.

Sch.glosátor 5.6.2007 11:02

Klaus onen symbol plní dobře.

Po Masarykovi je nejlepším presidentem.

Antonín Hrbek 5.6.2007 11:00

Re: Když už Fakta, pane Hrbek,

Je snadné si ze zakřivení země spočítat jakou výškovou oblast je radar na určitou vzdálenost schopen kontrolovat. Radar umístěný v ČR bude mít podstaně vyšší výkon, než radar, který naším poslancům ukazovali. Takže testy na 4000 km jsou asi zcela oprávněné. Problémem skutečně je fokuzace vysoké hustoty energie, která může být, i když třeba zcela nechtěně, pro okolí velmi nebezpečná.

Jinak vyzbrojovat se na potencionální nebezpečí na 10 až 15 let dopředu je velmi nákladné a zpravidla málo účinné. Stavět neosvědčený systém na stávající rakety je totéž, jako když Francie budovala Maginotovu linii a my jsme budovali "řopíky". 

Hledajíci 5.6.2007 10:57

Re: Re: Re: Pochvala pro Klause

Přečtěte si můj přispěvek nazvaný Bože Zbav Nás Od Zleho, a hlavně ty anglické články.

Hledajíci 5.6.2007 10:55

Re: Jistěže.

Ale co s papírovými penězi ve světě zničeném válkou? Papíru se člověk nenají, papírem člověk žízeň nezažene, papír se nedá dýchat! Anebo ti přiznivci radaru a raket mají tak obrovský strach z Rusů, že raději pochcípají v atomové válce? 

Americká raketa 5.6.2007 10:53

Re: Re: spojenci

Ovšem zdaleka největší problém bude, až Irán ty prostředky mít za 15 let bude a obrana se začne stavět teprve až se definitivně potvrdí, že ty prostředky má. To už totiž bude asi tak 5 let "po dvanácté".

Hledajíci 5.6.2007 10:52

Re: Vážený pane presidente,

Máte pravdu, źe hlavu státu se oslovuje pane presidente, nikoliv Klausíku.  To by se ale projevy a chování pana Klause musely shodovat se symbolem "President Republiky".  Pan Klaus dle mínění mnoha lidí se za tento symbol pouze schovává, a proto mu neprojevují žádnou úctu. 

RomanL 5.6.2007 10:50

Re: Prostoduchému xx

Zato SSSR nám tady 40 let tak zveleboval ekonomiku, až jsme se dostali do ekonomického ráje. Nebo jsem si něčeho nevšiml?

Americká raketa 5.6.2007 10:50

Re: Re: Pochvala pro Klause

K tomu abyste vyvrátil svůj vlastní mylný názor nepotřebuje nic víc, než glóbus za 200 Kč a kousek niti za 1 Kč.

Americká raketa 5.6.2007 10:48

Re: Ono by to dopadlo stejně i kdyby byla hotová.

To je teď ale úplně šumafuk, nechápu proč se obtěžujete vypisováním.

Podstatné je, že přestože jsme začali stavět obranu dříve, než existovala skutečná a reálná hrozba, tak se to nestihlo. To je argument proti názorům, že by se obrana měla stavět teprve až bude případná hrozba reálná.

RomanL 5.6.2007 10:47

Re: Re: Pane prezidente,

Ta závist, ta ale žere, co? Ostatní si namastili kapsy, a vy jste zůstal pořád stejný ubožák. To chápu, to na*ere...

Sch.glosátor 5.6.2007 10:47

Doufejme.

A doufejme, že neposlechne Muravchika. Otázka : jaký vliv ná nejistota o Íránu na ceny ropy ? Kdo vydělává na výkyvech cen ? Kdo tahá za provázky ?  Kdo vlastní akcie ropných společností ?

Ivo 5.6.2007 10:46

Vážený pane presidente,

děkuji za Váš příspěvek k tak diskutované otázce dneška jako radar Ano či Ne. Ztotožňuji se s Vaším názorem ač si myslím, že mi jakožto řadovému občanu naprosto nepřísluší se k tomuto vyjadřovat. Jednou jsme si zvolili vládu a tím pádem musíme plně důvěřovat jejich rozhodnutí. Kvalifikované rozhodnutí je vždy založeno na řádné znalosti problematiky, což v kontextu s referendem není absolutně myslitelné. Věřím, že se lidé, které jsme zvolili do vedení tohoto státu, důkladně seznámí se všemi argumenty a kvalifikovaně za nás rozhodnou zda Ano, či Ne. Tohleto by si myslím měli pochopit všichni ti křiklouni, kteří ač neznaje ani zbla jediného argumentu vykřikují do světa svůj "kvalifikovaný" názor. O kultuře projevu pak ani nemluvě.

A vážení diskutující, jak chcete aby váš názor byl vyslyšen, když ani nevíte, že hlavu státu se oslovuje pane presidente, nikoliv Klausíku...

Ludva 5.6.2007 10:44

Re: Pochvala pro Klause

Je to opravdu řečeno skvěle diplomaticky - souhlasím s radarem, který bude chránit euroatlantický prostor a nebude namířen proti Rusku. S tím bych v podstatě také mohl souhlasit. Bohužel to ale prakticky vypadá, že radar bude chránit území USA před Ruskem.

Sch.glosátor 5.6.2007 10:42

Jistěže.

Ale je to skvělý byznys. Byznys se strachem je vždy skvělý.

Sch.glosátor 5.6.2007 10:40

Ono by to dopadlo stejně i kdyby byla hotová.

Na uskutečnění velmocenských zájmů Třetí říše zaměřených na východ by nic nezměnila, velmoci Dohody by nás hodily přes palubu tak jako tak a pokud bychom se bránili, označili by nás za narušitele míru a agresora. Nikdo by nám nepomohl a naše drahá a vychválená obrana by nepřítele jen zpomalila. Jedinou možností v letech 1937-38 byla vojenská anexe Německa. Spojenými silami Francie, Anglie, Československa a Polska. Z důvodů, které známe to nebylo průchodné.