17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Dušan Neumann 11.4.2007 8:13

Re: Z historie:

Vážený pane, za všechny krajany, které znám Vám vyjadřuji sympatie, respekt a poděkování za rozumný a vlastenecký postoj ve chvíli kdy se tu demostruje hlavně zbabělost a závist.

zk 11.4.2007 8:12

Re: Rozdíl tu skutečně je

Opravdu Vy máte srovnání. Takže je úplně stejné, když se sem přes noc navalí statisíce cizích vojáků jako kobylky, nebo když se někdo zeptá, jestli by  na našem území, ve stávajícím vojenském prostoru, mohl umístit radarovou stanici s obsluhou cca 200 lidí?!!A neoperujte pořád s tím slovem "demokracie", to používají i komunisté, kteří se moc snaží, aby žádná nebyla!!

Skepti/cus M/aximus 11.4.2007 8:12

Tak si za spojence dosaďte USA bezduchý hnidopichu :-)

Skept/icus M/axi/mus 11.4.2007 8:09

zk, co to žvaníte?

USA především útočí a pak se oprávněně strachují o svou bezpečnost díky pochopitelné odvetě.

Zamykat musíme, ale vlastní zámky.

Pohraniční pevnosti jsme skutečně stavět neměli, ale ne proto, že by dráždily Říši, ale proto, že šlo o nesmyslné neúčinné opatření.

Ostatně dle mého jediné smysluplné řešení bylo odstranit Hitlera, také by přišlo levněji. Nicméně po bitvě je každý generál.

zk 11.4.2007 8:07

Re: zk, možná ty "argumenty" nemají vliv proto, že jsou poněkud účelově zkreslené.

A kdo bránil například Francii, aby se nechovala jako USA, když je to tak výnosné. A co to znamená, brát se v zahraniční politice servítky, třeba něco jako Rusko nebo Francie nebo celá EU?

zk 11.4.2007 8:04

Re: Helejte foxi, jak by ti naši "spojenci" rozhodly, kdybysme požádaly o reciproční základnu 60km od Washingtonu?

Spojenci rozhodli   kdybychom požádali

Asi jste ve škole dost chyběl, že(Y)

S/kepticus M/aximus 11.4.2007 8:03

zk, možná ty "argumenty" nemají vliv proto, že jsou poněkud účelově zkreslené.

Zaprvé vždy šlo o výhodný obchod pro USA či alespoň pro určitou vládnoucí skupinu a zadruhé svět se dost výrazně od té doby změnil. Ostatně USA si v zahraniční politice nebraly nikdy servítky.

zk 11.4.2007 8:01

Re: Tady to není o mít či nemít radar, ale mít či nemít doma nakvartýrované poskoky souseda z vedlejší vsi, který dělá zbytečné rozbroje po širém okolí a je poněkud nenažraný

Jo, tak ten kdo se brání, dělá svými obranými opatřeními rozbroje. No, tak fajn, tak raději nebudeme zamykat, abychom ty zloděje nedráždili. Podle této Vaši teorie jsme za 1. republiky neměli stavět ty pohraniční pevnosti, protože jsme tím dráždili Němce a Hitlera tak dlouho, až nás nejprve donutil podepsat MD a pak nás pro jistotu obsadil celé. Kdybycho bývali ty pevnosti nestavěli a nevyzbrojovali naši tehdejší armádu, tak by třeba byl Hitler tak shovívavý a na svých výbojích by nás určitě minul?!!

zk 11.4.2007 7:57

Re: Re: Pane Mlejnku pěkné, ale od antiami to určitě těžce zchytáte

To není cizí vojsko, ale spojenec. Kdyby legionáři a vojáci za 2ww přemýšleli jako Vy a spousta dalších, seděli by doma "na zadku" a čekali by, jak to dopadne, ostatně jako většina jejich spoluobčanů. Proto také byli zahraniční vojáci po 2ww tak "odměněni". Žádný jiný národ se ke svým hrdinům nezachoval tak odporně, jako ten náš. Škoda, že těch vojáků z 2 ww už žije tak málo, jsou staří a jejich hlas je příliš slabý. Určitě by nešli protestovat proti radarové stanici nebo raketové základně. !!

Sk/e/pticus M/axim/us 11.4.2007 7:56

Helejte foxi, jak by ti naši "spojenci" rozhodly, kdybysme požádaly o reciproční základnu 60km od Washingtonu?

:-)))

zk 11.4.2007 7:50

Re: Re: Z historie:

Tak nám povězte svou variantu. Na hlavu budete spíše Vy a je vidět, že o historii toho moc nevíte. Měl byste svůj čas raději trávit vzděláváním se. Asi moc velký pamětník nebudete, jenom takový takypamětníkRv

Sk/epticu/s Max/im/us 11.4.2007 7:49

Rozdíl tu skutečně je

Jednou nás do područí Velkého bratra dostali servilní kariéristé pod rouškou komunismu a teď nás do područí chtějí dostat prakticky stejní servilní kariéristé, ale pod rouškou "demokracie" bez demokracie :-(

zk 11.4.2007 7:47

Re: Z historie:

Velmi s Vámi souhlasím. Také je mi z některých spoluobčanů špatně. Obávám se ale, že Vámi uvedené argumenty právě na tuto skupinu spoluobčanů nebudou mít žádný vliv. Protože oni jednak moc nepřemýšlejí, neznají historii a možná kdyby radar nebo rakety byly sovětské, tak by tak neprotestovali. Ještě ke vztahu Němců a Rusů, také se z historie nepoučili, ani jedna strana. Německo je opět přítelem Ruska, Merkelová se kamarádí s Putinem, stejně jako její předchůdce. Doufám jen, že historie se snad nebude opakovat. No a co se týká Francouzů, ti byli vojáky tak za Napoleona, pak už to s nimi šlo od desíti k pěti. Možná to oba národy, Němce i Francouze tak irituje, že jim Američané pomáhali, takovým státům, které byly v určité době mocné.

fox 11.4.2007 7:39

Re: Z historie:

Podepisuji s Vámi.Nechutné přemýšlení co nám to přinese,jak na tom vyděláme.Žádná spojenecká vstřícnost,ale co chceme,to co jste napsal ví asi tak 10% lidí pod 50 let.Nebo se pletu?

Sk/epticus M/axim/us 11.4.2007 7:39

Tady to není o mít či nemít radar, ale mít či nemít doma nakvartýrované poskoky souseda z vedlejší vsi, který dělá zbytečné rozbroje po širém okolí a je poněkud nenažraný

Zkrátka málokdo je takový idiot, aby na svůj dům nechal instalovat zámek souseda ze statku za rybníkem, kvůli tomu, že mu sousedovi kluci můžou vytlouct okno kamenem :-)

takypamětník 11.4.2007 7:34

Re: Z historie:

jste zřejmě inavlida i na hlavu a vykládáte si historii jak se vám hodí - pokud půjde aAmíkům o kejhák,tak se na nás klidně vykašlou - radar sem radar tam

pepe 11.4.2007 7:08

Re: Re: Pane Mlejnku pěkné, ale od antiami to určitě těžce zchytáte

Pokud zde budou cizí vojáci,tak to bude s naším souhlasem My ovšem známe případ,že tu byla vojska ,která se nikoho neptala,jestli je chceme.A v tom je přeci jenom nějaký rozdíl.

MILA 11.4.2007 7:07

mozna ze radar neni vselek ale lepsi je to mit nez nemit

neco jako zamknout dvere k baraku stale je ucinne, i kdyz se zlodej muze dostat dovnitr oknem, coz neznamena ze prestaneme zamykat

Borek@exil 11.4.2007 4:15

Re: Re: Pane Mlejnku pěkné, ale od antiami to určitě těžce zchytáte

Je to hrůza...ale české jednotky po boku Rudé armády skutečně pomáhaly (nevědomky) připravovat půdu pro pozdější pobyt Rudé armády v Československu. Předpokládám, že Rudou armádu řadíte k Vámi zmíněným cizím vojskům a základnám... 

M. Gebauer 11.4.2007 2:14

Z historie:

Velmi krátce. O vznik bolševického Ruska se lví měrou zasloužili Němci, když transportovali zločince Uljanova do jeho vlasti. Ano, titíž Němci, kteří se svým válečným dobrodružstvím zasloužili o porobení národů východní Evropy pod prapory komunismu! A jsou to stále stejní Němci, kteří v r. 1968 opět bezdůvodně vtrhli, pravda, po boku jiných bolševických armád, do naší země. A oni Němci nyní berou nepřiměřené ohledy na pokřik ruských jestřábů před možnou obranou "spřátelené" země - ty uvozovky proto, že přátelé vůči sobě mají porozumění! A nyní ještě Francouzi: Na nich především záležela obrana naší země v r. 1938. oni byli našimi hlavními garanty naší bezpečnosti. Oni před Němci bleskově kapitulovali a nebýt Američanů ví Bůh, jak by dopadli nejen v té drudé, ale nejspíše již v té první válce. Oba národy, tedy Němci i Francouzi mají nejmenší důvod na Američany si stěžovat: Vzpomeňme Marshallova plánu, který nám bolševické bestie nedovoily přijmout, vzpomeňme letecký most, jímž USA dokázala zásobovat obyvatele Zápaního Berlína při jeho blokádě sovětskými vojsky, vzpomeňme i americké dodávky portavin a válečné techniky sovětům, bez nichž by se válka na východě stěží vyvíjela tak, jak to víme.

Pro přemýšlejícího člověka je jasné, že Američané své spojence na holičkách nikdy nenechávají. Stydím se, opravdu se stydím, že v naší zemi se diskutuje o možnosti pomoci USA a tím i bezpečnosti naší země umístěním jejich radarové stanice na našem území a většina obyvatel tuto pomoc odmítá. Ani to si naši občané zřejmě neuvědomují, že bez Spojených států, bez presidenta Wilsona, by v r. 1918 Československá republika nevznikla! 

Douška. Jsem důchodce, nyní invalida a ještě jednou chci zdůraznit, že za své "ustrašené" spoluobčany se opravdu stydím!

   

Vasekpasek 11.4.2007 1:39

To jsem zvědav na diskuzi

V podstatě bych to celé podepsal i se závěrem, že nemáme USA vše odkývat. Nicméně já osobně bych ten radar odkýval a to už jen z výše zmíněných důvodů v článku

zarubezom 11.4.2007 1:22

Re: Re: Pane Mlejnku pěkné, ale od antiami to určitě těžce zchytáte

Pokud to byla zakladna Sovetska, taxi milej Ladislave pochopitelne drzel zobak?

Je to tam, kde to bylo bez pevne usazene statni infrastruktury, asi jako bylo Rakousko - Uhersko, hraz mezi germanem a rusem. Jsme kasparci techto dvou "sousedu" - staci skrtnout a probudi se "GRU" politruci v Cesku, aby hajili Rusko Nemecky zajem .... patris Ladislave k "renovovane" skupine internacionalistu? ;-)

Co jeden radar? nejmene 10 amickych zakladen a neprdne si ani rus, natoz german!

Ladislav 11.4.2007 1:09

Re: Pane Mlejnku pěkné, ale od antiami to určitě těžce zchytáte

Domnivate se ze cizi vojsko a cizi zakladna na uzemi nasi zeme je to za co bojovali legionari a vojaci za druhe svetove?

David 11.4.2007 0:45

Pane Mlejnku pěkné, ale od antiami to určitě těžce zchytáte

Jinak k radaru a lodi v přístavu NY: atomovku a další zbraně lze k nepříteli dopravovat různými cestami. Radar (respektive celý systém několikastupňové protiraketové obrany) je určen na likvidaci jedné z těchto "dopravních" cest. Špionáž, zlepšený výkon celní služby (doposud velká díra v pomyslném plotu, nejen v USA) jsou zase bariéry na jiných dopravních cestách.

One size fits all je možná sen některých marketingových šamanů, ale skutečný život včetně skutečné obranné politiky je o něčem jiném.