3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan Nový 9.12.2007 9:19

kotazi,

národnostní konflikty v Estonsku a na Litvě jsou realitou. Zatím je Rusové nechávají jen doutnat. Jak se Rusové mohou zbavit svého pocitu méněcennosti, jak jinak než nacionalismem a válkou.

Ivan Nový 9.12.2007 9:21

kotazi,

a co Srbsko a Kosovo?

Harry 9.12.2007 15:29

Re: přesně tak

Pane Kotaz mam dotaz: proc USA nezautocily na SSSR kdyz se rozpadal, vsude byl bordel, Jelcin furt v lihu a nebyl problem na ne skocit? Muzete mi to vysvetlit? Ja bych rekl, ze proste naopak Amici chteji volny prostor pro obchod, koupi si co chtej, z Ruska i od Hotentotu pac maj dolace. I od tech Arabaku si ropu kupujou, nekradou jako SSSR kradl nas uran (pardon platil koly Ukrajina a ruskymi babuskami, plyn a ropu jsme museli i za tovariscu plati valutama).

kotas 9.12.2007 16:40

Re: Re: přesně tak

Jestli to skončí jen železnou oponou nebo válkou to já nevím, jinak bych dávno dělal scénáře pro vládu USA. Pokud bude mír nic se neděje, jen jsme pohovořili.

Joska 9.12.2007 8:43

Re: Re: Pan Zaorálek neslyšící, nemyslící, nevidící

Ale no tak Aleno! Měla byste být schopna vytušit o co mi jde. Pan Zaorálek je zastupitelem demokratické společnosti  a státu, který se přihlásil bezpečnostně k západnímu společenství a je mu tam zjevně dobře. Jenže toto společenství se musí umět také bránit . A pan Zaorálek tomu brání. Ptám se ho tedy ( a možná také Vás)  co vlastně chcete? Co chcete?  Komunista jsem nikdy nebyl, jak jste na to přišla?

Joska 9.12.2007 8:45

Re: Re: Re: Pan Zaorálek neslyšící, nemyslící, nevidící

A o tom, čeho je asi schopna Evropa bez Ameriky píšou už I. Nový a Muki...

Skybird 8.12.2007 21:58

Do jaké sféry vlivu chceme patřit - vám to ještě není jasné ?

Já jsem Evropan - žiji ve střední Evropě. Hlasoval jsem pro vstup do EU s vědomím, že malá středoevropská země musí být členem nějakého uskupení. Osamocená nemá v dnešním světě šanci. Jsme  členem EU, NATO. Máme-li nějaké obavy, řešme je prioritně  s našimi smluvními partnery. Pokud existují nějaká vážná ohrožení, nejsou stejná pro nás jako pro Rakousko, Maďarsko, Slovensko ? Nemá zájem na obraně před nimi i Německo, Francie a ostatní naši partneři ? Pokud jsme výjimkou pak tedy proč ?

Nejsme spíše nedospělým dítětem ? Nepůsobíme svými kuriozními postoji našim partnerům vrásky na čele ? Není snad v našem zájmu silná Evropa a její sebevědomé a korektní vztahy jak s USA tak s Ruskem ? Neděláme náhodou Trojského koně odcházejícím americkým neokonservatistům, jejichž důvěryhodnost je ještě nižší, než popularita naší vlády - a to je co říci ? Nesnižujeme tím rating  naši věrohodnosti, který bude  velmi pracné napravovat ?

Ono totiž fakt jde o vážné věci.

AeroKarel 8.12.2007 22:01

Re: Do jaké sféry vlivu chceme patřit - vám to ještě není jasné ?

Já jen nevím, kde jste přišel k názoru, že je to buď Evropa nebo USA. V NATO se to pěkně doplňuje, ani není moc vidět vojenská i politická neschopnost a rozhádanost Evropy. Takže touto dohodou, která nijak nevylučuje silnou Evropu (kdo v ní bude rozhodovat, Frantíci se snaží, ale nemají na to nic než ambice) se náš rating může jen zvýšit.

Muki 8.12.2007 22:52

Re: Re: Do jaké sféry vlivu chceme patřit - vám to ještě není jasné ?

To, ze NATO bez ameriky je jen diskusni klub, bez nejake vojenske sily, kazdy vi. To je jen sikovna vymvuva lidi. I to, ze by francouzi byli ochotni za cechy padnout do posledniho a necht si znicit svoji zemi, tomu nikdo neveri, to jsou jen slovni obraty. A kolik evropanu je pripraveno polozit zivot za EU ?Proste, jakmile se podari oddelit USA a Evropu, coz se nepodarilo ani nacistum ci komunistum a doplatili nato, Evropa bude bezbranna a bude muset poslouchat. To vedi jak rusove, tak muslimove a proto to vibicovani fanatickeho antiamerikalismu. Zda, ze se splnje ta druha pochmurnejsi vidina Marxe, ze se Evropa mozna bude muset obrodit vychodni krvi a zacit znovu.

AeroKarel 8.12.2007 23:19

Re: Re: Re: Do jaké sféry vlivu chceme patřit - vám to ještě není jasné ?

Znáte to, "užiteční idioti" ........

Skybird 9.12.2007 12:04

Re: Re: Re: Do jaké sféry vlivu chceme patřit - vám to ještě není jasné ?

A proč by padali Francouzi za Čechy ? Copak nás někdo ohrožuje ? Nechte té fasmagorie - je ze někdo, kdo si dělá zálusk speciálně zrovna na nás ? A nedělá pro to oddálení USA a Evropy zrovna nejvíce sama Amerika ? Nechce nám sem např. podporou samostatnosti Kosova implantovat radikální muslimskou mafii přímo do osrdečníku ? Muki - vzpamatujte se !

Harry 9.12.2007 15:32

Re: Re: Re: Do jaké sféry vlivu chceme patřit - vám to ještě není jasné ?

Hele Muki, vy jste to krasne napsal. To je presne ono. Evropa hresi na to, ze USA ji nemohla (1 i 2. sv. valka (nechat padnout a nemuze ani v budoucnu). Ale nekdy obcas neco nevyjde, ani v USA. Jak by se Evropa ocitla sama (vlastni blbosti) tak za ni nedam ani zlamanou gresli.

Skybird 9.12.2007 11:46

Re: Re: Do jaké sféry vlivu chceme patřit - vám to ještě není jasné ?

Neříkám buď Evropa nebo USA. Říkám, my jsme Evropa, chtějme pokud možno co nejsilnější Evropu s přátelskými, korektními a sebevědomými vztahy s USA i Ruskem. Tečka.

Harry 9.12.2007 16:35

Re: Re: Re: Do jaké sféry vlivu chceme patřit - vám to ještě není jasné ?

No jo, ale obcas se potkate s nekym kdo rika, ze budto budes kamosit s USA nebo s nama. A vyber si, nas mnogo.

Kodl 8.12.2007 23:30

Re: Do jaké sféry vlivu chceme patřit - vám to ještě není jasné ?

Ale právě proto, že naši politici nemají žádnou věrohodnost, jsme vítaným americkým Trojanem.Rusko se určitě s Američany v projektu protiraketové obrany domluví, mají třetí nejvyšší dolarové rezervy na světě a to je dost pádný argument v situaci, kdy se US ekonomika dostává do dlouhodobé recese.

Esmerald 9.12.2007 2:18

Re: Re: Do jaké sféry vlivu chceme patřit - vám to ještě není jasné ?

Kodle, nedělejte si vrásky na čele kvůli jakési " dluhodobé recesi " US ekonomie. K tomu jsou tam větší kalibry. Rovněž jste pochopil svého slangového " Trojana " asi jako něco, co se usilovně probourává hradbami Z TROJE VEN !!!!

Joska 8.12.2007 23:36

Re: Do jaké sféry vlivu chceme patřit - vám to ještě není jasné ?

To myslíte vážně? Jo, to co já sleduju je hochštaplerské chování evropských spojnců v NATO. Tváří se jako rovnocenej partner, ale přitom spoléhají na to, že špinavou práci ( rozuměj obranu transatlantické civilizace před různými magorskými státy a skupinami) odvedou USA. A přesně to USA dělají. A přináší oběti.. A co Evropa? Pokrytecky naznačuje, že si za to Amerika může sama a dokonce ji obviňuje z agrese. A to jen proto, že je vychc..á a zbabělá. Živená politiky jako je třeba Zaorálek, Paroubek a spol.  Hnus!

Bože ochraňuj Ameriku!!

kotaz 9.12.2007 8:42

odstěhuj se do ameriky, josko, když tě tam vezmou.

Americká vláda skutečně dělá pro své občany maximum toho, co se zavázala. O tom není pochyb. Jsou mnohem lepší než naše vlády - je to ale tou mocenskou váhou, čert se re nas větší hromádku. Platí ale také, co je napsáno na berounské plzeňské bráně "všeho do času a jen pán bůh na věky". Prakticky vzato, celý český národ emigrovat nemůže, nemá kam, jakýsi teoretický pokus o řešení české otázky nastínil Heydrich. Nu nepovedlo se jim to, zatím. Měli bychom držet pohromadě, američani mají teď priority, které jsou v rozporu s naší bezpečností. Kromě jejich radaru, zde nemáme nic, na co by rusové museli zaměřovat svoje jaderné arsenály. S radarem tvoříme jen bezpečnostní zónu před dvěma velmocemi, rusové třeba radar roztřískaji a získaji tak nutný čas k vyjednávání s amerikou. Taková pozice není pro nás výhodná.

Ivan Nový 9.12.2007 7:29

SkyBirde,

Co udělá EU, když Rusko připojí jeden nebo dva Estonské okresy s rusky mluvícím obyvatelstvem? Uspořádá konferenci, aby se s Ruskem dohodlo a útok legalizovalo?

wombat 9.12.2007 9:14

Re: Do jaké sféry vlivu chceme patřit - vám to ještě není jasné ?

Skybirdu, jste urcite jeste velmi mlady jarabacek a proto i velmi naivni; jako to nedospele dite, o kterem se zminujete ve vasem prispevku. Proto jste lehce podlehl levne levicove propagande, kterou tady papouskujete. Zapomente hochu na smluvni partnery, to uz tu jednou bylo, ti se k vam otoci prddeli, kdyz pujde do tuheho. Kazdy se musi starat sam o sebe synku. CR by ve vlastnim zajmu udelalo nejlepe, kdyby si poridilo take nejakou tu raketku s atomovou hlavici, na zastraseni potencialniho agresora. Ano souhlasim, je to v soucasnosti dost neprakticke a proto, jako druhe nejlepsi reseni k zastraseni agresora je mit kdyz ne ty rakety, tak alespon ten "pujceny" radar.    

kotaz 9.12.2007 10:02

ten radar

nikdy nebude náš a my bychom jej taky nedokázali na nic použít, je to americká záležitost, jejich vláda se stará o ochranu ameriky, my jsme jen střelnice a rukojmí. Ani to nemusí fungovat, je to jen politika zaměřená na rozkol evropy a ruska. Z toho budou mít profit je američani.

Skybird 9.12.2007 12:41

Re: Re: Do jaké sféry vlivu chceme patřit - vám to ještě není jasné ?

Wombate, mýlíš se - pamatuji již hodně. Ty ruské tanky mi v 68 na Václaváku stříleli nad hlavou. Prosím, sdělte mi co pro nás v tom roce udělala ta Tvoje Amerika ? Co pro nás udělala v r. 48 a co v době Mnichovské dohody ? A buďte laskavě konkrétní.

A potom mi ještě sdělte, čeho se bojíte ? jako myslíte, žde zde Rusové udělají výsadek a Putin nás - pouze a jedině nás obsadí ? Nebo ti radikální muslimové mají eminentní zájem zrovna o nás - nikoli o Rakušáky či Belgičany nebo Slováky či Němce ? Je to prostě fantasmagorie a neuvěřitelné pohrdání občany ze strany podlézavých a neuvažujících amerikanofilů. Oni vlastně tím, že slepě podporují americké neokonzervativce jsou proti většině samotných Američanů.

Hrad 8.12.2007 21:29

Těm co je vše jasné

Já mám pocit že Rusko(potažmo SSSR) se od I. světová války neustále brání, a pokouší se zajisti svoji bezpečnost tzv. "sanitárním kordonem". To, že je moje země v tomto prostoru tzv. sanitárního kordonu, a obyvatelé jsou hodni obětování, vyvolává mrazení. Sanitární kordón není minulostí. I Západní Evropa(někteří lidé, kteří přesně vědí...) si libuje v takových strategických úvahách. Tleskat tomu, že budeme místem budoucího bojiště, může jenom blb, nebo milovník cizích koulí(asi přišel o vlastní - holky máte bezva test, jak předejít rozčarování)! Sekera řezníka věnčená listím, uklidní důvěřivé hovado. A Zaorálek, ani Vondra s naklonovanými Klavani na tom nic nezmění.  

AeroKarel 8.12.2007 22:04

Re: Těm co je vše jasné

Holt se prafotr zastavil zde, s tím již nic neuděláme. A já chci patřit k té svobodnější a úspěšnější straně, což je NATO a jeho nejsilnější a jediný jakž takž akceschopný člen USA. Takže Vondra ano, a Zaorálek ať si dál bádá o marxismu-leninismu.

Tonevadí 9.12.2007 6:59

Kadle máš recht, je to dobrý pocit patřit k těm nejsilnějším

jak se to ukázalo ve Vietnamu, v Afganistanu a v Iráku.  (sorry, zapomněl jsem na Granadu) 

kotaz 8.12.2007 22:06

tohle je dobrá myšlenka

a asi pravdivá, no nic s tím nenaděláme, ale horlivost v tom radaru není skutečně na místě, alespoň počkat do nového amerického presidenta, já skutečně nevím, na co to nové potvrzení starých sfér vlivu vlastně američani a rusové chtějí? Snad to od nich vyžadují jejich zbrojařské kruhy? Každý americký president potřebuje svoji válku a většinou ji také má. Jenže Bush už svoji válku má. Poláci se taky snaží nespěchat. To nemá cenu jim nadávat, že chtějí kupčit a vyjednat lepší podmínky, tak to nebude. Evropa potřebuje čas a mír z ruskem.

AeroKarel 8.12.2007 22:11

Re: tohle je dobrá myšlenka

Čas k čemu, prosím?

Mír s Ruskem? Ano. Ale na to se Rusové musí něčeho bát. Nebojí-li se, je to jako v tom starém vtipu: A kým sousedí SSSR? S kým chce!

Kodl 8.12.2007 22:23

Re: Re: tohle je dobrá myšlenka

Rusové a bát se?Nemusíte si hrát na siláka, když to nepotřebujete.

AeroKarel 8.12.2007 23:19

Re: Re: Re: tohle je dobrá myšlenka

Já ne. Evropa ano.

kotaz 9.12.2007 8:59

rusové se nebojeji

to úplně jiná mentalita, říká se že rus je ochoten bojovat do poslení kapky krve, polák do první, ukrajinec něco mezi tím. Oni jsou silní a sebevědomí, vyhráli válku proti všem, je to velký národ ne nepodobný američanům, ostatně mnohý američan má ruské předky. Kdysi se říkalo, že američan je dobře oblečený rus a rus špatně oblečený američan. Teď je rus dobře oblečený američan. Oni nikoho nepotřebují, jsou to ropní as gazový šejkové a jsou si toho dobře vědomi. Respektují jen ameriku. Jsou dohodnuti s čínou a iránem. Severní korea se rychle spojila s jižní aby nemusela hrát vymyšlenou roli darebáckého státu. Irán je ochoten obohacovat uran pod kontrolou ve švýcarsku. Američani jdou dolů, protože nemají naftu, nový boj o euroasijské - ruské - bohatství začíná. Chválabohu my nic k ukradení nemáme, američanům bude stačit americký místodržící Švejnar a ten pitomej radar.