20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pluto 10.12.2007 16:09

Odpůrci radarového nesmyslu jsou komunisté a patří urožnit

Nestačím se divit, kolik fanatiků se tady objevuje ve svatém zanícení (nebo spíš zánětu) a horlí pro radar, bez ohledu na známé reálie.

Írán má zkušenosti se ZHN na vlastní kůži, protože je Saddám proti íránským jednotkám běžně používal (štědré dodávky měl z Německa a z Francie, kolébek demokracie a lidských práv). Zrovna tak to bylo i s raketami, když Irák ke konci války s Íránem odstřeloval stovkami raket íránská města hlava nehlava.Hádejte, od koho je měl? Irán ještě nese následky této války a rozhodně nestojí o expanzní válku, ale bude se úporně bránit jakémukoliv útoku na svém území.

Írán je velký jako 2/3 Evropy a proklamované rakety v případě odpalu z nějakého logického místa ze středního Íránu s bídou přeletí pár km za hranice.Nevím,kdo by svoje nejdůležitější zbraně nechal na hranicích na dostřel děla od nepřítele.(Aby dostřelil do Bratislavy,už by je musel mít v Turecku).Rakety tvoří tedy páteř obrany Íránu,protože mohou zasáhnout shromažďovací prostory útočících nepřátel.Čili Íránská záminka postavení radaru USA na českém území neobstojí.Budete muset vymyslet něco jiného.Co třeba Sudán? (ten by asi neprošel, nemá totiž naftu).

Hezky a věcně napsaný článekR^R^R^

qwert 10.12.2007 12:33

Odpůrci radaru jsou mimo technologickou realitu

nejdříve stručně vyřídímě otízku Iránu: "Jeden z největších čínských energetických koncernů Sinopec uzavřel s

Íránem miliardový kontrakt na dodávky ropy a zemního plynu z ropných

polí v Jadavaranu v jihozápadním Íránu. Jednání probíhala od roku 2004.

Pro začátek investuje Sinopec v Íránu 2 mld USD ".  Bude-li Iránská ropa hnacím motorem euro-amerických investic v Číně, pak musí být Irán zákonitě ta správná země....;-P

Technologie jsou dnes mnohem dostupnější než v 60.letech. Dříve nebo později nutně musí vzniknou globální monitorovací systém, který bude schopen sledovat vše co létá - od běžných letů až po soukromou expanjzi do okolního kosmického prostoru - balistickými střelami  počínaje a turistickými výlety na různě vysoký orbit konče. Závěr je jasný - nejakému radarovému systému se nevyhneme i v případě, že budeme uvažovat jeho 100procentně civilní nasazení. Pak se ovšem musíme ptát - proč to máme přenechat opět jiným?

qwert 10.12.2007 12:35

Re: Odpůrci radaru jsou mimo technologickou realitu

klíčová otázka - byl celý humbuk kolem jaderného zbrojení Iránu jen součástí složitého vyjednávání ohledně dodávek íránské ropy do Číny?

kotaz 10.12.2007 14:28

Re: Odpůrci radaru jsou mimo technologickou realitu

koukaj, mi tady jenom bydlíme, když se rusové a amíci dohodnou a společně si to tady postavěji, potom půjde o úplně jiný problém - tj. menší problém.

Jiří 10.12.2007 9:49

Potvrdil jste

Pane Zaorálku, svým článkem jste jen potvrdil že jste byl dobrým studentem. Nemohl by jste i vyhlásit jakou školu a jaký obor jste studoval? Všem by pak bylo jasné že autorem článku je marxista, zastánce dialektického materialismu, prostě názorový komunista! Chraň bůh tuto naši mladou  republičku před Vám podobnými lidmy a jejich názory!

Mistr Jan Hus 10.12.2007 6:26

Jo Lubomíre, to dostala asi naše kolaboranstká pátá kolona úder !

;-D A jak je to s tou naší dééémograciíííí a referendem, to tedy nevím. Ale on už Talman jistě něco vymýšlí. Ale bude mu to prdlajs platné, stejně půjde do (Y).

íralek 9.12.2007 20:52

No jde Vám to mazání,

nemáte ani tolik slušnosti aby jste odpověděli na můj mail.

zíralek 9.12.2007 20:50

No jde Vám to.

;-D

€ soudruh 9.12.2007 21:06

Kdo maže ten jede :-)

hobis 11.12.2007 7:54

Re: Kdo maže ten jede :-)

Jsem uz postarsi clovek,zasil jsem nemeckou i ruskou okupaci.Musim zde prohlasit,ze s.Zaoralek me opet nezklamal.Bud je takovy hlupak,ale na to nevypada,spise pise a jedna za cizi penize a pro sve korytko.Prece musi byt zrejme,ze se nejedna o radaru jen proti Iranu.Hlavni je,ze jsme se nedovolili s.Putina.No,pockejem,az bude opet jakysi Hitler stat na hranicich a nebo i za a pak muzeme usporadat referendum!Vubec me silne rozciluje,proc jsme jeste neusporadali referendum o bitve na Bile Hore.Vse by mozna bylo jinak!!!Stastne V.vsem

hobis 11.12.2007 8:00

Re: Re: Kdo maže ten jede :-)

Myslel jsem Bilou Horu,pochopitelne.Take by bylo dobre usporadat referendum o Mnichovske dohode,vstupu sov,vojsk v r.1968 a hlavne o tom,ze praotec Cech se mel zastavit trochu jizneji nekde u more,protoze tady je zima a zebou me nohy!

mik 9.12.2007 20:31

Tomu mame verit?

Iran vyviji rakety stredniho a dlouheho doletu, obohacuje uran a tvrdi ze jadernou bombu nevyviji. Tomu mame verit? Iranska JE bude zasobena z Ruska (neni vylouceno, ze uranem ktery nam ukradli), cili oficialne nemaji duvod uran obohacovat. To nema logiku.

Takove lzi muze verit jen uplny i*i*t nebo levicovy salonni "intelektual", takove lzi muze sirit jen KGBacky poskok typu Zaoralka.

Pasáček koz ve Vermontu 9.12.2007 23:59

Re: Tomu mame verit?

Pane Miku, Vaše podezření, že Irán vyrábí atomové zbraně je jistě opodstatěné. Volejte ihned prezidentu Bushovi, že ho ty jeho desetitisíce špionů podvedli. A poradte mu, aby zaútočil na Irán.

Pomůžete tím zachovat světový mír.

Každý národ musí nést břímě svých hlupáků.

Tazatel 10.12.2007 5:29

Re: Re: Tomu mame verit?

Už se pořádně napálil jednou ---- s Irákem ----------- a čeští vrtichvosté tomu věří dodneška !!

mik 9.12.2007 20:24

?

?

mik 9.12.2007 20:24

Tomu mame verit???

Iran vyviji rakety stredniho a dlouheho doletu, obohacuje uran a tvrdi ze jadernou bombu nevyviji. Tomu mame verit? Iranska JE bude zasobena z Ruska (neni vylouceno, ze uranem ktery nam ukradli), cili oficialne nemaji duvod uran obohacovat. To nema logiku.

Takove lzi muze verit jen uplny i*i*t nebo levicovy salonni "intelektual", takove lzi muze sirit jen KGBacky poskok typu Zaoralka.

mik 9.12.2007 20:23

A tomu mame verit?

Iran vyviji rakety stredniho a dlouheho doletu, obohacuje uran a tvrdi ze jadernou bombu nevyviji. Tomu mame verit? Iranska JE bude zasobena z Ruska (neni vylouceno, ze uranem ktery nam ukradli), cili oficialne nemaji duvod uran obohacovat. To nema logiku.

Takove lzi muze verit jen uplny iiddiioott nebo levicovy salonni "intelektual", takove lzi muze sirit jen KGBacky poskok typu Zaoralka.

mik 9.12.2007 20:18

A tomu mame verit?

Iran vyrabi rakety schopne zasahnout co nejsirsi okoli, dosah maji uz na kraj CR, energii ma v podstate zadarmo z ropy, JE naprosto nepeotrebuje, naopak je to ekonomicka zatez. A ted mame verit, ze na bombe nepracuje, ze je to jen kvuli sve JE kam stejne bude kupovat uran z Ruska (dost mozna jeste ten ukradeny z Jachymova). To je nelogicke. Takove ho.va.di.ne muze verit jen idi.ot nebo levicovy salonni "intelektual".

mik 9.12.2007 20:13

Stale jeste plati

ze Iran obohacuje uran, ze pro elektrarnu bude mit uran z ruska. Tak proc ho obohacuje? A k cemu ma jadernou elektrarnu stat, ktery ma ropu zadarmo ale uran hodne draze? Jen idiot a salonni "intelektual" muze verit tomu, ze iran stavi JE kvuli elektrine, jen KGBacky poskok typu Zaoralka muze takovouto lez sirit.

zíralek 9.12.2007 19:22

Jak téhle garnituře záleží na občanech této země,

je jasné ze zrušením záchraných praporů a teď i vojenské letecké záchranky. Peníze musí zbýt pro žoldáky do zahraničí.:-/

zíralek 9.12.2007 19:26

Re: Jak téhle garnituře záleží na občanech této země,

A tu soukromníci bohužel nenahradí. Až budete umírat v noci na nepřístupném místě, věřte že za vaši záchranu bojují v Afghanistánu:-P

zíralek 9.12.2007 19:57

Re: Re: Jak téhle garnituře záleží na občanech této země,

A za vaše prachy;-D

mik 9.12.2007 20:25

Re: Re: Re: Jak téhle garnituře záleží na občanech této země,

bolsevickej magore

mik 9.12.2007 20:33

Re: Re: Re: Jak téhle garnituře záleží na občanech této země,

Cenzorovi se tento prispevek musi strasne libit, ze neumoznuje pridat dalsi prispevky na tema vic k clanku (Y)

Muki 9.12.2007 20:15

Re: Jak téhle garnituře záleží na občanech této země,

Obcanum teto zeme musi dost na te garniture zalezet, jinak by je nevolili.

€ hujer 9.12.2007 21:04

Jak téhle garnituře záleží na občanech této země,

http://www.youtube.com/watch?v=uMjo8XZkWjw

Richard 9.12.2007 18:32

Další Chamberlain na obzoru

Pane Zaorálku a není iránský prezident jako Hitler když mluví o zahnání židů do moře ?!? To jste tak naivní a nebo se potíte strachy ?

Ivan 9.12.2007 19:39

Re: Další Chamberlain na obzoru

Vtip je v tom, že nic podobného iránský president neřekl a neříká. Ten výrok si vymysleli propagandisté kopající za Izrael a USA. Iránský president řekl, že režim v Izraeli je nutno změnit. Jeho projev v jazyce farsí je k dispozici a jazykoví odborníci už několikrát sdělili, že projev byl propagandistickými sdělovacími prostředky úmyslně špatně přeložen. 

Muki 9.12.2007 20:14

Re: Re: Další Chamberlain na obzoru

Ze je to zajimave, ze na druhe strane neexistuje propaganda a muze se jim verit co reknou. Mozna ze je to tim, ze islam je nemirumilovnejsi ideologie na svete a propagandu nepotrebuje

Tazatel 10.12.2007 5:31

Re: Re: Re: Další Chamberlain na obzoru

Spletl sis datum -- čerti chodili a strašili malé, hloupé děti 5. prosince