17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
gerontusinza 11.4.2007 15:56

Stando T, nestrašte. Vyhánět čerta ďáblem je sice obvyklé a nedobré.Re: dva dotazy

Vaše otázky jsou tč irelevantní. A pokud si národ vybere, jedná se o věc ryze politickou, nikoli odbornou. To jen vy jistavíte tak aže kecáte o výkonech. O výkonech rád budu kecat až referendum schválí lidé s tím že  radar tedy ano. Pak mohou nastoupit odborníci a žvanit do aleluja. A nikoli naopak. A tomu se pokud to neznáte říká demokracie. Jinak je to totalita.:-/8-o8-o

AndyX 11.4.2007 15:56

Ale no tak Pašku, dějiny velkých válek byly vždycky dějinami úvěrových knih

židovských bankéřů.A je tomu tak i nyní, jeden rabín přece kdysi řekl, že válka jsou židovské žně.Měl stoprocentní pravdu.Takže si snad nemyslíš, že parta těchhle vykuků, která směňuje úroky z válečných půjček za tisk nových dolarů, si nechá brát kšefty nějakým odchodem z Iráku a kecy o míru. a demokracii.Ani náhodou, potřebují válčit za každou cenu, protože jinak by dolar neudrželi ve hře ve světě, kde se hospodářská síla nedá směnit za přiblblý křesťanský soucit.

achjo 11.4.2007 15:55

Re: Re: Hájit zájmy za hranicemi

Ony všechny takysouvislosti, které pracují s cobykdyby mají jednu základní chybu. Započítají nemilé diktátory ale už jaksi vynechají změnu např námořnictva nebo důraz na jiný druh vojenských jednotek evropských států. A už vůbec vynechají kolik zemí si může dovolit podobné chování z ekonomického hlediska. Ono v dnešní době už není svět tak moc o vojáčcích. Mimochodem takový diktátor by šel i proti zájmům zemí, které uran prodávají - ta drobnost Vám v popisu možná chybí. Děkuju ale tohohle bubáka neberu. Zkuste raději ty "zájmy", o kterých jste původně psal. Tedy každý stát má pochodovat po světě a vysvětlovat tam své zájmy.

Za noc a den - děkuju. Furt mi to vrtalo v hlavě. A k té připravenosti - domníváte se, že evropské státy jsou nepřipravené proti nějakému nebezpečí z nejbližšího okolí. Afrika? Nebo nejsou připravené na nebezpečí, které vzniká ze států, kam někdo jezdí už pár let "vysvětlovat" ty své zájmy? Za posledních 15-20 let jsem si všiml jen jednoho - čím víc jsou někde "vysvětlovány" nějaké zájmy, tím větší má být americká připravenost. Nějak mi uniká ta účinnost toho "vysvětlování" zájmů. A tady bych spíš hledal tu "hloupost či slabost" Evropy.

Za poznámku s Německem se omlouvám - Vy nepatříte k těm co podobný argument pro PRO používají.

Oliver 11.4.2007 15:54

Re: Re: Re: Re: Re: Pane Mlejnku pěkné, ale od antiami to určitě těžce zchytáte

Paní zk, když on se pan Patejl rozběhl příliš zprudka a bez povšimnutí minul fakt, že ČR na sebe ještě žádný závazek nevzala, takže z ničeho nic neplyne. Já chci Vaše stanovisko podpořít poukazem na to, že nikdo žádné povinnosti, ať už by"vazalskou ohlávkou" byly, nebo nebyly ani nenavrhl, natož aby se někde s někým projednávaly. 

Oliver 11.4.2007 15:39

Re: Re: Re: Re: Re: Rozdíl tu skutečně je

Strany nemohou vypsat předcasné volby. To může za určitých okolností udělat pouze prezident republiky. Může, ale nemusí.

ps 11.4.2007 15:17

Re: Nikoliv ps, islamisti nemají pod kontrolou FED, tu mají jenom a jenom vyvolení Židé.

A čeho ti cizopasníci ve vedení FED chtějí dosáhnout? Světovlády? Nebo se jen tak přiživují na dolarových rezervách a díky tomu je platební bilance USA v takovém stavu?;-)

J.G. Pašek 11.4.2007 15:09

Re: Radarová základna v Čechách

Čeháček ve Vermontu má starosti o záření radaru v Brdech  . . .hmmm, dobrý . . . 

J.G. Pašek 11.4.2007 15:06

Re: Nikoliv ps, islamisti nemají pod kontrolou FED, tu mají jenom a jenom vyvolení Židé.

Tak jak ty, stejně psali v novinách LIDOVKY za 2. Republiky . . . . Za vše zlo můžou Židi . . . . a ve vitríně na Václaváku kde chodil číst LIDOVKY byl velký nápis  . . .  ŽIDŮM A ŽIDOVSKÝM MÍŠENCŮM ČÍST NOVINY JE PŘÍSNĚ ZAKÁZÁNO!  

AndyX 11.4.2007 14:59

Nikoliv ps, islamisti nemají pod kontrolou FED, tu mají jenom a jenom vyvolení Židé.

Americká raketa 11.4.2007 14:55

Re: Radarová základna v Čechách

O vojensko-průmyslovém komplexu nás poučovat nemusíte. To my známe. Tady Škodovka,Vítkovice a betonářská lobby přesvědčily politiky, že je potřeba budovat železobeteoné pevnosti osazené děly a kulomety. A to v době, kdy Německo nemělo žádný tank co by stál za řeč a jeho kancléř jednoznačně prohlašoval, že novou válku by mohl chtít jenom blázen.

ps 11.4.2007 14:54

Re: Jane Danieli, komiky jste především vy všichni, kteří se tady snažíte pro USSácké

Že by sionistickou škrkavku vystřídal jiný cizopasník jménem islamismus a jeho nohsledi.

Americká raketa 11.4.2007 14:51

Re: Snaha o hegemonii vždy vedla k pohromě.

Správě - jenom dynamická rovnováha. Když mají slušní lidé ve vesnici palné zbraně, tak je potřeba zajistit, aby flinty měli i dacani co žijí v rokli v lese. Kdyby třeba někoho napadli, tak aby se nikdo z vesnice nemohl odvážit udělat proti nim trestnou výpravu.

Škoda, že Irák neměl jaderné zbraně už v roce 1990-1. Nemusela se konat ta agrese OSN a na blízkém východě mohl v poklidě žít Irák zvětšený o Kuvajt a saúdská ropná pole. A asi ještě pár místních nejaderných států no, to už by tak holt muselo dopadnout. Hlavně že by USA ani OSN ani nikdo jiný nemohl nic.

ps 11.4.2007 14:51

Re: Bude co branit?

"Firma Gripen"? To jsem netušil, že taková firma existuje. Já myslel, že Grippen je letadlo, které vyrábí konsorcium SAAB a BAe.

Pasáček koz ve Vermontu 11.4.2007 14:50

Radarová základna v Čechách

Bylo toho napsáno mnoho o americké radarové zakladně. Jaký bude vyzařovaný výkon ? Neohrozí to zdraví lidí ? Nebude rušena televize ? To jsou technické otázky, kterým většina diskutujících nerozumí. Zakladna ale není není problém technický, ale politický.

Proč tato  základna musí být americká a nemůže být základnou NATO ? Důvod je prostý: Staří členové NATO (Francie, Německo a další) se obávají americké agresivní politiky a odmítají další americké vojenské základny. Těch jsou po celém světě už desítky. Mnoho států NATO odepřelo účast na agresi USA proti Iráku, ty, které byly přinuceny, ted´ z Iráku odcházejí. Odmítají také posílat další vojáky do Afganistánu. Spojeným státům se stalo to, čím bylo postiženo Německo ve 30 letech minulého století. Rozhodující vliv v USA získal vojensko průmyslový komplex a ten určuje vnitřní a zejména zahraniční politiku země. Války jsou výborný byznys, americké zbrojní továrny jedou naplno. To se projevuje agresemi proti jiným zemím (naposledy Irák – důvody pro invazi byly zcela vylhané), stále se zvětšujícím vojenským rozpočtem, vývojem nových zbraní, omezováním práv amerických občanů (Patriot Act), pohrdáním OSN a mezinárodním právem a dalšími nebezpečnými jevy.

Evropské národy odmítají další zbrojení, chtějí žít v míru a spolupracovat s Ruskem. To je pro USA nepřijatelné. Proto Američané chtějí vybudovat nové základny proti Rusku ve východoevropských zemích, kde jsou vlády protirusky zaměřeny a ochotně základny přivítají. I když většina občanů těchto zemí je proti.

Česká republika je již členem NATO a EU. Je jednostranná smlouva s USA o vojenské základně ve prospěch ČR ?

StandaT 11.4.2007 14:45

dva dotazy

Zase referendun. OK, mějte ho. Ale docela by mě od zastánců zajímaly tyto odpovědi:

 

1. jaké máte garance, že referendum při dnešním rozložení politických sil, při dnešní úrovni politické kultury a již projevené angažovanosti některých politiků bude projevem demokracie, jejím doplňkem či vylepšením ke stávajícímu parlamentárnímu uspořádání a ne naopak zadními vrátky, kterými politické strany (tahající za kratší konec provazu) obejdou demokracii a rozložení mandátů daných řádnými volbami?

 

2. pokud odejmeme rozhodování o bezpečnostních otázkách odborníkům, analytikům a politikům a přeneseme do volebních síní, jaký tím dáme signál vlčákům v našem okolí, např. Německu, Rusku, Rakousku nebo Polsku? Jak se změní posuzování ČR při prosazování jejich vlastních zájmů?

patejl 11.4.2007 14:43

Re: Re: Re: Re: Rozdíl tu skutečně je

to je zamerna manipulace s fakty. vstoupili jsme pokud vim do NATO a otazka pobytu cizich vojsk se pred volbami nijak neprojednavala, zadna strana k ni nezaujala stanovisko. a to je prave ten nejzasadnejsi problem. necht strany zaujmou stanovisko k zakladne a vypisou predcasne volby (imho nejlepsi reseni, tato vlada zalozena na prebehlicich totiz stejne nema mandat ani k predstavenym deformam).

AndyX 11.4.2007 14:42

Jane Danieli, komiky jste především vy všichni, kteří se tady snažíte pro USSácké

zájmy obětovat vlastní zemi v budoucím konfliktu, ke kterému nevyhnutelně směřujeme.Svíjející se klubko sionistických škrkavek už totiž nemá pořádného hostitele a Evropa se stává opět cílem jejich zájmu.Stačí se podívat jak si vedl papírek s názvem dolar ve vztahu k vámi podceňovanému Euru za poslední roky.Na rozdíl od dolaru totiž Euro nemá v sobě žádný dluh, takže je jasné, že dlouhodobě se dolaru povede hůř a hůř.Z takovýchto šlamastik se vždycky dalo vybruslit jenom válkou, proto jich USAi po té druhé světové vedly ve světě desítky.Ale čas vypršel, zlom už nastal a nyní to dobíhá v reálném čase.Snad dostanete rozum.Pokud ne, připravujte se na válku.

Americká raketa 11.4.2007 14:40

Re: Hájit zájmy za hranicemi

Ono to spolu souvisí. Aby to nebylo pořád o ropě, tak zkusme uran. Evropa je v produkci uranu i jaderného paliva pro své jaderné elektrárny zcela nesoběstačná. Dováží ho. Dováží ho ze zámoří (Austrálie, USA/Kanada a částečně některé země z Ruska). Až se nějaký místní vládce na námořní trase rozhodne, že za každou loď, která chce plout v jím určené vzdálenosti od jeho pobřeží dostane milión dolarů, tak prostě potřebujete námořnictvo aby mu vysvětlilo, že my platit nehodláme a možná i námořní pěchotu, aby nemilého diktátora svrhla, pokud by námořní lekce nestačila.

V současném světě tuto roli plní US NAVY a bohatě stačí ta hrozba, takže nikoho ani nenapadne dělat státem organizované pirátství. Kdyby se Američané stáhli, tak ale spousta státu začne. A Evropa není schopna ubránit svoje obchodní námořní trasy v mezinárodních vodách - zcela legitimně v souladu s mezinárodním právem (no aby ne, když ho kdysi silou svého námořnictva vnutila světu).

Že jste si nevšiml, že by vzkvétalo území na kterém se veda válka je správný postřeh. Čeho jste si ještě všiml? Že se střídá noc a den? Jde o to, že ten kdo je na válku dobře připraven, ten se jí může nejlépe vyhnout. Ona Evropa úplně hloupá není - může si svou slabost dovolit - má totiž za zády silné USA.

Vaší poznámce o tom, že končím v historii Německem a Ruskem vůbec nechápu. O tom tady píšete akorát vy.

Americká raketa 11.4.2007 14:30

Re: Re: Americká raketo máte to poněkud popletené

...státY...

Americká raketa 11.4.2007 14:30

Re: Americká raketo máte to poněkud popletené

Některé západoevropské stát jsou v poměru k HDP zadluženější než USA.

No jestli třeba PC od Fujitsu-Siemens považujete, za japonsko-německou technologii, tak jak je ctěná libost.

No Blízký Východ má s euroatlantickou civilizací třecích ploch spoustu. Ale vy se s jistě domluvíte s kýmkoliv.

Skep/ticus M/a/ximus 11.4.2007 14:20

zk, bolševici nebyli v Rusku místní,

ostatně to byli v Rusku především všelijací "kosmopolitní" Židé, kteří využívali tu nejhorší pakáž ke svým ujetým "komunistickým" cílům a USA z toho skutečně nikdo neobviňuje. To spíše T. G. Masaryka, který jim v té době rozmluvil útok na Rusko :-)

Já ani tak nekritizuji USA, jako spíše nesoudné amerikanofily, kteří je líčí v růžových barvách a tahají je na naše území. Tedy i Vás.

Kde jsou uklizeny ZHN je zcela lhostejné. Ostatně i kdyby byly nalezeny, tak to není žádný důvod k válce, protože s touto logikou by kdokoli klidně kdykoli mohl napadnout třeba zmiňované USA a to mnohem oprávněněji.

Jan Daniel 11.4.2007 14:18

bojujete minulou válku pane kolego

Tohle fungovalo za studené války, kdy byla situace jednoduchá a přehledná: stáli proti sobě 2 racionální a vypočitatelní protivníci (racionální a vypočitatelní proto, že měli pud sebezáchovy). To ae už dávno neplatí, svět je fragmentován a k ZHN budou mít zanedlouho přístup naprosto iracionální a nevypočitatelní fanatici, kterým nezáleží na životě. Vaše 20 let staré koncepty můžete vyhodit do popelnice. A že potenciálním agresorem jsou v současnosti jedině USA bežte krmit pitomce na meeting mladých komoušů.;-D;-D;-D

Lea 11.4.2007 14:17

Polsko trvá na bilaterální smlouvě

zrovna tak,jako US trvají na tom,že si klíč k systému ponechají.Začlenění systému do NATO je chiméra.Poláci to ví,takže jakou jinou formulaci měli volit?

AndyX 11.4.2007 14:12

Jednoznačně je Bush horší

než Adolf Hitler, protože je zbabělec, o tom není pochyb.USSácká Říše se do pár let zhroutí a místo toho, aby se tenhleten zbožný pajdulák sprovodil ze světa sám, budou to za něj muset udělat vybraní Mexikáni z řad Národní gardy.Vlastizrádcům by měla být dopřána důstojná smrt oběšením, alespoň u nás.

Jan Daniel 11.4.2007 14:11

no sláva

Konečně kousek realismu ve všeobecném mediálním blábolení. Obrana EU je fikce, která existuje pouze v do bezvědomí papouškovaných floskulích. A NATO? To za deset let už nemusí existovat. Největší komik je ten Tamáš a jeho obranná doktrína složená ze dvou axiomů:

1)"když na ně budeme hodní a nebudeme je dráždit, tak nás nechají na pokoji"  

2)"jednostranně odzbrojíme a všichni ostatní se zastydí a odzbrojí taky a pak bude celosvětový mír" 

Sk/eptic/us Ma/ximus 11.4.2007 13:51

Vylučujete to, amerikanofilní multikulturní žvanile?

achjo 11.4.2007 13:46

Hájit zájmy za hranicemi

On i Hitler a Stalin pouze hájili své zájmy za hranicemi.

Trochu se nám tady odkopáváte. Vždyť jde přece o obranu a ne o čísi zájmy za hranicemi.

Nebo  mám vaši větu  chápat  tak,  že  se mají  všichni  vydat kamsi a tam své zájmy hájit?

Ale to už tady párkrát bylo...v učebnicích tomu říkají válka. A zatím jsem si nevšiml, že území na kterém probíhá nějak vzkvétá. Ale státy, kde se nikdy neválčilo, vždy dobře vydělaly a posunuly se před ty, které pak pár desítek let dávaly znovu vše dohromady.

Ona ta Evropa možná nebude zas tak moc hloupá. Mimochodem proč končíte v historii Německem a Ruskem - od jihu táhnou Římané a křižácké výpravy;-)

gerontusinza 11.4.2007 13:44

Ano pane Mlejnku, to poslední vám podepisuji:

".....naše debata o radaru by se měla odpoutat od provinční přízemnosti, mýtů a iluzí, v nichž dosud převážně tone"

Nemám nic proti radaru, pokud bude odsouhlasen v referendu, tak jako jsem byl proti vstupu do EU, ale akceptuji, že tam jsme (dobře nám tak). Když lidé této země sami řeknou, že chtějí na sebe vzít riziko i 1.  nepřátelského úderu proti USA základnám, pak nemám námitek. Je to volba. Ale grázl, který si dovoluje do této země pozvat cizí mocnost ( z jakékoli strany) je stejný zrádce jako dámy a  pánové, kteří byli schopni akceptovat a zlegalizovat pobyt útočníka v této zemi. Takže pane Mlejnku, není to o ničem jiném než o ničemnosti nebo čestnosti. A zrádce nelze stavět před soud dějin (o tom jsme se již přesvědčili), těm je nutno odstrašujícím způsobem ukázat soud lidský a to ve vší nahotě. Jinak s jídlem roste chuť. Nelzesi pěstovat kukačky ve vlastním hnízdě!

Skep/ti/cus Ma/ximus 11.4.2007 13:43

Americká raketo máte to poněkud popletené

Evropa není zadluženější ani náhodou. Ostatně Evropa není stát, takže těžko srovnávat.

Nějak jsem si nevšiml těch technologií z USA. V naší firmě jsou technologie německé, japonské atd. a americký tu opravdu zůstává jen ten Gatesův "operační systém", hlavně díky celosvětové účinné propagaci, vytváření závislostí hraničícími s vydíráním apod.

ČSR zřejmě měla nejlepší možné zahraniční vztahy, nepodceňuji své předky. Ovšem těžko srovnávat sousední Německo, které s námi bylo historicky v permanentním sporu se vzdáleným Irákem, Íránem či Severní Koreou, se kterými nemáme žádné zásadní třecí plochy.

Cato 11.4.2007 13:37

Malá lekce z historie:

Zkusím to pomalu, abyste to stačil pobrat:

v roce38 nás záp. Evropa nechala Němcům a USA nechtěly ohrozit svoje ocelářské exporty do Německa, tak se na nás..., v roce 43 nás na konferenci v Teheránu  Američani předhodili Rusům, v roce 68 ani neuvolnili vízový režim pro uprchlíky (mám kamarády, kteří po srpnu 68 dostali vízum USA jen s podmínkou, že rovnou půjdou válčit za USA do Vietnamu), po roce 98 kam vstoupily americké firmy nebo vliv dosud tráva neroste (HTTP, Poldovka, Aero,Tatrovka...).

Takže naivkové,  kdy nám USA vůbec někdy nějak a nezištně pomohly?(Y)