19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

PRÁVO: Rittig zadržený a propuštěný

Připomeňme si, že Ivo Rittig měl být jedním z "hlavních produktů" při Šlachtově a Ištvanově exhibiční tiskovce v červnu loňského roku. Prakticky do této doby se Ištvan zabýval jen vedlejším produktem, přičemž byli nezákonně vazebně vězněni tři exposlanci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Han 17.2.2014 23:25

Re: Mohl byste toto říci r. 1951?

Jako skalní stalinista ani nemůžete jinak.

J. Svoboda 18.2.2014 10:00

Re: Mohl byste toto říci r. 1951?

Pane Hane, nebudu se snižovat k Vašim ubohým způsobům nálepkování, když docházejí argumenty.

P. Vaňura 17.2.2014 12:12

Tady je opravdu veliký zádrhel

Aby šlo o korupci, musela by policie prokázat, že zakázka na tisk jízdenek byla PŘEDRAŽENÁ.

Pokud to nedokáže, obávám se, že jí do financí Neografu nic není.

J. Svoboda 17.2.2014 12:54

Re: Tady je opravdu veliký zádrhel

Pane Vaňuro, už jste se také nakazil Klausovou nemocí a dospěl k poznání, že žádná zlodějina není dost špatná?

Vašemi pomatenému mozku asi nic není do toho, jak k Rittigovi putovalo 17 haléřů z jízdenky. Je to Vaše věc.  Příslušník demokratického státu by cestou peněz měl být na nejvyšší míru znepokojen.

Malomocně se zastáváte zlodějů, kteří kradou tak sofistikovaně, že je jim těžko možno něco dokázat. Aby se o to alespoň pokusili, od toho máme státní zastupitelství a policii. Ta Vaše řeči vůbec nemohou znamenat, že by od toho měli dát ruce pryč.

P. Han 17.2.2014 13:25

Re: Tady je opravdu veliký zádrhel

JAK putovalo 17 haléřů z jízdenky je jistě zajímavé, ale mohl byste si vybavit, ODKUD těch 17 haléřů putovalo? A koho tedy Rittig okrádal?

J. Svoboda 17.2.2014 13:36

Re: Tady je opravdu veliký zádrhel

Pane Hane, kdybyste neměl líný mozek, věděl byste, že okrádal nás všechny, i Vás.

P. Han 17.2.2014 13:48

Re: Tady je opravdu veliký zádrhel

Jo, je fakt, že kdyby byl Neograf i DP znárodněný, že by asi Rittigovi nikdo nic neplatil. Aspoň doufám, že vás chápu. Protože mě nic jiného, co byste mohl mít na mysli, nenapadá. Z politických sloganů se prostě víc vyčíst nedá.

P. Vaňura 17.2.2014 14:37

Pokud mohl Neograf dávat Rittigovi

17 haléřů za jízdenku, pak to znamená, že cena, placená Neografu, byla předražená a bylo to možno získat levněji. Musíte ale prokázat, jak došlo k tomu, že Neograf dostal za tisk jízdenek tolik. Pokud to neprokážete, nemůžete prokázat korupci.

Mimochodem, případů, kdy někdo vysoutěží za zakázku milion a pak si prostě najme firmu, která to udělá za 700000 je, tuším, docela dost. Ale to je o přidělování té původní zakázky, pak už je to mimo stát a zisk toho, kdo dostává ten milion je jen indicie, která, soudím, těžko může sama stačit na trestní stíhání!

J. Jehlík 17.2.2014 11:17

Úřad na ochranu osobních údajů

Stačí si odpovědět na co je a komu slouží.

P. Han 17.2.2014 11:20

Re: Úřad na ochranu osobních údajů

Na co je a komu slouží?

Z. Švrček 17.2.2014 10:33

Odevzdat pa a neopouštět zemi...

... tak takhle se to (když už) moholo řešit i u těch tří poslaneckejch. To by ale nezapadalo do obrazu barnumsky medializované snahy o změnu politických poměrů, kde Ištván a Šlachta v roli užitečných idiotů museli vše náležitě nafouknout, přibarvit a přidat pěknou dávku tajemna,  aby ta změna byla správně odůvodněna. Teď už jen trapně prudí... Fuj, stále více se mi chce zvracet.

F. Matousek 17.2.2014 11:41

Re: Odevzdat pa a neopouštět zemi...

Me téz. ( je nevolno ).

A divím se, proc zádná osobnost, nebo polit. strana nepodá na Isvana trestní oznámení, za zneuzití pravomoci verejného cinitele? On je snad neomylný, neodvolatelný ? Muze si takovej ourada delat úplne co chce, v této zoufalé zemi ?

J. Svoboda 17.2.2014 13:45

Re: Odevzdat pa a neopouštět zemi...

Tak pozor! pane Švrčku, abyste se náhodou nepoblil. Připomínate mi generála v Černých baronech; tomu se taky chtělo zvracet a doufám, že víte, jakého blba tam pan Postránecký hrál. Samozřejmě, že za vyhazovem Pospíšila nikdo nestál, ani Rittig. Tato pravda se Vám jistě nelíbí.

Chtěl bych Vám poradit, abyste se staral o to, komu děláte užitečného idiota Vy, alespoň do té míry, jak se staráte o to, komu ho dělají pánové Ištvan Šlachta.

J. Kavalír 17.2.2014 10:31

Jaký stát nechceme.

Myslím si, že většina lidí nechce stát, ve kterém státní (městské) firmy platí výpalné (jak jinak se to dá nezvat) bývalý kriminálníkům, kteří si nyní hrají na elitu národa. Nepřekvapí mne, když se nakonec zjistí, že Nagyovou nasadil na Nečase právě Rittig a tento trouba mu to zbaštil i s navijákem.

Pak už si můžeme položit rovnou otázku, kdo v tomto státě skutečně vládne.

J. Sixta 17.2.2014 10:21

Nebylo těch posudku docela dost?

http://kauzydp.webnode.cz/news/obvineni-ve-veci-neograf/:

A) před uzavřením smlouvy:

4 posudky znalce v oboru kriminalistika a písmoznalectví 2 odborná stanoviska Ministerstva financí 2 odborná stanoviska právnické fakulty 3 odborná stanoviska advokátní kanceláře

B) po uzavření smlouvy:

3 posudky znalce v oboru kriminalistika a písmoznalectví 1 odborné stanovisko ÚOHS. Celkem tedy bylo vyhotoveno 15 posudků a stanovisek. Článek ve specializovaném Kriminalistickém sborníku 3/2009, který dává dopravním podnikům v krajských městech jízdní doklady DPP za vzor hodný následování, který by zamezil vzniku značných škod, není v tomto výčtu zahrnut, stejně jako písemné varování ÚOOZ-národní centrály proti padělání z r. 2007.

J. Sixta 17.2.2014 10:13

Některým diskutujícím

Doporučuji zkusit přečíst si :

Www.Kauzydp.webnode.cz

J. Novák 17.2.2014 10:03

Bartoň, upřímně doufám, že

Janeček má něco i na tebe. A divil bych se,kdyby ne, takový služebný a lokajský pisálek jako ty musí mít toho hodně na hlavě.Dneska dobrá snaha ale vedle. Když na světlo vyleze nějaká lotrovina, tak se podle tebe nemá řešit ta lotrovina ale jak to, že to vylezlo na světlo. No hnus.

Já se Janečka ani Ištvána bát nemusím a nebojím a přeji jim mnoho úspěchů.

Nad pádem ODS spokojeností přímo předu, tahle bolševická parta natřená na modro potřebovala přes hubu už hodně dlouho, přesněji od svého vzniku.Rudý spár v modré rukavici, to byla ODS.

Vztekni se, to nezastavíš ale užij si svého Jidášského žoldu.

Mocný Šedovous

P. Han 17.2.2014 10:11

Re: Bartoň, upřímně doufám, že

Vy se jistě nemáte čeho bát, nemocný Šedovousi, do cvokhausů zatím Ištvánovy drápy nesahají. I když nevylučuji, že se tam spolu nakonec sejdete.

J. Novák 17.2.2014 10:24

Oh příteli Hane, které

číslo pokoje že to máte ? Že jsme se na chodbě ještě nepotkali ?

Mocný Šedovous

P. Han 17.2.2014 10:28

Re: Oh příteli Hane, které

Nejspíš proto, že tam nejsem. Musíte si vyhledat jiné přátele, ani vaším přítelem nejsem. Zkuste toho pana inženýra, co tvrdí, že uvnitř naši zeměkoule je další, která je o hodně větší. S ním si budete mít určitě hodně co povídat.

M. Procházka 17.2.2014 11:07

Re: Bartoň, upřímně doufám, že

Troubo!

E. Heusinger 17.2.2014 9:54

Rudolfe,

Pokud byste včera poslouchal ČRo, tak byste se nemusel hloupě ptát.

"Kde vůbec vzal soukromý nadační fond materiály o finančních převodech? Jak je získal?"

P. Han 17.2.2014 10:00

Re: Rudolfe,

A kde je tedy vzal?

R. Houška 17.2.2014 9:31

Milovníkům Instituta sáhla Bradáčová na nedostižný,

podnikatelský idol. Podojení jakékoli veřejné kasy, berou jako důkaz šikovnosti "podnikatele" a odkápnutí části výnosu do některé stranické pokladny berou jako "normální" fungování politiky. Aby také ne, když na tom závisí jejich výplaty.

P. Han 17.2.2014 9:49

Re: Milovníkům Instituta sáhla Bradáčová na nedostižný,

Sice nevím, o čem blábolíte, ale budu vám věřit. Dobře, že se nepokládám za milovníka jakéhosi vašeho Instituta, jinak bych se musel ptát, kde je moje výplata.

K. Kužel 17.2.2014 9:26

Všechnu moc sovětům!

Pardon - nadačním fondům a zběsilým státním zástupcům!!

Strašidlo korupce vytěsnilo politiku a média předhazují publiku jedno "tučné sousto" za druhým.

Ale po přecpání se přijde břichabol.

R. Houška 17.2.2014 9:36

Re: Všechnu moc sovětům!

Když Rittiga, který kradl už za komančů, začne bolet konečně břicho z vězeňské stravy, tak to bude pro tento stát a jeho veřejné finance jen dobře. Nesmí se však zapomenout na všelijaké ty Instituty a primátory, kterým Rittig s Janouškem házeli kostičky a drobty od stolu, a kteří jim umožnili rozjet ten gigantický, dvacetiletý mejdan.

J. Aspirin 17.2.2014 10:07

Bezesporu máte pravdu...

ale nesmí to být metodami, které nadělají víc škody než ti o kterých píšete. Zatím to vypadá tak, že diletant, který má razítko a moc svým postupem pravděpodobně umožňuje těm, o kterých píšete získat další prachy z Vašich daní... no a Vy mu za to radostně a oddaně tleskáte.

Z. Švrček 17.2.2014 10:39

Re: Všechnu moc sovětům!

O Rittiga tady přece vůbec nešlo vy tukane. Kdyby se při každém takovém Rittigovi, co fungují po světě měly kácet vlády, tak ze chvíli budete ministrem i vy.

J. Svoboda 17.2.2014 14:06

Re: Všechnu moc sovětům!

Vedle, jako jedle, pane Švrčku. Kdyby tzv. "pravicové" strany dbaly včas na čistotu, nedalo by to žádným Rittigům vyrůst. Jaké sémě Klaus zasel a jaké ODS dále pěstovala, takového výsledku se dočkala. Pokud takové strany jsou členy koalic, plně si zaslouží i pády vlád. Pád vlády v takovémto případě může být očistnou lázní.

Jiná věc je, že po pádu vlády se ustaví ještě horší. Nikdo však neodpáře vinu té původní straně, jež si ze státu udělala svůj majetek.

Myslíte si, že jste informován o všem, co ovládali Rittig, Janoušek a další kmotři? Pokud ano, jděte pánům Ištvanovi a Šlachtovi poradit, co mají dělat. Možná to s Vaším přispěním budou dělat lépe.