Sobota 1. 6. 2024Laura polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 174
  • Poslední: 12.4. 2007 20:08
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
emersonskej 11.4.2007 11:42

Re: Z historie:

pane Gebauer - nelze než 100% souhlasit !!!!!!

Rostislav Zídek 11.4.2007 17:16

Pane Gebauere,

souhlasím s Vámi bez výhrad.

Vasekpasek 11.4.2007 1:39

To jsem zvědav na diskuzi

V podstatě bych to celé podepsal i se závěrem, že nemáme USA vše odkývat. Nicméně já osobně bych ten radar odkýval a to už jen z výše zmíněných důvodů v článku

emersonskej 11.4.2007 11:51

Re: To jsem zvědav na diskuzi

Já také !!!!!!

David 11.4.2007 0:45

Pane Mlejnku pěkné, ale od antiami to určitě těžce zchytáte

Jinak k radaru a lodi v přístavu NY: atomovku a další zbraně lze k nepříteli dopravovat různými cestami. Radar (respektive celý systém několikastupňové protiraketové obrany) je určen na likvidaci jedné z těchto "dopravních" cest. Špionáž, zlepšený výkon celní služby (doposud velká díra v pomyslném plotu, nejen v USA) jsou zase bariéry na jiných dopravních cestách.

One size fits all je možná sen některých marketingových šamanů, ale skutečný život včetně skutečné obranné politiky je o něčem jiném.

Ladislav 11.4.2007 1:09

Re: Pane Mlejnku pěkné, ale od antiami to určitě těžce zchytáte

Domnivate se ze cizi vojsko a cizi zakladna na uzemi nasi zeme je to za co bojovali legionari a vojaci za druhe svetove?

zarubezom 11.4.2007 1:22

Re: Re: Pane Mlejnku pěkné, ale od antiami to určitě těžce zchytáte

Pokud to byla zakladna Sovetska, taxi milej Ladislave pochopitelne drzel zobak?

Je to tam, kde to bylo bez pevne usazene statni infrastruktury, asi jako bylo Rakousko - Uhersko, hraz mezi germanem a rusem. Jsme kasparci techto dvou "sousedu" - staci skrtnout a probudi se "GRU" politruci v Cesku, aby hajili Rusko Nemecky zajem .... patris Ladislave k "renovovane" skupine internacionalistu? ;-)

Co jeden radar? nejmene 10 amickych zakladen a neprdne si ani rus, natoz german!

patejl 11.4.2007 9:46

Re: Re: Re: Pane Mlejnku pěkné, ale od antiami to určitě těžce zchytáte

prestante uz s temi trotlovskymi "argumenty" ze kdyz tu byla zakladna sovetska tak lidi drzeli huby. to je ted maji drzet taky? chcete navrat starych poradku? ja tedy ne! jinak jsme ve strukturach NATO a EU, pokud se citis byt nemeckym ci ruskym kasparkem tak di delat sasky do divadla, ne na internetova fora ;-D

zk 11.4.2007 10:13

Re: Re: Re: Re: Pane Mlejnku pěkné, ale od antiami to určitě těžce zchytáte

tady nebyla základna sovětská, tady byl stát obsazený cizími vojsky, které bylo rozmístěno po celé republice. A to že jsme ve strukturách NATO a EU, hlavně ta struktura EU nám i celé Evropě k obraně opravdu pomůže.

patejl 11.4.2007 10:33

Re: Re: Re: Re: Re: Pane Mlejnku pěkné, ale od antiami to určitě těžce zchytáte

na EU jsme zavisli ekonomicky na NATO vojensky. ani jednomu spojenectvi neprospeje bilateralni smlouva mezi CR a USA, to je nevyvratitelny fakt, staci nahlednout do novin. Pokud neverite severoatlanticke alianci se kterou mame smlouvu o vzajemne obrane, ale myslite si zato ze bilateralni smlouva s USA o umisteni zakladny nas ochrani tak vas uprimne lituji :-) na to uz opravdu netusim co rici.

Ivan 11.4.2007 12:05

Re: Re: Re: Pane Mlejnku pěkné, ale od antiami to určitě těžce zchytáte

Hlavně si pak neprdne ani český občan.

Borek@exil 11.4.2007 4:15

Re: Re: Pane Mlejnku pěkné, ale od antiami to určitě těžce zchytáte

Je to hrůza...ale české jednotky po boku Rudé armády skutečně pomáhaly (nevědomky) připravovat půdu pro pozdější pobyt Rudé armády v Československu. Předpokládám, že Rudou armádu řadíte k Vámi zmíněným cizím vojskům a základnám... 

pepe 11.4.2007 7:08

Re: Re: Pane Mlejnku pěkné, ale od antiami to určitě těžce zchytáte

Pokud zde budou cizí vojáci,tak to bude s naším souhlasem My ovšem známe případ,že tu byla vojska ,která se nikoho neptala,jestli je chceme.A v tom je přeci jenom nějaký rozdíl.

Sk/epticu/s Max/im/us 11.4.2007 7:49

Rozdíl tu skutečně je

Jednou nás do područí Velkého bratra dostali servilní kariéristé pod rouškou komunismu a teď nás do područí chtějí dostat prakticky stejní servilní kariéristé, ale pod rouškou "demokracie" bez demokracie :-(

zk 11.4.2007 8:12

Re: Rozdíl tu skutečně je

Opravdu Vy máte srovnání. Takže je úplně stejné, když se sem přes noc navalí statisíce cizích vojáků jako kobylky, nebo když se někdo zeptá, jestli by  na našem území, ve stávajícím vojenském prostoru, mohl umístit radarovou stanici s obsluhou cca 200 lidí?!!A neoperujte pořád s tím slovem "demokracie", to používají i komunisté, kteří se moc snaží, aby žádná nebyla!!

patejl 11.4.2007 9:51

Re: Re: Rozdíl tu skutečně je

co to je za blabol, demokracie je prece odjakziva vule lidu vyjadrena v svobodnem hlasovani, a to neprobehlo, vime?  to co se snazi naraficit nasi politici je presne situace ktera tu byla v roce 68 kdy pozvanka nekolika vlastizradcu s podpisy jejich uzitecnych idiotu zapricinil vpad rudych hord. tehdy se taky obcanu nikdo na jejich nazor neptal Rv

pepe 11.4.2007 12:34

Re: Re: Re: Rozdíl tu skutečně je

Jenomže milý patejle,volby byly a to svobodné.Zvolili jsme si svobodně své zástupce(a ti se nám všem nemusejí líbit)a těm jsme dali právo rozhodovat.Demokracie není jak si myslíte,že o všem bude rozhodovat všelidové hlasování.Zvlášt pokud jde o obranu.Navíc jsme si svobodně zvolili spojence.Při vstupování do Varšavské smlouvy se nás nikdo neptal.A volba strany,která nás bude ve sněmovně zastupovat,tak to byla fraška.Ty dvě věci nelze spojovat.

patejl 11.4.2007 14:43

Re: Re: Re: Re: Rozdíl tu skutečně je

to je zamerna manipulace s fakty. vstoupili jsme pokud vim do NATO a otazka pobytu cizich vojsk se pred volbami nijak neprojednavala, zadna strana k ni nezaujala stanovisko. a to je prave ten nejzasadnejsi problem. necht strany zaujmou stanovisko k zakladne a vypisou predcasne volby (imho nejlepsi reseni, tato vlada zalozena na prebehlicich totiz stejne nema mandat ani k predstavenym deformam).

Oliver 11.4.2007 15:39

Re: Re: Re: Re: Re: Rozdíl tu skutečně je

Strany nemohou vypsat předcasné volby. To může za určitých okolností udělat pouze prezident republiky. Může, ale nemusí.

zk 11.4.2007 7:57

Re: Re: Pane Mlejnku pěkné, ale od antiami to určitě těžce zchytáte

To není cizí vojsko, ale spojenec. Kdyby legionáři a vojáci za 2ww přemýšleli jako Vy a spousta dalších, seděli by doma "na zadku" a čekali by, jak to dopadne, ostatně jako většina jejich spoluobčanů. Proto také byli zahraniční vojáci po 2ww tak "odměněni". Žádný jiný národ se ke svým hrdinům nezachoval tak odporně, jako ten náš. Škoda, že těch vojáků z 2 ww už žije tak málo, jsou staří a jejich hlas je příliš slabý. Určitě by nešli protestovat proti radarové stanici nebo raketové základně. !!

patejl 11.4.2007 9:55

Re: Re: Re: Pane Mlejnku pěkné, ale od antiami to určitě těžce zchytáte

nikolvek, kdyby legionari poklonkovali velkemu bratru z ruska, radily by tu rude hordy loupezniku uz o dvacet let drive. udelejte si v tom jasno. jedna vec je spojenectvi, vyrovnany pakt ze ktereho plynou vyhody i povinnosti a neco jineho je ztrata vlastni suverenity a prijmuti vazalske ohlavky, coz je presne tento pripad protoze pro CR ze zavazku plynou pouze povinnosti, vyhody zadne.

zk 11.4.2007 10:26

Re: Re: Re: Re: Pane Mlejnku pěkné, ale od antiami to určitě těžce zchytáte

Jasno si udělejte Vy, já jsem nikdy neřekla, že by legionáři  velkému bratru z Ruska poklonkovali, ti věděli, co je zač, měli s ním vlastní zkušenosti. Ale kdo byl pro něho spojenec, tomu pomáhali. Spojenectví musí být oboustranné, samozřejmě má svá práva a povinnosti. Spojencem nejste pro výhody, ale protože jste na stejně straně jako Váš spojenec. Takže nevím o jaké vazalské ohlávce mluvíte, jak můžete mluvit o tom, že z toho plynou pouze povinnosti a žádné výhody. Vy už víte, jaké nám z toho vyplynou povinnosti a že to budou jen povinnosti? Do vazalské ohlávce Moskvy jsme se dostávali postupně už od 45.

Oliver 11.4.2007 15:54

Re: Re: Re: Re: Re: Pane Mlejnku pěkné, ale od antiami to určitě těžce zchytáte

Paní zk, když on se pan Patejl rozběhl příliš zprudka a bez povšimnutí minul fakt, že ČR na sebe ještě žádný závazek nevzala, takže z ničeho nic neplyne. Já chci Vaše stanovisko podpořít poukazem na to, že nikdo žádné povinnosti, ať už by"vazalskou ohlávkou" byly, nebo nebyly ani nenavrhl, natož aby se někde s někým projednávaly. 

harry 11.4.2007 8:23

Re: Re: Pane Mlejnku pěkné, ale od antiami to určitě těžce zchytáte

No ja si myslim, ze Amici nejsou zase tak uplne cizi, jsme oba v NATO a je to nas spojenec. Cili otazka by mela znit: Domnivate se, ze spojenecke vojsko a spojenecka zakladna na uzemi nasi zeme je to za co bojovali legionari a vojaci za druhe svetove.... a ja si myslim ANO. Americe vdecime za mnohe, vc. vzniku Ceskoslovenske republiky, osvobozeni od fasismu a nabidku pomoci obnovy zeme Marshallovym planem, vzdy se k nam chovala ferove ackoli k tomu moc duvodu z nasi strany nema.

mik 11.4.2007 23:04

Re: Re: Re: Pane Mlejnku pěkné, ale od antiami to určitě těžce zchytáte

R^