18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mirek F. 11.4.2007 20:50

Re: Re: Re: Z historie:

A te mírová hnutí v USA nebyla náhodou složena především z amerických občanů? Děláte jako kdyby Američané byli ochotni zůstat a pomáhat, ale někdo jiný jim to zakázal.

cempírek 11.4.2007 20:34

Re: Re: Radarová základna v Čechách

co to melete? bunkry se začaly budovat ve chvíli, kdy každému bylo jasné, že válka bude, v roce 1936, tedy v době, kdy hitler už čtyři roky německu šéfoval

sebevalt 11.4.2007 20:32

Re: Jednoznačně je Bush horší

USSácká Říše se do pár let zhroutí a místo toho... tam konečně zvítězí komunismus....;-D

StandaT 11.4.2007 20:20

Re: Re: dva dotazy

Díky za odpověď, ale mám dojem, že ji psal spíše odpůrce referenda než zastánce, nemylím se? Já bych rád četl ale odpověď od příznivce. Od někoho, kdo zde na NP opakovaně volá po referendu.

richard 11.4.2007 20:10

Re: dva dotazy

Referendum je projevem politické demokracie i manipulace v jednom. Levice hystericky řve o referendu, protože počítá že dokáže lidi oblbnout a domůže se tak zamítnutí radaru. Pokud ale referendum prohrají, nebudou jeho výsledky respektovat a budou si stále mlít svou. A "potřebný" zákon si prosadí parlamentní cestou - viz poslední referendum v Portugalsku, v případě nutnosti jsou ochotni i rozpoutat občanskou válku - viz referenda v ex-Yugo. Zadní vrátka pro uchování demokracie nejsou špatný nápad, Hitler, Gottwald, Allende i Chávéz se dostali k moci demokratickou cestou.

O bezpečnostních otázkách by měli politici rozhodovat na základě údajů vlastních i spojeneckých zpravodajských a vojenských odborníků analytiků i  prognostiků a objektivního zvážení obranných potřeb, nikoli ohrožovat budoucnost své vlasti zmanipulovanou ulicí, jak dnes dělá ČSSD. Pokud odmítneme radar, celému světu tím naznačíme, že nemáme zájem na své obraně - fatální následky by to mohlo mít ale hlavně ze strany zcela jiných zemí, než zmiňujete, Ahmadínežádovo obohacování U, jeho výhrůžky Israeli vymazáním z mapy světa, jeho sliby stoupencům, že mahdí přijde a zničí nevěřící ohněm již za dva roky a jeho vývoj raket s dostřelem 3 500 až 4 000 km by měly znepokojovat nejen Israel, USA, Ethiopií a Indií - ta si ale již protiraketovou ochranu buduje, nedávno vyzkoušeli vlastní antiraketu), ALE HLAVNĚ CELOU EVROPU.

J.G. Pašek 11.4.2007 20:02

Re: Re: Ale však on se ani král Karel IV neštítil hojit se na židovských pogromech . . .

Mám českou, politicky nezatíženou,  knihu KAREL IV . .  . a tam to je.  Nehledal a netrstal provinilce vrahy, protože to nebylo v  zájmu papeže a církve . . . . král ovský dvůr Karla IV měl první kdo měl nárokmna nemovitosti po zavražděných židech, které prodával za psničku či dal zdarma těm, kterých přízen potřeboval, či daroval za odměnit  . . . .

Nenapsal jsem, že by to byla králova politika, či naváděl a povzbuzoval obyvatelstvo v jeho říši, která byla obrovská, dělat na Židy v jeho říši pogromy . . . nemohl být ale všude a církev vrahy Jéžíše Krista se nezastala a ovečkám nezakazovala . . . .  

Pametnik starejch dob 11.4.2007 19:43

Re: Ale však on se ani král Karel IV neštítil hojit se na židovských pogromech . . .

Myslím, že Karlovi IV křivdíte, on chtěl těm pogromům zabránit. Ty pogromy za jeho byly tehdy důsledkem toho, že lidé hledali "viníka," který způsobil mor.

Mimochodem, půjčovat a půjčovat si na úrok zakazuje také islám. Muslimové v Británii si tak nemohou opatřit byt na hypotéku a jsou naštvaní, že ostatní to mohou.

Pametnik starejch dob 11.4.2007 19:37

Máte pravdu, existuje dokonce kniha s názvem

"Mírová politika Adolfa Hitlera." Čtenáři je tam vysvětleno, že Německo, soustředěné na mírové budování, je ten poslední stát na světě, který by mohl chtít válku. Pokud to někomu připomíná "Tábor míru" nejde samozřejmně o podobnost čistě náhodnou.

A jistý pán, jménem Chamberlain, který se v Mnichově s panem Hitlerem tak krásně dohodl, tvrdil ještě roku 1939 že zvyšovat zbrojní výdaje tak, jak to požadoval válečný štváč jménem Churchill je přece zbytečné. Tak jako je dnes "zbytečné" stavět u nás americký radar.

Další z bláznů byl jistý americký generál jménem Pershing, který po první světové válce požadoval, aby byla v USA zavedena povinná vojenská služba, když přece bylo jasné, že žádná válka už nebude.

J.G. Pašek 11.4.2007 19:36

Nu, však toho židovského zla se Češi s pomocí Němců pohodlně zbavili po nich byty vykrádali . . .

Více těch českých židů vyletělo v koncentráku komínem, než se jich domů vrátilo . . . . a jak to vypadá, Skepikusové světa by chtěli repete . . .

Jo 11.4.2007 19:08

Junior Ml.

je asi Marťan!?

Jo 11.4.2007 19:07

Re: Jednoznačně je Bush horší

Stručná ajasná analýza...

Skept/icus Ma/ximus 11.4.2007 18:54

Ode mě jste určitě chválu na Vietnamce neslyšel.

Americká raketa 11.4.2007 18:49

Re: Re: Re: Re: Re: Hájit zájmy za hranicemi

Nechápu vás ani trochu. Na jednu stranu správně píšete, že Američané zatím nmořní cesty ochrání, ale na druhou stranu píšete, že se zájmy Evropy a Ameriky v mnohém rozcházejí. Není právě tohle dobrý důvod, aby Evropa byla schopná bránit své zájmy za svými hranicemi? Píšete, že posiluje? No bohužel zatím tak akorát na papíře. Reálně se za posledních 15 let k lepšímu nezměnilo nic.

USA chtějí rozmístit systém na území suveréního státu. Rozhodující je postoj a souhlas toho suveréního státu. Názory ostatních zemí na kontinentu jsou hezké a zajímavé, ale to je opravdu tak vše.

J.G. Pašek 11.4.2007 18:47

Asi tak jako Vietnamci v ČR . . .

zdá se že ti Čechům nevadí a klumprty padělky ADIDAS a ROLEX od nich vesele kupují . . . a Vietnamci jsou tam dnes obdivováni za jejich pracovitost a "poctivost"  . .  . . kam se na ně 4eši hrabou . . .  kdejakej šikmookej ano, jenom ne proboha Žid . . .

Ske/pticus Max/imus 11.4.2007 18:45

Re: Re: Americká raketo máte to poněkud popletené

Které jsou zadluženější?

Co se týče těch technologií, tak v dnešním globalizovaném světě se to sice špatně rozlišuje, ale nebojte se, že by se američané nepochlubili a já že bych si toho při své práci nevšiml :-)

Nevím jak euroatlantická civilizace, ale já osobně se s Blízkým Východem nemám vůbec potřebu domlouvat jinak než obchodně.

Skept/icus Maxi/mus 11.4.2007 18:34

To víte Pašku, tenkrát se ještě smělo zlo pojmenovat :-)

Ske/pt/icus Ma/ximus 11.4.2007 18:32

Pašku, Ti Židé se mohli živit řemeslem jako každý jiný

Nicméně lichva a obchod jsou jejich přirozeností. Ostatně dodnes krásně žije mnoho z nich z toho, že půjčují peníze, které reálně nemají a většina lidí jim to krásně baští i s navijákem.

Skepti/cus Maxim/us 11.4.2007 18:28

Neplácejte kraviny otečkovaný jirko sirko

Smiřte se s tím, že někdy prostě na exoty Vašeho typu nemám náladu.

J.G. Pašek 11.4.2007 18:00

Ale však on se ani král Karel IV neštítil hojit se na židovských pogromech . . .

6idi byli jediní, kteří směli půjčovat na úroky, jejich to jediná obživa . . . . křesťanům církev zakázala účtovat úrokz . . .chce=li křesťan půjčit peníze, nesí účtovat úroky . . . . a když teda 6idi napůjčovali křesˇanům prachy, tak je v noci přepasdli, účetní knihy spálili a 6idy žavraždili . . . .a potom přišla Průmyslová revoluce a potřeba půjčovat sikapitál . . . . . . a kdo měl 1000 let zkušenost s penězi a půjčovat?  . . .Nu a tak bankéři kontrolovali dlužníky, stejně jako dnes, protože lidé si chtějí koupit klumprty na úvěr . . .  jenomže to jsou glóry, protože je okrádají atheisti čeští bankéři . . . .

jirka.s. 11.4.2007 17:43

Re: Radarová základna v Čechách

Bačo, už jsi jak Vízek!

jirka.s. 11.4.2007 17:42

Grand septikus měl zřejmě ve dvě padla? (13.43)

Jak prázdno a cize tu bylo o svátkách bez septika! Ještě že ho tak vehementně nahradil Vízek!

jirka.s. 11.4.2007 17:37

Re: zk, proč srovnáváte svůj idol USA s Ruskem či Francií?

USA se vzmohli.... Opět moc hezké. Skutečně jsi přesvědčený o tom, že ty hrubky jsou způsobeny tvou vášní pro diskuzi?

jirka.s. 11.4.2007 17:32

Re: Tak si za spojence dosaďte USA bezduchý hnidopichu :-)

To máš, septiku, těžké! Stále se oháníš tím, že v příspěvku je nejdůležitější obsah! Zkus tedy napsat někdy něco, co by nějaký obsah mělo. V tom případě by si možná i "zk" nevšimla těch hrubek!

achjo 11.4.2007 17:30

Re: Re: Re: Re: Hájit zájmy za hranicemi

Opakuju - v teoriích rozvíjíte jednu polovinu rovnice. Vznik nějakého budoucího nebezpečí pro obchodní námořní cesty - ale u druhé půlky používáte současný stav. Se zvyšováním toho nebezpečí (podle Vás nějaký odchod Američanů z moře - oni neodejdou, protože v prvé řadě chrání své zájmy) se podle Vaší rovnice nezvyšuje důraz Evropy na jiný druh ozbrojených sil. Diktátoři se množí a Evropa stojí. Evropa nestojí - posiluje ty části, které v současnosti i budoucnosti potřebuje.

A to je to jádro pudla. Tedy zatím. O tomto způsobu obrany jednalo NATO (Litva?) a postavilo se k tomu velice vlažně. Píšete, že se všechny evropské státy NATO shodly na Jugoslávii - ale na tomto způsobu obrany ne. Naopak - i když se diplomacie velmi vyhýbá nějakému zasahování do nějakých dvoustranných dohod - tak tady jsou ty ohlasy hodně slyšet. Prostě zájmy Evropy budou v mnoha věcech odlišné od zájmů Američanů. A já žiju v Evropě. Nejsem cvok, abych si myslel, že to bude odhlasováno sto procenty ale nejsem ani blázen, co si myslí, že je úplně jedno jaký na to má názor mé nejbližší i vzdálenější okolí a nějaký geroj za mořem vyřeší vše za mne. On se bude vždy chovat ve svém vlastním zájmu a poslední kdo mohl šoupnout s touhle republikou jinam - byl praotec Čech. Pokud si sem chtějí Američané něco dát a není pro ně vůbec důležitý nějaký souhlas evropských států (viz věta pana generála v Bruselu?) - tak je něco špatně... 

jirka.s. 11.4.2007 17:29

Re: Re: zk, buďte ráda!

Grand septik by z Vás také mohl ještě udělat hnidopyšku.

Rostislav Zídek 11.4.2007 17:16

Pane Gebauere,

souhlasím s Vámi bez výhrad.

Josef 11.4.2007 16:54

Referendum?

Neznalost vlastnich dejin a neschopnost vetsiny diskutujicich rozeznat pritele od napritele svedci spise proti referendu!

Ale kdyz vidim, kolik statecnych ceskych junaku ma mokre trenky uz pri vysloveni slova "radar", tak je lituji a jsem proti radaru. Alespon nam radar  nebude rusit TV vlny az  budeme sledovat  v primem prenosu, jak nas Polaci zachranuji.

Dekuji panu Gebauerovi za jeho komentar, bohuzel jeden z mala!

StandaT 11.4.2007 16:27

Re: Stando T, nestrašte. Vyhánět čerta ďáblem je sice obvyklé a nedobré.Re: dva dotazy

Nestraším. Naříkám ani ano, ani ne. Ptám se, protože nechápu tu jednostrannost uvažování, ke které nějak nemohu dohledat argumenty. Jako by rozhodování zda referendum ano/ne mělo jenom jednu stranu. Kdo chce referendum je kladný hrdina, neb prosazuje demokracii, kdo ne, je záporák a totalitář. :-/

Krom toho nechápu o jaké výkony se zde jedná.8-o

Demokracie je i o otázkách, ale to zase asi neznáte vy. Možná, že je to tím, že kdo má víru, nepotřebuje otázky.

ja 11.4.2007 16:21

Re: bojujete minulou válku pane kolego

na urovni celych statu bude koncept uplneho zniceni platit vzdycky. Ani uplne zfanatizovany iran by USA nenapadl jadernyma zbranema. To muze udelat jen nejaka teroristicka organizece a je dost jasne, ze pred takovou by i iran sve jaderne zbrane peclive strezil. Americany by totiz urcite nezajimalo kdo tu zbran pouzil, ale kde ji sebral...

Americká raketa 11.4.2007 16:09

Re: Re: Re: Hájit zájmy za hranicemi

No aby se zboží převáželo odněkud někam bez ohrožení kýmkoliv je pochopitelně zájmem obou zemí - producenta i konzumenta. Pokud bude producent dost silný, tak může trasy ochránit sám. Ale v principu je to problém obou zemí a Evropa není schopna tohle řešit.

Dnešní svět je o vojáčcích úplně stejně jako kdykoliv jindy, jenom se dneska vojáččci uplatňují více než dříve jako hrozba. Ale bez té hrozby, bez toho vědomí, že ti vojáčci jsou a že mohou být použiti bysme se rychle vrátili zpět.

Jinak si vemte třeba válku v bývalé Jugoslávii. Evropa se shodla, že je to problém a že ho chce řešit. Ale nebylo toho vojensky schopna. Ne bez Američanů. Nálety na srbské pozice museli dělat oni a o pár let později hráli Evropané v náletech na Srbsko vyloženě druhé housle a sami by bez americké podpory nemohli ani to. Neřešme, jestli bylo nebo nebylo správně bombardovat Bělehrad. Všechny evropské státy v NATO se shodly že ano, shodly se, že je to správné, že to chtějí. Příště se mohou shodnout na obdobné věci, která se vám bude možná líbit více, možná ještě méně, ale opět nebudou schopny svou vůli prosadit.