2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

RADAR: Brdy, hlad a řev

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pomýlený..nejspíš agent KGB 30.6.2008 8:43

Re: Re: Re: Re: pane Horáku

no jestli vám přijdou ony vynaložené peníze  jako vrtání v hounech..navíc další krásný případ, jak poslanci všemu rozumí - po schválení přišli na to, že zločiny policistů nemůže vyšetřovat policista..na to ale  museli přijít až když onen zákon schválili..samozřejmě omylem.. jako si onehdá omylem zvýšili platy.. a k tomu mám držet hubu?!  Ideologické nesmysly a demagogie - to jsou vaše hlavní argumenty..logika jako prase - když jsem proti radaru tak musím být sockomouš nebo islamista..lidská blbost zažívá nebývalou konjukturu..

Karel Dopekla 30.6.2008 9:40

Karle neštvi !

Když už se tak oháníš Sartrem, Karle. Tak nezapomeň, že také napsal : " pod dlažbou je pláž "

To si vylož jako, že jednou dostanete do držky.

berg 30.6.2008 9:55

Re: Karle neštvi !

hezký překlad, takový jasný, bolševický, který váš myslitel tohle taky sliboval

Karel Dopekla 30.6.2008 10:21

Re: Re: Karle neštvi !

Dá se to přeložit jinak ?

Bylo to v roce 1968. když se v Paříži stavěli barikády.../ vytrhávali se dlažební kostky a pod nimi byl písek /

Nabídni svůj překlad.

Poklop 30.6.2008 8:26

Re: Re: pane Horáku

Teď přesně píšete ,jako když jste lemptal pivo celou noc.Máte v tom bordel.Přeci Amíci tvrdí,že je to radr na obranu USA.Tak to jim vysvětlete,protože to asi neví.

pomýlený..nejspíš agent KGB 30.6.2008 9:00

Re: Re: Re: pane Horáku

Rusové taky tvrdili, že 68. rok byl internacionální pomoc a jaderné prostředky  na území ČSSR nejsou..nevidím jediný důvod proč bych měl věřit tómu co tvrdí amíci..ještě mám v živé paměti eskamotérství C.Powella před OSN když ukazoval pojízdné laboratoře na výrovu ZHN v Iráku a další podfucky..

Karel 22 30.6.2008 9:02

Re: Re: Re: pane Horáku

Tak tohle slyším poprvé - USA jsou totiž už chráněny.

http://data.idnes.cz/soubory/zpr_nato/A070112_INC_MISSILEDEFENSE_001.GIF

Ten odkaz je pro takové jako vy, naprosto zbytečný.

RZ 30.6.2008 9:11

Re: Re: pane Horáku

Zmíněný obrázek je zde. Je ze zamini, velmi pochybuji, že si ho p. Schwarzenberg vymyslel.

Achjo 30.6.2008 21:16

Re: Re: pane Horáku

Tak nevím...čtete alespoň to, co je u obrázku napsáno? Mimochodem zdroj je agentura, která má celý projekt "na starosti". V popisu práce má hlavně "reklamu" sama sebe. (od toho se pak odvíjejí chechtáky, které jsou pro agenturu uvolňovány z rozpočtu) Asi by Vás nenapadlo otevřít stránky nějaké automobilky...a pak trousit po internetu adresu toho nejnejauta. Tady to ale stále hrnete lidem do hlavy.

Ale zpátky k "psanému". Nejde o funkční system. Stále je ve stadiu zkoušek (z různých důvodů "povedených" a často nefunkčních. Zatím je stále odkládána zkouška s tím nejjednodušším "rušením" - vzhledem k cenám bal. raket..."za pár korun". Mapka znázorňuje obranu Irán-USA. Tvar této teoretické mapky pak závisí na tom, ODKUD je bal. raketa vypálena. Žádná univerzální mapa NEEXISTUJE...ani tato teoretická. Šermovat s těmito barevnými fleky...a vyprávět o protiraketové obraně...je nesmysl. Ona je to taková polopravda...

Pokud Irán odpálí raketu z doby "razdva", nejlépe ze středu svého území (sever pro nás znamená velmi pravděpodobný "podlet" pod funkční výškou antirakety - pokud budeme přímo cíl my) nepoužije jednoduché rušící prostředky - za pár dolarů, nebude nějaké "špatné počasí", antiraketa "dokáže vzlétnout", Iránci nějak "zvýrazní" hlavici - nejlépe rozdílným tvarem od ostatních částí...atd atd...tak TEORETICKY BUDE NĚKDY platit barevný flek - v případě Evropy je pravděpodobně silně "posunutý" směrem k Iránu. Ale ono by se pak špatně "argumentovalo"....

ALE...pokud víte, že určitou součástí jsou i radary v GB a Gronsku - nutně potřebují co nejpředsunutější vlastní obranu (zakřivení dělá své)...a že dva "pokusy" - dostatečně časově "vzdálené" jsou více než jeden...tak konečně začnete číst to, co Američani od začátku jasně říkají - viz Obering na nějaké tiskovce 2005? (stránky USA velvyslanectví)...a nebudete šermovat s "reklamními barevnými fleky"

Pája45 30.6.2008 22:14

Re: "Karle 22"

Máme zde radary na svoji ochranu (např. u Chlumce a Sokolnic),  ty aleobsluhuje Armáda ČR a jsou součástí protivzdušné obrany NATO. Proč USA nebudují protiraketový deštník, který bude jedním z prvků obrany všech států NATO? Pak zde může stát další radar, který bude obsluhován  jen vojáky AČR. Že to nejde, proč? Pak mě napadá, že to budují USA jen pro sebe.

Jen tak na okraj, "milý karle22"  USA nejsou a ještě dlouho nebudou žádným spolehlivým protiraketovým systémem chráněny. Protože jej nemají, vše je jen ve stádiu zkoušek.

 Nevím kterou důležitou funkci jsi v bezpečnostním systému NATO nebo alespoň v ČR zastával, ale mám pocit, že máš své kolegy spíš mezi kamarády v mokré čtvrti (tam kams je ve svém příspěvku poslal).

lesov 30.6.2008 7:14

Dnes se Spojenými státy na věčné časy a někdy zase jinak.

Děkuji, za vyčerpávající článek. Konečně to někdo popsal tak, že tomu rozumím i já.

Jak jsme se dozvěděli z médií, radar nás před raketami sice neuchrání ale že zabrání opakovanému (historie se opakuje, jak víme) vniknutí dnes již nespřátelených vojsk na naše území, je dobrý důvod aby tu byl.

Nakonec někde a na někom se ty nové zbraně vyzkoušet musí.

Jenom aby sem ti zachvátčiki nepřišli právě proto...! Amerika je daleko, kde je Česko ví asi jenom Matuška a jak víme, historie se opakuje, takže nás v tom zase nechají.

A kdo ví, jak se kovbojové (Bush s Putinem) domluvili, víte jak se paktoval Stalin s Hitlerem,ne?! ;-)

RZ 30.6.2008 8:55

Re: Dnes se Spojenými státy na věčné časy a někdy zase jinak.

Píšete "takže nás v tom zase nechají". Já mám zase dojem, že USA v tom Evropu 3× nenechaly.

ggg 30.6.2008 9:08

Re: Re: Dnes se Spojenými státy na věčné časy a někdy zase jinak.

USA na válce vydělaly a vždy prodávaly oběma stranám. S Německem měly pevné vztahy, velvyslanci Wilson i Kennedy byli příznivci a propagátoři fašismu. Wilson dal jasně najevo, že ČSR má Sudety odstoupit Německu, byl v Praze a dělal nátlak na beneše a českoslov vládu.  Ford byl propagátor fašistického hnutí v USA. Až po přepadení Pearl Harbouru se věci změnily.

Válka s Německem nebyla kvůli nám, to si uvědomte.  Museli Německo jako soupeře zničit. O nás vůbec nešlo.  Falta a naivní propagandistické kecy nejdou dohromady :-D

RZ 30.6.2008 9:17

Re: Re: Re: Dnes se Spojenými státy na věčné časy a někdy zase jinak.

Přečtěte si znovu můj kratičký příspěvek - o Československu tam není ani slovo.

miroslavb 30.6.2008 9:42

Re: Dnes se Spojenými státy na věčné časy a někdy zase jinak.

ale pane lesov! clanek v LN velmi dobry; z pocatku i vase odpoved. srovnavat dve desne pravicove diktatury, vrazdici pod plastikem levice je zcestne. jsem pro radar, a to dobrovolne, coz bude nastartovano smlouvou. pokud vim, sluvni partneri molotov/stalin a ribentrop/hitler sve smlouvy vyuzili k zachvaceni polska a pak se ihned pustili do sebe. to se nam s usa dosud nestalo.  pokud konecne vzniknou spojene staty evropske, pak si muzeme byt jisti, ze rusove nam daji pokoj. ovsem predpokladem neni volne obchodni seskupeni statu evropy (vzpomenme na spolecenstvi narodu v zeneva), nybrz stat evropa. s presidentem, ministrem zahranici a ministrem obrany - krome dalsich nasich evropskych zastupcu. jestli se tam dostanou i nasi "premianti" ? pochybuji (vzdyt oni tam ani nechteji!!), ale pan juncker z lucemburg, zastupci slovinska a pobaltskych statu a a a zcela jiste.

lesov 30.6.2008 10:37

Re: Re: Dnes se Spojenými státy na věčné časy a někdy zase jinak.

Já si taky myslím, že bysme měli mír (rozuměj svobodu) ubránit i za cenu války (rozuměj, malých teroristických excesů). Nesmíme stát stranou, když spojenci ohrožují, co to kecám, ochraňují svobodu všech, kdo stojí na té správné straně.

Dovolit umístění radaru je to nejmenší, co pro našeho, Velkého bratra můžeme udělat.

Abysme již dnes vyjádřili podporu, dávejme dětem za uši vycpávky ať každý vidí, kdo je pro radar a kdo se jen "veze" a sabotuje freedom úsilí! Kdo chvíli stál, stojí opodál!

Nakonec, kdyby se to votočilo, můžeme říct, že jsme neměli ani páru vo tom, co ten radar dělá, co?! ;-)

Ašek 30.6.2008 7:04

ANO

Jsem rad že jsou u nás lidé kteří nepodlehají hezké tvařičce pana Putina a toho jeho KGB spolku.Mam osobní dost tragické zažitky s podobným druhem i u nás.Čim vice americké armady u nás bude tim budu spokojenější.

Poklop 30.6.2008 7:16

Re: ANO

To je hrozné.Nejdříve nás magoři strašili CIA a dnes další magoři KGB.Já tady nechci mít žádné cizí vojsko.Ani Rusáky a ani Američany.Proč tady pořád někoho musíme mít?

honzak 30.6.2008 7:23

Re: Re: ANO

protože sami se nedokážeme ubránit. Smutné a bohužel pravdivé. A když si mám vybrat mezi Rusem a Amíkem, tak volím b). Je to menší zlo.

Poklop 30.6.2008 7:32

Re: Re: Re: ANO

Já nevěděl,že jsme ve válce?

Karel 22 30.6.2008 8:05

Re: Re: Re: Re: ANO

Válka je permanentní stav. To, že se zrovna nestřílí, neznamená, že neprobíhá. Studená válka taky nebyla? 8-o8-o8-o

Poklop 30.6.2008 8:29

Re: Re: Re: Re: Re: ANO

Proto by měli Rusové a Američani dát pokoj a neblbnout.

Karel 22 30.6.2008 9:16

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ANO

R^R^R^ Akorát jste jim to zapomněl sdělit. :-(:-(:-(

GRUNTORÁD 30.6.2008 7:50

Re: Re: ANO

PROTOŽE JSME POS//RANÍ. A JE TO !!!

Eva D. 30.6.2008 21:17

Re: Re: Re: ANO

?R^;-(

Karel 22 30.6.2008 8:09

Re: Re: ANO

Pořád tady někoho máme. Např. na velvyslanectvích jsou vojenští přidělenci a poradci (tedy vojáci) a další agenti ve službách cizích armád. Jsou zde naprosto legálně v rámci diplomatických styků. A těch je u nás více než členů posádky toho radaru. Tak co - necítíte se ohrožen? Neměli by být velvyslanci i s personálem vypráskáni? To aby se takoví jako jste vy, pořád neposírali strachem.

Poklop 30.6.2008 8:27

Re: Re: Re: ANO

Ty náš hrdino.

jirka.s. 30.6.2008 9:56

Re: Re: Re: ANO

Už jste někdy, Karle, viděl, na pavlačovém WC nepos/raný ha/jzldekl? ;-)

pomlýlený..nejspíš agent KGB 30.6.2008 7:18

Re: ANO

pokud to berete takhle, potom bude nejlíp, když požádáte o azyl a přestěhujete se  když ne přímo do USA tak o nějakých pát desítek kilometrů  na západ od Chebu..tam budete mít  tolik  příslušníků US army, že vás to třeba konečně uspokojí a budete spát v klidu a v bezpečí..

fox 30.6.2008 7:45

Re: ANO

ano