8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Roy Boehm 27.5.2009 15:01

Re: Evropě americký radar a antirakety nepomohou

Ale, no tak. Nechte žertů. Severní Korea na Evropu raketu poslat nemůže. Ani podle  mapy,ani technologicky. A těžko může mít některá z obou zemí nějaké GEOPOLITICKÉ ambice. S.Korea je ráda, že nakrmí aspoň většinu obyvatelstva a  Irán, v sousedství jaderného Pákistánu a hlavně Indie, může mít cíle toliko lokální. Technicky je pak velmi obtížné, ne-li zhola nemožné, trefovat z Redzikova iránskou raketu,mířící, dejme tomu na Athény. Použijte mapu a zkuste si to nakreslit.

F. Čech 27.5.2009 14:57

Rabovali nás tady jedině nacisti a poté komunisti a vykradli jste nás dkonale!

A těm komoušům v ruských službách, kteří nám tady kradli uran a zavedli turecké hospodářství jste za mrzký groš jistě pomáhal i vy Karle! Nestyďte se a chlapsky to přiznejte!

karel-smichov 27.5.2009 14:57

Re: Přemoudřelému soudruhu Jarkovi

F.Čech : S článkem  100%  souhlas -NAZDAR >-

Dušan Streit 27.5.2009 14:45

Re: Evropa má Hybáškovou

O ženské bych to nenapsal. Pivo jsem si dal k obědu. S úchyly nemám nic společného. Omlouvám se kravám. Sluníčko je fajn, ale zalezlo. Zalez taky. Třeba do Brusele.

miki 27.5.2009 14:41

Re: Kolik českých Madoffů nás rozkradlo aktiva za 5 biliónů Kč, zchudli jsme všichni

tak se pochlub jožko, copak jsi měl tak cenného, že ti to Madoffové ukradli

sclerotic 27.5.2009 14:41

Chcete se bránit nebo se nechete bránit?

Tohle je otázka, kterou vám autorka položila, ale vy jí asi neumíte nebo nechcete odpovědět, že? Nemusíte ji volit, pokud se nechcete bránit, ale pokud ano, tak vám říká, jak to chce udělat. Tak se vyjadřujte k věci a řekněte: nechci se bránit! Je to snadné, že

Chris Kelvin 27.5.2009 14:35

Re: Vážená paní Hybášková

Troufám si tvrdit, že motáte páté přes deváté.

KAREL 27.5.2009 14:30

Političtí pokrytci,plná ústa starostí a rabování ekonomik pokračuje, kdo to má zaplatit? Hybášková a spol.

Ta si za kecy a tlachy nechá platit, nic pro nás neudělala a jenom se chce dostat ke korytu v Bruselu

Větší vlastenec 27.5.2009 14:22

Rada vlastencova : Vidět život z lepší stránky !

Ehm ehm ... já, kdybyste dovolili, vážení, též bych cosi poznamenal.

Dovolím si Vám ve vší úctě navrhnouti, milostivá, abyste celou věc zkusila vidět z té lepší stránky.

Jak jsem zaznamenal, pan Čech Vám děkuje : "...díky vám bolševikům ...".

To je přece mnohem lepší, než kdyby Vás (resp. vás) z něčeho vinil:-)

Přeji Vám hezké odpoledne.

pepa 27.5.2009 14:21

Kolik českých Madoffů nás rozkradlo aktiva za 5 biliónů Kč, zchudli jsme všichni

Evropa je rozkradená, a ani nechce vědět kým - to si Hybášková odpověz sama, náno! Každá raketa něco stojí! Když nás židovští souvěrci ožebračili, tak si rakety nemůžem dovolit vyrábět,- jsme prostě na mizině také v důsledku bídných politiků!!!!   N á n o!!!

ps 27.5.2009 14:16

Re: V čem je KSČM stále lepší než ČSSD

Sarkasmus ti nevoní?

Pasáček koz ve Vermontu 27.5.2009 14:07

Zmařené sny

Prezident USA Mr. Obama, zhypnotizován tím padouchem Putinem, váhá se stavbou radaru v Čechách. Tím ničí nesmírné úsilí pokrokových českých politiků, nesmiřitelných bojovníků za bezpečnost České republiky a štěstí jejího lidu. Jestliže Američané odmítnou radarovou základnu v Čechách postavit, pak musí paní Parkanové, pánům Topolánkovi, Knížepánu, Klvaňovi i jiným statečným, vyplatit bolestné jako náhradu za jejich surově zmařené sny. Česká republika by pak měla za trest přerušit s USA diplomatické styky a vyhlásit jim embargo. A paní Parkanová by mohla v televizi občas zpívat ‘Sbohem Radare, sbohem’.

Ludva 27.5.2009 13:57

Nepřijetí Lisabonské smlouvy

brání EU zažít budovat vlastní vojenské struktury. Ty jsou třeba jako sůl, aby se konečně Evropa mohla začít vojensky emancipovat od USA. Divím se panu prezidentovi, že si tento aspekt neuvědomuje, nepřipadá mi jako velký amerikanista.

Marat 27.5.2009 13:50

Re: Už

Dodávám. To si čecháčkové myslíte, jste o tom tak  skálopevně přesvědčení, že by USA se nedokázalo ubránit bez českých vychcánku?

BUĎTE SI JISTI, ŽE TO DOKÁŽE I BEZ VÁS !

Já bych vyloučil ČR z NATO, kdybych k tomu měl moc. A o ČR bych nechal rozhodovat Německo s Ruskem.

Bufalo 27.5.2009 13:49

Re: V čem je KSČM stále lepší než ČSSD

 Bože můj ty jsi ale kus vola !:-/(Y)

Marat 27.5.2009 13:46

Re: Už

A už vůbec né pro obranu ČR i Europy? Tak tak čeští vychcánkové. Ať nás jiní brání, ale my pro ně neuděláme vůbec nic.

Vašek 27.5.2009 13:32

Re: Evropa má Hybáškovou

Jak pravil V.I.Lenin (pátého první) Iniciativní blbec je horší než třídní nepřítel.

vita 27.5.2009 13:22

Re: Peršané Obamu neignorují,

Tak to už se Íránu zakazují i rakety?

Já měl zatím dojem, že "jen" jaderný výzkum pro civilní účely...

Ať tak či tak, zanedlouho bude mít Írán nového presidenta. Pevně doufám, že Ahmadínedžád zklamal své přívržence, které získal díky nerealizovatelným slibům, aspoň tak, jako Juščenko nebo Saakašvili (ze stejného důvodu) a pojede. Z ostatních tří je celkem jedno, kdo by ho nahradil - horší nebude.

A začne-li jednání jinak, než Bushovým "Zrušte všecko a pak se možná začneme bavit!", je naděje, že se někam pohne.

Větší vlastenec 27.5.2009 13:21

V čem je KSČM stále lepší než ČSSD

Přátelé, soudruzi a soukmenovci, vážení bezpartijní ! Jak jsem už mnohokrát napsal, po prohraném Listopadu jsem vystoupil z KSČ. Se slzami v očích jsem odešel z rodné Strany, která mne strašlivě zklamala. Vždyť stačilo následovat příkladu čínských soudruhů, a dnes jsme nemuseli pracně odstraňovat kapitalismus a demokracii . Stačilo shromáždění protisocialistických sil na Letné rozehnat tanky a letectvem, zbylé kontrarevolucionáře by zneškodnily Lidové milice. Víte, jak by se nám se nám dnes žilo, kdybychom zde stále měli socialismus ??

Nuže, vstoupil jsem do ČSSD, když př.Zeman slíbil vázat členské legitimace do kůže členů ODS. Toho jsem se zatím nedočkal, ale jsem členem Strany rád. Neboť předseda, přítel ing.Jiří Paroubek V, náš největší žijící leninovec, přeměnil sociální demokracii na stranu vpravdě leninského typu.

Nicméně naše bratrská strana, KSČM, je pořád v jednom lepší než my : v kontaktu s našimi staršími bratry. (Ach, kdy mne naposled pozvali na sovětské, tedy ruské velvyslanectví ...)

Soudruh Ivan díky dennímu styku s ruskými soudruhy drží prst na tepu doby (viz ZDE ). Jak vidíte, je muž a soudruh, takže na rozdíl od žen a pravičáků uvažuje logicky : pokud nebude na našem území americká základna, Rusko na nás nezaútočí. R^  A samozřejmě naopak : pokud dovolíme Spojeným státům postavit Radarovou stanici Brdy, mírová armáda Ruské federace naši vlast totálně zničí. A to je svatá pravda, soudruhu Ivane !

Ruská federace - záruka našeho návratu do Asie ! Volte ČSSD a KSČM !

milkom 27.5.2009 13:18

Re: Evropě americký radar a antirakety nepomohou

1) Mapa, 2) Technologické možnosti Íránu a KLDR, 3) Geopolitické ambice a vojenská síla Íránu a KLDR - z toho vyplývají i možné cíle.

Roy Boehm 27.5.2009 13:13

Re: Irán nikdy nenapadne USA,

Domnívám se, že nikdo soudný v USA nepovažoval císařské Japonsko v roce 1941 za zaostalou zemi. Od zahájení Meidži išin tehdy uběhlo 72 let, dost na to, aby se feudální země proměnila v zemi průmyslovou. A ovládnutím Mandžuska, dobytím rozsáhlých území od Pekingu, přes Šanghaj po Nanking, Japonsko dokázalo, že není slabé. Ostatně, ani Irán snad nikdo nepovažuje za slabý a zaostalý. Ale těžko uvažovat o tom, že by byl schopný reálně ohrozit kontinentální USA. Stejně jako Japonsko za WWII (když pominu balóny, posílané do jetstreamu).

Jakub S. 27.5.2009 13:11

Re: Přemoudřelému soudruhu Jarkovi

A jéja. Astorek je pacifista. Takoví sú najhorší. Slouží druhé straně ( v ž d y c k y  je nějaká druhá strana) a to tím účinnějí, že o tom netuší. Sancta simplicitas. Jak je to níž: ony si tě konflikty najdou, troubo...

Jakub S. 27.5.2009 13:06

Re: Souhlasit s ní může jen Žid nebo blbec.

Jé! Prorok se dostavil! Vitaj, synku zuřivý praštěný usilovný! A jak to shrnul. Pane jo... a terazky čekám, co nalepí na mě. Jistě se nezklamu - ?

Libor 27.5.2009 13:06

100x bylo řečeno, že radar umístěný u nás, by bl pro národní obrunu území USA. A pořád to někdo nechápe.VV

Jakub S. 27.5.2009 13:04

Čestné tituly...

Nebuď moc namyšlená - židák, sudeťák i bolševik (starý, skalní, stalinský...) su taky už dáávno! ;-D To jsou holt takové čestné tituly... člověk se aspoň dozví, co je vlastně zač, co?!

Jara London 27.5.2009 12:54

Re: Vážená paní Hybášková

Rusové už nasadili do operačního používání dva systémy nové generace, u nichž USA teprve končí vývoj. Pokud vím, tyto protiraketové systémy jsou na základě řady proběhlých testů o cca 40% účinnější při detekci letících platforem s hlavicemi a samotných hlavic, o 80% účinnější při rozlišován klamných cílů a jejich pravděpodobnost zásahu hlavice na sestupné dráze letu je o 50% vyšší než u systémů amerických. Ruský systém je méně účinný při detekci primárních míst startu a vlastního startu balistických raket, vyrovnává to však převahou v dalších ukazatelích. Kromě USA a Ruska disponují vlastními více či méně účinnými a omezenými systémy ABM rovněž Velká Británie a Francie, a samozřejmě Čína, Indie a Izrael.

Roy Boehm 27.5.2009 12:47

Re: Napřed se zanedbá obrana a pak se kapituluje před agresorem

Kdo a co, konkrétně, prosím, zanedbal v obraně před Mnichovem 1939?( Předpokládám, že jste se jen uklepl. V roce 1839, bylo bavorské království, pod vládou Ludvíka I., celkem nudnou zemí.)

Jara London 27.5.2009 12:43

Re: Pokud žijete opravdu Londýně, možná postačí,

Ano? Kdy, kde a při jaké příležitosti? A který názor myslíte, resp. názor na co? Na Hybáškovou, rakety, EU, USA, nebo rizikové oblasti Londýna? To, že píšete Iraq místo Irák ještě nevypovídá nic o Vašich zkušenostech nebo zcestovalosti.

Jonathan 27.5.2009 12:37

Re: Pokud žijete opravdu Londýně, možná postačí,

Taky jsem byl v Afgh., ale rok. Taky jsem byl v Iraqu. Tvůj názor je zcela out.

Roy Boehm 27.5.2009 12:36

Re: Naše zástupkyně Izraela v EU zase pléduje

No, podrobnějším studiem moderních, od ideologie oproštěných, západních pramenů, lze zjistit, že celé strategické bombardování dokázalo jediné: zapříčinit masívní ztráty u civilního obyvatelstva. Vzhledem k tomu, že Hitler odmítal zaměstnat ve válečné výrobě ženy, jako to udělali ostatní účastníci války, nemělo vyvražďování německých žen a dětí žádný STRATEGICKÝ význam. Používané bomby měly příliš malou ráži na to, aby zničily např. obráběcí stroje v bombardovaných továrnách, takže Němci byli i na jaře 1945 schopní udržet válečnou produkci. Jediné, čeho měli nedostatek, byly pohonné hmoty a oleje. Takže, význam neexistujícího ruského strategického bombardování bych nepřeceňoval. A je třeba přiznat, že nebýt dodávek z USA, Stalin by se v kritickém období, kdy stáli Němci pod Moskvou, asi neudržel. Je otázkou, co by bylo pak, kdyby Německo ovládlo ložiska ropy u Kaspického moře. Bez USA by vítězství ve WWII bylo velmi těžké, ne-li nemožné. A určitě by nepřišlo tak brzy. Na druhou stranu, třeba Velká Británie jim za pomoc zaplatila hodně draze.