3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
hobis 11.12.2007 8:00

Re: Re: Kdo maže ten jede :-)

Myslel jsem Bilou Horu,pochopitelne.Take by bylo dobre usporadat referendum o Mnichovske dohode,vstupu sov,vojsk v r.1968 a hlavne o tom,ze praotec Cech se mel zastavit trochu jizneji nekde u more,protoze tady je zima a zebou me nohy!

hobis 11.12.2007 7:54

Re: Kdo maže ten jede :-)

Jsem uz postarsi clovek,zasil jsem nemeckou i ruskou okupaci.Musim zde prohlasit,ze s.Zaoralek me opet nezklamal.Bud je takovy hlupak,ale na to nevypada,spise pise a jedna za cizi penize a pro sve korytko.Prece musi byt zrejme,ze se nejedna o radaru jen proti Iranu.Hlavni je,ze jsme se nedovolili s.Putina.No,pockejem,az bude opet jakysi Hitler stat na hranicich a nebo i za a pak muzeme usporadat referendum!Vubec me silne rozciluje,proc jsme jeste neusporadali referendum o bitve na Bile Hore.Vse by mozna bylo jinak!!!Stastne V.vsem

Pluto 10.12.2007 16:09

Odpůrci radarového nesmyslu jsou komunisté a patří urožnit

Nestačím se divit, kolik fanatiků se tady objevuje ve svatém zanícení (nebo spíš zánětu) a horlí pro radar, bez ohledu na známé reálie.

Írán má zkušenosti se ZHN na vlastní kůži, protože je Saddám proti íránským jednotkám běžně používal (štědré dodávky měl z Německa a z Francie, kolébek demokracie a lidských práv). Zrovna tak to bylo i s raketami, když Irák ke konci války s Íránem odstřeloval stovkami raket íránská města hlava nehlava.Hádejte, od koho je měl? Irán ještě nese následky této války a rozhodně nestojí o expanzní válku, ale bude se úporně bránit jakémukoliv útoku na svém území.

Írán je velký jako 2/3 Evropy a proklamované rakety v případě odpalu z nějakého logického místa ze středního Íránu s bídou přeletí pár km za hranice.Nevím,kdo by svoje nejdůležitější zbraně nechal na hranicích na dostřel děla od nepřítele.(Aby dostřelil do Bratislavy,už by je musel mít v Turecku).Rakety tvoří tedy páteř obrany Íránu,protože mohou zasáhnout shromažďovací prostory útočících nepřátel.Čili Íránská záminka postavení radaru USA na českém území neobstojí.Budete muset vymyslet něco jiného.Co třeba Sudán? (ten by asi neprošel, nemá totiž naftu).

Hezky a věcně napsaný článekR^R^R^

kotaz 10.12.2007 14:28

Re: Odpůrci radaru jsou mimo technologickou realitu

koukaj, mi tady jenom bydlíme, když se rusové a amíci dohodnou a společně si to tady postavěji, potom půjde o úplně jiný problém - tj. menší problém.

qwert 10.12.2007 12:35

Re: Odpůrci radaru jsou mimo technologickou realitu

klíčová otázka - byl celý humbuk kolem jaderného zbrojení Iránu jen součástí složitého vyjednávání ohledně dodávek íránské ropy do Číny?

qwert 10.12.2007 12:33

Odpůrci radaru jsou mimo technologickou realitu

nejdříve stručně vyřídímě otízku Iránu: "Jeden z největších čínských energetických koncernů Sinopec uzavřel s

Íránem miliardový kontrakt na dodávky ropy a zemního plynu z ropných

polí v Jadavaranu v jihozápadním Íránu. Jednání probíhala od roku 2004.

Pro začátek investuje Sinopec v Íránu 2 mld USD ".  Bude-li Iránská ropa hnacím motorem euro-amerických investic v Číně, pak musí být Irán zákonitě ta správná země....;-P

Technologie jsou dnes mnohem dostupnější než v 60.letech. Dříve nebo později nutně musí vzniknou globální monitorovací systém, který bude schopen sledovat vše co létá - od běžných letů až po soukromou expanjzi do okolního kosmického prostoru - balistickými střelami  počínaje a turistickými výlety na různě vysoký orbit konče. Závěr je jasný - nejakému radarovému systému se nevyhneme i v případě, že budeme uvažovat jeho 100procentně civilní nasazení. Pak se ovšem musíme ptát - proč to máme přenechat opět jiným?

kotaz 10.12.2007 12:21

kdo kdo

rusko není náš nepřítel, amerika take ne. Vše však nasvědčuje tomu, že si tady amerika připravuje nastupiště k nové válce s ruskem. Nejde jen o radary, v hlavním směru se buduje i logistika (sklady..). My zde jen bydlíme.

kotaz 10.12.2007 10:43

o těch všech peripetijích

není řeč. Prostě rudá armáda tu válku vyhrála, mráz a bláto bylo na obou stranách. Američani a rusové so pomáhali. A pomáhají si dosud. To jsou velké národy, jsou odsouzeny k tomu aby se chovali jinak než my. Němci ani celá tehdejší západní evropa prakticky neměli šanci, němci třeba měli tankové motory na benzin. Ten se vyráběl taky v Litvínově z hnědého uhlí.  Herman goring werke. Takový tank při zásahu vybuchne. To němci věděli a proto se drali k naftě. Tam stál ten Stalingrad. Prostě na to němci nedosáhli. Ty karty jsou dnes rozdaný stejně. Benzín byl jen pro frontu, kdo chtěl zde jezdit jezdil na dřevoplyn.

kotaz 10.12.2007 10:03

my taky nemáme

v americe  základny, rusové také ne

Jiří 10.12.2007 9:49

Potvrdil jste

Pane Zaorálku, svým článkem jste jen potvrdil že jste byl dobrým studentem. Nemohl by jste i vyhlásit jakou školu a jaký obor jste studoval? Všem by pak bylo jasné že autorem článku je marxista, zastánce dialektického materialismu, prostě názorový komunista! Chraň bůh tuto naši mladou  republičku před Vám podobnými lidmy a jejich názory!

kotaz 10.12.2007 9:47

nikakoj komunist

já s nima nemám nic, to ty víš, spíš si říkáš, ať jim tam ten radar narvou přímo na Hradčany - pražákům. Já ti povím jak to bude, ono nezůstane jen u radaru, poláci si rakety nevezmou a talman se svoji pátou kolonou je narve do těch vašich krpálů. Na hradě bude sedět Švejnar, s tím se nikdo bavit nebude, on stejně česky moc neumí, dostane tam červenej telefon rovnou do pentagonu, a bude tím radarem řídit tu třetí světovou, no a rusáci ti potom rozbijou i tu tvoji daču. No a pak tam k vám přijedou číňani na takovejch jednoduchejch gazíkách s rýžovými pláštěnkami proti jadernému spadu a bude vymalováno.

kotaz 10.12.2007 8:28

Re: Re: první světová

ježíšmarjá nestřílejte tam, vždyť jsou tam lidi! Jak tohle všecko můžete svěřit těm vojenskejm šaškům!

Hrad 10.12.2007 7:55

Re: Re: Re: Re: Upřímný Američan

Beriem, výčitku. Som absolventom. Detašované pracovisko bolo v Čiernom Balogu. Prednášal tam okremi iných slovutný  horehronský bača Žbirka. Jedným z jeho žiakov vraj bol aj Oldřich Nový, kým sa nezoznámil s touto ťažkou robotou, a potom radšej ostal u povodnej. Ostať prvý milovník vo filme za I. republiky. Vtedy sa pásali hlavne ovce. Treba povedať, kozy sú súcejšie.  Boha, tá čeština.  

Mistr Jan Hus 10.12.2007 6:26

Jo Lubomíre, to dostala asi naše kolaboranstká pátá kolona úder !

;-D A jak je to s tou naší dééémograciíííí a referendem, to tedy nevím. Ale on už Talman jistě něco vymýšlí. Ale bude mu to prdlajs platné, stejně půjde do (Y).

Tazatel 10.12.2007 5:31

Re: Re: Re: Další Chamberlain na obzoru

Spletl sis datum -- čerti chodili a strašili malé, hloupé děti 5. prosince

Tazatel 10.12.2007 5:29

Re: Re: Tomu mame verit?

Už se pořádně napálil jednou ---- s Irákem ----------- a čeští vrtichvosté tomu věří dodneška !!

Pasáček koz ve Vermontu 9.12.2007 23:59

Re: Tomu mame verit?

Pane Miku, Vaše podezření, že Irán vyrábí atomové zbraně je jistě opodstatěné. Volejte ihned prezidentu Bushovi, že ho ty jeho desetitisíce špionů podvedli. A poradte mu, aby zaútočil na Irán.

Pomůžete tím zachovat světový mír.

Každý národ musí nést břímě svých hlupáků.

€ soudruh 9.12.2007 21:06

Kdo maže ten jede :-)

€ hujer 9.12.2007 21:04

Jak téhle garnituře záleží na občanech této země,

http://www.youtube.com/watch?v=uMjo8XZkWjw

íralek 9.12.2007 20:52

No jde Vám to mazání,

nemáte ani tolik slušnosti aby jste odpověděli na můj mail.

zíralek 9.12.2007 20:50

No jde Vám to.

;-D

zíralek 9.12.2007 20:49

Re: Kůl v plotě

:-P

S/kepticus M/aximus 9.12.2007 20:48

To, že jste se přetřel na modro neznamená, že už nejste kosmopolitní židobolševik.

Pasáček koz ve Vermontu 9.12.2007 20:43

Re: Re: Přátelství USA - Irák

Oprava : ... co vědí Pasáčci koz ...

zíralek 9.12.2007 20:33

Re: Kůl v plotě

Kdo není Harpagon je komouš že?;-D

mik 9.12.2007 20:33

Re: Re: Re: Jak téhle garnituře záleží na občanech této země,

Cenzorovi se tento prispevek musi strasne libit, ze neumoznuje pridat dalsi prispevky na tema vic k clanku (Y)

mik 9.12.2007 20:31

Tomu mame verit?

Iran vyviji rakety stredniho a dlouheho doletu, obohacuje uran a tvrdi ze jadernou bombu nevyviji. Tomu mame verit? Iranska JE bude zasobena z Ruska (neni vylouceno, ze uranem ktery nam ukradli), cili oficialne nemaji duvod uran obohacovat. To nema logiku.

Takove lzi muze verit jen uplny i*i*t nebo levicovy salonni "intelektual", takove lzi muze sirit jen KGBacky poskok typu Zaoralka.

mik 9.12.2007 20:30

Re: Re: Re: Jak to tedy je s tím radarem ? :-)

Jako obvykle bolsevici zase lzou

Muki 9.12.2007 20:27

Re: Re: Kul v plote

Ne bude to pod v;ajkou naconalismu. I v druhe svetove Stalin vedel, ze zadat obeti pro komunismus by mu nepomohli. Proto vyhlasil nacionalismus a boj za vlast

mik 9.12.2007 20:25

Re: Re: Re: Jak téhle garnituře záleží na občanech této země,

bolsevickej magore