6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

PRÁVO: Rittig zadržený a propuštěný

Připomeňme si, že Ivo Rittig měl být jedním z "hlavních produktů" při Šlachtově a Ištvanově exhibiční tiskovce v červnu loňského roku. Prakticky do této doby se Ištvan zabýval jen vedlejším produktem, přičemž byli nezákonně vazebně vězněni tři exposlanci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 17.2.2014 22:23

Co je horší - Rittig/Babiš/OZE?

Musím připomenout poznámku pana Vaňury níže (se kterou souhlasím zcela). Nějak jsme se opět zasekli na prkotině. Nebo jinak řečeno na sekretářce a nějakého telefonátu, lid to tak asi miluje.

Ať se naštvaný protikorupční teskonovák mrkne na peníze kol dotování Babišovy řepky a slunečníků ČSSD a Zelených.

Jest to marný.

Š. Hašek 17.2.2014 22:01

Kdo to znal toky peněz?

Jak zde bylo připomenuto, obyčejný občánek se dostal k bankovním datům. Jak?

Říká něco Ištvanovi pojem provize?

A. Nováček 17.2.2014 21:47

Rittig zadržený a propuštěný.

Pan Polanecký se jako obvykle staví po boku zločinců a parazitů. Ještě se odvolává na tři parazity, kteří horlivě zatloukají poslední hřebík do rakve ODS.

P. Han 17.2.2014 23:14

Re: Rittig zadržený a propuštěný.

To jsou kromě vás kteří dva? Ale bacha na prsty při tom zatloukání. Možná jste zvyklý spíš se srpem, než s kladivem.

A. Hrbek 17.2.2014 16:57

Pan Kalousek i pan Pospíšil tolerovali

že firma Neograph od roku 2006 nezveřejňovala účetní uzávěrky. Jsou spoluviníky.

J. Kadeřábek 17.2.2014 17:39

Re: Pan Kalousek i pan Pospíšil tolerovali

Za uložení účetních závěrek do obchodního rejstříku je odpovědný Kalousek a Pospíšil? Nezbláznil jste se? Ještě Vám tam chybí obligátní Klaus. Ten může za všechno i za počasí.

A. Hrbek 17.2.2014 18:53

Re: Pan Kalousek i pan Pospíšil tolerovali

Kdo tedy podle Vás?

Obchodní rejstřík podléhal pod Pospíšila a kontrola daní pod Kalouska?

V civilizovaných zemích bývá zvykem, že za podřízené zodpovídá příslušný ministr.

Ale Vy asi žijete celý život v ČR, není liž pravda?

P. Han 17.2.2014 23:20

Re: Pan Kalousek i pan Pospíšil tolerovali

V civilizovaných zemích bývá zvykem, že plátci daní palatí daně, ale nejsou přímými podřízenými ministra financí. Ale vy asi žijete celý život v Rusku, není-liž pravda?

E. Heusinger 17.2.2014 14:47

Modrásci, braňte Rittiga,

je jedné krve, on i vy.

P. Han 17.2.2014 14:51

Re: Modrásci, braňte Rittiga,

Já bráním právo a spravedlnost. Jasně, že názory na to, co to je, jsou různé. Já mám svůj názor, vy a Semelová jiný.

J. Svoboda 17.2.2014 20:29

Re: Modrásci, braňte Rittiga,

Pane Hane, obávám se, že názory Vaše a paní Semelové, nejsou zase tak vzdáleny. Obhajujete sice každý něco jiného, ale myslím, že ta svinstva jsou témeř souměřitelná.

P. Han 17.2.2014 23:24

Re: Modrásci, braňte Rittiga,

Myslíte? Vážně? Váš blábol mi nezní příliš jako důkaz. Víte, v krajinách na západ od vaší mozkovny se napřed dokazuje, pak soudí a pak teprve zavírá či popravuje. Vy, Semelová a Kim Čong-un to máte obráceně.

J. Svoboda 18.2.2014 9:57

Re: Modrásci, braňte Rittiga,

Unilo Vám , že důkazy je třeba shánět také vyšetřováním. Nezdá se Vám příslovečný nadpis: "Modrásci, braňte Rittiga"?

Základní skutečností je fakt, že kriminalizaci politiky dělají politici a v žádném případě policajti..

M. Vondráček 17.2.2014 16:20

Re: Modrásci, braňte Rittiga,

a je to pravda , jako že se Heusinger jmenuji :-)

J. Novak 17.2.2014 14:38

Přesun vlastníka Neograph

Způsobem navýšení základního jmění firmy Neograph v podstatě převodem většinového podílu ve firmě na BB Finance Group, a.s. s listinnými akciemi na majitele / doručitele stává firmou nedůvěryhodnou a neměla by mít přístup ke státním zakázkám na tisk cenin pro stát. Tož uvidíme, co na to řeknou příslušné státní orgány.

P. Vaňura 17.2.2014 14:41

Re: Přesun vlastníka Neograph

Pokud to tehdy bylo dle zákona, mohou pouze usilovat o jeho změnu!

L. David 17.2.2014 13:58

Ale je tu ještě jiná závažná otázka:

Proč nebyla poctivě vedenou veřejnou soutěží sražena cena za kousíček papírku na 10 haléřů?

Aby na jízdenkách nemohli paraziti vydělávat ! ! !

Co na to vedení Dopravního podniku ? ? ?

P. Han 17.2.2014 14:02

Re: Ale je tu ještě jiná závažná otázka:

Nevím, jestli seženete kousek speciálního bankovního papíru, vyráběného na zakázku, jak znělo zadání, za 10 haléřů. Ale vy jo, vy jistě jo.

P. Vaňura 17.2.2014 14:39

Pokud mohl Rittig dostávat provizi

17 haléřů za jízdenku, pak to znamená, že cena mohla být o těch 17 haléřů nižší. Problém je opravdu v té původní zakázce DP.

P. Han 17.2.2014 14:50

Re: Pokud mohl Rittig dostávat provizi

Mohla. Jízdenka mohla stát místo 36 Kč pouhých 35,83. Nevím, co za ty peníze pan Rittig pro Neograph dělal. Ale zrovna tak se nebudu ptát, kolik komu platí můj zelinář a jestli by tedy mrkev nemohla být levnější. DP požadoval dodávku a souhlasil s cenou. Jestli se dokáže korupce někomu tam, tedy že někdo z DP věděl o nadsazené ceně a souhlasil s tím za příslib nějakých výhod, ať klidně zavřou všechny, kdo se na tom podíleli. Ale tvrdit, že smluvní provize je krádež, je hodno akorát tak Karla Marxe a jeho epigonů.

J. Svoboda 17.2.2014 13:34

Panu Polanekému už stojí rozum leta

Pan Polanecký už zase chtěl někde uplacírovat svůj článek, prezentovaný v malých obměnách už mnohokrát. Tentokrát to zkusil v Právu; asi už mu to nikdo jiný nechce baštit.

O tom, zda trafikanti byli ve vazbě orávněně, měl rozhodnout soud. Problém, který způspbil Nejvyšší soud tomu však učinil přítrž. To, že se domáhají čtyřmilionového odškodnění, dokládá jejich morálku.

Kdyby pan Polanecký měl v hlavě alespoň zbytky mozku, musel by uznat,že je v tom malý rozdíl. Trafikanti šli do vazby bezprostředně po zadržení,kdy bylo nebezpečí domluvy mezi zúčastněnými.Rittiga paní Bradáčová uvolnila proto,že měl léta na zametání stop a domluvy se zúčastněnými.Už měl vše hotovo,nepotřeboval nic dodělávat.Asi v tomto případě ani nemohla jinak,nechtěla-li si na sebe uplést bič.

Samozřejmě ,že po právní sránce,alespoň podle Polaneckého je skoro všechno v pořádku. Vždyť za to Rittig královsky platil Šachtu s partnery.Lenka Bradáčová postupuje opatrně, protože její IQ daleko překračuje IQ Polaneckého.Navíc nevím o tom,že v obvinění Rittiga bylo uvedeno něco o smlouvách mezi DPP a neografem.Pan Polanecký se rýpe ve způsobu získávání informací NFPK.Je to nezvratný důkaz toho,že je mu blízké krytí zlodějů.To je oblíbená taktika,patlat se v maličkostech,aby se zakryly podstatné věci.Píše o 40 milionech.Ví pan Polanecký,kde vzal ten "chudák" Rittig miliardy?Pokud,pane Polanecký, nesaháte Janečkovi ani po kotníky,chcete ne něho alsespoň poštěkávat.

Pan Polanecký by se tetelil radostí,kdyby všechno bylo opačně,než začíná být.Vláda prý padla pro nezákonnou vazbu exposlanců a kriminalizaci politických kšeftů.Nezapomeňte pane Polanecký na to,jak se Rittig spolu s Nečasem a Blažkem exponoval proti jmenování Bradáčové.Opravdu si Polanecký myslí,že soutěží politických stran byla oposmlouva?Není mu divné,že tato soutěž se zvrhla na soutěžení o sofistikovanější způsoby zlodějiny?Nikdo se nemusí bát cokoliv udělat.Jen musí být pamětliv,že při krádeži,nebo korupci dostane přes prsty,politik,nepolitik.

P. Han 17.2.2014 13:59

Re: Panu Polanekému už stojí rozum leta

Kde vzal "chudák" Rittig miliardy? Nejspíš tam, kde je vzal i "chudák" Babiš. A Rittiga vyšetřují kvůli těm miliardám, nebo kvůli provizi v řádu milionů: Když se domníváte, že pan Polanecký publikuje v Právu, může vás napadat už cokoliv.

J. Svoboda 17.2.2014 14:11

Re: Panu Polanekému už stojí rozum leta

Pane Hane, rozhodně se nechci zastávat Babiše. Ovšem má konkrétní výrobní majetky a často investuje. Co má kromě nevýrobních budov a letadla Rittig? Ten investuje jedině do dalších zlodějských akcí a do advokátů kteří mu je pomáhají krýt.

Tož tedy pane Hane, než se začnete prát, zjistěte si, zda není nebetzpečí, že dostanete nařezáno.

J. Svoboda 17.2.2014 14:14

Re: Panu Polanekému už stojí rozum leta

A kde podle Vás publikuje?

P. Han 17.2.2014 14:43

Re: Panu Polanekému už stojí rozum leta

Na svém blogu,

http://polanecky.blog.idnes.cz/

tady na Psu je to otištěno s jeho souhlasem.

P. Kmoníček 17.2.2014 14:05

Re: Panu Polanekému už stojí rozum leta

Ach jo,Svobodo.

J. Boleslav 17.2.2014 14:21

Re: Panu Polanekému už stojí rozum leta

Pan Polanecký má naprostou pravdu. Vy se nebojíte, že po současné kriminalizaci politiky může příště dojít i na Vás?

J. Svoboda 17.2.2014 19:02

Re: Panu Polanekému už stojí rozum leta

Pane Boleslave, starost o mou osobu laskavě přenechte mé osobě. Nevím o tom, že by tady docházelo ke kriminalizaci politiky. Je pravdou, že konečně dochází ke stíhání kriminálních činů a někdy dokonce bez ohledu na to, jak vysoko je osoba postavena. Vypadá to, že se začalo blýskat na lepší časy.

To víte, že na nás jednou dojde, na všechny. Stíhání jakýchkoliv kriminálních činů se ale nebojím. Pokud se toho bojíte Vy, mohlo by to svědčit o tom, že Vaše svědomí není nejčistší.

P. Vaňura 17.2.2014 19:38

Mohl byste toto říci r. 1951?

Nebo i r. 1962, kdy se předsednictvo ÚV KSČ !!! usneslo, že bývalý ministr vnitra Rudolf Barák, který podlehl v politickém boji s presidentem A. Novotným, bude odsouzen pro kriminální delikty (spolu s ním byli odsouzeni i jeho synové).

J. Svoboda 17.2.2014 20:24

Re: Mohl byste toto říci r. 1951?

Nevím, pane Vaňuro, proč matláte dohromady léta nejtemnějšího komunizmu a dnešní dobu. Pokud tím chcete říci, že musíme vděčit za to, co nám "vybojoval" Klaus a držet hubu a krok, ujišťuju Vás, že ji klidně můžete držet, alespoň bude tišeji, ale já budu proti patolízalům Vašeho druhu, jakým je například pan Polanecký, vystupovat vždy.