28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
NevericiTomas 15.7.2007 16:56

Re: Re: Re: Re: Vycházejme z toho, že na rozdíl od Rusů Američané kladou karty na stůl

Mily severocechu, my se tu bavime o globalnim navigacnim systemu. GLONASS nepokryva ani 100% Ruska....

NevericiTomas 15.7.2007 16:54

Re: Re: Protože je nepsaná dohoda, že Libii od doby, kdy začala "sekakat dobrotu", má v péči Evropa

Poslyste, clovece, kdyz se USA nekde angazuji, rvete, kdyz ne tak taky. Bulharsko je CLEN EU a ta ma ted sanci ukazat, jak je schopna se za sve cleny postavit. Jestli si Kaddafi dovoli popravit obcany EU po zmanipulovanem procesu, bude to vizitka EU.

NevericiTomas 15.7.2007 16:47

Re: Re: Tohle už tu bylo a vždycky to dopadlo špatně

Kdybys neposlouchal hnupa Zaoralka a radeji cetl noviny, vedel bys, ze takovy Hamas mel k dispozici nekolik Iranskych balistickych raket ala SCUD s doletem 300km. Nepouzili jen proto ze jim je Izraelci hned na zacatku vybombardovali...

NevericiTomas 15.7.2007 16:44

Re: Re: Sama existence s vysokou pravděpodobností funkčního systému

Clovece jste opravdu tak HLOUPY???Ve Finsku ze brali ohled na verejne mineni? SSSR pod vladou Stalina? Nevim, ktere vesnice v Cecensku nevystrileli, ale jestli jste si nevsiml, tak tam vybombardovali statisicove mesto....

Farniente 15.7.2007 15:50

My vám to do tý hlavy vtlučem!

Tento článek byl na NP v nezměněné podobě již někdy 8.-10.7. Slušnost by velela oznámit, že se jedná o opakování, a proč se panu Neffovi tak líbí. Jinak to budí dojem, že NP nastupuje politiku stokrát opakované lži, která se má stát pravdou

Lerak 15.7.2007 12:39

Re: Re: Voni jsou ostrostrelac!

100% účinnost nebude nikdy!!!  Jako odstrašující prvek to však má svůj význam.

Lerak 15.7.2007 12:37

Re: Re: Nojo Machálku,

Pan machálek ve svém výčtu zapoměl uvést, že je z levého křídla Demokratů. proč se tedy rusáci tak bojí? Radar a rakety v Polsku jsou ochranou před primitivním východním vlivem.

Anděla 15.7.2007 11:24

Re: Re: čtenáři,

zřejmě z principu. Zeptejte se jich.

Magor Milda 15.7.2007 11:06

Re: Re: Re: Re: Vycházejme z toho, že na rozdíl od Rusů Američané kladou karty na stůl

píšu přece, že se o to pokoušejí, podobně jako EU vyhazuje peníze do bezedného sudu jménem Galileo. Pro veřejnost v Rusku není skoro nic, cenzura perfektní. Jenom tak lze něco oznamovat o nadřazenosti vlastní techniky, jenom s těmi auty a stroji to tak moc nepřesvědčuje. Ruská elektronika zůstane raději v Rusku a je to tak i dobře.

Šnek 15.7.2007 11:00

Dva závěry.

Z toho, jak Putin řve proti, se dají odvodit dva závěry:

1. Asi ty rakety přece jen nebudou tak k zahození.

2. Zřejmě má Putin v plánu tak nás něčím obšťastnit, když nebudem tancovat jak si přeje.

strejda 15.7.2007 10:59

Re: skvele

Všechny zbraně se zkoušejí v simulovaných válečných podmínkách. Dokonce i vojáci a štáby. Jak jinak? To jste nevěděl? Občas se proto vyvolá i malá válka.

Abdéřan 15.7.2007 10:56

Re: Re: Pokud má pan autor pravdu,

Milý pane kolego, nemám žádné top secret informace a nepatřím ani ke stoupencům ani k odpůrcům radaru. Život mě totiž naučil, že vrchnost (dnes zejména americko-ruská) si udělá stejně co bude chtít, takže mou jedinou starostí je v těchto hektických časech přežít a uživit rodinu. Přeji hezký zbytek víkendu.:-)

Magor Milda 15.7.2007 10:51

Re: Re: Český koryfej Machálek v Ameryce

ty kuličky letí stejnou rychlostí, jako ta útočná raketa, ale v protisměru. Ty, které netrefí, končí kdesi v Perském zálivu. Ty co trefí pak podle zákona o impulsu letí zaklíněné do rakety dále směrem na USA, avšak dráha nyní již neřízené rakety se nejspíše sníží, takže vše skončí někde v Atlantiku. K prolétnutí posledních tisíc km, kdy se hlavice osamostatňují, se totiž musí zapálit motory těch hlavic, raketa sama je naplánována na kratší let. Jinak ty kuličky z ochuzeného uranu už téměř nejsou radioaktivní, pokud se nevypaří úderem na pancíř, nejsou ani jedovaté. Je to materiál dost podobný olovu, jenom o něco těžší a tvrdší.

Doufám, že k takovým akcím nedojde, díky obrannému zařízení je vyhlídka na úspěch takového útoku minimální, náklady enormní.

Spíše spektakulární bude útok na Izrael, nemyslím však, že by Izraelci točili palci mlýnek. Rakety Patriot byly na začátek docela úspěšné, jejich izraelský následovnik jistě o třídu lepší. Válka byla vždy nejmocnější popud k pokroku v technice.

Kanuk 15.7.2007 10:38

Re: Sama existence s vysokou pravděpodobností funkčního systému

Že se ZHN v Iráku už nenašly, zdaleka neznamená, že tam nebyly, spíše jsou dobře uklizené. S tím bych mohl souhlasit. Nepřítomnost důkazu není důkazem nepřítomnosti. (Absence of evidence is not evidence of absence). Kdyby to ale měla být pravda, dávalo by to dost chudé vysvědčení americké zpravodajské službě.

Kdyby Rusové chtěli, převálcovali by Jak Finsko, tak Čečence. Ovšem, jim jde také o světové mínění. Pár vystřílených vesnic nepřidá na popularitě.  V Afghanistanu to bylo asi podobné, i když ne úplně stejné.

severočech 15.7.2007 10:16

Re: Re: Re: Vycházejme z toho, že na rozdíl od Rusů Američané kladou karty na stůl

Milý Magorku, už jsi slyšel o GLONASS ?  Von holt není pro veřejnost, takže se o to nepokoušejí.

Mimochodem, až se velkému bratrovi uzdá, tak tě navede k sousedce a soused ti napráská, že mu chodíš za ženou.

Brblal 15.7.2007 10:12

Re: NEBAT SE

Takže doporučuješ zbrojit,zbrojit,zbrojit.Raději než do vzdělání dávat rozpočet do zbrojení.Co kdyby jednou byla potřeba...Po letech to jako haraburdí vyhodíme a budeme zase zbrojit,zbrojit a zbrojit.Že mezitím tady bude víc analfabetů než vzdělaných,to nám vadit nebude.Jen si dovolím připomenout,že se zrušila základní vojenská služba jako nepotřebná a těch pár tisíc našich žoldáků by nás neubránilo.Ale připraveni a vyzbrojeni budeme,že?

Brblal 15.7.2007 10:06

Re: Re: Topolánek je génius - co všechno ten moravský magor nestihne

Kotík - zastánce neomalenosti,vulgarismu a hulvátství se ozval a hájí svého guru prázdného /podle Klause/ TOPOLA.

Brblal 15.7.2007 10:03

Re: Český koryfej Machálek v Ameryce

Kam aqsi těch několik set uranových kuliček dopadne,můžeš mě to prozradit?Hypoteticky dojde už k zásahu někde nad střední Evropou,určitě ne až nad USA.A ty kuličky budeme u nás cvrnkat?

Brblal 15.7.2007 9:59

Re: Vycházejme z toho, že na rozdíl od Rusů Američané kladou karty na stůl

A USA to neprovozují?Já jsem přesvědčený,že naopak v daleko větší míře provádějí monitoring,špionáž,modernizaci a přezbrojení,než kdokoliv jiný.To spíš zvyšuje,nežli snižuje napětí a možná ohniska válek ve světě.V Iráku,když zjistili,že tam žádné zbraně hromadného ničení nejsou,se měli omluvit,slíbit uhradit škody  a odejít.Ale oni si tam počínají jako okupanti a nikoliv osvoboditelé,iráčané už je doslova nenávidí.

jirka.s. 15.7.2007 8:43

Re: Tak to buď klidný, Francku!

Za 20- 30 let .... Ty už na tu operaci s očními víčky ani chodit nemusíš!

jirka.s. 15.7.2007 8:39

Re: Topolánek je génius - co všechno ten moravský magor nestihne

No řeknu ti, má toho ale ten Topolánek na svědomí! A to si ještě představ, že ještě jako dvacetiletý nepustil jednou jednu stařenku v šalině sednout!

Magor Milda 15.7.2007 8:22

Sama existence s vysokou pravděpodobností funkčního systému

protiraketové obrany ty potenciální útočníky odradí. Že se ZHN v Iráku už nenašly, zdaleka neznamená, že tam nebyly, spíše jsou dobře uklizené.

Jinak ovšem Rusko ten západ potřebuje, kdo by vyráběl pro ně spotřební a luxusní zboží výměnou za plyn a naftu? Ruský vliv se projeví spíše nákupem strategicky významných firem, pozemků, hotelů atd. Přece si to sami nerozbijí?

Posílání armády je ruská tradice, dosud se vždy ty armády vrátily s nabitou hubou. Výsledek neodpovídá nákladům, ať už ve Finsku, v Afgánistánu nebo v Čečně. V případě ČR a Polska jako místa umístění US zařízení jde spíše o urážku majestátu východní velmoci, to si nechce nechat líbit. Stejně tak nové ponorky a rakety mají posílit trochu povadlé sebevědomí, nevidím nějakou aktuální válečnou akci v dohledu. Přesto se ten arsenál velmocí občas opucuje, doplní a nějaké nadnormativní zásoby s prošlou lhůtou skladovatelnosti někam prásknou nebo prodají.

Pokud jde o fungování vojenských systémů, i vystřelení a úspěšná doprava takové rakety Supershahab přes půl zeměkoule není tak triviální věc, ty protirakety mají vzhledem k menší hmotě, mnohem kratší dráze letu a komplexní zaměřovací podpory lepší šance. Při použití třech obranných raket je šance na průlet už velmi nízká, tím jsou ty obrovské náklady nanic.

Kotík 15.7.2007 7:34

Re: Re: Topolánek je génius - co všechno ten moravský magor nestihne

Andy - to je krásné jméno tak pro psa. To vyjadřuje i tvé myšlení. V mé litánii nebyla ani jedna lež, byla to smutná pravda, která nikoho nepotěší. Vezměte se s tvým ogarem, kterého jistě miluješ, za ruce a odejděte pryč a hodně daleko. Šmej zůstane šmejdem, at dělá co dělá.(Y)

čtenář 15.7.2007 6:48

Re: Re: Tohle už tu bylo a vždycky to dopadlo špatně

A kde je psáno, že Al Qaeda se nezmocní vlády v např. Pákistánu ? Každý rozumný politik se stará o účinnou obranu a odstrašení nepřítele dřív, než mu takový nepřítel visí na krku. Z neznámých příčin pak bývá pozdě a ti, kteří vyřvávali, že nic nehrozí pak obvykle nadávají na to, že se nikdo o nic nepostaral. Obzvláště v Čechistánu to je každodenní praxí. Rv

čtenář 15.7.2007 6:40

Re: proc asi nechtel Kenedy "obrane" rakety na Kube?

Jaká 3.světová ? Proboha - kdy a kde ??

Kanuk 15.7.2007 6:18

Re: Re: Re: Český koryfej Machálek v Ameryce

To vyhrožování iráckými a korejčanskými raketami je asi stejný humbuk, jako byly ZHN v Iráku. Jenom "důvod" k pumpování peněz do zbrojního průmyslu, přesněji zbrojařům.

Poněkud jiná situace je s Ruskem. Ale a), pokud by Rusové chtěli získat kontrolu nad asijskou ropou, pošlou tam pozemní armádu, ne rachejtle. V tomto směru by měli absolutní převahu nad Američany, kterří by tam všechno museli vozit po vodě. A už dnes není problém, jakoukoliv loď odbouchnout rachejtlí. b) pokud by Rusové měli zálusk na Evropu, zase by tam spíš poslali armádu, než rachejtle. A nakonec, proč by tam posílali armádu, když by stačilo zavřít kohoutky?

68 15.7.2007 6:12

Re: proc asi nechtel Kenedy "obrane" rakety na Kube?

Da da. (Kapiš?)

Kanuk 15.7.2007 6:03

Re: Re: Re: Český koryfej Machálek v Ameryce

Mildo, nemáte úvahy trochu vedle? Že by Peršani chtěli střílet rachejtle na USA považuji za silně nepravděpodobné. Jejich primární cíl by asi byl Israel. Podobně se Severní Koreou. Ta nejspíš dělá myš, která řvala. Jejich největší nebezpečí je v tom, že vyvinou rachejtli, kterou dodají ručníkářům pro útok na Israel.

Kanuk 15.7.2007 5:57

Re: No co pamatuji, tak Čína přepadla Vietnam

Doxo, nepletete si to náhodou s Tibetem? Pokud vím, tak ve Vietnamu byla Čína jen nepřímo, podporou Severního Vietnamu, možná, že také "dobrovolníky". Ale ne ofociálně.

Kanuk 15.7.2007 5:50

Re: Re: Re: Nemělo by zapadnout...

   ...tam odtud zadna nova technologie dlouho neprijde....Abyste nebyl překvapen, uliku. 75 pct všech přehrávačů na světovém trhu je vyrobeno v Číně. Údajně vymysleli lepší system, než DVD nebo M3, nevím přesně co. Úspěšnou zkoušku s odstřelením satelitu udělali už před několika lety.