19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

PRÁVO: Rittig zadržený a propuštěný

Připomeňme si, že Ivo Rittig měl být jedním z "hlavních produktů" při Šlachtově a Ištvanově exhibiční tiskovce v červnu loňského roku. Prakticky do této doby se Ištvan zabýval jen vedlejším produktem, přičemž byli nezákonně vazebně vězněni tři exposlanci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vaňura 17.2.2014 17:57

Kdo může za to, že se k moci

dostal Hitler?

Některé útoky na politiky ODS si s jeho Mein Kampfem nezadají a Ištván ho daleko překonává. To není obhajoba Hitlera, ale poukázání na fakt, že by v době Výmarské republiky Němci něco takového nezbaštili.

Nezapomeňte, že se Hitler dostal k moci LEGÁLNĚ.

Mohli za to voliči, kteří dali své hlasy NSDAP a pak politici, ochotní "respektovat výsledek voleb."

Ale je tu další aspekt. V porovnání s "legální" korupcí, danou prolobbovanými zákony, je Rittig naprostá nula. To Babiš vydělává legálně na "biosložkách," řádově více! A tři poslenecké trafiky jsou v porovnání s viditelnou korupcí ("kde chybí u politiků logika, hledej korupci" (c) Montesquieu) naprosto směšné.

J. Svoboda 17.2.2014 20:14

Re: Kdo může za to, že se k moci

Že pan Ištvan překonává Hitlera, je Váš scestný názor.

Že se Hitler dostal k moci legálně a v demokratických volbách, mi je samozřejmě známo. Račte to domyslet.

Že je Rittig naprostá nula, je také Váš scestný názor.

Řekl bych, že jste zarytým a neochvějným voličem ODS. Znamená to, že pokud to tak je, jste volil Topolánka a tím potažmo Dalíka, Rittiga a jeho kámoše Bendla, Dlouhého, Oulického, Markvarta, chomutovského Nováka a další a další výlupky. Volil jste i pana Tomáše Úlehlu, takto vyčuránka, který věda, co za průšvih je s fotovoltaikou, se nestyděl prosazovat do zákona ulehčení života fotovoltaických baronů.

J. Schwarz 17.2.2014 8:28

Pokud jde o firmu

Neograph tak bych se spíš ptal,  co za "zprostředkování" to vlastně  bylo že je ochotná platit Rittigovi "za pomoc se získáním zakázky" skoro 50% ze svého příjmu z této zakázky. Přímo se nabízí vysvětlení, že pánové měli někoho přímo v DP, někoho kdo vymyslel způsob jak obejít pravidla soutěže nebo jakoukoli soutěž rovnou obejít a zadat tisk jízdenek přímo firmě Neograph. Ta jistě taky nezůstane škodná, takže jakkoli je cena za tisk jízdenky 37 hal "jen" jedním % z ceny jízdenky je to asi moc když se dá polovina z těch 37 hal zaplatit "za zprostředkování". Není  takové "řízení" přímým porušením povinností ze strany managementu DP? Kdyby byla škodovka "státní" pak by se stejnou argumentací mohlo být obhájeno přiklepnutí tisku faktur za vyrobené vozy externí firmě - za 6 tisíc jedna faktura. Taky by to bylo kolem jednoho procenta z ceny vozu. Že je to idiotské? Co má cena vozu společného s cenou za tisk faktury? Inu, totéž jako cena služby DP / přeprava cestujícího / s cenou za tisk jízdenky - tedy nic.

P. Han 17.2.2014 9:09

Re: Pokud jde o firmu

Pokud by se někdo rozhodl platit část svého zisku jiné firmě, je to jen jeho věc. O to vydělá méně. Zákazník nemá právo nutit dodavateli cenu, maximálně může jít k jinému dodavateli. Pokud cenu akceptuje, není mu nic do toho, kolik co komu dodavatel platí.

M. Vondráček 17.2.2014 9:16

Re: Pokud jde o firmu

Ptát se můžete, ale nic Vám do toho není. Nevím , proč by se soukromá firma měla zpovídat komu, kolik a za co platí .

Existuje ještě jedna možnost, patrně dle Vašeho gusta, všechno to znárodnit :-)

J. Novak 17.2.2014 8:24

Polanecký opět neřeší, že se v DP Praha krade či je okrádán

Nejdůležitější je přece, jak se na zlodějnu příšlo, nikoliv, že se stala. Je třeba potrestat toho, kdo to zjistil a "prásknul". Typicky "modré" uvažování.

P. Han 17.2.2014 9:10

Re: Polanecký opět neřeší, že se v DP Praha krade či je okrádán

A jaká zlodějna se tedy stala? Prosím o typicky "rudé" vysvětlení.

K. Kužel 17.2.2014 9:15

Re: Polanecký opět neřeší, že se v DP Praha krade či je okrádán

O vysvětlení prosíte zbytečně, pan Novák umí nejspíš jen oranžovorudé mlžení.

J. Novak 17.2.2014 14:06

Re: Polanecký opět neřeší, že se v DP Praha krade či je okrádán

Typicky rudé vysvětlení - někoho někde uplatím, aby rozhodl, že zrovna moje firma dostane tu kterou státní zakázku, pochopitelně za mnohem větší cenu, než by se to ve skutečnosti stalo. O zisk se případně nějak podělíme, ale aby to bylo hůře dohledatelné, proženeme platby někudy přes Kajmany apod. přes nastrčené námi ovládané firmy. Hlavně, aby se nám někdo nedíval do účtů, že. Modrolebci ovšem tohle chápou jako chvályhodné podnikání, ostatní jako korupční jednání, podvod apod.

A samozřejmé je, že pokud budu ty propletence chtít rozplést, musím do toho důkladně zašťourat, což se stalo. A teď potrefené husy kejhají cosi o ochraně práv osobnosti, soukromého podnikání apod. Jenže, ono slavné "podnikání" pana Rittiga nikdy nic ve skutečnosti kromě odlivu peněz ze státní pokladny, státních podniků, DP Praha apod. nic kloudného nevyprodukovalo, jenom to "odklonilo" peníze zaplacené všemi plátci daní v ČR. Vekslák byl a vekslákem zůstal, přínos pro společnost záporný.

F. Lesniak 17.2.2014 7:34

Pane Polanecký děkuji jménem celé rodiny.

Ještě že vás tady máme. Vás, který nám všem pochybujícím a tápajícím  hned vysvětlí, jak to ve skutečnosti je. Je škodou nedozírnou, že si vás Nečas nevzal jako poradce. Jste opravdu hlava otevřená. Ani na vteřinu nepochybuji o tom, že pan Rittig je čestný a morální člověk a mám strach, aby se dvoudenní vazba neprojevila negativně na jeho vytříbeném charakteru.

P. Han 17.2.2014 8:11

Re: Pane Polanecký děkuji jménem celé rodiny.

Pan Polanecký v článku píše tohle: "Ne, nehodlám se Iva Rittiga zastávat, dle mého názoru to je člověk, který se pohybuje na hraně zákona, ne-li daleko za ní." Ostatní se děje zase jenom ve vaší hlavě. Předpokládám, že vy něčím poradcem jste, když koukám, jak někteří nejmenovaní blbnou stejně jako vy.

P. Schuster 17.2.2014 8:21

Re: Pane Polanecký děkuji jménem celé rodiny.

Já jsem to pochopil trochu jinak. Autor se vůbec nezastává Ivo Rittiga, ale podivuje se nad získanými informacemi od Nadačního fondu proti korupci. Karel Randák, kterého si chtěl vzít Stropnický k sobě na MO a pak musel couvnout, protože se chová(Randák i Stropnický?) jako neřízená střela. Ovšem, že kope za socany je nad slunce jasné.

To, že tahle parta může kriminalizovat kohokoliv je evidentní vzpomenete si na kauzu Savoy, kauzu Toskánské dovolená Mirka Topolánka na které dále navazuje kauza Nagyová a kauza pražského DP. To vše pochází z dílny pana

Karla Randáka, bývalého ředitele civilní rozvědky a advokáta Václava Lásky.

Ty jsou přesvědčeni, že obvinění Rittiga nijak nesouvisí s kauzou Nagyová, protože vyšetřování tunelování pražského dopravního podniku začalo už mnohem dřív a nedozoruje ho olomoucké, ale pražské vrchní státní zastupitelství.

V. Provazník 17.2.2014 7:11

Janečkovy informace

Já, Jan Katzkocourek, soustružník a myslivec z Golčova Jeníkova, se pane Polanecký také rozčiluji že Janeček má údaje o mých finančních transakcích. S úctou, JK

P. Rajman 17.2.2014 6:45

Kdo je čí "produkt"?

Autor jiste konzumní společnosti zameřené na výkon, kde stíhání zločince, tvorba umeleckého díla (např. malba obrazu) a výroba čokoládových figurek doslova jedno jsou.

P. Hlosta 17.2.2014 6:39

A to já bych se nebál!

A to já bych se zase nebál! Vono bohatnutí je věc tak specifická, že nezasáhne většinu společnosti. Operovat s tím, že přijdeme o své živitele, když je bude někdo pořád hlídat, je scestné. Naši živitelé nás totiž potřebují, protože s námi žijí v jakési symbióze. Když se od nás odtrhnou, mohou si s bohatnutím akorát trhnout pravou zadní. Co mohou bez nás, to je zbohatnout krádeží. No a na to máme ty policajty a prokurátory, které si platíme daněmi.

Osobně volím radši možnost útisku právem u bohatnoucího, než nemožnost zrušit, nebo aspoň rušit zlodějnu. Pokud se to komu jeví jako šikana, pak je mi to u perdele!

B. Rudolf 17.2.2014 5:28

Pokud máte důkazy

Vážený autore, pokud máte důkazy o tom, že protikorupční fond získal své informace nelegálně, podejte trestní oznámení.

F. Vokurka 17.2.2014 7:00

Re: Pokud máte důkazy

jak mohu, jako soukroma osoba, ziskat vypis z vaseho uctu legalne bez vaseho vedomi?

P. Lenc 17.2.2014 7:35

Re: Pokud máte důkazy

Přesné, pane Vokurko, ale pro mnohé nepochopitelné.

J. Bruner 17.2.2014 5:00

co je to předražený lístek?

jdu nakoupit a vše se mi zdá strašně drahé, je to pro mě nevýhodné, co s tím? To mám jít za Ištvánem, aby prodavače zavřel? Ale pro prodejce ceny výhodné jsou. Jak to řešit? Buď ceny bude regulovat stát nebo trh. V současné době jsme se dohodli, že ceny jsou na dohodě a žádný prokurátor by se do nich neměl plést.

B. Rudolf 17.2.2014 5:30

Re: co je to předražený lístek?

Pokud by byl Dopravní podnik plně soukromou společností v prostředí tvrdé konkurence a bez příjmu dotací, měl byste pravdu. Ale situace je zcela jiná.

J. Bruner 17.2.2014 7:43

Re: co je to předražený lístek?

co je to plně soukromá společnost. Pokud vím, je to akciovka a ta je obchodní společností a platí v ní vše, co jsem napsal.

Úvahy typu, vlastní ji město, nemají se zákonem nic společného. Ano, je chybou, dotované činnosti provozovat pod obchodní společností, ale to stále nečiní nic kriminálního.

J. Schwarz 17.2.2014 8:32

Re: co je to předražený lístek?

Bohužel ji město dotuje. Kdyby tomu tak nebylo, podobné záležitosti jako tisk jízdenek by si jistě pohlídal majitel a vsadím se, že by 37 hal za tisk jediné jízdenky nedal.

J. Bruner 17.2.2014 9:35

Re: co je to předražený lístek?

kdo je majitel právnické osoby? Pak je na místě i otázka, kdo je majitelem fyzické osoby atd. Jednoduše, ať fyzická tak právnická osoba, žádná nemá majitele, není otrokem. To jen různí Láskové si vytvářejí své vidění světa, rozdílné od toho zákonného a tak kriminalizují. Řešení je, postupovat podle zákona. Město ať přímo provozuje v rámci svého rozpočtu hromadnou dopravu a nad jejím rozpočtem ať mají plný přehled zastupitelé a mohou (musejí) ji dotovat . Jiné řešení vždy povede k nepravostem neboť zde chybí veřejná kontrola.

J. Novak 17.2.2014 14:13

Re: co je to předražený lístek?

Jo, panáčku, podle vekůho Guru privatizace VK ale města a obce přece podnikat nesmí, čili nesmí ani provozovat veřejnou dopravu. To smí přeci pouze fyzická nebo právnická osoba, proto ty obce na tuhle činnost ty a.s. zakládají. A jako důsledek tak potom vznikají v dozorčích radách "teplá" místa pro spřízněné lidi.

J. Bruner 17.2.2014 15:39

Re: co je to předražený lístek?

zákon o obcích

§2 (1)

Obec je veřejnoprávní korporací, má vlastní majetek. Obec vystupuje v

právních vztazích svým jménem a nese odpovědnost z těchto vztahů

vyplývající.Proč by tedy obec nemohla rovnou zřídit svůj odbor, který by se staral o veřejnou dopravu a mohl tak být kontrolován občany? Protože tam, kde je kontrola, by si Rittigové ani nelízli.

Z. Jemelík 17.2.2014 3:16

k velikosti provize

50% provize je nehoráznost. Její podstatnou část lze považovat za předražení ceny. Bylo by třeba vědět, zda NeoGraf provizi uvedl v kalkulaci ceny při jednání s DPP.

A že má Janeček údaje? Jaký div! Nedávno jsem byl jako veřejnost v soudní síni svědkem toho, že vazebně obžalovaná, opakovaně trestaná podvodnice a policejní provokatérka, vkládala do spisu kopie mých e-mailů, které údajně z počítače jejího bývalého obchodnho partera vytáhl někdo z jeho bývalých kolegů (t.j. policistů). Dnes již mám důkaz, že jde o pravé maily. Někdo jí je dodal do vazby! (Mimochodem, nevím, co jimi chce dokazovat)

P. Han 17.2.2014 8:24

Re: k velikosti provize

Šmarjá, co je na provizi nezákonného? Nehorázná možná je, ale to je záležitost NeoGrafu, který se uvolil ji platit a pro nějž je nákladovou položkou. To byste mohl tvrdit, že pekař by mohl účtovat daleko méně za rohlíky, kdyby neplatil mouku.

J. Sixta 17.2.2014 1:04

Konečně

Názor který jde proti proudu.

Pro doplnění:

DP vždy tvrdil, že o provizní smlouvě neměl tušení.

Před podpisem smlouvy s Neograph DP navštívili pracovníci ÚOOZ a společně se Státní tiskárnou cenin důrazně doporučili změnu zabezpečení (kvůli padělkům). Jejich doporučení potvrdil bývalý kriminalista,soudní znalec Dr.Musil. Podle jeno posudku je Neograph jediným výrobcem ceninového papíru v ČR. Papír z Neograph je také používán pro výrobu pasů.

Policie své obvinění staví na tom, že měla být soutěž. Ovšem příslušný státní úřad (ÚOHS) již v r.2010 byl opačného názoru.

Posudky, které zadal v r 2013 a 2014 DPP a stanovisko jeho představenstva (policii k dispozici) jasně deklarují, že k žádné újmě DPP nedošlo. Stavět obvinění z úmyslného trestného činu na podpisu smlouvy, kterému předcházelo několik právních stanovisek a posudků (vč.min. financí a právnické fakulty) zdá se býti postupem maličko Ištvánovským.

K. Frauknecht 17.2.2014 7:02

Tak, tak.

A podle toho to taky dopadne (ostatně jako u Ištvánových "případů" vždy!).

A bučícímu davu (tomu méně ostrému) bude předhozena, a mediálně řádně naporcována, jiná "kauza".

J. Sixta 17.2.2014 1:02

Konečně

Názor který jde proti proudu.

Pro doplnění:

DP vždy tvrdil, že o provizní smlouvě neměl tušení.

Před podpisem smlouvy s Neograph DP navštívili pracovníci ÚOOZ a společně se Státní tiskárnou cenin důrazně doporučili změnu zabezpečení (kvůli padělkům). Jejich doporučení potvrdil bývalý kriminalista,soudní znalec Dr.Musil. Podle jeno posudku je Neograph jediným výrobcem ceninového papíru v ČR. Papír z Neograph je také používán pro výrobu pasů.

Policie své obvinění staví na tom, že měla být soutěž. Ovšem příslušný státní úřad (ÚOHS) již v r.2010 byl opačného názoru.

Posudky, které zadal v r 2013 a 2014 DPP a stanovisko jeho představenstva (policii k dispozici) jasně deklarují, že k žádné újmě DPP nedošlo. Stavět obvinění z úmyslného trestného činu na uzavření smlouvy, které předcházelo několik právních stanovisek a posudků (vč.min. financí a právnické fakulty) zdá se býti postupem maličko Ištvánovským.