3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kotaz 9.12.2007 9:25

evropa

potřebuje čas a mír, nesporně patříme do evropy a tedy i do EU, přes výhrady k té byrokracii.

Hrad 9.12.2007 10:04

Re: Kotazi,

Tak se do toho můžeš pustit. Jistě máš dostatek znalostí pro začátek z chemie, fyziky, biologie, biochemie..... , a tak po tobě s radostí sáhne kterýkoliv vědecký ústav. Geopolitiku jsi zvládl, jak dokumentuješ svým normativním výrokem také skvěle. Takové prkotiny, jakými jsou odborné  závěry  a poznatky R. Kjelléma, K. Haushofera, H. Mackindera, Z. Brezinského, N. J. Danilevského, A. G. Dugina, P. Kennedyho, F. Fukuyamy,  S. Hutingtona, I. Wallersteina, O. Krejčí do svých pyšně prezentovaných názorů přece nebudeš zahrnovat. "Ho..o, Ho..o, řekl Švejk, a přidal se nenápadně do rozhovoru". Víš proč nenápadně? Nebyl vzdělaný, ale aspoň byl vychovaný!  

 

Buližník 9.12.2007 8:53

Re: kuk

Já jen doplním,že Vjesti není prokremelský a "putinovský" kanál ruské televize. Že ano!

Ivan Nový 9.12.2007 9:10

Buližníku,

ruský agresivní nacionalismus není jen specialitou Putina, je to ruská realita. Měli bychom to vzít na vědomí a podle toho jednat. Strkat hlavu do písku nemá smysl.

kotaz 9.12.2007 9:48

samozřejmě

je to velký národ, američani jsou taky nacionální a agresivní. My bychom taky ukazovali svaly, kdybychom nějaké měli. Naše pozice je jiná, musíme být opatrní, být teď americkým kolaborantem, bál bych se.

Lájoš B. 9.12.2007 10:46

Re: samozřejmě

už nám tady z té opatrnosti běhal vermacht a pak na ještě delší dobu rudá armáda

kotaz 9.12.2007 13:25

ano

Masaryk měl republiku na 20 let, budou tady nepochybně běhat už třetí okupační vojska - předtím jich bylo víc, samozřejmě - za mého života: němci - rusové - američani. Tady jde jen o ty naše český kolaboranty, co nám při tom kecaji, jako kdyby nevěděli, jak může českej kolaborant dopadnout.

Lájoš B. 9.12.2007 15:40

Re: ano

Opět lžete, za vašeho života tady nikdy americká okupační armáda nebude. :-/

Jinak by to znamenalo, že amerika okupuje prakticky všechny spojenecké státy NATO a například i Kubu a Japonsko, kde má taky své vojenské základny. Je fakt, že z pokledu bolševíka asi ano.(Y)

kotaz 10.12.2007 10:03

my taky nemáme

v americe  základny, rusové také ne

Lájoš B. 9.12.2007 9:01

Re: kuk

Klasické chrastění zbraněmi, jak ho známe už od Stalina. Vždyť taky, co se změnilo, že ?

Harry 9.12.2007 16:33

Re: kuk

Oni Rusove uz davno nemaj zamereny svoje rakety na nas - clena NATO? Proti komu tedy? Na Mongoly nebo Papuance? Nebo nas v NATO vynechali jako davne kamose , nebo si mysli ze pod ne brzo spadneme znovu a nestoji za to to furt prepisovat.

Ivan Nový 9.12.2007 8:20

Jaký jaderný potenciál potřebuje EU?

Alespoň takový jaký má Rusko? Bezesporu!

Ivan Nový 9.12.2007 7:33

Jak posunout "sanitární kordén" dále na východ?

Umístit u nás americký radar. Tím se posune na Slovensko a Ukrajinu.

Tonevadí 9.12.2007 7:07

Tak dlouho jsme na ně čekali, tak próč bychóm se nétěšili

když se můžeme teď "mýlit s Bushem". Juchúú...

68 9.12.2007 4:33

Pan Lubomír Zaorálek se odmítá “mýlit s Bushem”,

zato se za každou cenu a rád nechává  pomýlit jedním z nejpitomějších, nejnaivnějších a nejnebezpečnějších “nálezů” a doporučení vojenské rozvědky v historii.

MILA 9.12.2007 3:15

jeste vas nenapadlo, kdyz se podivate na dejiny XX. stoleti a dnes

ze US jsou neco jako nas mladsi bratr, a my starsi mongoloidni bracha, o ktereho se mladsi stara i presto ze ho kopeme a plivame na nej, proto ze jsme na nem zavisli, a stve nas to, a on nas nenecha protoze je na svete sam.;-(

Historik 9.12.2007 4:26

Naštěstí je tu MILA

Dojalo mě to k slzám, to vylíčení, jak jsme blbí a jak Američani jsou ti moudří, fakt. Pište víc, humoru není nikdy dost. Vy jste musel být politrukem.

Joska 9.12.2007 8:47

Re: jeste vas nenapadlo, kdyz se podivate na dejiny XX. stoleti a dnes

Přesné pojmenování !R^

Joska 8.12.2007 23:22

Pan Zaorálek neslyšící, nemyslící, nevidící

Pane Zaorálku, Vy stejně v životě nikdy nic nedomyslíte a rozum nikdy nepoberete....na rozdíl od pana Vondry a Topolánka. Nic si z toho nedělejte, jste jen průměrný občan, průměrné inteligence a průměrného ducha.  Je patřičné, že souzníte s komunisty. Jste asi nesvobodnej komunista, který stále bude více hledět na východ než na západ, který bude stále připo...nej  z reakce Ruska a kterej vyklidí pole, když na něj někdo zadupe. Možná byste radši na našem území základnu Ruska, že? Ale ani to nevíte! Vy totiž máte v hlavě bordel a nevíte co chcete! Možná jste přihlouplej a naivní pacifista.  Tak ještě jednou p. Zaorálku: Chcete se přátelit s Ruskem, nebo USA? Kdo je pro Vás významnější partner? Nevíte, co? Vždyť jsem psal, že máte v hlavě bordel....

babča 9.12.2007 1:43

Re: Pan Zaorálek neslyšící, nemyslící, nevidící

Je mi z Vás na blití, žlučovode(Y)

Esmerald 9.12.2007 2:00

Re: Re: Pan Zaorálek neslyšící, nemyslící, nevidící

Babčo, přece nebudete představiteli lidu v Parlamentě, panu Zaorálkovi, říkat, že je " žlučovod "!!!!!! Zrádce, to ano, ale " žlučovod " ? .....A ta " žaludeční nevolnost " je možná spíše z pití nějakého svinstva.

Alena 9.12.2007 7:17

Re: Pan Zaorálek neslyšící, nemyslící, nevidící

Především jsme v EU tak bychom se měli přátelit s ní. Stavět otázku tak jako vy ukazuje,že ta podlézavost je ve vás a vám podobným zakořeněna z  minula a bude potřeba více generací než to skončí. Bordel v hlavě máte vy ,ale naštěstí nic nerozhodujete jen planě žvaníte, jak jste se to naučil na komunistických schůzích

Ivan Nový 9.12.2007 7:28

Aleno,

přátelit se s EU můžeme, ale ta je neschopná obrany. Představte si, že Rusko zabere několik okresů z Estonska, tam kde převažuje rusky mluvící obyvatelstvo. Co udělá EU? Uspořádá konferenci, aby tento útok legalizovala? Co udělá Francie? Alespoň aktivuje své jaderné zbraně? A co udělá Německo?

kotaz 9.12.2007 8:26

no a co udělá amerika?

nic, nebude riskovat kvůli estonsku jadernou válku s ruskem

Ivan Nový 9.12.2007 8:43

kotazi,

jadernou válku? Bojovat se v té příští válce bude konvenčními zbraněmi. Proč myslíte, že Rusové vypověděli smlouvu o konvenčních zbraních. Navíc proč Rusko bude moci zaútočit na Estonsko? Protože tam není americká základna. Pokud boje budou na území bez základen, budou používány konvenční a nebo semikonvenční zbraně. Proto je důležité abychom tu měli americkou základnu. Sice na nás budou namířeny jaderné zbraně, ale vyloučíme na našem území konvenční konflikt, jehož pravděpodobnost je dost vysoká. Putinovo Rusko bude muset jít do války, aby splnilo očekávání putinovců a kterým směrem se vydá? Tam kde budou nejslabší.

Ludva 9.12.2007 8:59

Re: kotazi,

To myslíte vážně Ivane ? Bojíte se konvenčního napadení a jaderný útok je přijatelný ? Nebo že Rusko se připravuje na válku ? Asi tak proti komu, když se vcelku nenásilně rozpadlo Sovětské impérium. Rusko je jedna z mála zemí, která nepotřebuje cizí území a zdroje. Má dost svých, dokonce více než je schopno obhospodařovat. Jestli se tady někdo na něco připravuje, tak jsou to USA, ty se svou třetinovou spotřebou světových zdrojů nebudou mít nikdy dost.

Ivan Nový 9.12.2007 9:12

Ludvo,

jaderný útok je téměř nepravděpodobný, konvenční téměř jistý.

Ivan Nový 9.12.2007 9:14

Ludvo,

Rusko potřebuje válečné konflikty aby si dodalo sebedůvěru, aby upevnilo kremelskou moc, protože ta se neodvozuje od volného trhu, ale vychází z nacionalismu a ruského neoimperialismu.

Ludva 9.12.2007 9:24

Re: Ludvo,

A kdo vede válečné konflikty v Afghánistánu a Íráku ? A dříve v Koreji, ve Vietnamu, Grenadě ? Taky si někdo dodává sebedůvěry ?

kotaz 9.12.2007 9:16

přesně tak

válka na našem kontinentu není nevyhnutelná a ani není na spadnutí - američani to jen zkoušejí, potřebují pro takový útok na rusko mít podporu zemí evropské unie, když podporu mít nebudou, budou muset pracovat a obchodovat s ruskem, jako ostatní. Mohou mýt podporu kolaboranských vlád typu topolánka, ten sem narve radar a tím politicky končí, pak příde paroubek a řekne že bohužel je třeba dodržovat právní kontinuitu a tak lze základnu zrušit až za 50 let. To všechno udělají a projde jim to. Jenže k válce musí být skutečná podpora obyvatel a ne taková získaná podvody - dokud je mír je to občanům jedno a se špinavostí kolaboranských vlád jsou víceméně smířeni. Do té doby než začnou sami umírat. Pak jdou proti okupantům i děti. Jako v Iráku.