28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

PRÁVO: Politický proces s Klausem

Tato má poznámka, která není ničím jiným než povzdechem nad současnou politickou a společenskou atmosférou, nad polarizovanou společností, v níž začíná převládat nenávist nad demokratickou debatou, vyvolala docela rozsáhlou diskuzi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Václavíková 9.3.2013 23:19

Re: Přání otcem myšlenky

Jo, měli by se tam na západ od našich hranic stydět, že neznají, ba přímo ignorují našeho exprezidenta! Hanba jim!

V. Braun 10.3.2013 14:16

Re: Přání otcem myšlenky

Jen drobná osobní zkušenost z tohoto pátku. Byl jsem na jednání v Bruselu, podotýkám, že ne v institucích EU, a strávil tři dny v týmu lidí z osmi Evropských zemí, většinou lidí z vyšších manažerských pozic velkých firem. Někteří z nich se mě ptali jestli jsem z československa a zdáli se překvapeni že již neexistuje, natož aby věděli kdo je v ČR teď prezidentem. Tolik tedy k naší světovosti a světovosti p.Klause.

V. Vlach 10.3.2013 8:52

Re: Naprostý souhlas, Tomáši,

Vina presidenta to možná není, ale primární vina je občana Klause a jeho týmu, na který byli napojeni právě ti jednotlivci o kterých zde, jakkoli obhajobně, hovoříte. Velké hospodářské kauzy mají také jasně pojmenované viníky. Tvrzení, že jde o společenskou objednávku je řeč bílých límečků - tudíž sofistikované pokrytectví, jakási sluj koncentrované negativní energie! Bezradnost v demokracii se totiž léčí "poturecku"! - což ovšem klausovo lepidlem dobře držící nálepka Demokracie a Právní stát spolu s mediální samoléčbou stádnosti uchrání Systém Zvůle - jako chrání zločince zámek jejich lágru.

P. Remeš 9.3.2013 13:08

Pálení figurín zrádců ...

Naprosto souhlasím s autorem článku. I mě děsí, že se dostráváme do situace, kdy političtí oponenti jsou označováni za zrádce, jsou z velezrady obžalováváni s naději, že budou z velezradfy i sdouzeni a ... (a to zejména) když současně figuríny těchto "velezrádců" jsou páleny, házeny do Vltavy a ještě to lidé vnímají jako úžasný happening.

V. Danda 9.3.2013 12:30

Václav Klaus byl nejlepší prezident !

Václav Klaus byl nejlepší prezident jakého jsme kdy měli. Věřím, že se vrátí do politiky a příští volby vyhraje s novým vlasteneckým uskupením zaměřeným proti EU. Podle posledního průzkumu mu důvěřuje 38 procent voličů a to na vítězství stačí. 

J. Boleslav 9.3.2013 13:20

Re: Václav Klaus byl nejlepší prezident !

Nejlepší po Masarykovi. V jeho další návrat do špičkové politiky už nevěřím.

J. Barto 9.3.2013 13:45

Re: Václav Klaus byl nejlepší prezident !

Já se na to tak těším.

V.Klaus bude sledovat výsledky druhého kola voleb v Obecnim domě. Pak ho vlastenci za velkého jásotu ponesou královskou cestou na hrad. V čele průvodu bude nešena vlajka, na ní přeskrtnute to přiblblé heslo !Pravda vitězí! a vtipně nahrazeno Klausovým světoznamým "Jedeme dál".

Před Matyášovou branou Klaus poklekne, políbí dlažbu, Hájek ho bude nakuřovat kadidlem.

V celé zemi vypuknou lidové veselice, budou se při nich pálit nenáviděné vlajky EU. D5 bude neprůjezdná, ucpaná vozy prchajícich bruselských byrokratů.

Na ČT 24 , V.Moravec v krátkém střihu vyzpovidá mluvčího blanických rytířů, který potvrdi, že v případě prohry V. Klause měla být vyhlašena v Blaniku vojenska pohotovost 1.stupně.Vydržme těch pět let! "Byli jsme před Bruselem, budeme i po něm" !!!!!

M. Vlasák 9.3.2013 14:09

Re: Václav Klaus byl nejlepší prezident !

Asi jste špatně četl, nebo myslel, s politickým uskupenim se jedná o parlamentní volby, což je za rok!

J. Barto 9.3.2013 14:53

Re: Václav Klaus byl nejlepší prezident !

Tak sláva a nazdár, je to za chvilku.

M. Vlasák 10.3.2013 7:29

Re: Václav Klaus byl nejlepší prezident !

Možná už za chvilku.

Už vidím tu vládní koalici "spřátelených" lídrů Klaus, Schwarzenberg, Bárta, Peak a Nečas (nebo někdo po něm) jak bez hádek prosazují společný program.

V. Vlach 10.3.2013 8:54

Re: Václav Klaus byl nejlepší prezident !

Pane Danda! S Vámi je švanda!

M. Pivoda 9.3.2013 10:31

Poslední slovo bude mít historie

I já domnívám, že Ústavní soud shledá Václava Klause nevinným. To ale není poslední hodnotící slovo. Po Ústavním soudu (který se drží jen litery zákona) Klausovy činy posoudí historie, dle zdravého selkého rozumu.

Václav Klaus se učitě podílel na tendencích k rozbití Evropské unie (pod jeho populistickou masáží by většina Čechů už dnes chtěla vystoupit z EU) - a v tomto směru jde o Klausovu velezradu.

Pokud se EU ropadne a nebo Česko z EU vystoupí, a pak příjde válka ve které bude Česko osamocené, ujišťuji vás, že nejen vaše děti, ale i vy sám budete ještě jednou proklínat ekonoma Václava Klause.

J. Vyhnalík 9.3.2013 12:34

Re: Poslední slovo bude mít historie

Nejde o rozbíjení EU, ale o to, aby EU fungovala tak, že podporuje rozvoj členských zemí a ne tak, že ho podvazuje.

Neuvážené, ideologicky motivované rozšiřování eurozóny je jedním z hlavních kořenů současné dluhové krize, stejně tak jako tolerované nedodržování maastrichtských kritérií členskými zeměmi eurozóny.

Zavádění nesmyslných regulací zhoršujících konkurenceschopnost a likvidujících samoregulační funkce trhu (garantovaná podpora OZE, povinné energetické štítky, zemědělské dotace a greening atd.).

Nejde tedy o boj proti EU jako takové, ale boj proti ideologii centrálního řízení EU profesionálními europolitiky. Místo toho, aby EU nechávala členským zemím prostor pro samostatné rozhodování a umožnila tak hledání a nacházení nových cest. Tedy to, co z Evropy a dalších zemí euroamerického civilizačního okruhu v minulosti udělalo nejrozvinutější ekonomiky světa.

L. Severa 9.3.2013 13:21

Re: Poslední slovo bude mít historie

Jako vždy naprosto přesně !

J. Boleslav 9.3.2013 13:22

Re: Poslední slovo bude mít historie

Tak. :-)

J. Kulheim 9.3.2013 13:33

Re: Poslední slovo bude mít historie

Doufám, že tomu porozumí.

Z velezrady by měli být obžalováni ti, kteří schválili Lisabonskou smlouvu a Euroval.

J. Kanioková 9.3.2013 14:50

Ano, přesně..

K. Podhajský 9.3.2013 15:34

Re: Ano, přesně..

Historie mimo jiné potvrdí, že VK si hrál na" vědce" a přitom to byl pavědec, že si hrál na "profesora" a při tom to byl profesor jen na papíru, který znevažoval a dělal ostudu významu a hodnotě této profese. Dle mého soudu on pro mne je a vždy byl a navždy zůstane především hochštapler a lhář a sebestředný, arogantní demagog a manipulátor mimo mnohé jiné.

P. Remeš 9.3.2013 13:12

Re: Poslední slovo bude mít historie

Vnímal jsem, že Klaus není proti EU, ale proti ztrátě její demokratické legitimity. Ztráta demokratické legitimity je onou vrcholně třaskavou směsí, která hrozí výbuchem. Pokud se někdy EU rozpadne, je naprosto jisté, že půjde o děje hýbané silami daleko mocnějším, než aby Klasova osoba v nich hrála jakoukoliv roli.

M. Pivoda 9.3.2013 14:47

Upřesnění

Na mezinárodní úrovni Václav Klaus skutečně moc neznamenal. Poznamenal ale podstatně negativně názory občanů ČR. Lze jen doufat, že bude brzy zapomenut.

Nejsem nadšen z mnoha postupů EU, ale vyhrožovat vystoupením z EU je příliš mnoho.

Nudně se opakuji, ale musím přesto připomenout, že

a) Česko na rozdíl od Velké Britanie nevlastní atomovou bombu, a je tedy neschopné samostatné existence v případě vyostření konfliktu. "Právo existuje pouze tehdy, pokud je podloženo mocí", to vysvětloval právník občanům, kteří se dovolávali nějakého mezinárodního práva po sovětsské okupaci v roce 1968.

b) Zavedení Eura Německem bylo podmínkou jeho sjednocení, nikoliv nutně uspěchaná nadměrná ekonomická integrace EU. Jak jinak bylo možno se pojistit se proti potenciální hrozbě sjednoceného Německa?

J. Kanioková 9.3.2013 14:52

No jo..... ohýbání hřberu, to je taková naše milá tradiční vlastnost...

vždyť my vůbec nepotřebujeme páteř.. stačila by ze silikonu..

M. Pivoda 9.3.2013 15:17

Smysl pro realitu

Nejde mi o ohýbání hřbetu na národní úrovni, ale o smysl pro realitu.

M. Prokop 9.3.2013 15:47

Re: Poslední slovo bude mít historie

Velezradě se blíží spíše vstup do EU, než úsilí o odstranění největších pitomostí soudruhů z Brusele.

Mimo to, současná podoba EU nesere jen Čechy..... Zkuste treperendum v kterékoliv zemi EU, natož eurozony.

M. Pivoda 9.3.2013 20:34

Dáš-li hnůj, dostaneš hnůj!

Souhlasím s tím, že fungování Evropské komise není dokonalé. Jestliže se ale za Česko dostala do Bruselu například Jana Bobošíková, proč by mělo zastupování v EK z jiných států být kvalitnější - a v důsledku toho i lépe fungovat celá EK? Lidé v počítačové branži říkávali ohledně kvality výstupů z počítače: "dáš-li hnůj, dostaneš hnůj".

V. Vlach 10.3.2013 8:58

Re: Poslední slovo bude mít historie

Jestli ho někdo bude proklínat tak rozhodně ne za jeho postoj k EU!!!!! Víme?

Proklínat ho můžou teď maximálně za jeho maličkost: Umožnění vytunelování celé země! To jde vysledovat, pojmenovat, obvinit a celou tu vypečenou bandu s konty a majetky vyvedenými za hranice.....upálit na hranici! Řečeno expresivně. Jak žádá atmosféra.

M. Pivoda 10.3.2013 13:19

Proklínání teď i potom

Teď ho můžou proklínat za vytunelování nejen majetku, ale i ideálů ve změnu k lepšímu. Ale na to se nevztahuje velezrada. Velezradu lze aplikovat na manipulaci českých občanů vůči EU. A na proklínání dojde až později, pokud se Česko ocitne osamocené v nějakém budoucím válečném stavu.

A kdy bude ta budoucí válka? Těžko říci. Jen podotknu, že před první světovou válkou si téměř nikdo budoucí válečný stav nemohl představit - poslechněte si postřehy tehdejších pamětníků z dokumentárních filmů historie.

Když Václav Klaus zahajoval tunelování, čeští občané mu tleskali. Občanům to podstatné dochází vždy až s velkým zpožděním.

V. Němec 9.3.2013 10:18

Není co dodat

Snad jen podpis

J. Boleslav 9.3.2013 13:21

Re: Není co dodat

Též se připojuji.

B. Rudolf 9.3.2013 10:17

Možnost částečné nápravy abolice

Myslím, že odcházejícímu panu prezidentovi jsme věnovali až příliš mnoho pozornosti. Trest za abolici již byl vykonán a nic horšího mu již reálně nehrozí. (Snad jen soud dějin, ale opravdu nevíme, jaký bude.) Uznán vinným z velezrady nebude. To přece víme.

Mrzí mne, že (jak se zdá) nikoho nezaujal návrh Ústavního soudu, který umožňuje částečnou - ale podstatnou - nápravu abolice. Navrhuje, aby se do doby, která by mohla být příčinou zastavení trestního stíhání či procesu, nepočítala doba obstrukcí obviněného.

J. Václavíková 9.3.2013 10:51

Re: Možnost částečné nápravy abolice

Nikde jsem to zatím nečetla, můžete uvést bližší podrobnosti? Je to zajímavé.