4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

RADAR: Brdy, hlad a řev

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vita 30.6.2008 12:18

Hare Radar, Radar Hare

Hare Hare, Radar Radar.

Radar Akbar! Radar Akbar! Vyznávám, že není Radaru kromě Radaru a vyznávám, že Bush je Posel Radaří!

Amen...

Jak jinak reagovat, člověče radaří?

ps 30.6.2008 13:21

Re: Hare Radar, Radar Hare

Ale tvoje oblíbená je přece: "Putine náš, jenž jsi na nebesích ..... ". Tak proč se najednou začínáš modlit k radaru?

Martin 30.6.2008 12:08

pane Horaku a jak se vam libi

diskuse na Neviditelnem psovi, kde kazdy kdo nesouhlasi s radarem je hystericky ukricen a poplivan jeho zastanci ?

zaujalo mne, ze soudite vyzkumy verejneho mineni podle svych znamych. ty si totiz dobirame mimo jine i podle toho ze mivaji podobne nazory, takze to ze ve vasem okoli je vetsina pro neudivuje. v mem okoli zas je vetsina proti a take bych z toho nic nevyvozoval.

honzak 30.6.2008 12:24

Re: pane Horaku a jak se vam libi

vážně si myslíš, že tě někdo "hystericky ukricel a poplival ?" Jestli o to opravdu stojíš, napiš. Mohl bych posloužit (ale cenzura by to asi nevzala...)

Martin 30.6.2008 12:58

Re: Re: pane Horaku a jak se vam libi

stacilo mi si precist diskusi nize. to ze na tento prispevek hulvati reagovat nebudou je normalni.

emersonskej 30.6.2008 12:07

Nezbývá, než souhlasit !!!

Coby pravidelný čtenář Reflexu pochopitelně pana J.X. Doležala znám a s jeho názory na Radar a jeho potřebnost coby hráz proti Ruské rozpínavosti naprosto souhlasím. Každý kdo chce a má snahu, může si na netu snadno dohledat relevantní informace jak o radaru, tak i o lidech angažujících se proti němu. A pokud navíc disponuje alespoň průměrným selským rozumem, musí mu být záhy jasno odkud v těchto protiradarových aktivitách vítr fouká. Tudíž tímto přeji panu Horákovi i podobným lidem dobré vůle a jasné mysli ještě hodně podobných článků a panu Doležalovi pevné zdraví při jeho "Tamášovské hladovce" a doufám že nakonec přece jen nějaké to kilo shodí...R^

Poklop 30.6.2008 12:34

Re: Nezbývá, než souhlasit !!!

Chlape,co tady žvaníte?Radar přeci není proti Rusům ,ale proti Iránu a KLDR.VY snad nevěříte USA a naší vládě?Hráz proti ruské rozpínavosti?Kdyby to četl Vondra,tak jste pěkně v pr...Selský rozum,ale jasně říká,že radar sem přitáhne Araby s balíčky.

emersonskej 30.6.2008 12:42

Re: Re: Nezbývá, než souhlasit !!!

Technicky vzato je pochopitelně onen radar určen coby obrana jak USA, tak i víceméně celé Evropy proti útoku jednotlivých střel z tzv darebáckých států typu Iránu. Ovšem jeho umístění u nás má i praktický význam ve vztahu k Rusku - v podstatě Rusům říká :" TADY UŽ VÁM TO NEPATŘÍ !!!"

Poklop 30.6.2008 12:51

Re: Re: Re: Nezbývá, než souhlasit !!!

Tady už Vám to nepatří?.Chlape,vy jste komik.Rusům už pomalu patří u nás všechno.I ty stánky na klobásy na Václaváku.Bože můj,ale vy jste zaspal.

Abonent 30.6.2008 13:23

Pro "Poklopa" : Vyspělý svět, nebo bažina - to je ta otázka

Poklope, odklopte si záklopky z očí. Rusové se u nás sice drze roztahují, ale pořád jim nepatříme.

NATO ztrácí odstrašující sílu, ale USA ji pořád ještě mají.

Postavení Radarové stanice Brdy bude jasným vyjádřením naší vůle nepatřit opět Rusku.

A samozřejmě - odmítnutí RSB nás dříve nebo později přivede zpět do smrdutého ruského močálu.

Je to jen na nás, kam chcme a kam dojdeme - do vyspělého světa, nebo do bažiny.

Poklop 30.6.2008 13:37

Re: Pro "Poklopa" : Vyspělý svět, nebo bažina - to je ta otázka

Když  čtu Vaše "příspěvky",tak si musím vzpomenout na PŠM.Stejná hesla,ale jenom místo SSSR je zase Rusko.Co tahle vůle a nepatřit nikomu?To musíme být pořád v nějakém zadku?

gerontusinza 30.6.2008 15:09

Tihle musí....... Re: Re: Pro "Poklopa" : Vyspělý svět, nebo bažina - to je ta otázka

ti si to bez nějaké díry ani nedovedou představit......;-D Oni pořád musí někomu něco dokazovat nikoli sobě, protože vědí že prd ví a umějí.....;-)

ps 30.6.2008 13:24

Re: Re: Re: Re: Nezbývá, než souhlasit !!!

To máte trochu pomýlené informace. Zdaleka největšími investory v ČR jsou němci, rusové jsou daleko za nimi.

Poklop 30.6.2008 13:39

Re: Re: Re: Re: Re: Nezbývá, než souhlasit !!!

Vy si myslíte,že jsou to německé peníze?

ps 30.6.2008 14:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nezbývá, než souhlasit !!!

Netrpíte náhodou paranoiou?

jirka.s. 30.6.2008 14:53

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nezbývá, než souhlasit !!!

Ani náhodou! Tedy ne že by netrpěl paranoiou, ale rozhodně jí netrpí NÁHODOU! U ha/jzldekla je to něco jako sebepoškozování! ;-D

gerontusinza 30.6.2008 15:15

Tím trpíte jedině vy.........Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nezbývá, než souhlasit !!!

takového trumberu hloupoučkého aby pohledal....;-)   Ať žije svatý radárek, on nás ochrání a rus si nic netroufne, když tam bude cca 1000 USmanů..... a budou ty rusy hlídat aby si moc nefoukali a když si budou foukat no tak to zarazí......;-P A jak? no z toho vás už hlavička bolet nemusí trumbero....;-D;-D

Martin 30.6.2008 12:57

Re: Re: Re: Nezbývá, než souhlasit !!!

celou dobu nechapu, proc je ochranou proti uderu jednotlivych strel, to nejaky stat v historii vypustil jen jednu raketu a cekal copak se asi stane ? proc by tech raket pokud tak strasne na nas chtej zautocit nevypusti 20, 50, 100

ps 30.6.2008 13:28

Re: Re: Re: Re: Nezbývá, než souhlasit !!!

To můžou udělat, pokud tolik raket budou mít. A pokud to udělají, tak máme jedinou alespoň minimální  šanci a to tu, že v ten okamžik bude fungovat protiraketový štít.

Martin 30.6.2008 13:32

Re: Re: Re: Re: Re: Nezbývá, než souhlasit !!!

to si myslite, ze postavi jen jednu raketu ? napriklad hodny a pratelsky stat, ne osa zla, severni korea jich ma neco min nez 1000 ...

a k cemu nam bude ten stit, proti 11 a vice raketam, prvnich deset na zmateni (a to jsem ferovej a pricitam stoprocentni uspesnost) a zbytek na likvidaci cilu. Bud tady nekdo keca o budoucim poctu antiraket (ale pak je stit ohrozenim pro rusko) nebo system bude mit jine dulezitejsi funkce jako trebas sledovani nezbednych aktivit ruska. 10 antiraket je nam naprd a vubec nas neochrani.

ps 30.6.2008 14:22

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nezbývá, než souhlasit !!!

To si nemyslím, že postaví jednu raketu. Stejně tak si nemyslím, že zůstane jen u deseti antiraket, už teď se plánují další komponenty jako letounové lasery. Ale nepochopil jste co jsem tím chtěl říct, a to, že v případě útoku je lepší deset antiraket než žáné.

jirka.s. 30.6.2008 14:55

Re: Re: Re: Re: Nezbývá, než souhlasit !!!

No, a schválně, hádej kdo má tu stovku i více raket? ;-)

Martin 30.6.2008 22:29

Re: Re: Re: Re: Re: Nezbývá, než souhlasit !!!

trebas severni korea jich ma tisicovku na nasich 10 antiraket - vic nemuze byt protoze stit neni porti rusku, jak muze rusko ohrozit deset antiraket, s ruskem stit nema nic spolecneho. Zapomnel jsem jeste na nejakou oficialni zpravu pro naivni ?

dino 30.6.2008 13:15

Re: Re: Re: Nezbývá, než souhlasit !!!

Ano, protože to dále říká: "Tady už to totiž patří USA!" Jak trefné!

Nejde totiž o systém NATO, ale systém USA s pouhým příslibem začlenění do NATO.

Ptám se: Co je USA do Evropy, potenciálního rivala? A potažmo, co je do ní nám, že?

Proto "hrdě" vpřed! Staňme se americkou Kubou!

Opakuji: Nechaly by USA za obdobných podmínek jako si vyjednávají u nás, nainstalovat radarovou základnu a rakety EU na své území? ˇUsměvná otázka, není liž pravda?

Ostatně už vidím, jak USA bez zaváhání střílejí antiraketu na střelu vypálenou z "darebáckého státu" (to je mi termín!) kamkoliv na libovolné místo v Evropě... dovedete si vůbec představit delikátnost takového kroku? To se rozhodně Američanům nemůže rentovat, ergo i kdyby to bylo technicky možné, což ještě dlóóóóóuho nebude, neudělají tak kontroverzní krok. Co ale už dnes možné je, pokusit se geograficky přiblížit tak, abych 'viděl nepřítele' - radar a v případě potřeby 'zasáhnul rychleji z větší blízkosti' - rakety, a navíc neohrozil své mateřské území. Něco na způsob Karibské krize z šedesátého druhého roku, jen třeba v opačném gardu. Hádám to ti kluci šikovní od té doby nezapomněli. Ať na jedné, nebo druhé straně...

emersonskej 30.6.2008 23:40

Re: Re: Re: Re: Nezbývá, než souhlasit !!!

Inu je vidět, že jste odborník na slovo vzatý... můžete mi prozradit jak by onen zde postavený radar mohl vidět onoho nepřítele - předpokládám že jím myslíte Rusko ???? Možná vám to ještě zapomněli zdělit, ale země je kulatá a ten radar, ať už je jakkoli dokonalý, prostě díky jejímu zakřivení do Ruska nedokoukne !!! Maximálně může sledovat vesmírný prostor nad Ruskem, ale k tomu jsou mnohem lepší špionážní satelity. S tím zasahováním z větší blízkosti jsem to krapet nepochopil - antiraketa je tu pouze od toho, aby zasáhla útočící střelu ve vesmíru přímým nárazem. Jinak s ní nelze na nic útočit - nemá žádnou výbušnou hlavici, tudíž je její teoretické použití coby útočné střely vyloženě nesmyslné....tedy pokud nepředpokládáte, že si sem Amíci přivezou krom oněch antiraket i nějaké další útočné rakety, což je pitomost !!!

dino 1.7.2008 8:23

Re: Re: Re: Re: Re: Nezbývá, než souhlasit !!!

No, snad se nebudeme bavit o tom, jestli známe základní fyzikální poznatky, jako je kulatá Země a podobně... Samozřejmě to myslím tak, že je výhodné pro majitele/provozovatele radaru, vědět o tom, co se děje ve vzduchu poblíž potenciálních protivníků. Právě takto jsem myslel termín 'vidět'.

Co se týká raket, domnívám se, že podle pravidel, které si Američané nastavují, nebudeme schopni kotrolovat, co si na 'legislativně své území' dovezou...ano, obávám se, že je dnes realizovatelné, tudíž příliš jednoduché, dovézt si i jiné rakety středního a krátkého doletu, nebo systém jednoduše použít pro přesnější navádění raket v závěrečné fázi letu odpálených ze země, z letadla, lodi, ponorky nebo satelitu. Zvlášť tento druhý způsob žádným způsobem nezjistíme, dokud nebude použit, i potom se budeme pouze domnívat. Naopak, můžete Vy mně, prosím, nějak argumentovat, proč by byla myšlenka na přivezení jiných raket pitomost? Myslíte, že nás Američané nechají kontrolovat, co tam dělají a co si dováží, případně kompletují na základně? Nebo v té druhé variantě, jak se vyvíjí software jejich naváděcího systému a k čemu se dá použít? Připomínáte mi totiž trochu Nobela, který v dobré víře, že pomůže dělníkům v lomu vyrobil dynamit a pak se hrozně divil, že bude mít obrovské využití ve vojenství... Proč? Prostě proto, že to je možné a výhodné! Přeji Vám, abyste se časem také nedivil...

dino 1.7.2008 8:28

Re: Re: Re: Re: Re: Nezbývá, než souhlasit !!!

...a ještě jedna věc: antiraketa vyvíjí útočnou činnost vůči jiným raketám, takže to, že nejde útočně využít, je nesmysl ve své podstatě. Pak už zbývá nahradit cíl například za pilotovanou raketu, letadlo nebo vrtulník, a abrakadabra... máme tady útočné využití ve vašem pojetí.

Petr J 30.6.2008 11:39

Ještě jiná skupina

Zdravím,

nejsem ultralevičákem, komunistou ani anarchistou (možná jsem trochu "volnomyšlenkář", i když nevím, jak moc pejorativně to autor myslí), dále se necítím být islamistou a neonacisty celkem nemusím. Z pacifismu už jsem vyrostl. Mám ale rád Brdy a vadí mi, když se nějaký novodobý "podnikatel" (uvozovky tu teď opravdu vyznačují pohrdání morálně pokleslým individuem) rozhodne si je zabrat pro sebe a svoje nesmysná a zbytečná zařízení, jen proto, aby se napakoval. Pokud je z geografického a politického hlediska naprosto nutné a nezbytné, aby radar stál na českém území, jistě by se našla spousta odporných a hnusných míst (jen v okolí Prahy vím aspoň o 3 vhodných lokalitách); rozhodně vhodnějších než je jedna z nejkrásnějších oblastí v Česku.

gerontusinza 30.6.2008 14:53

Souhlas.....Re: Ještě jiná skupina

ten radaŕ ty Brdy dorazí....... Ale nevadil by mě na Hradě  nebo na Palmovce..... když je tak zdravej...;-D

dino 30.6.2008 11:36

Dnes už je každý názor subjektivní, "pravdu" nám ukáže až budoucí historie

K otázce radaru jsem se podrobněji vyjádřil v rámci diskuse k tomuto článku: http://neviditelnypes.lidovky.cz/fejeton-100-dnu-radosti-z-ceska-djj-/p_spolecnost.asp?c=A080618_102520_p_spolecnost_wag

Pokusím se to ale shrnout:

- Necítím se být příslušníkem žádné ze skupin, uváděných v článku pana Horáka, přesto za sebe říkám NE základně.

- Důvodem je stejně beznadějná "banánová" pozice ČR jak vůči Rusku, tak vůči USA, a jejich postoje vůči nám tomuto "rozložení sil" odpovídají.

- Jsme/chceme (pokud tedy jsme/chceme...) byt součástí evropského prostoru, ale ke svým sousedům/spojencům se tak v otázce amerického raketo/protiraketového systému příliš nechováme. Myslím, že na rozhodnutí o importu privátního systému USA do naší země nemáme ani mandát, protože zmiňovaný systém bezprostředně ovlivní/ovlivňuje celý evropský region, a jako takový by se měl řešit ne mezi USA a vytipovanými "evropskými banánovými republikami", ale mezi USA a minimálně EU. Není ostudou diskutovat se se sousedy, jestli jim nevadí, že si na svou zahrádku nainstaluji plašičku krtků, která jim MOŽNÁ taky vyžene krtky, ale URČITĚ bude nepřetržitě nepříjemně pískat a rušit jejich soukromou pohodu. I když nakonec rozhodnutí bude (spíše by mělo být) na nás...

- Důstojnou zemí se nestaneme tím, že si pasivně vybereme "správného ochránce" (a nezmůžeme se na nic, než že se budeme hádat o to, který to je), ale tím, že se budeme chovat hrdě, důstojně, zodpovědně, aktivně a především se nezpronevěříme sami sobě, což bohužel svorně dělá většina těch, co pasivně volí mezi "velkými ochránci" pod nátlakem jejich "vyjednavačů", kterým se dnes říká poradci místo soudruzi.