28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Alfred 14.7.2007 10:05

Re: Re: milej martine tagze vy jste expert na US legistlativu? :o))))

V USA je demokracie, i u nas je demokracie, takze v parlamentu muze sedet treba i soudruh "Falmer". Ze se radeji neptate, kdo sedi v parlamentu v Rusku. Tam jsou vsichni jednomyslne za Putinem, americky radar fuj, ruske ponorky uraaa!! A kdyby ne, dopadnou jak Politkovskaja. Dobry duvod drzet hubu a krok.

Skelnik 14.7.2007 10:04

RADAR: Americký protiraketový systém nefunguje...

Chce autor naznačit že každý tank, dělo, samopal který nezasáhne cíl každou ranou je zbyttečný šmejd??

Alfred 14.7.2007 9:55

Re: Re: Když nefunguje,

Ale ja to chapu.  Kdyz sleduju co se deje v Rusku tak bych tu vital radar na kazdem rohu, a v Karlsbadu dva. Kde vidite tu duveru kterou by bylo mozne oslabit? Kdyz jsou s nami Rusove takovi kamaradi a topi se v penezich za ropu, proc nam svuj dluh ze sovetske ery prodali za 10% jeho hodnoty prostrednictvim obskurni firmy Falcon Capital? Americky radar je pocatkem zavodu ve zbrojeni, a ruske utocne ponorky nove tridy,  ruske utocne rakety s manevrujicimi multihlavicemi jsou vyraznym posilenim svetoveho miru a raznym vykrocenim mezinarodniho spolecenstvi  ke svetu bez valek a vykoristovani. Kde jsem to herrgott jenom slysel.

Jiří K. 14.7.2007 9:54

Re: Re: Re: Když nefunguje,

Milá Andělko - tedy polopaticky: Systém proti raketám opravdu fungovat nebude, navíc oficiálně nemá fungovat proti čemu - žádně Íránské ani Korejské rakety s jadernými hlavicemi, které by teoreticky mohl sestřelovat, neexistují a ta Korea je navíc dost daleko a ještě nešikovně přes glogus.

Co ovšem může a bude fungovat je onen radar, který bude spolehlivě schopen fungovat k monitoringu vzdušného prostoru nad ruským územím do hloubky několika tisíc km a sledovat tak například zkoušky nových ruských raket. Navíc je to - v rozporu se sliby, které byly Rusku dány - rozmístění stálých základen armády USA do dalších dvou zemí, stále blíže a blíže ruským hranicím (aniž by něco podobného - v blízkosti území USA i kdekoliv jinde recipročně podnikalo Rusko). To jsou prosím praktické kroky, to není jenom rétorika. Kdo tedy zcela zbytečně zatahuje svět do nových kol nesmyslného zbrojení a zpět k praktikám studené války?

To je milé děvče naprosto zbytečné a zrůdné narušení rovnováhy, složitě ustavené vídeňskými a jinými odzbrojovacími dohodami, to je oslabení vzájemné důvěry, která umožnila tyto dohody nejenom uzavřít, ale hlavně prakticky zrealizovat a opravdu zásadním způsobem snížit počty vojsk a zbraní, zejména těch nejnebezpečnějších jaderných. To je cesta nejméně o čtvrtstoletí zpátky, od důvěry a spolupráce ke konfrontaci a nedůvěře, zpátky k rétorice a praktikám studené války a nového dělení světa železnou oponou.

Myslíte si, že nám všem je toho opravdu zapotřebí?

Ještě Vaši a Pergillovu otázku otočím. Když něco nefunguje (k účelu pro který to má být zavedeno), proč to vůbec rozmisťovat? Používejte prosím hlavu více k přemýšlení, Andělo.

ucitelas 14.7.2007 9:54

Re: Re: "Autor je publicista a zároveň doktorandský student fyziky a astronomie "

takhle je to fifti fifti a máme na sociální dávky pro cikány. Jo to je blaho.

Arnie 14.7.2007 9:33

Re: Sakra, tenhle myšlenkový průjem tu už přece jednou visel.

To sem dal Wagner podruhe, aby to jako vypadalo ze odpurci radru nemaji zadne argumenty,m zatimco priznivci zde postuji nove clanky denne. Klasicka goebbelsovska klicka, zde se pouziva az prilis casto.

Alfred 14.7.2007 9:32

Re: je zajimavy

Takto je opravdu zajimavy. Ovsem pokud ten radar nema navadet antirakety, pak by uz mohl slouzit jen jako system vcasne vystrahy. Vystrahy pred cim asi? Ruskymi mirovymi holubickami?

Arnie 14.7.2007 9:31

Tohle uz tady bylo

Ale to vubec nevadi, uroven priznivcu Neffidomeho psa je beztak velcie nizka.

Alfred 14.7.2007 9:27

Re: Pane Machálek, co voni tam

Tak jo, antirakety ani radar nefunguji, jde o potemkinovu vesnici a vyhazovani penez americkych danovych poplatniku. Co si tedy myslet o ruskych vyhruzkach atomovym utokem proti radaru a zkouskach novych utocnych raket s manevrujicimi multihlavicemi? A o ponorkach nove tridy? Nevyvadeli by rusaci stejne, kdybychom amikum povolili vybudovat v Brdech armadni rekreacni stredisko s bazenem a golfovym hristem? Nejde jim opravdu spis o obnoveni sovetskeho  vlivu ve stredoevropskem prostoru? Tohle by jim pritomnost americanu notne zkomplikovala. A ze by nasim  pacifistum tak lezelo na srdci dobro americkeho poplatnika? O co vic by ten "nefunkcni" radar ohrozoval ci hyzdil nasi zem nez ruzne prumyslove objekty, masivne podporovane z nasich penez formou "investicnich pobidek". Mam dojem, ze nenavist ruznych "tvurcu" a "humanistu" k americe je dusledkem skutecnosti, ze USA jsou symbolem individualnich svobod, coz se kolektivistum vsech odstinu silne zajida. Podotykam, ze USA jsou symbolem, ne ze to ak v USA skutecne funguje.  

Anděla 14.7.2007 8:47

Re: Re: Když nefunguje,

Jak může něco, co nefunguje (teda) narušit nějakou rovnováhu a oslabit důvěru?

thunderbolt 14.7.2007 8:38

Re: Milý študente,

ale vždyť on se učí, jen závěry po rozebrání problému mu ještě nejdou :-). když je něco nepřesné, tak se to musí zpřesnit a k tomu jsou potřeba " ...informace, informace, ......" a proto chtějí další radar a asi není poslední. a další věc, kdo by zkoušel, je-li systém opravdu funkční. ta nejistota funguje dokonale = nemám šanci, nebo jen blafujou ..... ta je i pro obranu k nezaplacení .... :-)

Houmr 14.7.2007 8:23

Milý študente,

pořádně se učte, třeba zmoudříte, nebo zůstanete jen dalším intelektuálským tlachalem.

odborar 14.7.2007 7:59

Pokud selhal test protiraketové obrany, že cílová raketa nedosáhla své dráhy při testu,

pak to neznamená, že systém je neúčinný.Prostě vystřelená stará raketa s prošlou lhůtou motorů i paliva, která měla být cílem a jejíž likvidace by byla zbytečně drahá, selhala. Pokud si pisatel článku myslí včetně mudrlantů z American Institute of Physics, že na testy se budou používat jako cíl rakety nové, tak je zřejmě divoce naivní. To, že se dělají testy i v nižších výškách, je právě úmyslem těchto testů, otestovat možnost sestřelení rakety při vzestupné i sestupné dráze letu. Mimochodem i úspěšnost v nižších výškách pokud by opravdu byla 50% a více je v době testů dobrý výsledek.  A Rusové to moc dobře vědí. Proto tak vyvádějí.

68 14.7.2007 7:32

Re: mozna NP vychazi ze zasady

Marty, už mám dnes zase takové pokušení požádat, jestli bys nemohl pro dnešek poněkud  "šatapovat", vždyt už jsi napísal tolik. - Pokušení nakonec podléhám.

s.p. 14.7.2007 7:19

Re: Re: Re: Re: Pro přesnost " Senát je součástí kongresu. Druhou součástí je House of representatives.

Vypravej to bulikovi, co kokta leda rusky a tvari se jako kral Salamoun touzi po Trabantu a ROH zajezdu na Mamaj ;-D!

Borek@exil 14.7.2007 7:09

Re: Re: Re: Pro přesnost " Senát je součástí kongresu. Druhou součástí je House of representatives.

68 14.7.2007 6:36

Re: obranný systém,

Chudáci lidi tam.

s.p. 14.7.2007 6:36

Re: Re: milej martine tagze vy jste expert na US legistlativu? :o))))

Martine chytrolo - senat a kongres bud plati, nebo neplati! rozumime si chytrolko z nocniku? ;-D Mektal jsi o tom ze na Kapitolu MDS program zarazeji. Vis prd blumo! Navrch lzes! Specialista je jedine v Trokavci a u Filipa co si chodi pro instrukce k Rusakovi na vyslanectvi - ches bolsevika, mas ho mit svazaku (Y);-D

čtenář 14.7.2007 6:35

Re: Celý protiraketový systém je nebeská Maginotova linie

Tohle bys neměl říkat, protože ta slavná linie byla pasivně obranná a potvrdila, že pouze ofenzivní bojové prostředky mají své místo v budoucnosti. Touto svou větou totiž bojovníkům proti antiraketám jenom ubíráš z jejich mírumilovnosti. Pokud bojují proti obrannému systému, tak jen proto, že chtějí systém útočný. Tedy - žádnou "maginotku". :-)

hudry 14.7.2007 6:32

pan Kocáb vypoklonkoval

Pan Kocáb někoho vypoklonkoval? (Čili nebýt jeho mimořádných aktivit, tak by tu ti rusáci stále ještě seděli?). Já jsem si naivně myslel, že měl tehdy funkci jakéhosi nočního vrátného, který za nimi jenom zavřel dveře!

Jinak souhlas ...

čtenář 14.7.2007 6:29

Sakra, tenhle myšlenkový průjem tu už přece jednou visel.

Rv

Špáďa 14.7.2007 5:34

Trochu poezie pro příznivce i odpůrce radaru hned po ránu snad neuškodí

Do notečky odpůrcům:

http://sweb.cz/VladaSpada/POEZIE/LEGRACKY/AGITACNI/Pychavka-obrovska.htm

a příznivcům:

http://sweb.cz/VladaSpada/POEZIE/LEGRACKY/AGITACNI/Pozdravy-z-Tyranu.htm

Martin 14.7.2007 5:18

mozna NP vychazi ze zasady

opakovani matka moudrosti a to konec koncu ushujerum skodit nemuye :-D 

NobodyWasHere 14.7.2007 5:00

to sem ty svý blbiny bude tenhle neužitečný idiot cpát každý týden v nezměněné podobě ?

tohle je z 6.7. :

http://neviditelnypes.lidovky.cz/radar-pochyby-o-obrannem-projektu-drk-/p_politika.asp?c=A070705_094959_p_politika_wag

Martin 14.7.2007 4:13

Re: milej martine tagze vy jste expert na US legistlativu? :o))))

ze tak se zeptam, v senatu sedej kongresmani specialisto ? :-D:-D:-D o tech jsem psal

s.p. 14.7.2007 3:56

milej martine tagze vy jste expert na US legistlativu? :o))))

The United States Senate voted on an amendment yesterday “to state the policy of the United States on the protection of the United States and its allies against Iranian ballistic missiles.” This 90-5 bi partisan dominating majority of United States Senate reinforces both the need and the reality of missile defense. The amendment stands as a vanguard against Iran and those that defy the international community.

Senate Amendment 2024

On behalf of making the World a safer place and our nation more secure, we extend appreciation and recognition to all those Senators listed below that had foresight, leadership and courage to make the right stand at the right time for the right reason.

s.p. 14.7.2007 3:52

Re: Re: Když nefunguje,

Jiri koni "naruseni rovnovahy"? Jake rovnovahy "zbytkovych bolseviku umistenych v Cechach"?

Bavit se s panem Machalkem mohou leda tak male deti, pripadne bolsevici v nas.

Kongres Spojenych statu uvolnil na program MDS 9 miliard USD. Slusnou castku, pracovni systemy programu jsou rozdeleny do kategorii USAF (vesmirne programy) USN  (vesmirne programy) a  US Army  pozemni cile.

Blizsi na  www.missiledefenseadvocacy.org

Jinak ze Sovetskym svazem DO VECNYCH LOVIST! ;-)

bruner 14.7.2007 3:50

obranný systém,

jehož je radar součástí není od toho, aby fungoval.On je od toho, aby byl a vytvářel dojem, že něco obraňuje. A za tuto iluzi americký poplatník ( a nejen on) musí platit.

Martin 14.7.2007 3:45

Re: Nojo Machálku,

to se to keca americkym kongresmanum, kteri cim dal tim vice stavi podobne otazky jako pan machalek :-D

Martin 14.7.2007 3:45

Re: Tak 6 z jedenácti zafungovalo?

6 z 11 cilu o kterych mel system predem vsechny informace, nijak ho nematly atd. myslite si, ze saddam poslal izraeli pred odpalenim kazdeho scudu informaci co a jak se bude dit, ze to porovnavate ?