21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Krysa 5.6.2007 12:38

Re: Re: Re: SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS!

No jo no.. a co tak Babylon 5 ???

Americká raketa 5.6.2007 12:36

Re: jsem opravdu zvědavej

Hlavní důvod, proč základna bude pod NATO začleňována pomalu není neochota USA, ale neochota NATO. A to nejsou jenom politické důvody (Francie), ale hlavně finanční. Evropští členové NATO jsou vesměs rádi, že si platí vlastní armády. Podílet se tak finančně náročném projektu jako je protiraketový štít proti mezikontinentálním raketám není teď pro NATO (resp. jeho evropské členy) reálné. NATO je rádo, že bude budovat podstatně levnější štít pro ochranu bojiště před raketami krátkého doletu a to je ještě ve fázi, kdy se o tom zatím hlavně kecá a maximálně se modifikují existující systémy.

Jé to by bylo křiku, kdyby ten americký systém měl být pod velením NATO a všechny státy (včetně nás) by na něj měly přispívat...

Krysa 5.6.2007 12:36

Re: Re: Re: Re: ad radar

Doufám, že ty zásahy nemyslíte jako v Izraeli, kdy ty Patrioty byly na prd, pulka raket z Iraku se rozpadla cestou, a v závěru jsme se po létech dověděli, že "zachycení cíle" je něco jako když raketa letí 20m od jiný rakety a že šlo o psychologickej efekt na Izraelce, neb žádnou V2 irácké výroby ve skutečnosti přímo žádný Patriot netrefil...

Strašně by mne taky zajímalo, jak by tahle "obrana" sejmula takové "milé věci" jako Sunburn SS-N-22 Moskit...nebo něco na podobné úrovni.

Pokud tohle bude chránit ten radar na Kavkaze, potěš panbu tu obsluhu... asi je budou hledat mezi "kamikadze"?

Krysa 5.6.2007 12:25

jsem opravdu zvědavej

kolik lidí je tak nadšenejch válkou proti: terorismu, anarchismu, komunismu, islámu a jiným ismům, že hodlají riskovat třetí světovou a to jadernou válku v době, kdy si většina obyvatel teto planety myslí, že příčinou bude buď Izrael nebo USA (takzvaná jejich sebeobrana)!

A těm opravdu vřele doporučuju americký film "Na břehu" či ještě lépe pozdější australskou dvoudílnou verzi uváděnou na Hallmarku, aby viděli, JAK to pak dopadne!

Též doporučuju filmy jako "The day after", "Der Tag Null", "Selhání vyloučeno" a další....Ostatně, kdyby ten radar a základny nebyly "i proti Rusku", co brání teda mezinárodní spolupráci na podobných základnách???

Logicky nic, pokud tedy nejde o základnu chránící pouze USA a jejich základny. Ujasněte si tedy, zda třeba Rusko či Čína je nebo není nepřítel, nemůže být oboje! Buď je nepřítel a pak je to logicky i proti němu, nebo není, a pak zas není jasný, proč to musí být základna USArmy a nikoli NATO či ještě lépe více států v komplexní obraně! Oboje mít nemužete!

M. Zima 5.6.2007 12:24

U toho

Bumsacá - rumcasá na Hradě chyběla Parkanová s tím songem. Je momentálně skutečně kLausovi nejblíž, jak "formálně tak obsahově", na stejné úrovni.

Americká raketa 5.6.2007 12:17

Re: Re: Re: Re: Re: Bože Zbav Nás Od Zlého

Kryso. Zkuste si přečíst celé vlákno. Tady se řeší systém obecně, nikoliv pouze to co bude u nás či v Evropě.

Sch.glosátor 5.6.2007 12:16

Gratuluji k dobrému tipu.

Právě tak učinil R^

Americká raketa 5.6.2007 12:15

Re: Re: Re: ad radar

Nás bude chránit celý systém, který pro svou správnou fuknci potřebuje i radar na Kavkaze a satelity. Co bude dělat ten u nás si lze přečíst na mnoha místech, ale v kostce už jsem to popsal.

Radar na Kavkaze nemůže být ohrožen balistickou střelou středního či delšího dosahu vystřelenou z Iránu. Proto není potřeba ho před tímto ohrožením chránit. Může být ohrožen balistickou raketou krátkého dosahu, střelou s plochou dráhou letu, či klasickým leteckým útokem. Proti všem těmto prostředkům existuje obrana a dost možná by všechny tyhle úkoly zastaly jedna až dvě baterie moderních protiletadlových/protiraketových střel v blízkosti toho kavkazského radaru.

Sch.glosátor 5.6.2007 12:14

Bushův také dobrý.

Nabídka Rusku je zajímavá, nelze ji přejít, jsem zvědavý jak zareaguje Putin.

Sch.glosátor 5.6.2007 12:12

Vždyť to říkám.

Mít jen tolik peněz  - čili zboží s nejvyšší likviditou, kolik je potřebných pro obchod.  Předpokládám, že jste nepatřil mezi velké obchodníky, kteří diversifikují kapitál a že jste měl nějakou místní nebo regionální měnu. Například Protektorátní Koruny nebo Říšské Marky. V případě, že byste měl USD nebo zlato v bance v bezpečné zemi, neměl byste takové problémy. Protože byste byl bohatý. Bohatí nemají takové problémy. Jejich kapitál jim, nejsou-li naivní a hloupí, jim umožní včas se přemístit do bezpečí. Pro případ války většího rozsahu je vhodné mít  za stávající peníze vhodnou náhradu v žádaných a dobře směnitelných komoditách. Ty se stanou penězi. Protože peníze jsou zboží a zboží jsou peníze.

Olinka 5.6.2007 12:10

Re: Re: Nemyslel jsem si, že se dožiji doby, kdy modří zrudnou a rudí zmodrají.

kdyz je tak naklonovanej, tak za to prece nemuze, ne?! ;-DRv

Krysa 5.6.2007 12:08

Re: Re: Re: Re: Bože Zbav Nás Od Zlého

Severní Koreu a pacifickou část systému si s ohledem na umístění čR můžete strčit víte kam! TO nemá s radarem u NAS nic společné! Nebo si myslíte, že Sev. Korea by střílela rakety na USA přes Evropu??? Máte globus či víte co to je??? No a z Bushe by byl v nejistotě každej normální člověk. Jestliže mu "bůh řekl, že má odstranit z Afghanistánu teroristy", tak je jednak stejnej fanatik jako ti proti kterým udajně bojuje, druhak je magor a má sedět ve cvokárně a ne v Bílým domě!

U takových lidí se nedá spolíhat na to, co jim zase "bůh řekne"

a já se na nic podobné nehodlám spolíhat taky!

Americká raketa 5.6.2007 12:08

Re: Re: Re: Re: Když už Fakta, pane Hrbek,

Takže proto teď budeme poslouchat Irán, že žádné rakety nestaví. Jako jsme poslouchali pana kancléře Hitlera, že žádnou válku neplánuje.

Mimochodem nikdo netvrdil, že ty zbraně HN v Iráku mají přímo ohrožovat západní civilizaci. Ale ono je to tak efektnější, tak to tak vylepšujete, co?

Honza42 5.6.2007 12:07

Ano to jsem já. Přesně.

Mám trvalý a nevyléčitelný strach z ruského medvěda. Nevyzpytatelné a potměšilé šelmy, pro kterou lidský život má nulovou hodnotu. Mají to tam tak po staletí, tak jsou na to zvyklí. Já si zvykat nechci, děkuji.

Mám také trvalý a nevyléčitelný strach z komunismu, socialismu a podobných ideologií, protože jsem je zažil. Nechci, děkuji, stačilo.

Asi opravdu nemá smysl o tom s vámi diskutovat. Já se totiž nechci léčit, protože ten strach považuji za svůj pud sebezáchovy.

Americká raketa 5.6.2007 12:04

Re: Re: Re: ad radar

Kryso, trochu jste zaspala dobu. Nebo možná dobu opět předbíháte. Nicméně v současné době jsou na Kavkaze odbojné státy, které se považují za samostatné a suverénní a které se domnívají, že nepotřebují jezdit do Moskvy pro povolení k tomu co si budou na svém území stavět. Víceméně se počítá, že to bude Gruzie.

Kdybyste o tom systému alespoň něco maličko věděla (což je ovšem podmíněno četbou jiných zdrojů, než jsou b listy), tak by vám bylo jasné, že ten radar u nás je potřeba na přesné sledování letící hlavice - aby mohla být přesně zasažena. Což je úkol, který nezastane ani žádná družice, ani jiný typ radaru a pro zdárné sestřelní jsou potřeba oba radary: předsunutý/přehledový poblíž místa odpalu a vzdálený/"střelecký".

Krysa 5.6.2007 12:01

Re: Re: ad radar

....ostatně z vaších kydů vyplývá, že nás bude chránit radar "na Kavkaze" a satelity... CO teda bude dělat ten u nás? Chránit radar v Gronsku, jo??? A CO bude chránit ten radar na Kavkaze? Chlap sedící s raketou na poli za Teheránem???

Antonín Hrbek 5.6.2007 11:59

Re: Re: Re: Když už Fakta, pane Hrbek,

Americká admistrativa oznámila že v Iráku je velké množství ABC zbraní připravených k použítí a že ohrozují západní civilizaci. Našlo se  ......

emersonskej 5.6.2007 11:59

Re: Re: SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS!

Totéž se dá říct i o vás !!!! Jenomže v obráceném gardu !!! :-D Mimochodem sám jsem se nikdy nic nekriticky neobdivoval... dokonce ani Hvězdnou bránu a Star Trek - a to už je v mém případu co říct...;-D

Sch.glosátor 5.6.2007 11:58

Klausův dnešní projev je excelentní.

Formálně i obsahově.

emersonskej 5.6.2007 11:56

Re: SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS!

R^>-

Hledajíci 5.6.2007 11:55

Re: SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS!

Tento přispěvek plně potvrdil můj názor, že patologický strach mnoha obyvatel bývalých států Varšavské Smlouvy z Německa / Ruska / socialismu / komunismu / levicových myšlenek / islámu / atd;  a k tomu patřici na straně jedné jejich obrovská nenávist  k Rusku, a na straně druhé nesmírný a nekritický obdiv všeho so pochází z USA; tyto obyvatele zaslepuje a činí je ne-objektivními, a proto nemá cenu nadále s nimi diskutovat.

Krysa 5.6.2007 11:54

Re: Re: ad radar

ad: a raketa bude taktéž zachycena předsunutým přehledovým radarem, který bude umístěn někde na Kavkaze. Takže protirekaty v Polsku se nezačnou ke startu připravovat až stovky sekund po iránském odpalu, ale jednotky, maximálně několik málo desítek sekund.

------------

Co je to za blbý kydy pro popeláře? Ono snad Rusko odsouhlasilo, že bude mít další americkej radar na Kavkaze??? A pokud by ty rakety při startu zaměřoval radar na Kavkaze a satelity tak ten u nas bude na co asi???

Až je někdo bude odpalovat z Izraele???

emersonskej 5.6.2007 11:53

Re: Re: Když už Fakta, pane Hrbek,

Právě naopak vážený pane - Našim poslancům byl ukázán právě ten radar, který (pokud to naše vláda schválí) bude ve svém původním působišti rozmontován a sestaven tady u nás !!!

Americká raketa 5.6.2007 11:51

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pochvala pro Klause

A čím více budou protivníci USA zastrašeni a čím více vzdáleni budou od myšlenky útoku - tím lépe i pro nás.

Honza42 5.6.2007 11:51

Je vidět, že jste opravdu hledající.

Airbagy v autě jsou zbytečné a pasy jsou zbytečné, protože jsou účinné jenom ve 26 případech ze 35. Očkování proti nemocem taky. Jestli chcete 100% funkční svět kolem sebe, jsem si jist, že budete neúspěšně hledající až do smrti.

A proč Vám to vlastně vadí, když to neplatíte?

Americká raketa 5.6.2007 11:49

Re: Re: Re: Bože Zbav Nás Od Zlého

No váš omyl spočívá, že mezi útočníky, kteří budou před systémem v nejistotě, počítáte i Rusy. Pro Rusy takový protiraketový deštník nepředstavuje vůbec žádnou překážku jejich případnému útoku. Z důvodů, které se omýlaly mockrát - i v této diskuzi.

Případní útočníci v nejistotě jsou Severní Korea vs. pacifická část systému a Irán vs. evropská a část systému.

Ale alespoň něco z vás vypadlo, s čím souhlasím - naše další diskuze opravdu nemá smysl.

Ludva 5.6.2007 11:47

Re: Re: Re: Re: Re: Pochvala pro Klause

Vám zase není jasné, že území USA chrání především americké základny rozmístěné po celém světě. A ty v Evropě radar chránit může. A největší ochranu poskytuje zastrašování, čím více základen, tím větší strach. A o tom to je.

Americká raketa 5.6.2007 11:45

Re: Re: Re: Re: Pochvala pro Klause

Opravdu to Putin vidí stejně? Jste si jist? Nebo jenom potřebuje strašit vlastní obyvatelstvo vnějším nepřítelem kvůli domácí politice? A strašit bývalé (resp. dočasně opuštěné) satelity kvůli budoucí zahraniční politice? Případně získat ze zahraničí v rámci ústupu ze současných tvrdých pozic nějaké výhody?

Hledajíci 5.6.2007 11:41

Re: Re: Bože Zbav Nás Od Zlého

Podívejte se na ty filmy sám!

A o těch ne-100% fungujícich systémech ti ˇ"útočníci" moc dobře vědí, přečtěte si proslovy ruských představitelů.

Ale je asi zbytečné s Vámi nadále diskutovat. Vy  a Vám podobní jste přesvědčeni, že co pochází z USA je vždy bezvady. Já jsem se naopak mnohokrát přesvědčil o opaku. Ale k tomu se musíte zbavit Vaši nekritické lásky ke všem americkému! 

Al 5.6.2007 11:40

SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS, SOUHLAS!

Podepisuji se za slova VK a zcela s nimi souhlasím.

Většina "libových kritiků" si nevidí ani na špičku nosu. Radarová stanice v ČR s nejmodernější technologií, kterou v průběhu let teprve převezme NATO - to je obrovská příležitost pro nás.

Pokud nám nespadne srdce do kalhot z rusáků, tak to zvedene nejenom naši prestiž, ale také bezpečnost zvýší. Jednak bychom (v případě souhlasu) se stali důvěryhodným partnerem a spojencem pro US jednak by si na nás následně rusáci a jim podbní dovolovali podstatně méně...

A ze socdem a z Paroubka,jejichž vlády s američany začali o radaru jednat (za zády veřejnosti)  - se mi prostě dělá ZLE!