28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Antiterorista 15.7.2007 5:32

Jsem zděšen, jak Američané

to ze americane chteji tu zakladnu? nebo banda zkrachjovanych Bushistickych neokonu? Trcohu rozdil.

Antiterorista 15.7.2007 5:30

proc asi nechtel Kenedy "obrane" rakety na Kube?

i kdyz se pripravovoval "Zaliv prasat" - byla z toho pomalu treti svetova valka. Jak muze byt nekdo tak omezeny a chce to same opakovat?

Jen uplny idiot by si nechal nalezt BuSharonistickou verbez za humna - ponimajes?

68 15.7.2007 5:10

Re: miliardy dolaru - pres 30 let - a nezastavi to ani

Časy:  1) přítomný,  2)  minulý,  3)  budoucí,  jste obdivuhodně zvládl. Sám bych to nedal tak najednou dohromady bez nápovědy.

antiterorista 15.7.2007 4:37

miliardy dolaru - pres 30 let - a nezastavi to ani

letaci autobus (kde se presen vi kdy, kde, odkud prileti). Par lidi ma zivobyti - a par demagogu na psu taky. System nepracoval, nepracuje, a nebude pracovat. Jako za Cisare Rudolfa - delat zlato z uhli -

jasan 15.7.2007 4:28

skvele

takze autor rozumbrada navrhuje radar postavit az vse bude otestovano v bojovych podminkach...  skvele, proste skvele....

doxa 15.7.2007 2:17

No co pamatuji, tak Čína přepadla Vietnam

ulik 15.7.2007 0:47

Re: Re: Re: Pane Machálek, co voni tam

Ano, kazdy si budouci valku predstavuje tak, jak byla prave ta skoncena. Jenze ta nova valka je vedena vetsinou jinak. Ten budouci a nefungujici antiraketovy system je pohrobkem ze studene valky, ktera skoncila. A nova valka, ktera zacala, ma spise formu toho, co je videt spise v Britanii nebo Iraku: tedy v nejakem smyslu obcanske valky a to co se dnes nazyva terorismus. A na to vam nejaky radar samozdrejme nepomuze. Tenhle anti-raketovy system nefunguje a je staven proti nebezpeci, ktere dnes uz neexistuje. No, tak je pak regulerni otazka, proc se teda stavi. Myslim, ze vlastne neni namiren ani proti Rusku, to jen tak dela vlny. Za nejpravdepodobnejsi mi prijde, ze se tim zapskle staty jako CR a Polsko se timto vymezuji proti zapadni evrope, konkretne hlavne vuci nemecku. Na oplatku, USA by rado mit evropu rozhadanou a navzajem neduverivou, coz k tomu take prispiva.

ulik 15.7.2007 0:36

Re: Re: Pokud selhal test protiraketové obrany, že cílová raketa nedosáhla své dráhy při testu,

Nebojove podminky napriklad znamena, ze 'nepratelska' raketa sama vysila te, co ji ma sestrelit, sve souradnice. To se pri skutecnem utoku vetsinou nedeje. Navic, 'nepratelska' raketa neobsahuje klamne cile, leti porad rovne atd.

ulik 15.7.2007 0:31

Re: A nebude fungovat nikdy, doktorande?

zda bude system fungovat opravdu neni jiste. Problem je proste ten, ze raketa je mala (radove deset metru) a rychlost znacna (radove prvni kosmicka rychlost - cca 1-10km/s). Neboli neni lehke raketu trefit. Zakony fyziky nejdou tak jednoduse okecat. Systems e vyviji uz asi 30-40 (?) let, a to je dost douha doba aby se ukazala schopnost dane technologie.

Take nechapu, pokud pan Machalek studuje v USA, proc by mel souhlasit se soucastnou zahranicni politikou USA? To az se za dva roky zmeni vlada a radar odpiska jako drahy nefunkcni nesmysl, to pak zase bude muset zmenit nazor, nebo si muze nechat ten predchozi? To tam v USA jako komunismus, ze vsichni museji mit povinne jeden spravny nazor?

ulik 15.7.2007 0:23

Re: Re: Nemělo by zapadnout...

podivejte se na historii Ciny, z dlouhodobeho pohledu je to velice mirumilovna civilizace. Co vim, tak zadnou velkou valku nikdy nezacala. To ze si je schopna sama zabit 10 milionu (?) lidi behem komunismu je vec jina. Jinak strach z ciny je prehnany, tam odtud zadna nova technologie dlouho neprijde. Spise mi to prijde ze rozlozi kapitalsimus zevnitr tim, ze udelaji jeho dokonalou ironii...

ulik 15.7.2007 0:19

Re: Tohle už tu bylo a vždycky to dopadlo špatně

jak prosim souvisi Al.Kaida a radar? Myslim, ze si pletete pojmy, organizace jako Al.Kaida nikdy rakety dlouheho doletu mit nebodou. Vypustit raketu dlouheho doletu je podobne jako vypustit raketu do vesmiru, to neudelate na kolene nekde na poli ....

strejda 14.7.2007 23:15

Re: Voni jsou ostrostrelac!

U rakety s A-hlavicí se raketa buď sestřelí, nebo nesestřelí. Když nesestřelí tak z toho brzy hlava nebude bolet. To není Piava nebo Dukla. Repete neexistuje. Svět se za ta léta změnil. Tak už to bývá, kdo chvíli stál, stojí opodál.

čtenář 14.7.2007 22:46

Re: čtenáři,

Nesmysl.

Cato 14.7.2007 22:40

Re: Re: V jednom bude radar fungovat naprosto spolehlivě

jsi trouba, Kato a Cato je dost veliký rozdíl, ale s blbem marná řeč.

Asi bych marně čekal na věcné argumenty, vypadáš tak na 9 tříd základky a pak dredy,fet a podpora.

Jiří K. 14.7.2007 22:37

Re: Re: Re: Re: Re: Když nefunguje,

Není to narušení rovnováhy, je to modernizace v rámci limitu. Povolený počet hlavic a raket tím nebyl překročen. Obdobně modernizují svůj arzenál (včetně ponorek a letadlových lodí) i Američané.

Určitě ji nepoužívám jenom jako podstavec na klobouk, to přenechám vám.

Magor Milda 14.7.2007 22:24

Re: Re: Pane Machálku, škoda námahy.

ale vy se, jak vidím, opravdu vyznáte! Asi jste to nasál u píva? Slyšel jste už někdy srovnání kladiva a kovadliny, jeho autor je Zbygniew Brzezinski? Hilary, Clinton nebo Carter jsou už museum.

Magor Milda 14.7.2007 22:20

Re: V jednom bude radar fungovat naprosto spolehlivě

soudruhu Kavane, buď rád, že nejezdíš metrem, na Hlavním Nádraží, čili Wilsoňáku, tě nikdo nespatří. Tihleti sociální demokrati, vzniklí ze sociální větve komunistické partaje jsou nám opravdu oporou, zejména když se stanou předsedou zeměkoule.

gossip 14.7.2007 21:56

Voni jsou ostrostrelac!

...rakety otestovány pouze jedenáctkrát a z toho bylo pouze šest zásahů. Navíc se veškeré testy odehrávaly za simulovaných podmínek ve dne...

Voni asi nebyli na Piave ci na Dukle,ze?!A asi ani na vojne!Pak by vedel,vasnosto z emeriky,ze znicit jakykoliv cil "na 100%"je dosti obtizne,jak se samopalem,tankem ci raketou.Venujou se radej necemu jinemu,at nevypadaj tak blbe.Nejlepe sipkam,ale tam takove bludnosti o moznosti zasahu take nekazte.

Haui1 14.7.2007 21:55

Re: Re: Re: Re: Když nefunguje,

Milý Jiří, a co takové spuštění na vodu nové ruské jaderné ponorky se 160 jadernými hlavicemi nedávno, to pro vás není naprosto zbytečné a zrůdné narušení rovnováhy, složitě ustavené vídeňskými a jinými odzbrojovacími dohodami ... zbytek si tam vložte sám, nebaví mně tyhle komsomolské cancy opisovat ...? Vy používáte hlavu k čemu?

strejda 14.7.2007 21:47

Re: Re: Re: Re: Re: Funguje-nefunguje

Každý nový zbraňový systém na místě, kde nic nebylo, je porušení rovnováhy. Slabí se třesou strachy, silní dají odpověď. Poznáme, zda jsou Rusové slabí nebo silní.

strejda 14.7.2007 21:44

Re: Re: Re: Re: Pane Machálku......

Váš čas přišel, jiní si myslí pravý opak. Proti raketám, které ještě neexistují bude základna. Na teroristy, kteří reálně existují máme jen vědmy. Špatně skončíme.

kacir 14.7.2007 21:35

Re: Re: Re: Re: Re: Pane Machálku, škoda námahy.

souhlas v tom, ze nepratele jsou odlisni a navic se mohou vyrojit jeste novi , o kterych dnes nemame ani predstavu.  O straseni nemuze byt rec, kdyz se jedna o obranej system, rakety nebudou dopadat na cizi uzemi , ale odstraseni nepratel je velmi dobry mechanismus, jak zabranit valce.... prikladem toho je Studena valka.

Magor Milda 14.7.2007 21:29

Re: Re: Re: Re: Vycházejme z toho, že na rozdíl od Rusů Američané kladou karty na stůl

ne, používají laserový gyroskop, přesnost pouze o řád menší, než GPS.

Jarda 14.7.2007 21:26

Re: Re: Re: Jardovy výmysly a zmatené provokace

Zlucovity politicky blazen je ten ktery vyhrozuje na Cesko rakety s desiti jadernymy hlavicemi a jeho spojenec IS. To jiz predtim nez radar byl schvalen US kongresem. Rici, ze nejvetsi tragedii druhe poloviny 20teho stoleti byl rozpad sovetske imperialisticke velerise je nepochybny naznak,ze by Rusko chtelo nazpet co jeho predchudce SSSR ztratil. Musi se vsak smirit tak jako Francie a V. Britanie, ze doba kolonializmu je nenavratne pryc.

Wabi. 14.7.2007 21:18

Re: Re: Re: Vycházejme z toho, že na rozdíl od Rusů Američané kladou karty na stůl

Zřejmě to ta Čína a Rusověé navádí kompasem!!8-o;-D

Magor Milda 14.7.2007 21:12

Re: Re: Vycházejme z toho, že na rozdíl od Rusů Američané kladou karty na stůl

zatím mají USA jediný opravdu spolehlivý GPS, který mně dovede opravdu až k domu číslo X v ulici Y v městě Z. Můj přijímač ukazuje v ČR zpravidla 8 satelitů, které mi posílají informaci. V Rusku, Číně se o to pokoušejí, jinde zatím není nic.

Takže milý Špejble, Hurvínek má lepší informace!

karel 14.7.2007 21:10

Re: Re: Re: Re: Pane Machálku, škoda námahy.

:-) Americká obrana nepadá s jednou potěmkinovskou vesnicí v Brdech.

Studená válka skončila a dnešní nepřítel je diametrálně odlišný od SSSR. Strategie vzájemného odstrašení je v současnosti nesmyslná. A k čemu jsou nakonec všechny kosmické technologie, když USA nedokáží zpacifikovat ani předfeudální státy jako Afghanistán nebo Somálsko.

Jiří K. 14.7.2007 21:07

Re: Re: Re: Re: Re: Funguje-nefunguje

Je toho nad námi opravdu hodně. Myš možná neunikne, hlavice raket ve střední fázi letu však zatím ano. Proto ten radar představuje změnu a porušení rovnováhy.

Wabi. 14.7.2007 21:06

Re: Vycházejme z toho, že na rozdíl od Rusů Američané kladou karty na stůl

Hlavně, že se najde alespoň nějaký Hurvajs, co tomu , že ty státy jednou něco takovýho budou mít, věří.8-o

Magor Milda 14.7.2007 21:03

Vycházejme z toho, že na rozdíl od Rusů Američané kladou karty na stůl

a jejich úmysl je reálně zdůvodnitelný. Zaměřování ruských raket v Česku nemá smysl, jejich balistická dráha by byla spíše měřena nad severním pólem nebo alespoň nad Špicbergy, země není placka, jak si mnozí představují.

Čeho se Rusové spíše bojí, je sledování komunikace na všech rozhlasových pásmech, registrace vzdušných pohybů a všech raketových akcí s přesnými údaji o jejich průběhu. To je totiž to, co sami provozují.